جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 743
واکاوی تولد و کودکی حضرت مریم و حضرت مسیح در قرآن کریم و اناجیل غیر رسمی
نویسنده:
نویسنده:نسیم حسنی؛ استاد راهنما:مرضیه محصص؛ استاد مشاور :حمیدرضا شعیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
روایت تولد و کودکی مریم (س) و عیسی (ع) در سوره‌ی آل‌عمران و سوره‌ی مریم از جمله داستان‌های مقطعی قرآن کریم است که هم‌سانی و ناهم‌سانی آن با روایت عهدین منجر به تنوع دیدگاه میان خاورشناسان و متفکران مسلمان شده و به‌طور خاص به شبهه‌ی اقتباس قرآن از منابع مسیحی دامن زده است. در حالی که غالب پژوهش‌های تا کنون موجود چنین قرابتی را در آیات سوره‌ی آل‌عمران و سوره‌ی مریم، و عناصر منفرد روایی در انجیل متی و لوقا بررسی کرده‌اند، اما مطالعات چندانی پیرامون چنین اشتراکات و اختلافاتی در قرآن و انجیل‌های غیررسمی انجام نشده است. اهمیت این دیالوگ به‌ویژه از جهت تأثیرگذاری اسلام بر مسیحیت و افزایش رجوع به اپوکریفای مسیحی در عصر بیزانس دو چندان است. قرآن کریم از ساختار ادبی و وجوه داستانی منحصر به فردی برخوردار است که امکان تحلیل روایی قصص وحیانی، گزینشی و معنادار آن را فراهم می‌کند. در این راستا، پژوهش حاضر نخست با به‌کارگیری عناصر نظریه‌ی روایت به شناسایی پیرفت‌های داستان تولد و کودکی مریم (س) و عیسی (ع) در قرآن (سوره‌ی آل‌عمران و سوره‌ی مریم) و انجیل‌های غیررسمی (انجیل یعقوب و انجیل کودکی توماس) می‌پردازد؛ سپس با رویکردی مقایسه‌ای، پیرفت‌های مستخرج از منابع و نحوه‌ی ترتیب، و تقدم و تأخر آن‌ها را بررسی می‌کند. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که از 22 پیرفت شناسایی‌شده‌ی داستان تولد مریم (س) و عیسی (ع) در قرآن (سوره‌ی آل‌عمران و سوره‌ی مریم) و انجیل‌های غیررسمی (انجیل یعقوب و انجیل کودکی توماس) 15 پیرفت هم‌سان و 7 پیرفت ناهم‌سان است. نتایج مذکور به‌لحاظ هم‌سانی‌های موجود میان روایت قرآن و روایت انجیل‌های غیررسمی می‌تواند وحیانی‌بودن قصص قرآن را تصدیق و به‌لحاظ ناهم‌سانی‌ها دعاوی اعجاز قرآن را تقویت کند؛ در عین حال که ناهم‌سانی‌ها در حکم ردیه‌ای بر شبهه‌ی اقتباس قرآن است.
بررسی نقش مکاشفه روز آخر در درک کفاره مسیح [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Eldon R. Taylor
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف از این مطالعه تعیین سهم مکاشفه روزهای آخر در درک کفاره مسیح علاوه بر آنچه در کتاب مقدس آموزش داده شده است. عموماً در میان مسیحیان پذیرفته شده است که هدف اولیه از مأموریت مسیح نجات بشر بود. دکترین کفاره شامل اصول بنیادی ایمان کریستین است و با این حال عقاید کلیساهای متعدد بر سر بسیاری از اصول حیاتی درگیر با یکدیگر اختلاف نظر جدی دارند. اگر دیدگاه‌های بسیار متفاوت به دلیل اطلاعات ناکافی در کتاب مقدس باشد، این سؤال به طور طبیعی در پی می‌آید - وحی مدرن چگونه مشکل را روشن می‌کند؟
برنامه همبستگی کلیسای عیسی مسیح مقدسین آخرالزمان در طول قرن بیستم [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jerry Rose
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در سال‌های اخیر، برنامه همبستگی کشیشی کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان تاکید قابل‌توجهی از سوی رهبران کلیسا دریافت کرده است، به طوری که از سوی برخی به عنوان یک برنامه نیرومند جدید برای تکمیل قدیسان تلقی شده است. . با این حال، تحقیقات نشان می دهد که اصول همبستگی کشیشی همیشه بخشی از کلیسای بازسازی شده بوده است. هدف این پایان نامه نگارش تاریخچه برنامه همبستگی کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان با تأکید ویژه بر دوره 1908 تا فوریه 1972 است.
رستاخیز جسمانی: آموزه ناب که از طریق پیامبر جوزف اسمیت احیا شد [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
J. Peter Hansen
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در طول خدمت زمینی عیسی، او آموزه ناب رستاخیز جسمانی را به شاگردانش آموزش داد. برخی از آنها شاهدان ویژه رستاخیز بدنی واقعی عیسی پس از مرگ او شدند. با گذشت زمان، فلسفه های مردان آموزه واقعی معاد را منحرف کرد. آن آموزه ها به ارتدکس کلیسای اولیه مسیحی تبدیل شد و به مسیحیت مدرن منتقل شد. آموزه ناب معاد جسمانی تضعیف شد و در برخی فرقه ها از بین رفت. خداوند انجیل را از طریق جوزف اسمیت بازسازی کرد. بخشی از بازسازی او را به عنوان شاهد ویژه رستاخیز عیسی مسیح معرفی کرد. از طریق او آموزه های ناب احیا شد. یکی از آن آموزه ها معاد و اهمیت آن برای انسان ابدی بود.
جایگاه مریم مجدلیه در آموزه‌های مسیحی یونانی قرون نخستین
نویسنده:
ولی عبدی ، محمد ایلخانی ، فاطمه لاجوردی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در مسیحیت سه زن جایگاه خاصی دارند: حوا، مریم مادر عیسی ناصری و مریم مجدلیه. دو زن نخست در ارتباط مستقیم با الوهیت هستند. حوا نماد ورود شر به ذات انسان و مریم نمونۀ تطهیر و پرهیزگاری است. مریم مجدلیه انسانی است که طریق خود را بر می­گزیند و نماد ایمان به مسیح و پرهیزگاری است. او از این جهت الگویی است برای دیگران. در غرب از قرون وسطی او را زن بدکاره ای درنظر گرفتند که به عیسی ایمان آورد و ادبیات وسیعی در بارۀ شخصیت او تا امروز شکل گرفته است. اما در متون عهدجدید او نمونه زنی است که ضمن وفاداری به عیسای ناصری از بنیانگذاران دین جدید است و به عنوان یک رسول به تبلیغ پیام مسیحیت می­پردازد. در متون گنوسی او حکیمی است که با معرفت الهی آشنا است و با آن رمزگشایی می­کند و طریق باطنی در دینداری را رواج می­دهد. از این جهت مورد انتقاد پطرس حواری که نمونۀ دینداری ظاهری و شریعتمدار است قرار می­گیرد. آباء یونانی کلیسا با نگاهی مثبت به او، از پرهیزگاری و تجربۀ باطنی او سخن می­گویند.
صفحات :
از صفحه 144 تا 163
بررسی تحلیلی-انتقادی نگرش عالمان مسیحی به قرآن در اواخر قرون وسطی با تاکید بر ریکالدو
نویسنده:
نویسنده:علی اکبر مومنی؛ استاد راهنما:سیدرضا مؤدب؛ استاد مشاور :محمدتقی انصاری,مهراب صادق‌نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
انگیزه اصلی عالمان مسیحی از مطالعات قرآنی در قرون‌ وسطی، شناخت اسلام و نیز ردّیه‌نویسی و جـلوگیری از بسط و نفوذ اسلام در اروپای مسیحی بود. آنان که از اسلام و قرآن شناخت دقیق و صحیحی نداشتند، با استفاده از تفسیرهای مبتنی بر کتاب مقدس، منابع واسطه‌ای و غیرمستقیم، پیش‌فرض‌های وفادارانه نسبت به آیین مسیحیت و نیز تحت تأثیر فضای دشمنی و تعصب ناشی از جنگ‌های صلیبی به مواجهه با قرآن پرداختند. ریکالدو دومنته کروچه که موضع‌گیری و نگرشش نسبت به قرآن، مورد توجه و استناد مسیحیان و مستشرقانِ پس از وی قرار گرفته است، با تأثیر‌پذیری از اندیشه‌ها و فضای حاکم بر قرون وسطای متأخر به مطالعه قرآن پرداخته است. نوشته‌های ریکالدو از ردیه‌های مهم و تاثیر‌گذار مسیحیان بر اسـلام و از پراقبال‌ترین ردیه‌هـا بر ضد اسلام بوده و پس از خود، موج جدیدی از ردیه نویسی بر اسلام ایجاد‌ کرده است. ریکالدو علاوه بر نامعتبر دانستن قرآن، تلاش می‌نماید از آیات قرآن در جهت اثبات حقانیت آموزه‌‌ تثلیث، برتری انجیل بر قرآن و نیز برتری حضرت مسیح (علیه السلام) بر پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) استفاده نماید. در این تحقیق، ضمن بررسی روش مطالعات قرآنی ریکالدو، دیدگاه‌های وی با روش توصیفی ـ تحلیلی و رویکرد تفسیری، تاریخی و کلامی مورد نقد قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش، الف) قرآن کریم مولفه‌های تشکیل دهنده آموزه تثلیث را به صراحت نفی کرده‌است. ب) استعمال تعابیری مانند رستگاری و هدایت در قرآن کریم درباره انجیل، نشانه برتری اناجیل نیست، حجم فراوانی از این‌گونه واژگان درباره خود قرآن به کار رفته است. ج) قرآن کریم برای پیامبران الهی صفات منحصر به فردی بیان نموده است و منحصر بودن حضرت مسیح (ع) در تولد از باکره، دلیل برتری او بر سایر انبیا نیست. قرآن برخی از پیامبران را بر برخی دیگر برتری داده است و از آیات قرآن استفاده مى‏شود پیامبر (صلى الله علیه و آله) از همه انبیاى الهى برتر و با فضیلت‏تر است. د) ریکالدو با نگرش گزینشی به آیات قرآن، پیش‌فرض‌های نادرست با تکیه بر عقاید مسیحیت، تناقض‌گویی و نیز بی‌توجهی به مخالفت آشکار آیات قرآن با شماری از آموزه‌های مسیحیت، تلاش نموده عقیده خویش را بر قرآن تحمیل نماید. هـ) گرچه در عصر حاضر تحولات جدی در نوع نگرش عالمان مسیحی به قرآن رخ داده است، اما اثر‌پذیری برخی از اندیشمندان غربی از دیدگاه‌های افرادی مانند ریکالدو، می‌تواند مانعی جدی در مسـیر هم‌گرایی و نیز گفتمان‌سازی بین‌الادیانی ایجاد نماید.
چگونه یک ارزیابی فلسفی از متن مرقس 4: 34-41 درک اقتدار الهی را در شخص عیسی روشن می کند [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Moises Robleto
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : به طور صریح یا ضمنی و چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​مشکلاتی وجود دارد که مسیحیان امروزی کتاب مقدس را به عنوان یک متن مسیحی، به عنوان بخشی از اعمال مذهبی خود می خوانند. تمرکز این مطالعه بر مشکلات فلسفی ناشی از فاصله تاریخی بین جهان کتاب مقدس و جهان ما خواهد بود. این مشکلات زمانی به وجود می آیند که یک لنز مدرن برای یک متن مذهبی باستانی اعمال شود. در این پایان نامه، با ارائه یک تحلیل فلسفی از مفهوم معجزه در مرقس 4: 35-41 و چگونگی این گزارش کتاب مقدس در زندگی عیسی و شاگردانش، تمرکز ویژه ای بر راه هایی خواهم داشت که سردرگمی های مفهومی در درک متن ایجاد می شود. مفهوم حجت الهی را روشن می کند. من نشان خواهم داد که چگونه مفروضات مدرن می توانند خوانش ها و معانی متن را تحریف کنند. من همچنین نشان خواهم داد که چگونه خواندن متن ممکن است با ارزیابی فلسفی مفهوم معجزه برای حمایت از ادعای الوهیت عیسی از این فرضیات آشفته رها شود. سؤالات فلسفی زیادی در مورد آنچه در متن مرقس 4: 35-41 در مورد معجزه ای که توسط عیسی انجام شده است می یابیم و چگونه می توانیم به عنوان خوانندگان قرن بیست و یکم کتاب مقدس به آن معانی نسبت دهیم، وجود دارد. هدف بیان شده از انجام این تحقیق، مطالعه مفهوم «اقتدار الهی» بود که با مطالعه کامل نوشته‌ها و سخنرانی‌های منتشر شده توسط دانشمندان برجسته پست مدرن، با توجه ویژه به کار در فلسفه مسیحیت توسط گرت مور انجام شد. . چگونه داستان آرام کردن طوفان توسط عیسی را درک کنیم؟ این گونه نوشته‌ها آنچه را که در داستان یک طوفان خاموش می‌یابیم روشن می‌کنند. داستان به صورت علّی بیان نمی شود، موضوع علت و معلولی نیست، در واقع داستان به صورت یک فرمان ساده بیان می شود و طبیعت هم اطاعت می کند. و بنابراین در این مقاله من به سؤال شاگردان پاسخ می دهم، نه «او چگونه این کار را کرد»، بلکه به سؤال واقعی، «این چه جور آدمی است که حتی بادها و دریاها از او اطاعت می کنند؟»
خودت را بشناس و شناخته خواهی شد: انجیل توماس و افلاطونیسم میانی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Seth A. Clark
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : انجیل توماس مجموعه‌ای از 114 سخن منسوب به عیسی است و عمدتاً از گزاره‌های بلاغی تشکیل شده است که برای حفظ آموزه‌های فیلسوفان دوره‌گرد یونانی استفاده می‌شود. این مجموعه‌ها برای متقاعد کردن افراد برای پیوستن به مکاتب فلسفی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، درست مانند آنچه پیروان اولیه جنبش عیسی از آموزه‌های او برای متقاعد کردن دیگران برای پیوستن به آنها استفاده می‌کردند. با این حال، پیشینه کلامی متن هنوز مورد بحث است، زیرا حاوی ارجاعات باطنی و معمایی است که توسط اکثر محققان کاملاً درک نشده است. این اثر استدلال می کند که پیشینه کلامی و فلسفی انجیل توماس، مکتب اسکندریه افلاطونی میانی است. این پیشینه شامل درک الهی، ماهیت مخفی آموزه های موجود در متن و حضور شیاطین در کیهان است. به طور خلاصه، این تلاش من برای ارائه کلید هرمنوتیکی متن یا حداقل ارائه یک پیشینه ایدئولوژیک معتبر است که سنت عیسی بر اساس آن در انجیل توماس ریخته شده است.
آیا مرگ عیسی بر روی صلیب ارضای گناهان بشریت است یا نمایش عشق خدا؟ درک الهیاتی از کفاره در رابطه با آیین آشتی؟ [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Raja Selvam
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : مفهوم "کفاره" در دکترین نجات یکی از جذاب ترین و چالش برانگیزترین حوزه های الهیات است. نظریه های بسیاری در توسعه تاریخی دکترین نجات وجود دارد. این تئوری ها با برخی از تئوری ها که با یکدیگر سازگار هستند و برخی دیگر متفاوت هستند، متفاوت است. آنها تفاسیر مختلفی در مورد مرگ مسیح ارائه کردند. علاوه بر همه اینها، این سؤال مطرح می شود که هدف واقعی از مرگ مسیح چیست؟ بدون شک، در پس رنج و مرگ عیسی، معنای الهی غنی نهفته است. چرا عیسی باید روی صلیب بمیرد؟ این یک سوال همیشگی برای بسیاری است، به ویژه برای جوانان کاتولیک امروزی. معنای مهم رنج و مرگ او چیست؟ آیا رنج و مصلوب شدن مسیح واقعاً نقشه خدا بود؟ چگونه مرگ مسیح بر روی صلیب با درک مسیحی از نجات امروز مرتبط است؟ برای پاسخ به این سؤالات در زمینه ایمانداران مدرن، به ویژه جوانان کاتولیک، که در حال آماده شدن برای دریافت آیین آشتی هستند، این مقاله به طور مقایسه ای این سؤال را بررسی می کند: آیا مرگ عیسی بر روی صلیب رضایت گناهان بشریت است یا تظاهرات. از عشق خدا؟ از آنجایی که این مقاله بر زندگی و اندیشه جوانان کاتولیک متمرکز شده است، در مقاطع مختلف تلاش می‌کنم تا به درک الهیاتی از دکترین نجات بپردازم. به عبارت دیگر، اگرچه تمرکز بر الهیات جزمی است، اما دارای تمرکز زمینه ای نیز می باشد. ضمن ارائه تفسیری معنادارتر از مرگ عیسی برای جوانان، من می‌خواهم این ادعا را مطرح کنم که به عنوان یک «خدا-انسان»، مسیح برای نجات بشریت فداکاری نهایی را انجام داد. اما در عین حال، مرگ او بر روی صلیب تأیید قوی تری از عشق خدا به بشریت بود. یعنی کفاره مسیح هم ارضای گناهان ماست و هم نشان دادن محبت خدا.
سی اس لوئیس، عیسی و افلاطون: راهبردهای بلاغی برای دفاع از مسیحیت [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
John Carlton Chivvis
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : دفاع از مسیحیت از طریق گفتمان عذرخواهی یکی از کارکردهای مهم مسیحیت امروزی است. برای درک بهتر راهبردهای لازم در پس استفاده موفق از گفتمان عذرخواهی، مقالات عذرخواهی C. S. Lewis در God in the Dock مورد بررسی قرار گرفته است. لوئیس نشان دهنده یک سبک معذرت خواهی است که به فلسفه و شیوه گفتمانی که برای اولین بار توسط افلاطون مورد حمایت قرار گرفت، باز می گردد، اگرچه پیام او کاملاً مسیحی است. این پایان نامه دریچه ای به دنیای بلاغی C. S. Lewis و همچنین راهبردهایی را ارائه می دهد که کلید موفقیت عذرخواهی مدرن هستند. با این حال، برای درک بهتر این استراتژی ها، باید پایه ای گذاشته شود. فصل اول، الهیات و بلاغت افلاطون را مورد بحث قرار می دهد، که لوئیس را به روش های مهمی تحت تأثیر قرار داد. پس از مشخص شدن این موضوع، فصل دوم زندگی لوئیس را با نگاهی به نحوه گرویدن او به مسیحیت بررسی می کند. عقل به عنوان یک راهبرد بلاغی در فصل سوم از دریچه استدلال افلاطونی تحلیل می شود. در فصل چهارم، استفاده از اسطوره در ارتباطات دینی ابتدا با نگاهی به اصول اسطوره خود لوئیس و سپس اعمال آنها در اسطوره های معرف موجود در مقالات عذرخواهی او مورد بررسی قرار می گیرد. فصل پنجم به توانایی لوئیس در استفاده از اخلاق روایی در نوشتارش می‌پردازد تا آن را شفاهی/ شنیداری‌تر نشان دهد. لوئیس با دستکاری صدا و زمان می تواند به یک رابطه شبه ارتباطی با مخاطب خود دست یابد. این پایان نامه با فصل ششم با ارائه راه هایی برای مطالعه آینده در مورد لوئیس در زمینه نقد بلاغی به پایان می رسد.
  • تعداد رکورد ها : 743