جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 301451
 بررسی موارد اختلاف برانگیز در قرآن از دیدگاه های گوناگون به روایت حفص از عاصم و مقایسه ترجمه ها
نویسنده:
عظیم عظیم پور مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در رساله حاضر مواردی که در ترجمه قرآن به روایت حفص از عاصم به لحاظ تفسیری و کلامی اختلاف برانگیز است، بررسی شده و مطالب آن در پنج فصل آمده است. در فصل اول، کلیاتی از بحث و در فصل دوم، مباحثی درباره ترجمه مثل معنا و ضرورت ترجمه و برخی از ویژگی های یک ترجمه برتر آمده است. در فصل سوم، با عنوان اختلاف ترجمه ها بر اساس ایجاز حذف از تعریف حذف و انگیزه و فواید آن، راه های تعیین محذوف، و انواع حذف سخن رفته است. در فصل چهارم، تحت عنوان اختلاف ترجمه ها بر اساس دستور زبان عربی و ساختار آن از مرجع ضمیر و نقش آن در اختلاف ترجمه ها، معادل یابی در واژگان جایگزین و نقش آن در اختلاف ترجمه ها و واژگان مشابه در معانی مختلف بحث شده است. در فصل پنجم، ذیل عنوان اختلاف ترجمه ها بر اساس مبانی کلامی موارد رؤیت خدا، آمدن خداوند، عصمت پیامبران، حبط عمل و جبر و اختیار بررسی شده است.
 بررسی نکات تربیتی – اخلاقی داستان حضرت نوح (ع) در قرآن
نویسنده:
زهرا قدسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق برآن است که با توجه به آیات قرآن کریم ، تفاسیر و کتب تربیتی و اخلاقی به بررسی «نکات تربیتی – اخلاقی داستان حضرت نوح (ع) در قرآن» بپردازد. ضمن بیان واضح و روشن از ابعاد مختلف مسئله با استشهاد به آیات و روایات ، ضرورت این تحقیق اثبات گردیده و سئوالاتی به شرح ذیل پیرامون آن مطرح شده است ؛ 1- داستان حضرت نوح (ع) در قرآن چگونه بیان شده است ؟ 2- نکات تربیتی – اخلاقی داستان حضرت نوح (ع) در قرآن کدام اند ؟ در فصل دوم با عنوان مرور مطالعاتی کتابهایی مرتبط با موضوع از جمله : «قصه و نکات تربیتی آن در قرآن» اثر سید سعید مهدوی ، «قصص قرآن یا تاریخ انبیا از آدم تا خاتم النبیین (ع)» اثر سید هاشم رسولی محلاتی ، «همراه با پیامبران در قرآن» اثر عفیف عبدالفتّاح طبّاره و کتاب «قصه های قرآن» برگرفته از تفسیر نمونه ، اثر سید حسین حسینی مورد بررسی قرار گرفته تادر راستای پیشینه و زمینه مذکور تحقیق حاضر شکل گیرد . با توجه به ماهیت ، اهداف و امکانات موجود روش تحقیق توصیفی – تحلیلی برای انجام تحقیق برگزیده شده است. فصل چهارم نیز با توجه به پرسش های تحقیقاتی به دو بخش با عناوین : 1- بیان داستان حضرت نوح (ع) در قرآن 2- نکات تربیتی داستان حضرت نوح (ع) در قرآن ، تقسیم بندی شده است . فصل پنجم این تحقیق به نتیجه گیری ، محدودیت ها و پیشنهادات اختصاص یافته است . که در بحث نتیجه گیری به نتایج ذیل دست یافته ایم : حضرت نوح (ع) یکی از پیامبران اولوالعزم است که در بین قومی سرکش و غیرقابل هدایت مبعوث شد و باصبر و تلاش فراوان و استفاده از راههای تبلیغی گوناگون برای هدایت آنان تلاش نمود ، اما هیچ کدام از این تلاش های او جز لجاجت قومش پاسخی نداشت . سرانجام عذاب الهی آنان را به جزای اعمالشان رساند . خداوند دربیان این داستان اهداف تربیتی – اخلاقی زیادی قرار داده است که عبارتند از: 1- اهداف رسالت نوح (ع) 2- دعوت به رعایت تقوا به عنوان منشا همه فضایل 3- جایگاه معنوی حضرت نوح (ع) با توجه به اوصافش در قرآن که عبارتند از : الف ) صالح بودن ، ب) محسن بودن ، ج) شکرگذار بودن ، د) امین بودن ، ه ) عبد بودنو... 4- صبر و بردباری حضرت نوح (ع) 5- باادب بودن حضرت نوح (ع) 6- نصح و خیرخواهی حضرت نوح (ع) 7- نذیر و مبین بودن حضرت نوح (ع) 8- توبه آن حضرت از گناه ناکرده 9- علت هلاکت کنعان 10- بررسی ملاک فضیلت و برتری از دیدگاه قرآن 11- استهزای دشمنان نسبت به حضرت نوح (ع) وجواب ایشان در برابر آنان 12- محبت خداوند به حضرت نوح (ع) 13- پیوند مکتبی مافوق پیوند خویشاوندی است . 14- اجرای سنت هلاکت در مورد قوم نوح (ع). در مورد محدودیت های تحقیق تکراری بودن مطالب در کتب قصص و عدم بررسی نکات تربیتی قصه های قرآن به طور جداگانه و مستقل را می توان نام برد و پیشنهاد می شود تا محققان این موضوع و موضوعات مشابه آن را به صورت دقیق تر مورد توجه قرار داده و آنها را از بعد تربیتی – اخلاقی مورد بررسی قرار دهند .
آیة الله شیخ محمدتقی برغانی، عالمی انحراف ستیز
نویسنده:
محمدی ذکراله
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دانش مندان دین، این وارثان پیامبر و نگه بانان اسلام ناب محمدی، در طول تاریخ پرفراز و نشیب اسلام، همواره کوشیده اند تا با تفسیری درست از دین، به روشن گری و هدایت مردم بپردازند. آنان در این راه، زحمات طاقت فرسایی را متحمل شده اند تا این آیین نورانی، دچار تحریفات عالم نمایان نشود.آیه اله شیخ محمدتقی برغانی از جمله عالمان راستین مذهب تشیع بوده که در دوران سیاه و تاریک قاجار، چراغ راه مردم شده و ایتام آل محمد را از فرو افتادن در دام شیخیه و سپس بابیه حفظ نموده است. ایشان ابتدا با شیخ احمد احسایی، بنیان گذار فرقه شیخیه، جلسه مناظره تشکیل داد و پس از خلع سلاح علمی وی، او را تکفیر نمود. هم چنین سیدکاظم رشتی، جانشین احسایی را نیز تکفیر کرد. پس از انشعاب شیخیه به بابیه، این بار این عالم آگاه و هوشیار به مبارزه با این فرقه پرداخت و از تهدید و ارعاب بابیه نهراسید و جان شریفش را در این راه گذاشت و شهید شد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 116
مواجهه قرائیم با تفکر ابوالحسین بصری بر مبنای مجموعه فرکویچ در سن پطرزبورگ
نویسنده:
زابینه اشمیتکه؛ مترجم:محمدکاظم رحمتی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
جستاری در نقد بابیت با تأکید بر نقد آموزه رکن رابع در اندیشه شیخیه
نویسنده:
علی اکبر باقری
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از آثار و نتایج عقاید خاص شیخیه در مورد باب امام عصر، بسترسازی برای پیدایش فرقه ضاله بابیت، به رهبری علی محمد باب شاگرد سیدکاظم رشتی بود. مهم ترین وجه ارتباط میان شیخیه و بابیه، اعتقاد به رکن رابع و بابیت است. رکن رابع آموزه ای است که از ابداعات فرقة شیخیه بوده و پیش از ایشان به این معنا و مفهوم خاص موردنظر شیخیه، در معارف و عقاید شیعة امامی مطرح نبوده است. رکن رابع در اندیشة شیخیه، عبارت از واسطه ای است که خلق را به حجت خدا و امام غایب رهنمون گشته و بدون تصور رکن رابع، وجود امام را لغو و بیهوده می خوانند. ازاین رو، شیخی ها اصول دین را چهار اصل می دانند. توحید، نبوت، معاد و رکن رابع. این دستگاه فکری خاص شیخیه در مورد رکن رابع، زمینه ساز آفرینش محصولی چون ادعای بابیت علی محمد شیرازی شد.
بحثی پیرامون عرفان در قرآن وسنت (بضمیمه مقاله :عرفان وروشهای عرفانی در ادیان ومکاتب دیگر)
نویسنده:
محمدعلی ماجدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث مطرح شده در این رساله عبارتند از: - عرفان چیست؟ تعریف عرفان - اقسام معرفت - واژه صوفی و اشتقاق آن - تعریف وموضوع تصوف - کمرنگی و تضعیف عرفان و تصوف در دوره معاصر - تعبیرات و مصطلحات عرفا و متصوفه - قرآن منشأ پاره ای تعبیرات عرفانی است - شطحیات - راه عرفان همان راه دین و بهترین طریقه تحصیل معرفت است - تقدم طریق عقلی و نظری در عمل - عارف کیست؟ - توحید، نبوت و لایت - معرفت، شرط قبولی دعا - قلب و اهمیت معرفت قلبی(شهودی) در قرآن - قلب، صدر و فؤاد در آیات قرآن و تفاوت آنها با یکدیگر - رؤیت قلبی - حدود و موضوعات قلبی از دیدگاه غزالی - معرفت شهودی در مثنوی - شواهد دیگر از ادعیه و آیات - توحید موضوع اصلی معرفت در سلوک عرفانی - توحید صراط مستقیم و خمیر مایه همه اصول و فروع و سعادت بخش جامعه - توحید عارفان - ولایت - عرفان و روشهای عرفانی در ادیان و مکاتب دیگر - آیین برهمنی - مراقبه در سحن کریشنا و ارجونا - بودیسم (آیین بودا) - مراحل تربیتی بودا
آشنایی با قرآن جلد 5
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: صدرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مجموعه آشنایی با قرآن سلسله مباحث تفسیری استاد شهید در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است که عمدتاً در بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ شمسی انجام شده است. ویژگی ممتاز این مباحث، توجه به مسائل و موضوعات فکری و اجتماعی روز در حین تفسیر آیات قرآنی است که موجب تازگی و زنده بودن این مباحث گردیده است. ویژگی دیگر بیان روشن و روان آن است. جلد پنجم این کتاب شامل تفسیر سوره های زخرف، دخان، جاثیه، فتح و قمر است.
ده گفتار
عنوان :
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
صدرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «ده گفتار» تالیف مرتضی مطهری، مجموعا ده سخنرانی یا مقاله است که در طول سال‌ های 1339 و 1341 هجری شمسی ایراد شده و یا نگارش یافته است. از گفتار اول تا گفتار هفتم سخنرانی‌ هایی است که در فاصله مهر ماه 1339 تا مهر ماه 1341 در محفلی ماهانه در تهران، که هر ماه یک نوبت در منزلی در سه راه ژاله با شرکت چند صد نفر از طبقات مختلف تشکیل می‌ شد، ایراد شده است. گفتار اول و دوم به موضوع «تقوا» اختصاص دارد. استاد مطهری در این دو گفتار با استناد به آیات و روایات به شرح معنای صحیح تقوا می پردازد. استاد مطهری در گفتار سوم به موضوع «امر به معروف و نهی از منکر» می پردازد. وی پس از اشاره به شرایط و احکام فقهی اجرای امر به معروف و نهی از منکر، تاریخچه ای از مبانی شکل گیری نهاد حِسبه و نحوه عملکرد آن را بیان می کند. در گفتار چهارم به مناسبت رحلت آیت الله بروجردی (ره) مرجع تقلید وقت، موضوع اجتهاد محور سخنرانی قرار گرفته است. استاد در این سخنرانی به تبیین مفهوم اجتهاد می پردازد و شرح مختصری در مورد اقسام مشروع و ممنوع آن ارائه می دهد. گفتار بعدی با عنوان احیاء فکر دینی یکی از مهم ترین سخنرانی های استاد مطهری در زمینه آسیب شناسی جامعه دینی محسوب می شود. «فریضه علم» موضوع محوری گفتار بعدی است. استاد مطهری در گفتار هفتم، با موضوع «رهبری نسل جوان» به مسئولیت هر نسل برای هدایت نسل بعدی اشاره می کند. شهید مطهری در دو گفتار هشتم و نهم به معرفی «خطابه و منبر» می پردازد. شهید مطهری در مقاله مشکل اساسی در سازمان روحانیت، ضمن اشاره به جایگاه مهم سازمان روحانیت و برخی امتیازات آن بر وجود پاره ای نواقص و ضرورت اصلاح آن تأکید می ورزد. در ارزیابی کلی از این اثر می توان گفت که موضوع «آسیب شناسی دینی» حلقه وصل و نقطه مشترک مباحث کتاب است.
رازهای جاودانگی ( اسرار نماز)
نویسنده:
اعظم یوسفی ابدال آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق اسرار نماز است. هدف از انتخاب چنین موضوعی ، دستیابی به پاسخ پرسشهایی بوده که مدتها ذهن مرا به خود مشغول کرده و نیز سئوال جوان ها و نوجوان ها هم می باشد و این تحقیق کوشیده است پاسخی مناسب به این موضوع باشد. رساله حاضر شامل چهار بخش و هشت فصل است که در بخش نخست به معنای لغوی و اصطلاحی نماز، نماز حقیقت شرعیه یا متشرعه و نماز در ادیان گذشته و اسلام پرداخته شده است. اولین فصل از بخش دوم، در مورد اهمیت نماز در آیات و روایات و خشوع در نماز می باشد. در فصل دوم اسرار مقدمات ماز از جمله وضو، تیمم، وقت شناسی و توجه به قبله مورد بررسی قرار گرفته است. فصل سوم شامل اسرار نماز در قرآن و روایاتی می باشد. بخش سوم که اسرار عبودیت است، این موارد را در بر می گیرد: فصل اول: اسرار قیام ( نیت، اذان و اقامه، قیام و تکبیره الاحرام) . فصل دوم: اسرار قرائت ( سوره های حمد و توحید). فصل سوم: اسرار خاکساری ( قنوت، رکوع، سجده، تسبیحات اربعه، تشهد و سلام). بخش پایانی نیز نتیجه می باشد. لازم به ذکر است که روش تحقیق کتابخانه ای بوده و تهیه مطالب از طریق فیش برداری صورت گرفته و رساله موجود حاصل مطالعات در منابع دست اول است. مطلب مهمی که از این نوشته به دست می آید این است که همان گونه که در آیات و روایات اشاره شده، تنها راه رسیدن به سعادت دنیا و آخرت نماز است. در پرتو نماز حقیقی است که می توان از گناهان دوری جسته و مسیر حق را پیموده و به سعادت ابدی نائل آمد. امید است که به این مهم بیشتر توجه شود و نماز در هر زمان و مکان و با هر شرائطی اقامه گردد و همگان این عبادت گرانقدر را ارج نهند.
رابطه عرفان و جهاد در فرهنگ اسلامی
نویسنده:
حسن آقابالایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف پژوهش بیان گوشه ی بسیار کوچکی از عرفان رزمندگان و شهدای هشت سال دفاع مقدس می باشد
  • تعداد رکورد ها : 301451