جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1068
نیچه و لویناس: «پس از مرگ خدای متعین» [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bergo, Bettina; Lévinas, Emmanuel; Stauffer, Jill; Nietzsche, Friedrich
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقالاتی که جیل استاوفر و بتینا برگو در این جلد گردآوری می‌کنند، پیوندهای متعددی را بین فلسفه‌های نیچه و لویناس نشان می‌دهند. هر دو فیلسوف ماهیت سوبژکتیویته و معنای مسئولیت پس از «مرگ خدا» را زیر سؤال می برند. در حالی که نیچه معضلات یک خود بدون زمینه و اخلاق را در زمان تحولات فرهنگی و ابهام زدایی مطرح می کند، لویناس با ذهنیت و امکان محض اخلاق پس از شاه مبارزه می کند. هر دو استدلال می‌کنند که خوبی مستقل از عقل محاسباتی وجود دارد - برای نیچه، خوبی در یک کنش خلاقانه پدید می‌آید که فراتر از واکنش و رنجش است. لویناس استدلال می کند که خوبی در پاسخی خود به خود به شخص دیگری رخ می دهد. نیچه و لویناس در جهانی بدون خدا و تسخیر الوهیت های متعدد، پایه های ماورایی برای سیاست را رد می کنند و به سمت دیدگاهی جایگزین که شامل حس مثبت خلقت، برادری یا دوستی پیچیده و مفاهیم رقیب مسئولیت است، کار می کنند. استوفر و برگو بحث‌هایی را حول بحث‌های زیر دسته‌بندی می‌کنند، که هنوز به نتیجه نرسیده‌اند: ارزیابی مجدد اخلاق (و زندگی) که نیچه و لویناس پیشنهاد می‌کنند چیست، و این چه معنایی برای سیاست و جامعه دارد؟ موضوع انسانی چیست - و جوهر، ماندگاری، علیت و هویت، اعم از اجتماعی یا اخلاقی - در پی رحلت خداوند به عنوان بالاترین موجود و پایه و اساس آنچه در هستی پایدار است چیست؟ سرانجام، چگونه یک «خدا» همچنان می‌تواند در فلسفه ساکن باشد، و این چه نوع نامی در اندیشه نیچه و لویناس است؟
چهره دیگری و آثار خدا: مقالاتی در مورد فلسفه امانوئل لویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffrey Bloechl
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Fordham University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چهره دیگری و رد خدا حاوی مقالاتی در مورد فلسفه امانوئل لویناس، و چگونگی تلاقی فلسفه او با دیگر فیلسوفان، به ویژه هوسرل، کی یرکگور، سارتر و دریدا است. این مجموعه به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود: روابط با دیگری و پرسش‌های خداوند.
از خدایی که به ذهن می آید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Emmanuel Levinas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سیزده مقاله گردآوری شده در این مجلد این امکان را بررسی می کند که کلمه «خدا» را می توان اکنون، در پایان قرن بیستم، به شیوه ای معنادار درک کرد. نه تا از مقالات برای اولین بار در ترجمه انگلیسی ظاهر می شود. در میان نوشته‌های لویناس، این جلد، هم برای دانشجویان اندیشه او و هم برای مخاطبان وسیع‌تر، با گستره موضوعاتی که به آن می‌پردازد، متمایز است. لویناس نه تنها مضامین اخلاقی را تکرار می کند که او را به عنوان یکی از اصیل ترین متفکرانی که از سنت پدیدارشناسی کار می کند در نظر گرفته می شود، بلکه به مسائل فلسفی مربوط به سیاست، زبان و مذهب نیز می پردازد. این جلد اندیشه او را در زمینه فکری گسترده تری نسبت به آثار قبلی او قرار می دهد. لویناس در این مقالات، در کنار بررسی‌های مفصل هوسرل، هایدگر، روزنزویگ و بوبر که مشخصه تمام نوشته‌های اوست، به اندیشه‌های کی‌یرکگور، مارکس، بلوخ و دریدا نیز می‌پردازد. برخی از مقاله‌ها توضیحات شفافی را ارائه می‌کنند که در جای دیگر در مورد حوزه‌های کلیدی اندیشه لویناس در دسترس نیست. «خدا و فلسفه» شاید مهمترین متن برای درک لویناس باشد و از بسیاری جهات بهترین مقدمه برای آثار او باشد. «از آگاهی تا بیداری» رابطه لویناس با هوسرل و در نتیجه با پدیدارشناسی را روشن می کند که همیشه نقطه شروع اوست، حتی اگر او هرگز از محدودیت هایی که تحمیل می کند پیروی نکند. لویناس در «تفکر هستی و مسئله دیگری» نه تنها به گفتار و پدیده دریدا می‌پردازد، بلکه با پیشنهاد شیوه‌ای دیگر برای خواندن آن تاریخ، پاسخی به روایت هایدگر بعدی از تاریخ هستی می‌دهد. از جمله موضوعات دیگری که در مقالات بررسی می شود، مفهوم مارکسیستی ایدئولوژی، مرگ، هرمنوتیک، مفهوم شر، فلسفه گفتگو، رابطه زبان با دیگری، و کنش های ارتباطی و درک متقابل است.
المثقَّف العربي والمركزيَّة الأوروبيَّة؛ محمد أركون وإدوارد سعيد نموذجين
نویسنده:
رمضان بن رمضان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
امانوئل لویناس و سیاست عدم خشونت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Victoria Tahmasebi-Birgani
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Toronto Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف فرانسوی و مفسر تلمودی، امانوئل لویناس (1906-1995) به دلیل تأثیرش بر تفکر فلسفی و دینی مورد توجه قرار گرفته است. ویکتوریا طهماسبی بیرگانی در این کتاب اولین بررسی از کاربردی بودن آثار امانوئل لویناس در جنبش‌های اجتماعی و سیاسی را ارائه می‌کند. طهماسبی بیرگانی با بررسی اخلاق مسئولیت پذیری و نقد تخیل لیبرال غربی، بحث های اخلاقی، سیاسی و فلسفی را درباره پیامدهای رادیکال کار لویناس پیش می برد. امانوئل لویناس و سیاست های عدم خشونت اولین کتابی است که به نزدیکی بین دیدگاه اخلاقی لویناس و مبارزه سیاسی رادیکال و در عین حال غیرخشونت آمیز مهنداس گاندی را مورد بررسی قرار می دهد. طهماسبی بیرگانی با قرار دادن بینش لویناس در چارچوبی فراملی، فرا قاره‌ای و جهانی، بر اهمیت تداوم لویناس در عصری که اغلب به نام «عدالت» و «آزادی» به خشونت متوسل می‌شود، تأکید می‌کند.
مصادر و تیارات الفلسفة المعاصرة في فرنسا
نویسنده:
ج. بنروبی؛ ترجمه: عبدالرحمن بدوی؛ مراجعة: محمد ثابت الفندی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مکتبة الانجلو المصریة,
دراسات في الفلسفة الوجودية
نویسنده:
عبدالرحمن بدوی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: الموسسة العربیة للدراسات و النشر,
فلسفة الجمال والفن عند هيجل
نویسنده:
عبدالرحمن بدوي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نیتشه
عنوان :
نویسنده:
عبدالرحمن بدوى
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
إمانويل كانط
نویسنده:
عبدالرحمن بدوی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کویت: وکاله المطبوعات,
  • تعداد رکورد ها : 1068