جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
برداشت فرانسیس بیکن از دین [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Elif Unlu
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه به تحلیل انتقادی درک فرانسیس بیکن از دین می پردازد. این تحقیق از مقدمه، دو بخش و نتیجه تشکیل شده است. در مقدمه، دوره ای که بیکن در آن می زیسته در بستری تاریخی بررسی شده و به اهمیت درک بیکن از دین از نظر فلسفه مدرن اشاره شده است. در فصل اول، برداشت بیکن از دین به صورت تبیینی ارائه شده است. در محور مسیحیت عناصر اساسی که در ذهنیت بیکن وجود دارد تبیین می شود. در بخش دوم، نقش دین از نظر ایده بیکن در مورد «احیاء/تجدید» ارائه شده است. علاوه بر این، بر محور آثار او با نام‌های ارگانون جدید، آتلانتیس جدید، مقالات، حکمت پیشینیان ارزیابی شد. پس از آن، دیدگاه ها و ارزیابی های متفاوتی درباره درک بیکن از دین ارائه می شود. رابطه بیکن با پروتستانیسم، پیوریتانیسم و ​​الهیات پریسکانی نیز در این بخش ارائه شده است. در بخش خاتمه، ارزیابی می شود که درک بیکن از دین از نظر فلسفه و علم مدرن چه می گوید. این پایان نامه برداشت فرانسیس بیکن از دین را به شیوه ای انتقادی بررسی می کند. شامل یک مقدمه، دو فصل و یک خاتمه است. در بخش مقدماتی، دوره‌ای که بیکن در آن می‌زیست در بستر تاریخی بررسی شد و اهمیت برداشت بیکن از دین در فلسفه جدید برجسته شد. در فصل اول، برداشت بیکن از دین به صورت تشریحی ارائه شده است. در چارچوب مسیحیت، عناصر اساسی اندیشه بیکن تبیین و به ایده های اساسی در اندیشه او پرداخته می شود. این عقاید گناه اصلی، سقوط انسان و از دست دادن تسلط بر طبیعت است. در فصل دوم، نقش دین در برنامه «تاسیس» بیکن ارائه شده است. علاوه بر این، ارزیابی در ارگانون جدید، آتلانتیس جدید، مقالات، حکمت باستانی ها انجام شد. سپس نظرات و ارزیابی های مختلف در مورد برداشت بیکن از دین مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در این فصل به رابطه بیکن با پروتستانیسم، پیوریتانیسم و ​​الهیات پریسکا پرداخته شده است. در پایان، دیدگاه بیکن از فلسفه و علم مدرن مورد ارزیابی قرار می گیرد
فلسفة فرانسيس بيكون
نویسنده:
حبیب الشارونی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دارالبیضاء(کازابلانکا) - مغرب(مراکش): دار الثقافة,
نقاط عطف در الهیات طبیعی از بیکن تا داروین: راه برهان نظم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Peterfreund (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US ,
چکیده :
چکیده ماشینی: در مورد لحظات حیاتی در توسعه تاریخی الهیات طبیعی در انگلستان از زمان فرانسیس بیکن تا چارلز داروین بحث می کند. در حالی که بحث طراحی به عنوان روش بلاغی منتخب برای الهیدانان طبیعی در طول سه قرن مورد بحث باقی می ماند، مکان و موضوع طراحی دستخوش تغییر می شود.
سیاست تخیل اعتراف، از کالوین تا هابز [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Barret Reiter
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این پایان نامه به ماهیت و کاربرد نظریه های تخیل توسط پروتستان ها بویژه انگلیسی ها در طول قرن شانزدهم و اوایل قرن هفدهم می پردازم. من چهار مشاهدات مهم را انجام می دهم. اول، من استدلال می‌کنم که با وجود پیشرفت در آناتومی و کشف مجدد منابع کلاسیک جدید، درمان‌های فلسفی پروتستان انگلیسی در مورد تخیل عمدتاً با سنت مکتبی و قرون وسطایی پیشین پیوسته بود. دوم، من استدلال می‌کنم که پروتستان‌های انگلیسی یک گفتمان الهیات متمایز (اما نه اصیل) را توسعه دادند که تأثیرات سقوط بر تخیل انسان را بازتاب می‌داد. ثالثاً، من استدلال می‌کنم که علی‌رغم تعهد قوی به جبر، پروتستان‌های انگلیسی به هیچ وجه امکان روش‌های خاص انسانی برای بهبود تخیل سقوط کرده را رد نکردند. در نهایت، من ادعا می‌کنم که این تأمل الهیاتی درباره تخیل سقوط کرده گسترده بود و حتی به گفتمان‌های غیر الهیاتی، مانند نوشته‌های سکولار (اسماً) در مورد فلسفه طبیعی، اخلاق و سیاست رنگ می‌افزاید. من این استدلال ها را در سه بخش بزرگ بررسی می کنم. اول، من عمدتاً تأملات فلسفی را در مورد ماهیت تخیل، بررسی آثار در سنت ارسطویی scientia de anima و همچنین پزشکی مدرن اولیه در نظر می‌گیرم. من همچنین به احیای نظریه های باستانی رواقی در مورد تخیل و مروجین اولیه مدرن آنها می پردازم. در نهایت، این بخش را با بررسی فلسفه فرانسیس بیکن پایان می دهم. در بخش دوم به ملاحظات کلامی می پردازم. من ابتدا در مورد ارتباط بین بت پرستی و تخیل موجود در الهیات پروتستان و منابع آن در مکتب و موارد مشابه در کلیسای کاتولیک ضد اصلاحات بحث می کنم. سپس گزارش بدبینانه تخیل را معرفی می کنم که در گفتمان پروتستان انگلیسی برجسته است.
الهیات و علم در اندیشه فرانسیس بیکن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven Matthews
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate ,
 الهیات و علم در اندیشه فرانسیس بیکن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven Matthews
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه باورهای دینی فرانسیس بیکن و نقشی را که الهیات او در توسعه برنامه او برای اصلاح آموزش و علوم طبیعی، تأسیس بزرگ، ایفا کرد، دوباره ارزیابی می کند. نوشته‌های بیکن با بیانیه‌های الهیاتی و ارجاعات کتاب مقدسی که برنامه‌های او را آگاه و توضیح می‌دهند، اشباع شده‌اند، اما این جنبه از نوشته‌های او کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ملاحظات قبلی در مورد مذهب بیکن از فهرست نسبتاً کوتاهی از نوشته های منتشر شده او استخراج شده است. در نتیجه، بیکن به عنوان همه چیز از یک ملحد تا یک پیوریتن به تصویر کشیده شده است. اجماع علمی وجود ندارد. این کتاب استدلال می‌کند که با در نظر گرفتن بافت تاریخی جامعه بیکن، و تبدیل او از پیوریتانیسم به ضد کالوینیسم در جوانی، می‌توان الهیات خود را در کانون توجه روشن‌تری قرار داد و فلسفه او را به‌درستی درک کرد. پس از ترک خانواده مادرش، بیکن دستخوش دگرگونی در باور شد که او را از کالوینیسم مادرش دور کرد و به نوشته‌های پدران کلیسای باستانی، به ویژه ایرنیوس از لیون، سوق داد. الاهیات بیکن به طور فزاینده ای منعکس کننده علایق الهیاتی دوست و ویراستار او لانسلوت اندروز شد. چرخش پدرانه باور بیکن در دو دهه آخر سلطنت الیزابت به طور قابل توجهی بر توسعه برنامه فلسفی او تأثیر گذاشت که در دو دهه اول عصر استوارت تولید شد. این مطالعه سپس الهیات موجود در خود نوشته های تاسیسات را بررسی می کند و با توجه به تأثیری که الهیات بیکن بر جهت گیری بعدی علوم تجربی و الهیات طبیعی در زمینه انگلیسی داشت، به پایان می رسد. با انجام این کار، نه تنها دیدگاه جدیدی در مورد بیکن ارائه می دهد، بلکه کمکی به درک بهتر زمینه دینی و انگیزه های پشت سر علم تجربی در اوایل انگلستان مدرن خواهد بود.
فلسفه و الهیات طبیعی در انگلستان قرن هفدهم [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Harry John Pearse
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه به بررسی رابطه انضباطی بین فلسفه طبیعی (مطالعه طبیعت یا بدن) و الهیات (مطالعه امر الهی) در انگلستان قرن هفدهم می پردازد. رشته های مدرن اولیه دو کارکرد اساسی داشتند. اول، آنها قواعد و مرزهای استدلال را تعیین کردند - بنابراین دانش در چارچوب های انضباطی مشروعیت یافت و قابل فهم شد. و ثانیاً، رشته‌ها آموزش و پرورش را ساختار می‌دهند، دانش را به گونه‌ای تقسیم می‌کنند که بتوان آن را مطالعه و آموزش داد. این نقش دوگانه به این معنی بود که رشته ها ساختارهای معرفتی و اجتماعی بودند. آنها از عناصر مختلفی تشکیل شده بودند و در نتیجه به طرق مختلف با یکدیگر ارتباط داشتند. به این ترتیب، رقابت پذیری دانش مدرن اولیه در رقابت پذیری رشته ها - محتوا و مرزهای آنها منعکس شد. فرانسیس بیکن، توماس وایت، هنری مور و جان لاک به ترتیب محور چهار فصل هستند، با جوزف گلانویل، توماس هابز، دیگر خدایان کمبریج، و انواع نویسندگان مکتبی قرون وسطایی که زمینه، مقایسه و تقویت را ارائه می دهند. این مطالعات موردی، مقطعی از اندیشه و باور قرن هفدهمی را ارائه می‌کند. آنها منافع حرفه ای و نهادی متفاوتی را در بر می گیرند و مجموعه ای از مواضع فلسفی، کلامی و مذهبی را نمایندگی می کنند. با این وجود، هر یک از آنها به شیوه‌های مختلف و تأثیرات متفاوت، رابطه بین فلسفه طبیعی و الهیات را در مرکز تلاش‌های فکری خود قرار می‌دهند. آنها با هم نشان می‌دهند که در انگلستان قرن هفدهم، فلسفه طبیعی و الهیات در نوسان بودند، و رابطه انضباطی آنها پیچیده بود و درجاتی از همپوشانی و بیگانگی را به دنبال داشت. در درجه اول، فلسفه طبیعی و الهیات به بررسی ماهیت و ساختار جهان پرداختند و با هم رابطه بین اجزای سازنده آن - طبیعی و الهی - را تعیین کردند. با این حال، آنها همچنین گستره قوای شناختی انسان را منعکس می‌کردند، و مشخص می‌کردند که کدام بخش از جهان قابل شناخت است، و زمینه‌ها و درجات مناسبی از یقین و اعتقاد را مشخص می‌کرد. بنابراین، هر دو رشته، و رابطه آنها با یکدیگر، به بحث های گسترده در مورد، حقیقت، یقین و نظر کمک کرد. این به نوبه خود دستورالعمل های هنجاری را ایجاد کرد. تا حدودی درستی یا نادرستی عقیده و رفتار با تعاریف خاص و رابطه بین فلسفه طبیعی و الهیات مشخص می شد. در نتیجه، جایگاه انسان در جهان - رابطه او با طبیعت، خدا و همنوعانش - از طریق این رشته ها مثلث بندی شد.
راهنمای کمبریج برای بیکن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Markku Peltonen (مارکو پلتونن)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فرانسیس بیکن (1561-1626) یکی از مهم ترین چهره های اوایل دوران مدرن است. طرح او برای اصلاحات علمی نقش اساسی در تولد علم جدید داشت. مقالات این جلد بررسی جامعی از نوشته‌های او درباره علم، از جمله طبقه‌بندی‌های علوم، نظریه دانش و اشکال، فلسفه نظری او، ایده او در مورد تحقیقات علمی مشارکتی، و جنبه‌های مشروطیت علم باکونی ارائه می‌کند. همچنین مقالاتی در مورد نظریه بلاغت و تاریخ بیکن و همچنین در مورد فلسفه اخلاقی و سیاسی و میراث او وجود دارد.
معرفت انسانی؛ حجاب‌ها و موانع با تأکید بر دیدگاه فرانسیس بیکن و آیت‌الله جوادی آملی
نویسنده:
عباس عارفی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
این مقاله درباره حجاب‌های معرفت به نحو تطبیقی به بحث می‌پردازد و نحوه کارکرد سلبی آن را باز می­نمایاند، زیرا «حجاب­های معرفت» نقش سلبی خودشان را به یکی از سه نحو ایفا می­کنند: 1. در ایفای نقش سلبی در حصول معرفت؛ 2. در ایفای نقش سلبی در اتقان معرفت؛ 3. در ایفای نقش سلبی در ارتقای معرفت. در ادامه، بحث بر بیان دو دیدگاه درباره «موانع معرفت» متمرکز می­شود و نخست گونه ایفای نقش سلبی از دیدگاه فرانسیس بیکن تحت عنوان «بت­های ذهنی» که مشتمل است بر: الف) بت قبیله؛ ب) بت غار؛ ج) بت بازار؛ د) بت تماشاخانه بررسی می­شود و سپس انواع حجاب­های معرفت از دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی ذیل عنوان: الف) حجاب عام؛ ب) حجاب خاص؛ ج) حجاب اخص، موردمطالعه قرار می­گیرد. سرانجام با مقایسه و سنجش و نقد و بررسی اندیشه­ها بحث به پایان می­رسد.
صفحات :
از صفحه 129 تا 147
فرانسیس بیکن و بحران طبیعت
نویسنده:
محمدرضا حسینی بهشتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 63