جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 185
نویسنده:
فروغ فهیم،سید محمد طباطبایی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین مبین اسلام و ادیان توحیدی یهودیت و مسیحیت، هر یک دارای کتب مقدسی هستند، که این کتاب ها مبنای ایمان مؤمنان به این ادیان است. کلمه ها، پیامبران معانی اند، و در این پیام گذاری، مانند رسولان و پیامبران، تابع محیط و آداب و سنن و حوزه های مأموریت خویش اند. مجموعه کلمه ها و جملات که از هدفی خاص پیروی می کنند، و بازگوی وقایعی در گذشته و یا توصیف رخدادی می باشند، قصه و قصه پردازی است. قصه پردازی و خلق آن، ریشه در خلقت، رشد و تکوین آدمی، جامعه اولیه او و نخستین تمدن ها دارد. هنر قصه پردازی از طرف دین مبین نیز به رسمیت شناخته شده است، و تقریباً در تمام کتاب های آسمانی به ویژه قرآن کریم، به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین قصص قرآن با عهد قدیم به ویژه در داستان پیامبران، دارای مشترکات فراوانی است؛ ولی نوع پردازش قصص در قرآن کریم با کتب مقدس، متفاوت است. در این تحقیق با توجه به اهمیت قصص در قرآن و عهدین، به بررسی تطبیقی آن در این دو منبع پرداخته شد.
صفحات :
از صفحه 51 تا 69
نویسنده:
نفیسه مرادی ،محمدعلی قیومی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ارتباط و نیاز مخلوقات به امام، مانند ارتباط آفرینش آن چیزی که در زمین است، با آفرینش آدم و بنی آدم است، و به همین دلیل تشکیل جامعه ای که در آن ستم مفهومی نداشته باشد، و ستمگر بر سرنوشت مردم آن مسلط نباشد، دغدغه بشر از گذشته تاکنون بوده است، لذا مسئله مهدویت در کتاب های آسمانی مطرح شده است. در عهدین، امید بستن به جهانی روشن و نورانی که در آن آدمی بر همه خواسته های خود کامیاب، و از گناهان پاک شود، و از همه دلبستگی های مادی و جلوه های زشت آن رهایی یابد، و به وجود منجی که برآورنده آرزوها و نیازها است، ایمان بیاورد، آشکارا دیده می شود. ادیان یهودیت و مسیحیت در انتظار ظهور موعود و منجی جهان، که عدالت واقعی را در آخرالزمان در سراسر جهان برقرار نماید، به سر می برند؛ البته نجات دهنده واقعی، خداوند قادر و عالم بر همه چیز است. در این مقاله سعی شد به طور اجمالی به این مسئله پرداخته شود، که منجی بشریت در ادیان بزرگ کنونی چگونه بیان شده است.
صفحات :
از صفحه 97 تا 122
نویسنده:
علی فرحان عبدالله الفکیکی حسن العالمی بکتاش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 49 تا 85
نویسنده:
Səadət Məmmədova Tofiq Əsədov
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در طول تاریخ، هر جامعه ای بر اساس شرایط زمانی و مکانی خاص خود زندگی کرده است. تا زمانی که زنده بودند سعی کردند زندگی خود را هم از نظر مادی و هم معنوی توسعه دهند. هر جامعه ای به طور طبیعی خواهان رشد، توسعه و شکوفایی است. می توان دید که برخی از جوامع راه درازی را پیموده اند و آثار خود را در برخی دیگر در طول تاریخ بر جای گذاشته اند. این مرحله بسیار مهمی برای توسعه و ایجاد تمدن برای یک جامعه است. شکی نیست که دین تمدن را غنی می کند و آن را زیباتر می کند. البته این طور نیست که هر دینی با ذات خود تمدنی بیاورد که در مقابل تمدن انسان باشد. برعکس، هر دینی ارزش های خاصی را ایجاد یا توضیح می دهد. دین اسلام تأثیر شگرفی بر تمدن جهانی دارد. در این مقاله به بررسی برخی از اثرات آن می پردازیم.
صفحات :
از صفحه 79 تا 96
نویسنده:
Tofiq Asadov
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امام دارای احوال و ملکات نفسیه ای است، که خدای متعال می داند؛ مانند عصمت و پاکی روح و قداست باطن و نزاهتی که با ذات امام همراه بوده و او را از هر گونه قول یا فعل غیر حقی مصون می دارد، و از اهواء و شهوات برکنار می کند، و نیز مانند علم و دانشی که با وجود آن چیزی بر او مجهول نمی ماند؛ بنابراین کسی غیر از خداوند متعال نمی تواند معصوم بودن و عالم به غیب بودن فردی را تشخیص دهد؛ لذا امام امت از طرف خدای متعال منصوب می شود. در این پژوهش که با رویکردی تحلیلی- انتقادی انجام شده است، اثبات می شود انتصاب ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام مطابق با نصوص قرآنی انجام شده که این مطلب با شرح واقعه غدیر خم تثبیت می شود.
صفحات :
از صفحه 125 تا 154
نویسنده:
بتول فاطمه عابدی سید محمداختر رضوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عالم بشریت کے پیشوا خاتم النبین حضرت محمدﷺ نے سن ۱۰ ھ میں اپنی حیات طیبہ کے آخری حج سے واپسی پر،حاجیوں کے منتشر ہونے سے پہلے،تمام لوگوں کو غدیر خم کے میدان میں روک کر، اپنے بعد امت مسلمہ کو فتنہ و فساد سے بچانے کےلیے ایک اہم ترین اعلان فرمایا۔ یہ اعلان خاص و عام میں مقام کی مناسبت سے ’’علان غدیر‘‘ کے نام سے مشہور ہے۔تاریخ سےتھوڑی بہت بھی واقفیت رکھنے والا ہر شخص یہ جانتا ہے کہ بعد رحلت رسولؐ اعلان غدیر کومسلمانوں کی اکثریت نے فراموش اورنظر اندز کردیا ۔تاریخ کے اس اہم واقعہ کو ۱۴۲۷ سال ہوچکے ہیں۔سوال یہ ہے کہ اس طویل عرصے میں پیغام غدیر کن نشیب و فراز سے گزرا۔ اور اس سے بھی بڑھ کراہم سوال یہ ہے کہ آج کے جدید دور میں اس پیغام کی کیا اہمیت ہے؟ کیا آج بھی یہ پیغام اسلامی معاشرے کے قیام کے لیے اتنا ہی ضروری ہے جتنا اس وقت تھا ؟آج ایک عام کی انسان کی زندگی میں اس کا کیا کردار ہے؟
صفحات :
از صفحه 161 تا 172
نویسنده:
Konate Karim Lengane Adama Javadnia Meysam
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 99 تا 111
نویسنده:
احمد صبیح محمد اللامی سید حسین عمادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 83 تا 93
نویسنده:
İbrahim Zöhrab oğlu Quliyev
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله اثر مشهور عالم گرانقدر آیت الله صفر سبحان به نام «تفسیر سوره لقمان» مورد تحقیق قرار گرفته است که در این باره مطالبی ارائه شده است. همچنین محل نزول سوره لقمان، علت نزول و هدف اصلی سوره نیز با تحقیقی مفصل به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 207 تا 216
نویسنده:
Marryam Naqvi Mehdi Islami
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: 1. انتخاب: مایه سعادت یا مصیبت 2. دلایل رسالت امام حسین 3. ماهیت واقعی یاران امام حسین و لشکر یزید 4. یاران امام حسین: دو مثال 5. خون شهید: عامل جاودانگی 6. زنده نگه داشتن حقیقت روز عاشورا و پیام امام حسین 7. نقش هر انسانی در تاریخ سازی
صفحات :
از صفحه 135 تا 164
  • تعداد رکورد ها : 185