جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تاثیر تماشای انیمیشن‌های مذهبی ایرانی بر رفتار دینی نوجوانان مطالعه موردی 8 مدرسه راهنمایی و دبیرستان منطقه 2 آموزش و پرورش تهران
نویسنده:
صهبا صمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در دوره‌ای که هجوم گسترده اطلاعات از طریق رسانه‌های ارتباطی نظیر تلویزیون و ماهواره ، آنچنان وسیع و بی‌محابا است که با بهره‌جویی صرف از کارکرد تبلیغ سنتی نمی‌توان به طرد و ردّ آفت های ناشی از آن هجمه دلخوش بود، و نه آنکه می‌توان تبلیغ دین را هم راستا و همداستان با شیوه و مسلک تبلیغ‌های غربی یا پروپاگاندا قرار داد، توجه به نقش تلویزیون در فرهنگ عمومی جامعه و استفاده از این رسانه در تهیه برنامه‌های دینی و در کنار آن نیز نقش مدارس ، محیط‌هایی که حدود یک سوم زمان شبانه روز فرزندانمان در آن سپری می‌شود، درایجاد جاذبه‌های معنوی بیش از پیش ضروری است. نوجوانان به عنوان یکی از مخاطبین پرو پا قرص تولیدات رسانه، با توجه به مقطع حساس سنی‌‌شان دیدی نقادانه و موشکاف به مفاهیم دینی دارند. از همین رهگذر نباید از نقش تلویزیون به عنوان ابزاری جهت اطلاع رسانی با هدف تاثیر و تقویت رفتار و نگرش درست مذهبی نوجوانان و همین طور از محیط مستعد مدارس در گرد هم آوردنمخاطبان متجانس، امکان تاثیر گذاری بیشتری برای رسانه فراهم می آورد،غفلت نمود در همین راستا از تولیدات انیمیشن با توجه به قابلیت بالا و جاذبه های نامحدود دیداری و شنیداری، در جذب مخاطبِ خصوصا نوجوان، به عنوان ابزاری برای تبلیغ پیام استفاده کرد. از این رو این پژوهش که بر روی تعدادی از دانش‌اموزان 12 تا 18ساله 8 مدرسه غیر انتفاعی منطقه 2 آموزش و پروش شهر تهران، به شیوه آزمایشی و بررسی آزمون‌شوندگان در 4 گروه کنترل و 4 گروه آزمایش، انجام گرفته است، تاثیر انیمیش‌های مذهبی ایرانی را بر تغییر رفتار دینی دانش‌آموزان مورد بررسی قرار داده و با استفاده از آزمون t زوجی ، t تک نمونه‌ای و تحلیل واریانس، تاثیر نقش سن و جنس و پیشینه دینی(دینداری) آزمون‌شوندگان، در میزان تغییر رفتار شان را مورد سنجش قرار داده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که به طور کلی تماشای انیمیشن‌های مذهبی ، رفتار دینی گروه مخاطب را تقویت کرده است و در این بین، جنسیت و پیشینه دینداری نوجوانان در این تاثیر نقش دارند.
شناسایی و طبقه بندی آموزه ها و مفاهیم اخلاقی کتاب های درسی پایه اول دوره راهنمایی
نویسنده:
علی زاده اعظم, درتاج فریبرز, علوی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: در این پژوهش تلاش شد تا بر اساس تحلیل محتوای کتابهای درسی پایه اول دوره راهنمایی، تصویری از آموزش اخلاق در این پایه ارایه شود. بدین منظور ابتدا چارچوب نظری تهیه شد. در این چارچوب نظری دو شیوه ارایه (مستقیم و غیر مستقیم)، دو نحوه خطاب (فردی و گروهی) و چهار نوع پیام اخلاقی «در ارتباط با خدا، در ارتباط با خود، در ارتباط با جامعه و در ارتباط با جهان» از یکدیگر تفکیک شدند.روش: تمامی کتابهای درسی پایه اول دوره راهنمایی در سال تحصیلی 87-86 به استثنای کتابهای ریاضی و زبان، با استفاده از سیاهه جمع آوری داده ها تحلیل شدند و مفاهیم و آموزه های اخلاقی آنها شناسایی و طبقه بندی شد. برای اطمینان از صحت برداشت محقق، از معلمان پایه اول دوره راهنمایی درخواست شد تا مطالب استخراج شده را با متن کتابها تطبیق دهند و بدین ترتیب به تایید دقت تحلیل انجام شده بپردازند.یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که مفاهیم اخلاقی در ارتباط با خود، در ارتباط با جامعه در ارتباط با دیگران و در ارتباط با جهان به ترتیب بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده اند. همچنین، نحوه خطاب پیامهای اخلاقی، بیشتر گروهی بوده است تا فردی. در عین حال، برای ارایه آموزه های اخلاقی از روش مستقیم بیشتر از روش غیر مستقیم استفاده شده است، روش ارایه آموزه های اخلاقی در ارتباط با خدا و خود بیشتر به شیوه مستقیم و روش ارایه آموزه های اخلاقی در ارتباط با جامعه و جهان بیشتر به شیوه غیر مستقیم بوده است.نتیجه گیری: بهتر است مفاهیمی مانند راستگویی، رازداری، دوری از غیبت و حسد و خودنمایی، مورد عنایت بیشتری قرار گیرند. همچنین، پیشنهاد می شود علاوه بر آموزش نظری مفاهیم اخلاقی، آموزشی عملی اخلاق از طریق به کارگیری بیشتر روشهای فعال، مورد توجه واقع شود.
صفحات :
از صفحه 90 تا 101
بررسی تساوی جنسیتی در دسترسی به آموزش (پایه های دوره راهنمایی در مناطق شهری و روستایی استان های کشور)
نویسنده:
آتشک محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف تحقیق توصیفی حاضر بررسی تساوی جنسیتی در دسترسی به آموزش دوره راهنمایی تحصیلی مناطق شهری و روستایی استان های کشور بوده است، به این منظور تعداد جمعیت واجب التعلیم (از سرشماری) و جمعیت دانش آموزی (از آمارنامه وزارت آموزش و پرورش) سال 1385 پایه های دوره راهنمایی تحصیلی استخراج و نرخ ثبت نام ناخالص دختران و پسران هریک از پایه های دوره مذکور محاسبه و از تقسیم نرخ ثبت نام ناخالص دختران بر پسران، میزان شاخص تساوی جنسیتی در دسترسی به آموزش هر پایه محاسبه گردید؛ عمده ترین نتایج حاکی از آن است که در پایه اول در شهرها 74% به ضرر دختران، 7% به ضرر پسران و در 19% تساوی دیده می‌ شود و در روستاها 100% به ضرر دختران و در مجموع شهر و روستا 97% به ضرر دختران و 3% تساوی وجود داشته است. در پایه دوم در شهرها 17% به ضرر دختران، 14% به ضرر پسران و در 69% تساوی دیده می‌ شود و در روستاها 90% به ضرر دختران و 10% تساوی دیده می‌ شود و در مجموع شهر و روستا 77% به ضرر دختران و 23% تساوی وجود داشته است. در پایه سوم در شهرها30% به ضرر دختران، 7% به ضرر پسران و در 63% تساوی دیده می‌ شود و در روستاها 90% به ضرر دختران، 7%  به ضرر پسران و 3% تساوی دیده می‌ شود و در مجموع شهر و روستا 78% به ضرر دختران و 3% به ضرر پسران و 19% تساوی وجود داشته است. در کل دوره راهنمایی در شهرها 39% به ضرر دختران، 3% به ضرر پسران و در 58% تساوی دیده می‌ شود و در روستاها 93% به ضرر دختران و 7% تساوی دیده می‌ شود و در مجموع شهر و روستا 84% به ضرر دختران و 16% تساوی وجود داشته است.
صفحات :
از صفحه 73 تا 110
  • تعداد رکورد ها : 3