جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 188
ترجمه وتحقیق کتاب"من الاعجازالبلاغی و العددی للقرآن الکریم"تألیف دکترحمید نجدی
نویسنده:
محمود عاشوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از مسائل مورد توجه در اعجاز قرآن این است که در تمام زمینه های آن کار و تحقیق شده است. از فصاحت و بلاغت گرفته تا اخبار و حوادث غیبی و استواری در بیان که از همه مهتر راهنما بودن آن در تمام مراحل زندگی بشر است. قرآن کریم به عنوان بزرگترین معجزه رسول خدا(ص) هم از جهت لفظی و هم معنوی معجزه است که اعجاز لفظی قرآن مربوط می شود به مقوله زیبایی و اعجاز معنوی آن به مقوله علمی آن. عجیب این است که زیبایی قرآن زمان و مکان را پشت سر گذاشته است. هندسه کلمات هم در آن بی نظیر است، نه کسی توانسته یک کلمه از قرآن را پس و پیش کند یا مانند آن را بسازد. حتی دانشمندان علوم قرآنی به شمارش کلمات شبیه یا مغایر قرآن پرداخته و به موارد شگفت انگیزی برخورد کرده و بحث اعجاز عددی را مطرح نموده اند، معجزه ای که با عصر کامپیوتر و اعداد و ارقام تناسب دارد. عبدالرزاق نزول که از جمله این دانشمندان است در پایان جلد دوم کتاب اعجاز عددی قرآن کریم می گوید که «قرآن مجید وحی منزل پروردگار می باشد زیرا نه پیامبر اسلام(ص) و نه علمای همه ادوار قادر نیستند چنین تناسب و تعادلی را در کتابی گردآوری نمایند.اگر این معجزه را به دستگاههای آمارگیری و کامپیوتری بدهیم پاسخ خواهندداد که قرآن مجید وحی خداست.» اگر چه اعجازعددی جالب و شگفت انگیز است ولی در برخی موراد به صورت سلیقه ای عمل شده و زیر بنای کاملاً علمی ندارد.
 بررسی آداب تربیت و تهذیب اطفال مطابق آیات و روایات
نویسنده:
عصمت مزیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی تربیت اطفال با تکیه بر آیات و روایات به انجام رسیده و در سه بخش با این عنوان ها به نگارش درآمده است. بخش اول، کلیات: تربیت، تهذیب؛ بخش دوم، تربیت اطفال از نظر آیات: وظیفه پدر در تعلیم و تربیت، مال و فرزند زینت حیات، خونسردی و شکیبایی شرط لازم تربیت، موضع گیری در مقابل اعمال فرزندان شرط دیگر تربیت، روش های تربیت، حقوق کودک، والدین مسئوول زندگی معنوی فرزندانشان، عاقبت اندیشی از نشانه های صالح بودن والدین، آثار ایمان و علم صالح، پرورش استقلال و آزادی اراده در کودک، مراقبت در تربیت جنسی کودکان، جلب عواطف نسبت به کودک یتیم، از نصایح لقمان حکیم؛ بخش سوم، تربیت اطفال از نظر روایات: ادب و تربیت بهترین میراث، مسئوولیت پدری و مادری، حقوق فرزندان.
 اهمیت قرائت عاصم در روایت حفص
نویسنده:
اکرم خدایی اصفهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عاصم یکی از قراء سبعه و قرائت او یکی از دوقرائت رایج در این عصر است. از دیرباز قرائت او درشرق ممالک اسلامی و قرائت نافع در غرب ممالک اسلامی رواج داشته است. نویسنده یکی از دلایل اهمیت و مقبولیت قرائت عاصم را اتصال سند آن به امیرمؤمنان علی (ع) دانسته است .
 اوصاف قرآن در قرآن و روایات
نویسنده:
محدثه صداقت
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در سه فصل با این موضوعات به نگارش درآمده است: فصل اول، اسامی قرآن: قرآن، کتاب، تنزیل، فرقان، ذکر،...؛ فصل دوم، اوصاف قرآن: اوصافی که صفت بودنشان در ظاهر آیه مشهود است(حکیم، مجید، کریم، عزیز، عظیم، شفا، هدی، حق، مبارک، نور، أحسن الحدیث، تذکره، ذکری، مبین، مبینات، بینات، تبیان، موعظه، عربی، رحمت، بصائر، عدل، فصل، بشری، عجب، حکمت، صُحُف، مرفوعه، مطهره، کلام الله، علی، بیان، وحی، مهیمن، بشیر و نذیر، قول)، اوصافی که با توجه به معنا و تفسیرشان مشخص می شوند (قرآن تذکر می دهد، قرآن و امثال، قرآن بدون انحراف است)؛ فصل سوم، کلماتی که اسم یا صفت بودنشان برای قرآن مورد اختلاف است: بلاغ، احسن القصص، روح، ایمان، امر، علم، نبأ عظیم، زبور، الصراط المستقیم.
تحقیق در حکمت های نهج البلاغه
نویسنده:
لیلا زارع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله حکمت های نهج البلاغه از دو زاویة اسناد و مدارک و موضوعات مورد تحقیق قرار گرفته است. این رساله شامل مقدمه و سه فصل است. مقدمه در باب نهج البلاغه و گردآوردندة آن است و فصول آن به قرار زیر است: فصل اول: بررسی واژة حکمت در لغت و کاربرد آن در قرآن و نهج البلاغه فصل دوم: معرفی راویان حکمت های امام علی (ع) در سه دورة قبل و بعد و معاصر سید رضی با اشاره به حکمت هایی که هر راوی درکتاب خود نقل کرده است. فصل سوم: موضوعات حکمت ها و به نمونه ای از حکمت های خطبه ها و نامه ها نیز اشاره شده است.
بررسی توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با توحید متصوفه و عرفا
نویسنده:
فرحناز رشیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه، بررسی توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با توحید متصوفه و عرفا است. در این پایان نامه، شناخت هر چه بیشتر، توحید در مکتب اهل بیت علیهم السلام مورد پژوهش قرار گرفته است. مبنای این تحقیق بر این پایه استوار است که نگرش توحیدی اهل بیت(ع) با آنچه متصوفه و عرفای وحدت وجودی معتقدند اساساَ متفاوت و حتی مخالف است. نگارنده به منظور تبیین و تحلیل موضوع تحقیق در همه زمینه های مربوط به تحقیق به تتبع و تدبر در آیات و احادیث ائمه اهل بیت(ع) پرداخته است. این پایان نامه به سه فصل تقسیم شده است؛ در فصل اول: دید توحید در مکتب اهل بیت(ع) مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته است. در فصل دوم: توحید در مکتب متصوفه و عرفای وحدت وجودی مورد تحقیق و تتبع و نقد و بررسی قرار گرفته است. در فصل سوم: نیز مؤلف به مقایسه تعاریف و نگرشهای توحیدی در دو مکتب پرداخته و سعی نموده تا اشتباهات متصوفه را در نگرشهای توحیدی، که در مواضع بسیاری با توحید اهل بیت(ع) در تناقص است تبیین نماید.
اصلاحات از دیدگاه قرآن
نویسنده:
احمد غلامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اصلاح» یعنی سامان بخشیدن نقطه ی مقابل «افساد» که به معنی نابسامانی ایجاد کردن است. واژه ی «اصلاح» دارای معانی مختلف که شامل «اصلاح نفس» ، «اصلاح در خلقت» ، «صلح و آشتی بر قرار کردن» و «اصلاح اجتماعی» می باشد. اصلاحات امری ضروری و لازم برای جامعه ای که می خواهد پیشرفت و ترقی کند و حالت ایستادگی و عقب گرد نداشته و هلاکت و نابودی به سراغ آن نیاید. پیامبران و پیشوایان الهی و پیروان آنها اصلاح طلبان واقعی و منافقان اصلاح طلبان دروغین می باشند. اصلاحات در استحکام نهادهای اجتماعی تأثیر دارد و همچنین نهادهای اجتماعی در ایجاد اصلاحات موثر است. برای هر کدام از ابعاد اصلاحات راهکار مناسب را باید انتخاب کرد و برای اصلاح جامعه از مفاسد اجتماعی «تعلیم و تربیت» ، «امر به معروف و نهی از منکر» ، «اجرای احکام حقوقی اسلام» و «جهاد» به عنوان راهکارهای مناسب بیان می شود. اصلاحات دارای ابعاد مختلف است و لازم می باشد در تمام ابعاد انجام گیرد تا جامعه ی اسلامی در هه ی جهات حرکت به سوی رشد و کمال داشته باشد. اصلاحات به عنوان یک عمل ارزشی مورد هجوم آفت هایی است که باید آفت زدایی شود تا از مسیر خود منحرف نشود و اصلاحگران بتوانند به اهداف اصلاحات نائل آیند. در پایان سخن بیان می کنیم که اصلاحات مختص زمان ومکانی خاص نیست و همه ی مومنان موظفند همیشه به اصلاح نفس و اصلاح جامعه ی خود بپردازند.
استدلالهای قرآن کریم بر توحید
نویسنده:
نصرالله، وفاء
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده در عقاید اسلامی، مفهوم «توحید» آفریدگار متعال، مبنا واساس محکم همة باورهای دیگر است، ومقدمة شناخت مفاهیمی همچون نبوت وامامت است. از آنجا که برای رسیدن به توحید، شناخت خداوند یک امر ضروری است؛ درباره شناخت خدا وراه های اثبات وجود او، وهمچنین شناخت خداوند در قرآن کریم وتفاوت میان خداشناسی وتوحید نیز در این رساله بحث خواهیم کرد. خداوند سبحان، به دلیلی که نشانة وجود او باشد نیاز ندارد، چرا که او منشا وجود وسرچشمه بی پایان فیض وکمال مطلق است وهرگز آثار ونشانه های پروردگار نمی توانند از خود او آشکارتر وگویاتر باشند که ما بخواهیم آثار ونشانه ها را دلیل وجود او بدانیم. و این، «برهان صدیقین» است که ملاصدرا آن را بیان نموده ومستحکم ترین برهان ها شمرده است. این برهان مبتنی بر آیه شریفه (شهد الله أنه لا إله إلا هو) آل عمران، 18. همچنین، به برهان مشهور دیگری به نام برهان «تمانع»، بحث خواهیم پرداخت. این برهان بر آیه شریفه ? لَوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا? مبتنی است ومدلول آن چنین است که اگر در این جهان خدایان دیگری جز الله بودند، بی شک میان آنان اختلاف وتفاوت وجود داشت واین تفاوت موجب اختلاف در روش تدبیر جهان می گردید وامور جهان به تباهی منتهی می شد. برهان دیگر، «برهان سینوی» است که ابن سینا آن را «برهان صدیقین» نامیده وهمان برهان تسلسل یا علیت یا برهان امکان ووجوب است. خلاصة این برهان عبارت از این که در جهان، سلسله ای از علت ها ومعلول ها وجود دارند واز آنجا که «معلول»، خود به وجود آورندة خویش نیست، به علتی نیاز دارد که آن را به وجود آورد وچون علتها ومعلولها یک سلسلة نامتناهی هستند، باید این سلسله یک «طرف» داشته باشد واین طرف، علت العلل ومعلولات است؛ نه معلول است ونه برای به وجود آمدن نیاز به علت دارد وبه عبارت دیگر، واجب الوجود بالذات است. علت العلل، در واقع یک موجود واجب الوجود است واگر چنین نباشد، همانند دیگر «ممکن الوجود»ها خواهد بود که بدون داشتن علت واجب الوجود، پدید نمی آیند. بنابراین باید در راس سلسلة علت ها ومعلول ها، یک علت واجب الوجود قرار داشته باشد تا سلسله پایان پیدا کند. ابن سینا در این برهان به آیة ? أَوَلَمْ یکْفِ بِرَبِّکَ أَنَّهُ عَلَی کُلِّ شَیءٍ شَهِیدٌ? استناد می کند. اما از نگاه او، آیة ?
 ارشاد و هدایت فرزند از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
کبرا برزگر فارسیانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه از نُه فصل با این موضوعات تشکیل یافته است: بخش اول، ارشاد و هدایت: مبحث لغوی، ارشاد و هدایت از نظر قرآن و حدیث، مشخصات مربی؛ بخش دوم، مسئلت از خداوند؛ بخش سوم، انعقاد نطفه و بارداری؛ بخش چهارم، از تولد تا دو سالگی: ذکر اذان و اقامه، نام گذاری، تراشیدن موی سر، غسل، عقیقه، ختنه، شیر مادر و مدت شیرخوارگی، اهمیت شیر مادر در رشد شخصیت، شرایط دایه، رابطه ی والدین با نوزاد؛ بخش پنجم، از دو سالگی تا هفت سالگی: دوران پرسش و کنجکاوی، اصولی که والدین باید رعایت کنند، رفتارهای مناسب با کودک (احترام و اکرام به فرزند، سلام کردن به کودک، عدالت نسبت کودک، مسرور کردن کودک)، تغذیه، بهداشت، بازی، تربیت جنسی و مذهبی و آماده کردن برای ورود به مدرسه؛ بخش ششم، از هفت سالگی تا دوازده سالگی: مهیا شدن برای دوران اطاعت، آرامش روحی کودک در دوران اطاعت، ایجاد روحیه ی اعتماد به نفس و پرورش شخصیت مستقل، تنبیه و تشویق کودک، تربیت مذهبی، اخلاقی، جنسی، اجتماعی و عقلی کودک،...؛ بخش هفتم، از دوازده سالگی تا پانزده سالگی: دوره ی نوجوانی، بلوغ، آموزش بلوغ جنسی برای نوجوان، کنترل آزادی، تقویت روحیه ی مذهبی، تربیت مذهبی، عقلی، اخلاقی، عاطفی، اقتصادی نوجوان، وظایف شرعی نوجوان در علائم بلوغ؛ بخش هشتم، از پانزده سالگی تا هجده سالگی: مشاوره ی مادر با دختر و پدر با پسر، تربیت عقلی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، عاطفی، جنسی، مذهبی، اقتصادی،...؛ بخش نهم، از هجده سالگی تا بیست سالگی: جوان چه اموری را باید بیاموزد (فقاهت و دیانت، قرآن و معارف، تعلیمات بزرگان دین)، اصولی در ارشاد و هدایت جوان، تربیت مذهبی، عقلی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بسیج مسئولان.
حقوق والدین در قرآن و حدیث و متون ادبی
نویسنده:
آناهیتا ذاکری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پژوهش دارای سه فصل است. در فصل اول، با استفاده از تفاسیر المیزان، کشف الاسرار و عدة الابرار، روض الجنان و روح الجنان و نمونه به شرح و توضیح چهارده آیه از آیات قرآنی در زمینه یِ حقوق والدین پرداخته است. در فصل دوم که مربوط به حقوق والدین در روایات است، شامل این موضوعات است: حقوق والدین ، احسان چیست؟ عقوق چیست؟ در فصل سوم، نظم و نثرهایی از اخلاق ناصری، قابوسنامه و احیاءالعلوم و تذکرة الاولیاء و اشعاری از شاعران مختلف درباره یِ حقوق والدین آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 188