جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2021- دوره 8- شماره Issue 28
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: مسئله اقتصاد، شغل و معیشت یکی از ابتدایی ترین و فوری ترین مسائلی است که همیشه همراه زندگی انسان بوده و بخش عمده ای از زندگی او را تشکیل می دهد. نظام اقتصادی حاکم بر خانواده باید به گونه ای باشد که با پیشرفت زندگی انسان در هر عصری بتواند بر مشکلات و موانع موجود فائق آید. روش و یافته‌ها: در این راستا، بررسی اقتصاد خانواده و روش‌های مدیریت آن، تبیین مبانی اقتصادی خانواده و نقش هر یک از اعضا در مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شناسایی الگوی صحیح مصرف در خانواده و تبیین راهکارهای موفق در مدیریت اقتصادی خانواده ضروری است. هر یک از اعضای خانواده با درایت خوبی که دارند نقش مهمی در اداره اقتصاد خانواده دارند. در این میان نقش زنان با توجه به جایگاه و مسئولیت آنان بیش از دیگران است. شناسایی هزینه ها و مدیریت درآمد در خانه، مصرف صحیح و استفاده بهینه از امکانات و در نتیجه تعادل، رهایی از مشکلات، کاهش اضطراب و نگرانی و حاکمیت آرامش و سکون بر فضای خانواده را به همراه دارد. نتیجه گیری: سادگی و دوری از تشریفات، ایجاد محبت و صمیمیت، کاهش اسراف، ایجاد روحیه صبر و استقامت و توجه به فقرا از آثار اقتصاد صحیح در خانواده است. بر اساس این پژوهش نحوه مدیریت اقتصاد خانوار مشخص شده است که در سایه آن می توان تا حدودی بر مشکلات اقتصادی موجود در خانواده ها فائق آمد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 127
نویسنده:
Najat Fradi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: سوالی وجود دارد که ذهن را خطور می کند: آیا معتاد مجرم، شرور یا منحرف اخلاقی است و باید او را مجازات کنیم و از زندگی خود اخراج کنیم یا قربانی عوامل و شرایط خاصی شده است و اکنون مریض - مانند مورد افراد مبتلا به سرطان - و نیاز به کسی دارید که کمک کند و او را از آنچه در آن است نجات دهد و تا بهبودی کامل به دنبال بهترین درمان باشد؟ روش و یافته: برخی از والدین در اثر ترس از آبروی خانواده در نزد مردم و به جای نجات فرزندان و جستجوی متخصص در این زمینه، ممکن است با خودخواهی برخورد کنند و یکی از دو روش منفی تربیتی را در پیش بگیرند. برخورد با نوجوانان معتاد خود اول: ظلم شدید مانند تحقیر، ضرب و شتم و اخراج از خانه. دوم: بی توجهی شدید، عدم دخالت و بی اعتنایی به رفتارهای نادرست کودکان. به همین دلیل است که به عنوان یک مسئولیت سال ها این منطقه را جستجو کرده ایم تا فرزندانمان را از انواع اعتیاد نجات دهیم. این راهنما برای والدین و مربیان است زیرا به پدیده اعتیاد در سنین نوجوانی می پردازد، دلایل روی آوردن نوجوانان به اعتیاد را برای اجتناب از آن و بررسی اثرات منفی اعتیاد بررسی می کند. در نظر گرفته شده است که خوانندگان را به روش‌های آموزشی، روان‌شناختی، رفتاری، اجتماعی و مذهبی راهنمایی کند تا هر نوع را به‌صورت جداگانه درمان کنند. نتیجه گیری: ما باید طرز فکر خود را تغییر دهیم و معتاد را یک فرد بیمار بدانیم نه یک منحرف که موقعیتی را که در آن قرار دارد دوست ندارد و ترجیح نمی دهد. در دام اعتیاد گرفتار شده است و نمی تواند به تنهایی از شر آنچه از آن رنج می برد خلاص شود.
صفحات :
از صفحه 129 تا 150
نویسنده:
AbdulQadir Muhammad-Bello Rasheed Gbenga-Jimoh Ahmed Oloduowo-Ameen
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: اکثر کسانی که دارای طرز فکر مادی هستند معتقدند که دین در این عصر تکنولوژی جایی ندارد. یعنی برای پیشرفت و رستگاری انسان در این عصر مدرن، انسان بی نیاز از باور دینی است که منسوخ شمرده می شود. اما در جهان بینی دینی، ایمان نوری است که به زندگی جهت می دهد و از لوازم حیاتی رستگاری دنیا و آخرت است. بنابراین، هدف اولیه این پژوهش بررسی نقش ایمان (یعنی) در دستیابی به حیات پاک در عصر حاضر در پرتو آیه 97 سوره نمل است. روش و یافته‌ها: روش مورد استفاده در این پژوهش، روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده که در آن داده‌های موجود بر اساس شواهد منطقی و متنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برآیند این پژوهش نشان داد که زندگی مؤمن واقعاً شایسته و آرمانی است، در حالی که زندگی خالی از آن زندگی بی ارزش و ناقص است. نتیجه گیری: به همین ترتیب، زندگی پاک و نیکو بدون ایمان به خدا و عمل صالح غیرممکن است. زیرا تنها در سایه ایمان است که انسان می تواند به پیشرفت های مادی و معنوی دست یابد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 64
نویسنده:
زیبا میرسپاسی، علی اصغر سلطانی، محمدرضا یوسفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: بسیاری از علما در قرآن کریم و اسلام درباره جنگ تحقیق کرده‌اند و در مورد آن اختلاف نظر زیادی وجود دارد. از آنجایی که قرآن کریم کتابی آسمانی و حاوی پیام های ارزشمندی برای انسان است، به کمک استعاره های مفهومی می توان تا حدودی به برخی از مفهوم سازی های قرآنی پی برد. پژوهش حاضر تلاشی است برای بررسی استعاره های مفهومی «حرب» در پیکره های نمونه آیات قرآن کریم و هدف آن یافتن و شناخت استعاره های مفهومی حرب در قرآن، تبیین و طبقه بندی آنها و سپس طبقه بندی آن ها است. شرح، تفسیر و توضیح آنها. در واقع سؤال این تحقیق این است که قرآن برای عینیت بخشیدن به مفهوم انتزاعی جنگ از چه نوع استعاره های مفهومی استفاده کرده است و چگونه می توان آنها را تبیین کرد؟ روش و یافته‌ها: این پژوهش در چارچوب رویکرد تحلیل انتقادی استعاره چارتریس- بلک است که یک روش تحقیق کیفی است. از این رو با کمک نسخه سوم «نرم افزار جامی تفسیر نور» نمونه ای شامل 11 بیت متشکل از 9 کلیدواژه از ریشه حرب استخراج شده است. سپس استعاره های مفهومی آنها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس یافته‌های این پژوهش، دو استعاره مفهومی در حوزه منبع سفر و آتش استخراج شده است که کلیدهای مفهومی «جنگ سفر است» و «جنگ آتش است» از آن‌ها استخراج شده است. نتیجه‌گیری: بنابراین با توجه به یافته‌های فوق و تحقیق در مورد استعاره‌های مفهومی سلم، روشن می‌شود که رویکرد قرآن صلح‌محور است.
صفحات :
از صفحه 65 تا 94
نویسنده:
Zulfiqar Haider حمیدرضا رضانیا
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: مطالعه روح انسان از قدیم الایام مورد توجه فلاسفه بوده و فیلسوفان شرقی به ویژه هندی معتقد بودند که روح انسان ابدی است و هزاران سال است که به اجسام مختلف منتقل می شود و در نهایت در ذات برهما محو می شود. مهمترین مکتب فلسفی هندی اوپانیشاد که ویدانتا نام دارد این نظریه را درباره روح دارد. یکی دیگر از مکتب های مورد مطالعه، حکمت متعالیه صدرالمتألهین است. با این توصیف، آیا نظریات هر دو مکتب فلسفی در مورد روح یکسان است یا متفاوت؟ در صورت وجود اختلاف نظریات اوپانیشادها بر اساس حکمت متعالیه چگونه باید نقد شود؟ روش و یافته‌ها: این مقاله یک مقاله تطبیقی و اثری جدید در این زمینه است و منابع اصلی این تحقیق، سیر چهارگانه حکمت متعالیه ملاصدرا و سیری اکبر دره شیکوه است. اوپانیشادها اولین کتاب باستانی فلسفه هند است که توضیح می دهد; روح در تمام اجزای بدن انسان وجود دارد و تمام قوای بدن مظهر روح است و روح با تمام قوای خود وحدت دارد. حکمت متعالیه صدرالمطالحین در فلسفه اسلامی نیز همین ادعا را دارد. می فرماید: نفس در وحدت خود، کل قوا است و در تمام بدن موجود است. نتیجه‌گیری: این مقاله به مقایسه نظریه‌های دو مکتب می‌پردازد و ایده‌های عمده مورد بحث عبارتند از: تعریف روح، براهین آن، غیر مادی بودن روح، رابطه روح و بدن و قوای آن، ابدیت و خلقت روح، جاودانگی و تناسخ روح.
صفحات :
از صفحه 13 تا 38
نویسنده:
خدیجه احمدی، بیغش محسن قمرزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: نظریه شکاف آگاهی یکی از نظریه های مرتبط با حوزه نفوذ رسانه های جمعی است. طرح تئوری شکاف آگاهی در ابتدا شامل یک رابطه ساده بین وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد و میزان شکاف آگاهی بین گروه های مختلف بود. این بدان معناست که هر چه وضعیت اقتصادی-اجتماعی افراد کمتر باشد، دسترسی کمتری به اطلاعات دارند و بالعکس. اما بعدها نه تنها پایگاه اجتماعی-اقتصادی بود که میزان دسترسی افراد به اطلاعات را تعیین کرد، بلکه میزان آگاهی آنها از موضوعات مهم مرتبط با گروه های اجتماعی نیز می تواند تحت تأثیر متغیرهای دیگری مانند علاقه یا نیاز افراد به اطلاعات قرار گیرد. روش و یافته‌ها: مطالعه توصیفی-تحلیلی این موضوع نشان می‌دهد که نظریه شکاف دانش به معنای بی‌اطلاع طبقه پایین از داده‌ها و اطلاعات موجود نیست، بلکه ادعا می‌کند که رشد دانش در میان گروه‌های رده بالا نسبتاً بالاتر است و این شکاف اطلاعاتی روز به روز عمیق تر و عمیق تر خواهد شد. نتیجه گیری: اساس این نظریه این است که ارتباطات جمعی نابرابری های اطلاعاتی موجود را تقویت یا افزایش می دهد. این تحقیق به دنبال پاسخگویی به این سوال است که نظریه شکاف دانش چیست و چگونه می‌توان تاثیرات آن را تحت تاثیر نابرابری‌های اطلاعاتی قرار داد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 104
  • تعداد رکورد ها : 6