جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 629
كتاب علي عليه السلام و التدوین المبکر للسنة النبویة الشریفة
نویسنده:
مصطفى قصير عاملي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار الثقلین,
چکیده :
کت‍اب‌ ع‍ل‍ی‌ و ال‍ت‍دوی‍ن‌ ال‍م‍ب‍ک‍ر ل‍ل‍س‍ن‍ة ال‍ن‍ب‍وی‍ة ال‍ش‍ری‍ف‍ة (وی‍ل‍ی‍ه‌ ب‍ح‍ث‌ م‍وج‍ز ع‍ن ال‍ج‍ف‍ر و م‍ص‍ح‍ف‌ ف‍اطم‍ة) کتابی است به زبان عربی که به بررسی و ماهیت مصحف امام علی(ع) و مصحف فاطمه(س) می‌پردازد. این کتاب به قلم مصطفی قصیر العاملی نوشته شده و توسط مجمع جهانی اهل بیت (ع) (به عربی: المجمع العالمی لأهل البیت) به چاپ رسیده‌است. کتاب حاضر؛ پژوهشی درباره وجود کتابی به نام کتاب علی(ع) است که مجموعه‌ای از احکام و معارف اسلامی را در بر دارد. نویسنده ضمن معرفی اجمالی چنین کتابی از امیرالمؤمنین(ع)، به دلایل و شواهد وجود این کتاب از جانب ائمه دیگر پرداخته و معتقد است که ائمه(ع) وجود این کتاب را تأیید کرده و آن را دیده‌اند. وی در ادامه کتاب‌های دیگری از علی(ع) را معرفی می‌کند که عناوین آنها از این قرار است: صحیفه علی(ع)، صحیفه الناموس، صحیفه الفرائض، صحیفه العبیطه، صحیفه فی ذوابه السیف و کتاب الجفر. تعارض بین روایات صحیفه علی(ع) و کتاب علی(ع)، مخفی بودن کتاب‌های علی(ع) و علت خفای آنها از دیگر مطالب مورد بحث توسط نویسنده است. وی همچنین به بررسی حقیقت علم جفر و مفهوم آن نزد اهل بیت(ع) می‌پردازد و ادعاهای واهی در مورد این علم را رد می‌کند. تحقیق در مورد مصحف فاطمه(ع) از دیدگاه اهل بیت، مبحث پایانی کتاب حاضر می‌باشد.
بدريون في حرب صفين
نویسنده:
عبداللطيف كوه كمره اى
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
إنتصار المجلد 6
نویسنده:
علي كوراني عاملي
نوع منبع :
کتاب , مناظره،گفتگو و میزگرد , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار السیرة,
کلیدواژه‌های اصلی :
دليل الشرعي على إثبات عصيان من قاتلهم عليّ من صحابي أو تابعي
نویسنده:
عبدالله هرري
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار المشاریع,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب الدلیل الشرعی علی اثبات عصیان من قاتلهم علیّ من صحابی او تابعی توسط الشیخ عبدالله الهرری به رشته تحریر در آمده است. اطاعت از امیرالمومنین به فرموده کتاب و سنت یاایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم واجب است وکسانی که به خروج خلیفه در آمدند کفرشان ثابت است و به نحو مردن جاهلیت میمیرد. ابن تیمیه در کتاب منهاج السنه علت خروج ناکثین و مارقین و قاستین را نبود عدالت در امیرالمومنین می داند و معتقد است که امیرالمومنین در هفتاد جا دچار اشتباه شده است. نویسنده این کتاب در صدد بررسی کسانی است که با امیرالمومنین به محاربه پرداختند و همچنین تهمت هایی که ابن تیمیه انتساب به امیرالمومنین داده است را بیان می کند. این کتاب شامل مقدمه و چند بخش می باشد. در بخش های ابتدایی کسانی که خروج کردند بر امام و همچنین از ندامت طلحه و عایشه و مراد معاویه از قتال را بیان می کند. در بخش های میانی انحرافات ابن تیمیه و بغض ابن تیمیه نسبت به امیرالمومنین را بررسی می کند. بخشهای پایانی هم احادیثی را به فضیلت امیرالمومنین اختصاص داده است. نویسنده پس از بررسی محاربین و تهمت هایی که به امیرالمومنین زده اند به این نکته اشاره می کند که ابن تیمیه شخصیتی قابل اعتماد نیست و نمی توان به احادیثی که می آورد اعتماد کرد.
خصائص أمير المؤمنين علي بن أبي طالب علیه السلام
نویسنده:
احمد بن شعيب نسائی؛ محقق: جعفر حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الثقلین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
كتاب «خصائص أميرالمؤمنين على بن أبى‌طالب عليه‌السلام» تاليف ابو عبدالرحمن نسايى، گواهى تاريخى بر عظمت شخصيت على بن ابى‌ طالب عليه السلام است. كتاب حاضر مشتمل بر شصت و سه فصل است كه عناوين برخى از آنها بدين شرح است: 1- ذكر خصائص أميرالمؤمنين علي بن أبي‌طالب، و ذكر صلاته قبل الناس و أنه أول من صلى من الناس. 2- ذكر اختلاف الناقلين لهذا الخبر عن شعبة. 3- ذكر عبادة علي رضي اللّه عنه. 4- ذكر منزلة علي رضي اللّه عنه من اللّه عز و جل. 5- ذكر خبر عمران بن حصين في ذلك. 6-ذكر خبر الحسن بن علي. 7- ذكر قول النبي صلى اللّه عليه و سلم في علي: «أن اللّه جل ثناؤه لا يخزيه أبدا». 8- ذكر قول النبي صلى اللّه عليه و سلم لعلي: «أنه مغفور له». 9- ذكر الاختلاف على أبي إسحاق في هذا الحديث. 10-ذكر قول النبي صلى اللّه عليه و سلم: «قد امتحن اللّه قلب علي للإيمان». 11- ذكر قول النبي صلى اللّه عليه و سلم لعلي: «إن اللّه سيهدي قلبك و يثبت لسانك». 12- ذكر الأخبار المأثورة بأن فاطمة بنت رسول اللّه صلى اللّه عليه و سلم سيدة نساء هذه الأمة. 13- ذكر الأخبار المأثورة بأن فاطمة بضعة من رسول اللّه صلى اللّه عليه و سلم. 14- ذكر اختلاف ألفاظ الناقلين لهذا الخبر و... نسائى كتابش را با پيشگامى على عليه السّلام در اسلام آغاز مى‌كند و سپس به ذكر ده‌ ها حديث درباره ويژگى‌ هاى امام على (ع) همانند حديث ثقلين، طير، رايت، منزلت، كسا، غدير، سد ابواب و... مى‌ پردازد.
نفحات الأزهار فی خلاصة عبقات الأنوار المجلد 15
نویسنده:
سيد علي حسيني ميلاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الحقائق,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب نفحات الازهار فى خلاصه عبقات الانوار نوشته سید علی حسینی میلانی به زبان عربی و در موضوع امامت می باشد. نفحات الازهار، خلاصه‌ای‌ اس‍ت‌ از "ع‍ب‍ق‍ات‌ الان‍وار" ح‍ام‍د ح‍س‍ی‍ن‌ ل‍ک‍ه‍ن‍وی‌ ک‍ه‌ خ‍ود ردی‍ه‌ای‌ اس‍ت‌ ب‍ر "ت‍ح‍ف‍ه‌ الاث‍ن‍ی‌ع‍ش‍ری‍ه‌" ع‍ب‍دال‍ع‍زی‍ز ده‍ل‍وی‌. مؤلف در این کتاب شش آیه و ده حدیثی را که دهلوی در کتاب خود مطرح و دلالت آن را بر مسئله امامت انکار کرده است، با اسناد فراوان و غیر قابل انکار نزد مخالفین به تفصیل بررسی کرده است و با دلایل متقن و محکم دلالت آنها را بر امامت ائمه معصومین علیهم السلام به اثبات رسانده است، به صورتی که جای هیچ گونه شک و تردیدی برای یک مسلمان منصف و بدون تعصّب باقی نمی ماند. قبل از آنکه این کتاب عظیم به عربی ترجمه شود، متن فارسی «تحفۀ اثنا عشریه»، توسط شیخ غلام محمد بن محیی الدین بن عمر اسلمی در سال 1227ق به عربی ترجمه شد و سپس این ترجمه توسط محمود بن عبدالله آلوسی، در سال 1301ق در کتابی به نام المنحة الالهیة تلخیص گردید و تا مدّتی جوابی شایسته نسبت به این کتاب به زبان عربی وجود نداشت تا این که در سال 1385ق فاضل ارجمند معاصر سید علی حسینی میلانی، به توصیۀ حجت الاسلام سید محمد سعید، نوۀ صاحب عبقات تلخیص کتاب عبقات به زبان عربی را با تلخیص مجلدات حدیث ثقلین و حدیث غدیر با عنوان خلاصة عبقات الأنوار فی امامة ائمة الأطهار آغاز کرد. در این کتاب از شیوه ای بدیع در بیان محتوای کتاب عبقات الانوار استفاده شده که عبارت است از: 1.
  • تعداد رکورد ها : 629