جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30253
جایگاه زنان در قرآن و عهدین
نویسنده:
معصومه امین زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیقی که پیش رو است، پیرامون جایگاه زنان در آیینهای اسلام، یهود و مسیحیت از منابعی چون قرآن و عهدین، کتب تفسیری و سایر کتبی که در این مورد نگارش شده در چهار بخش تنظیم شده است. هدف آن ارایه مقایسه ای، کلی در مورد موقعیت و ارزش زنان بین این سه دین و اثبات ارزش والای زن در دین مقدس اسلام می باشد. در بخش اول با بررسی اصل خلقت زن و همچنین جایگاه زنان در این سه دین، بیان شده که ادیان یهود و مسیحیت خلقت زن را وابسته به مردان می دانند حوا را عامل فریب آدم معرفی می کنند از نظر آنان زن جز در برخی موارد(مثلا در سطح خانواده) از ارزش پایینی برخورد ار است، در حالی که در دین اسلام هیچ گونه تفاوتی در ساختار خلقت زن و مرد نیست و از نظر ارزش انسانی نیز، انسانیت با انوثیت منافاتی ندارد و اسلام ملاک برتری انسانها را تقوا معرفی می کند. بخش دوم به احکام مخصوص زنان اختصاص یافته است در مورد مسأله حیض، یهودیان می گویند: معاشرت مردان با این گونه زنان مطلقاً حرام است حتی غذا خوردن سر یک سفره. در مقابل، مسیحیان معتقدند همه گونه معاشرت، حتی آمیزش جنسی با آنان بی مانع می باشد، اما اسلام راه میانه را در پیش گرفته است و تنها آنها را از اینکه در این مدت بخواهند با زنان از محل ترشح خون نزدیکی کنند منع کرده است. حجاب در این ادیان از جایگاه ارزشمندی بر خوردار بوده است به طوری که تورات بی حجابی را از عوامل نزول عذاب الهی بیان می کند و از دیدگاه مسیحیان نیز اگر زنان به حیا و عفت، آراسته شوند ارزش آن از آرایش ظاهری بیشتر است: در آیات قرآن نیز این دستور به صراحت بیان شده است. در آیینهای اسلام و یهود مهریه وجود دارد، اما در مسیحیت مهریه از ارکان ازدواج نیست، در فرقه کاتولیک مهریه وجود ندارد و درفرقه پروتستان نیز با موافقت طرفین می توان مهریه را تعیین نمود.در هر سه دین به طور کلی نفقه زن بر عهده مرد می باشد با این تفاوت که در اسلام این وظیفه تحت هیچ شرایطی از مرد ساقط نمی شود اما در آیینهای یهود و مسیحیت در صورتی که مرد توان مالی نداشته باشد، در صورت امکان زن می بایست نفقه مرد را تأمین کند. در بخش سوم با اشاره به اهمیت ازدواج در آیینهای سه گانه، از زنا به عنوان پدیده ای زشت که قبح آن در مورد زنان بیشتر است و همچنین مجازاتهای آن سخن به میان آمده است. در بخش چهارم با بازگو کردن برخی شبهات، بیان گردیده که علت اینکه در اسلام سهم الارث زن نصف مرد است وضع خاصی است که زن از لحاظ مهریه و نفقه و سربازی و برخی قوانین جزایی دارد. تعدد زوجات نیز در هر سه دین وجود داشته است: و از طلاق هم به عنوان پدیده ای منفور نام برده شده است و ضمن بیان احکام طلاق در هر سه دین، دلایل حق طلاق مرد در اسلام در سه مورد خلاصه شده است: شدت عواطف زنان، نیاز جنسی مردان، پرداخت مهریه توسط مردان.
 بررسی قرآنهای خط کوفی ایران از آغاز تا نیمه قرن ششم هجری
نویسنده:
قدیر افروند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله شامل مباحث ذیل است: - پیشینه خط عربی - آغاز کتابت قرآن، پیدایش خط کوفی و روند آن در جزیره العرب - نفوذ خط کوفی در ایران و تحولات آن - خط کوفی مورد استفاده در نگارش قرآن - قرآن های خط کوفی اولیه - قرآن های خط کوفی شیوه ایرانی - مشاهیر کاتبان خط کوفی ایران - خط کوفی ایرانی تزئین بخش سایر آثار هنری - گزیده ای از قرآنهای خط کوفی ایرانی در مجموعه های نسخ خطی ایران و جهان - فهرست قرآنها و نسخ علمی تاریخ دار خط کوفی ایران
خود شناسی برای خود سازی
نویسنده:
مریم احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف این تحقیق، آشنایی با استعدادها و ارزشهای وجودی انسان و عواملی که مانع شکوفایی این توانایی ها می گردند، به منظور خود آگاهی و خود سازی وآشنایی با آخرین درجه کمال که قرب الهی است، می باشد. این تحقیق،مشتمل بر4 فصل می باشد که بعد از ذکر مقدمه آغاز می شود و آنها عبارتند از: فصل اول،خود شناسی است که مفاهیم واژه های اصلی از قبیل:خود، تهذیب، تزکیه، سعادت، تربیت، اخلاق، شاخصهای اصلی کمال انسان: لذت، معرفت، معنویت، عدالت و محبت، ونفس وجلوه هایش از قبیل: نفس اماره، لوامه، ملهمه و مطمئنه، وکمال انسانی، کرامت ذاتی و اکتسابی، انسان شناسی دینی: انسان و غرایز، انسان و عقل، انسان و وجدان اخلاقی، انسان و اختیار، انسان و عشق مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم، خود سازی است که در مورد انگیزه ها و عوامل اصلی خود سازی از قبیل:حب خدا، علم به حضور خدا و عبادت، و اینکه خود سازی یکی از فلسفه های بعثت می باشد با عنوان خود سازی در فلسفه بعثت، وآفات خود سازی که رذایل اخلاقی را شامل می شود و در این تحقیق به نمونه هایی از قبیل: عدم قابلیت نفس، تعلقات دنیایی، پیروی از هوای نفس، تکبر و خود خواهی، تعصب و لجاجت، غیبت، سوءظن و حسد پرداخته شده، همچنین راههای اساسی خودسازی و تربیت که عبارتند از: روش الگویی، روش محبت، تذکر، عبرت، توبه، مشارطه، مراقبه، محاسبه و معاتبه می باشد، تحقیق شده است. فصل سوم، دارای عنوان ارتباط خود شناسی و خود سازی است که در این فصل به پیوند خود آگاهی و خود سازی پرداخته و نیز از نقش علم و نیروی عقل در راه تکامل، پژوهش به عمل آمده است. در فصل چهارم که آخرین فصل از این نوشتار می باشد، راجع به آثار خود شناسی و خود سازی است که آثار خود شناسی از قبیل: تقویت علم حضوری نفس به خود و خدا، خدا شناسی برهانی در پرتو خودشناسی، و تفکر در مورد مصالح خود، می باشد و آثار خودسازی که فضایل و ارزشهای اخلاقی را در بر می گیرد، به ذکر نمونه هایی که عبارتند از: توکل به خدا، صبر، شکر،رضا، اخلاق، تواضع و فروتنی، تقوی، کمال مراتب نفسانی، فلاح و رستگاری، تقرب به خداوند، کرامت در نزد خداوند و وصول به حکمت، اشاره شده است. لازم به ذکر است که در پایان هر فصل، چکیده آن نیز آورده شده است ودر پایان تحقیق، نتیجه ای می باشد که از این پژوهش به عمل آمده است.
 ذکر خدا و آثار آن در قرآن مجید
نویسنده:
زهرا خادمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از آنجا که ذکر و یاد خدا، از اصول مهم اخلاقی و پایه اصلی دین اسلام و هدف نهایی دعوت انبیاء الهی است. در این تحقیق برآن شده ایم تا به بررسی مسئله ذکر خدا و آثاری که یاد خدا دارد با توجه به رد آیات قرآن مجید بپردازیم. این تحقیق و مطالب پیرامون موضوع در پنج بخش تنظیم شده و هر بخش شامل فصولی است. در بخش اول که تحت عنوان مفاهیم و کلیات است. تعریفی از واژه ذکر (معنی لغوی و اصطلاحی) و اقسام ذکر حکمت و کمیت و مقدار ذکر شده است. فصل دوم شامل ابزار و مواردی است که زمینه ساز ایجاد بیداری و تذکر در وجود انسان است که شامل عقل و مسئله خلقت انسان و سایر آفریده ها، عبادات شامل نماز، دعا، پند و اندرزها ی آسمانی که شامل کتابهای الهی (قرآن و تورات)، و پیامبر، قصه و سرگذشت گذشتگان است. بخش سوم مبتنی بر عوامل و موانع ذکر است. عوامل ذکر یعنی مواردی که ذکر حقیقی قرین و همراه با این عوامل است شامل خوف از پرور دگار، تفکر، دلبستگی به خدا، فزونی ایمان و سجده و تسبیح است. هم چنین ذکر که شامل کسالت و ریا، غفلت، گناه، وابستگی دنیوی، شیطان و برخورداری از نعمت است.
 تأثیر آخرت باوری بر رشد فضایل اخلاقی
نویسنده:
طاهره قنبر زادگان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
صدای حرکت آب که شتابان روی سنگهای ناهموار و خزه گرفته کف رودخانه می غلتید و از لابه لای درختان به شکل مار پیچ پیش می رفت، مانند صدای پای آشنایی روی قلبم اثر می گذاشت و آرامشی در درون خود احساس می کردم. برای من که این فرصتها بسیار کم پیش می آید لحظات گرانبهایی بود، شاید بارها این شعر معروف حافظ را از بزرگترها به هنگامی که چشمان بر چشمه های آب جاری می افتاد شنیده بودیم که: بر لب جوی نشین وگذر عمر ببین کاین بشارت ز جهان ما را بس گفتار اول اهمیت تحقیق: همه ما خوب می دانیم که معاد از اصول دین است و این مهمترین اهمیت تحقیق می تواند باشد. هر فردی که آگاه به معاد و قیامت باشد مسلما از احوال و حالات قیامت بر اساس آنچه در قرآن و کتابهای تفسیری و کتابهای معاد آمده اطلاع اندکی دارداما همین قدر که به مو ضوع واقف است می تواند تاثیر بسیار زیادی در پرورش و رشد فضایل اخلاقی همچون شاکر بودن، با تقوا بودن، پرهیز گار بودن، مشرک نبودن و هزاران تاثیر داشته باشد. به این صورت که در این دنیا فرد در حالت خوف ورجا به کارهای نیک روی آورد و از کارهای بد دوری گزیند. هدف تحقیق: 1-علاقه به موضوع 2-پژوهش در مورد اینکه آخرت باوری چه تاثیری در رشد و پرورش فضایل اخلاقی دارد؟ 3-در پایان تحصیلات بتوانم توشه ای به همراه داشته باشم. پیشینه تحقیق: در مورد موضوع «تاثیر آخرت باوری بر رشد فضایل اخلاقی»تا به حال به این صورت نه در کتابها آمده ونه در تحقیقات دانشجویان، در مورد معاد و یا مرگ و امثال آن تحقیقاتی صورت گرفته که بر اساس قرآن و کتابهای تفسیری و همچنین کتابهایی که موضوع آن معاد باشد می توان به این موضوع دست یافت. بررسی عوامل عروج و انحطاط انسان در قرآن موضوع این پروژه است که در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول کلیات می باشد که شامل تعریف سعادت و شقاوت و مقایسه سعادت و لذت و مطالبی در این خصوص. فصل دوم عوامل عروج انسان در بعد مادی و معنوی و فصل سوم عوامل سقوط وانحطاط انسان در بعد مادی و معنوی است. به طور خلاصه و کلی می توان گفت که انسان به قصد ماندن در این جهان به صورت دایمی و فقط وفقط پرداختن به خور خواب، شهوت و امور دنیوی و اموری از این قبیل به این دنیا نیامده است. خلقت انسان هدفی والاتر را داراست. پروردگار می خواهد انسان از رهگذر این دنیا خود را بسازد، دنیا را وسیله ای برای پشت سر نهادن مرحله حیوانیت و کسب تمام کمالات و رسیدن به آن مقامی که شایسته اوست و جایی که فقط انسان و پروردگارش در آن باشد قرار داده است. این فقط در سایه اطاعت پروردگار و وسیله قرار دادن دنیاست. ولی اگر دنیا را هدف قرار دادو تمام هم وغم خود را دنیا قرار داد آن وقت است که او شبیه حیوان می شود و بویی از انسانیت و صفات انسانی را نخواهد داشت انسانی پیروز است که بعد معنوی بر بعد خاکی او چیره شود در این صورت است که دنیا در نظر او پوچ و بی معنی می شود. در این جهان همیشه نشانه ها، دلایل و فاکتورهایی از سوی پروردگار هم در قرآن و هم در کلام معصومین مشخص شده است که انسان می تواند با استفاده از آنها خود را تا سر حد کمال بالا بکشد ولی اگر دنیا را هدف گرفت و بعد خاکی اش بر او مسلط گشت آن وقت است که تا پایین ترین درجه حیوانیت سقوط می کند.
کودک و احکام آن در قرآن
نویسنده:
حکیمه یزدان پرست
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این تحقیق تلاش بر این بوده است که نکات و مواردی را که درباره تربیت و اخلاق کودک لازم وضروری است با تطبیق و استناد به آیات قرآنی و همچنین روایات بیان نماییم. در این راستا، پژوهش به صورت فصل ها و قسمت های مختلفی ارائه شده است که در این جا به معرفی آنها می پردازیم: این تحقیق شامل پنج فصل می باشد که هر فصل شامل بخشهایی به شرح زیر می باشد: فصل اول: مربوط به کلیات که شامل: هدف، اهمیت و پیشینه و همچنین به تعریف اصطلاحات می پردازیم. فصل دوم: این فصل پیرامون ساخت تربیتی کودک می باشد که به بررسی نکاتی چون: اهمیت تربیت کودک، وظایف پدر و مادر نسبت به کودک است این قسمت با استناد به آیاتی از قرآن که پیرامون این بحث آمده پرداخته است و نیز نقش دین و خانواده در آموزش و پرورش کودک را ذکر کرده ایم. فصل سوم: در این فصل ویژگی های زمان کودکی را که شامل بازی کردن و پرسش های کودک و... می باشد مورد بررسی قرار داده ایم. فصل چهارم: در این فصل روش های تربیتی راکه در دوران کودکی باید به کار گرفته شود تا کودک آینده ای درخشان داشته باشد مورد بررسی قرارداه یم و همچنین مربوط به راههای پرورش اخلاق در کودکان از جمله شناخت وظایف اخلاقی والدین نسبت به آنها و غیره می باشند. فصل پنجم: در این فصل به بررسی کودکی چند تن از پیامبران الهی که در قرآن از آنها یاد شده است پرداخته ایم.
اقوال، سخنان برگزیده کلمات قصار و اشعار حضرت سید الشهداء امام حسین بن علی علیه السلام
نویسنده:
محسن علوی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب این رساله به پنج بخش تقسیم شده است: 1- نگاهی کوتاه بر زندگی امام حسین(ع) 2- سخنان برگزیدة اما حسین (ع) 3- کلمات قصار امام حسین(ع) 4- اشعار امام حسین(ع) 5- سخنان امام باقر(ع) با قوم کافر
 جنین در قرآن
نویسنده:
حمیده زارع مؤیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پروژه شامل دو فصل می باشد. فصل اول مراحل خلقت انسان طی 12 مرحله با آیات متناسب ذیل هر مرحله بیان گردیده و در فصل دوم مطالبی چند پیرامون جنبه علمی جنین بیان شده است با توجه به مطالب علمی و تفسیر آیات به این نتیجه می رسیم که هر کدام از مراحل خلقت انسان و انطباق آنها با یافته های علوم تجربی اعجاب انسان را بر می انگیزد و عظمت قرآن را نشان می دهد و همچنین ثابت می کند که قرآن سخن یک بشر نبوده و علم بعد از هزار و چهار صد سال بعضی از نکات علمی را که در قرآن به آن اشاره شده است کشف کرده است.
بازتاب گناه و هبوط آدم در نگاه قرآنی حافظ
نویسنده:
فرهاد قنبری مزیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگااه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق به بررسی داستان خلقت آدم به ویژه گناه و هبوط او در قرآن کریم و بازتاب آن در اشعار حافظ می پردازد. از آنجا که این داستان قبل از قرآن در متون مختلف دینی ذکر شده لذا این داستان در اوستا، تورات و سپس قرآن کریم بررسی شده است تا حقانیت قرآن در ذکر مطالب و وقایع آشکار شود. همچنین این داستان در متون مختلف تفسیری نیز مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله متون تفسیری که این رساله به آنها پرداخته است کشف الاسرار، تسنیم ونور الثقلین می باشد. از طرفی مفهوم شناسی واژگان اصلی این داستان به منظور آشنایی بااندیشه ها و مفاهیم عرفانی این داستان، مورد بررسی قرار گرفته است. آنچه این رساله به دنبال آن است بررسی این جریان در جهان شعر و اندیشه حافظ است که مهم ترین قسمت این رساله می باشد. به این صورت که نسبت حافظ با آدم در نظر گرفته شده است یعنی تأثیراتی که داستان آدم و انتخابهای او بر زندگی حافظ به عنوان یک نوع انسانی داشته مورد توجه قرار گرفته است و سپس این داستان در اندیشه عارفانه و رندانه حافظ به عنوان الگو و نمونه یکی از فرزندان آدم بررسی شده است. به عبارت دیگر حافظ در سیر داستانی این جریان قرار داده شده و ماجرا ها و صحنه های داستان به استناد اشعارش برای او باز سازی شده است از جمله: رویکرد حافظ به مقوله گناه و نگاه ساختار شکن و مثبت او به این جریان در کنار نگاه طبیعی و معمولی (نگاه منفی) بیان شده است از طرفی با در نظر گرفتن رندی به عنوان تقدیر ازلی و پیوند بین هبوط و رندی نگاه مثبت حافظ به هبوط نیز بیان شده است.
مبانی قرآنی دعای کمیل
نویسنده:
کبری کرمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مجموعه ای را که در پیش رو دارید رساله ای است در زمینه بررسی مبانی دعای شریف کمیل. که در این مجموعه سعی شده است که کلام امام علی(ع) با قرآن مبین سنجیده شود تا ریزش مطالب قرآنی در سخنان ائمه اطهار به ویژه امام علی قرآن ناطق - به اثبات برسد. این مجموعه شامل9 فصل می باشد. که در فصل اول به بررسی مختصری از زندگی کمیل پرداخته شده است که شامل شأن دعای کمیل، آشنایی اجمالی با زندگی کمیل و سخنان بزرگان در مورد کمیل می باشد. در فصل 2، به مفاهیم و کلیات پرداخته می شود. که در این فصل سعی شده به بعضی از الفاظی که با خواندن دعا در ذهن تداعی می شود یا با آن در دعا برخورد می کنیم، پرداخته شود. که این فصل نیز شامل معنای لفظ دعا، حالات دعا، که خود شامل زبانهای دعا می شود مثل زبان ستایشی، زبان آموزش و ...، توبه آثار و ضرورت آن و بررسی کلمه رب می باشد. در فصل 3، در این فصل بحثی در مورد رحمت خداوند شده است که شامل رحمت در لغت و اصطلاح، مصادیق رحمت، رحمت عامه که شامل مظاهر رحمت عامه می باشد، قدرت خدا بر هر چیزی و.... می شود. در ادامه به بحث در مورد رحمت خاص پرداخته می شود که این نیز شامل، بخشیدن گناهانی می شود که انسان را از خدا دور می کند و امام خواستار بخشیده شدن این گناهان هستند. در فصل 4 به ویژگی خداوند که بسیار برجسته است اشاره می شود که شامل، قدرت لایزال الهی و چشم پوشی خدا از گناه است. در فصل 5 به مسأله ظلم به خویشتن می رسیم که در آن بنده اعتراف به گناه می کند و معتقد است این گناه، هیچ ضرری به کسی نمی زند بلکه فقط فرد گناهکار به خود ظلم می کند. و در ادامه به صفات خدا می رسیم که عبارتند از ستار العیوب و غفار الذنوب و پس از آن بنده به مواردی اشاره می کند که لطف خدا نسبت به اوست. که این نیز شامل، تبدیل کننده بدیها به خوبیها و دفع کننده بلا ها و منتشر کننده اوصاف خوب از زبان مردم می شود. در فصل 6 که به عنوان دلتنگی و دوری نسبت به خدا به خاطر اعمال بد است شامل بیان دلتنگی از اعمال، عدم قبولی دعا به خاطر گناه، نفاق عامل عدم استجابت دعا، دفع ضرر از جانب خدا، انسان و پیروی از هوای نفس، حتمی بودن قضای الهی، برگشت به سوی خدا در اوج دلشکستگی و توجه به کرم الهی، تربیت و خلق انسان، اعتراف به مقام ربو بیت خدا و... می شود. که زیباترین قسمت ارزشی است که خداوند برای انسان قایل است که در این فصل بحث شده است. در فصل 7 در این فصل بنده به عذاب الهی توجه می کند در عین حال از رحمت الهی نیز مأیوس نمی شود. که در اینجا به حالت سجده توجه شده که نزدیکترین حالت انسان به خدا است. در ادامه به آیات خلود در جهنم اشاره شده است بعد به شکایت بنده از امور دنیوی و اخروی نزد خدا، جدایی بین افراد در دنیا، عدم تحمل دوری از خداوند، دادخواهی فرد گنهکار در آتش، و نالیدن بنده و در عین حال به رخ کشیدن رحمت خدا و امید به این رحمت حتی در آتش جهنم و در ادامه نیز به جهنم و پر شدن آن و عمل کردن خدا به وعده اش اشاره شده است. در آخر باز در خواست بنده از خدا برای بخشیده شدن گناهان مد نظر قرار گرفته است. در فصل 8 که با عنوان یاری درست، بنده از خداوند طلب یاری برای روزی و افزایش خوبی می کند و در عین حال به این مطلب اشاره می کند که قدرت از آن تو است و ای خدای من تو آگاه از نیاز منی پس سر نوشت من در ید قدرت تو است. در فصل9 که به صورت کلی به در خواست قبولی طاعات از خدا اشاره شده است بنده که سنبل آن، امام علی(ع) است بعد از آن که خدا را به حقانیتش قسم می دهد، از او می خواهد که یاریش کند که تمام اوقاتش با یاد او باشد و در زندگی هدف واحدی داشته باشد پس به خدا توکل می کند و در ادامه در خواست تقرب به او را دارد که در این راه به سبقت و سرعت و خشیت اشاره می کند و در خواستهایی مانند، دفع شر توسط خدا را دارد، و از او می خواهد که دعایش را اجابت کند، دردهایش را درمان کند.
  • تعداد رکورد ها : 30253