جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 180
خاتمیت در محضر علما
نویسنده:
نويسنده:سعیده‌سادات نبوی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: مرکز مدیریت حوزه علمیه قم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده‌ی مقالات برگزیده‌ی همایش خاتمیت
نویسنده:
گردآورنده: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت‌حیدریه به‌اهتمام:منصور امیرزاده‌جیرکلی ويراستار:علی موسوی‌علی‌آبادی ويراستار:احمدحسین پورسرکاریزی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی - تربت حیدریه: دانشوران رشید,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر دربردارندة چکیده‌ی مقالات برگزیده‌ی "همایش خاتمیت" است، که در فراخوانی توسط "حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه" و با همکاری " دفتر فرهنک اسلامی و گروه معارف اسلامی" برگزار شده‌است. دین اسلام و جهان شمولی ـ سیمای پیامبر در مثنوی معنوی ـ اندیشه در خاتمیت ـ هدایت تشریعی در خاتمیت ـ رسالت جهانی حضرت محمّد(ص) ـ دلایل بعثت پیامبران و .. برخی عناوین این مقالات است.
جاودانگی و پویایی شریعت اسلام
نویسنده:
نويسنده:محمدعلی ایزدی ويراستار:زهره شاهرخی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
همدان - همدان: دانشگاه بوعلی سینا,
کلیدواژه‌های اصلی :
پایان پیامبری: بررسی تطبیقی دیدگاه علامه اقبال لاهوری و استاد مطهری درباره خاتمیت
نویسنده:
نويسنده:محمدعلی سلیمانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: کتاب طه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از مهم‌ترین ویژگی‌های دین اسلام، خاتم بودن این دین الهی در مسیر تکامل ادیان است. به این معنا، اسلام تنها به سرپرستی انسان‌های دوران نزول نمی‌اندیشد، بلکه هدایت کل بشر را در نظر دارد. خاتم الادیان بودن اسلام اوج هنرمندی خدا است که در کمال اعجاز، دینی را فرستاد که ظرفیت سرپرستی بشر را در سراسر تاریخ در خود دارد و از آن‌جا که این دین تغییر نمی‌کند مساله‌ی جامعیت آن نیز محرز می‌شود. در ارتباط با نوع خاتمیت دیدگاه‌هایی وجود دارد که نویسنده در این کتاب پس از بیان کلیاتی در زمینه‌ی دین، خاتمیت و جامعیت و وحی، به بررسی تطبیقی خاتمیت از دیدگاه علامه اقبال لاهوری و شهید مرتضی مطهری می‌پردازد. هم‌چنین نقد استاد مطهری را بر دیدگاه علامه لاهوری ذکر می‌کند. وی سپس به بررسی و نقد آرای منتقدان دیدگاه‌های استاد مطهری می‌پردازد. نویسنده در پایان کتاب نقش خاتمیت در اثبات جامعیت دین اسلام، دلایل و تفسیر جامعیت و جهان‌شمولی و جاودانگی دین اسلام را با توجه به احکام، ملاک‌ها، عقل و فطرت، بررسی می‌کند. دیدگاه اقبال لاهوری و شهید مطهری تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند که از آن جمله است: اقبال، وحی را از سنخ غریزه و نوعی تجربه‌ی دینی می‌داند ولی مطهری بیان می‌دارد که وحی از نوع غریزه نیست، بلکه روح وحی از روح عقلانی برتر است.
از خاتميت تا غيبت نگاهي نو به زندگاني چهارده معصوم
نویسنده:
نويسنده:احمد اسلامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: میثم تمار,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بخش نخست کتاب درباره بعثت و ظهور اندیشه اسلامی است. برای نمونه، نگارنده در همین بخش، موضوع "حکمت بعثت، حکومت عقل و عدل" را مطرح می‌سازد و خاطرنشان می‌کند: "به نص قرآن کریم، فلسفه دین در عینیت اجتماعات، اقامه قسط است. یعنی دین آمد تا مردمان بر سر "عدل" ایستاده و بر پایه "قسط" زندگی کنند.... شالوده کاخ اخلاق، عقل است؛ چرا که سپهر معنویت بر ستون عدالت گسترده می‌شود و عمود عدالت هم بر پایه عقل استوار می‌گردد و بدین گونه راز قوام و درام دیانت و رمز توسعه شخصیت و مدنیت، بسط و گسترش مدار عقلانی است...". نگارنده پس از آن، با ذکر مسائل تاریخ و اجتماعی هر دوره، عصر حیات امام علی (ع) و امامت فرزندان وی را بررسی و تبیین می‌کند.
تبیین نسبت مرجعیت، حقانیت، خاتمیت و توجیه باورهای دینی
نویسنده:
قاسم پورحسن، محمدرضا لواسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آرای معرفت‌شناسی مختلفی در دوره معاصر بر توجیه باورهای دینی متمرکز است. از رهیافت‌های مهم آن، دیدگاه مبناگرایی است که از دو منظر درون‌گرایی و برون‌گرایی می‌نگرد و حتی به حقانیت و عدم حقانیت نیز توجه دارد. دیدگاه دیگر دلیل‌گرایی و سومین دیدگاه در باب معرفت‌شناسی، تجربه دینی است که به ‌واسطه موافقت‌ها و مخالفت‌ها، پدیدایی رویکرد غایی را با نام مرجعیت رقم زد که در آن، بنیان‌گذار می‌تواند معیار توجیه باورهای دینی باشد و اتفاقاً کمتر از آن سخن رفته و پژوهش حاضر این موضوع را محور قرار داده است. کلیفورد در کتاب اخلاق باور نظریه مرجعیت را به عنوان یکی از رویکردهای باور دینی گستراند و آثار آن بر متفکران ما به‌ویژه در مسئله وحی نیز آشکار گردید. نتیجه نهایی این است که مرجعیت، ملاک ارزش‌داورانه توجیه بوده و عقلانی نیست. در مقابل قرائت‌هایی از خاتمیت که به شخص پیامبر باز می‌گردند، نه قرائت عقلانی‌شدن و جامعیت دین که فقدان پیامبر را معادل عدم خاتمیت می‌انگارد؛ لذا تصور ختم دین، ناسزا، سهو و ابتنای آن ‌دو بر مؤسس قابل تأمل است.
صفحات :
از صفحه 6 تا 35
 امامت و خاتمیت از دیدگاه قران و روایات
نویسنده:
شاکراشتیجه محمدتقی, برنجکار رضا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مساله مهم در ارتباط امامت و نبوت، تبیین چگونگی ارتباط امامت با پایان نبوت است. بررسی این مساله با تفکیک شئون امام و دانستن چگونگی تحقق آن ممکن است. مطابق رهنمود آیات و روایات، دانش حلال و حرام و همچنین آگاهی از قرآن توسط پیامبر اکرم (ص) به ائمه اطهار انتقال یافته و نقش امام نسبت به این علوم، تبیین و تفسیر است و وجود امام شاخصی برای رفع اختلاف و آشکار نمودن علوم انتقالی از پیامبر است. امام علاوه بر جایگاه کمال بخشی و تحقق بخشیدن استمرار ختم نبوت، نقش هدایت ویژه یا همان امامت به معنای خاص آن را نیز برعهده دارد، از این رو، جایگاه و شان هدایتی مخصوص امام اقتضای علم و آگاهی مناسب با آن را دارد. در حقیقت با خاتمیت، دوران نزول و تشریع قوانین جدید به اتمام رسیده است و اینگونه نیست که لازمه خاتمیت، پایان یافتن تمام مناصب و شئونات همراه با پیامبر باشد.
صفحات :
از صفحه 107 تا 129
خاتمیت و امامت
نویسنده:
اسدالله مصطفوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
صفحات :
از صفحه 1 تا 159
رابطه امامت و خاتمیت در آموزه شیعی
نویسنده:
سیمین‌سادات وهاب‌زاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مسأله امامت و خاتمیت یکی از مباحث سرنوشت ساز در حوزه دین شناسی است . اهتمام بسیاری از فیلسوفان و متکلمان با رویکردهای متفاوت به مسأله « رابطه میان امامت و خاتمیت» نشان دهنده اهمیت این موضوع است. از آنجا که مسأله خاتمیت و امامت مستند بر شواهد عقلی و نقلی فراوان –اعم از قرآن و روایت- میباشد این موضوع جزء ضروریات دین اعلام شده است. درباره تفسیر و رابطه آن دو، رهیافتهای مختلفی وجود دارد و نسبت به دوره های قبل بحث بر انگیز و پر چالشتر شده است. از طرفی متفکران پیشین با پشتوانه برخی ادله درون دینی و عرفانی مسأله خاتمیت و امامت را مفروض گرفته بودند؛ اما در دوره اخیر آرای مختلف و نقدهای برون دینی وارد شده بر این موضوع، بحثهای دامنه داری را در کلام جدید اسلامی ایجاد کرده که توجه به آنها ضرورت دارد. در نوشتار حاضر متکلمان شیعی به طور کلی به معنای اعم، امامت را مقدم بر خاتمیت دانستند و به معنای اخص، دنباله رو خاتمیت میدانند . پس میتوان گفت این دو(امامت وخاتمیت) نزد متکلمین شیعی ملازم یکدیگر میباشند.
بررسی خاتمیت در اسلام و یهود
نویسنده:
اسد شهبازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
دو دین اسلام و یهود از ادیان الهی می باشند که در برخی اعتقادات مشترک هستنداز جمله ی این عقاید، خاتمیت است. که در این پژوهش به مقوله ی ( خاتمیت)در اسلام و یهود به شکل تطبیقی در چهار فصل پرداخته شده که بعداز بیان کلیات در فصل اول ، به نبوت وخاتمیت در اسلام در فصل دوم ،و به موازات همین مباحث در فصل سوم به نبوت وخاتمیت دریهود اشاره شده است با این بیان که هر دو دین اولاً حقانیت خود را به ادیان قبلی مستند می کنند و بشارت ظهور خود را در آنها می جویند و ثانیاً به خاتمیت دین خود معتقدند و ادیان بعدی را نمی پذیرند.اما پس از تطبیق خاتمیت در این دو دین به این نتیجه رسیدیم که خاتمیت مطرح شده در اسلام با خاتمیت یهود، هم اشتراکات و هم اختلافاتی داشته که در فصل چهارم نیز به آن پرداخته شده استو مواردی همچون ،اعتقاد هر دو دین به خاتمیت ،کمال دین وابدیت آن وکمال مخاطبان این ادیان از لوازم خاتمیت ذکرشده است . خاتمیت به معنای عدمانقطاع فیض معنوی، از اشتراکاتدر هر دو دین بیان شده و با توجه به مفهوم وسیع نبوت در ایین یهود و رویکرد متفاوت آنها به خاتمیت، به این معنا که یهود خاتمیت را به شریعت نسبت می دهد نه به شخص نبی ،می توان گفت که خاتمیت یهود با خاتمیت اسلام متفاوت است علاوه بر این که عدم وجود امامت بعد ازخاتمیت و تحریف کتب یهودیان بر خلاف مسلمانان می تواند ازموارد وجوه اختلاف خاتمیت در این ادیان باشد .
  • تعداد رکورد ها : 180