جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
صحيح من سيرة النبي الأعظم صلی الله علیه و آله المجلد 4
نویسنده:
جعفر مرتضى عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الحدیث,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«الصحیح من سیرة النبی الاعظم (ص)» نام مجموعه کتاب‌ هایی است در ۳۵ جلد که توسط سید جعفر مرتضی عاملی در شرح زندگانی حضرت محمد (ص) نوشته‌ است. نویسنده از بیست سالگی شروع به مطالعه و تحقیق در مورد سیره نبوی کرده و حاصل مطالعات خود را به تدریج منتشر ساخته‌ است. نویسنده در این کتاب‌ ها به بررسی اثرات مسئله منع حدیث در درستی حقایق تاریخی و نقش تازه‌ مسلمانان اهل کتاب در تاریخ اسلام می‌ پردازد و روش‌ های سیره‌ نگاری را بررسی و اسلوب خود را تشریح می‌ کند. جلد چهارم با حضور پیامبر (ص)‌ در مدینه و چگونگی شکل‌ گیری حکومت اسلامی و اقدامات پیامبر (ص) در راستای برپایی جامعه اسلامی‌ آغاز می‌ شود و مسائل اعتقادی مانند: روزه و جهاد تبین می شود این مجلد سرایا و غزوات پیامبر (ص) تا قبل از جنگ بدر را نیز شامل است.
تاریخ معالم المدینة المنورة قدیماً و حدیثاً
نویسنده:
أحمد ياسين خياري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ریاض عربستان: المملکة العربیة السعودیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تاريخ معالم المدينة المنورة قديما و حديثا، اثر احمد ياسين الخيارى الحسينى المدنى، كتابى است پيرامون تاريخ مدينه و اماكن معروف آن، از قبل از هجرت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) تا عصر حاضر كه به زبان عربى و در قرن چهاردهم هجرى نوشته شده است. كتاب با دو مقدمه از سلمان بن عبدالعزيز و مؤلف آغاز و مطالب در پانزده باب تنظيم شده است. نويسنده در ابتدا به بيان تاريخ مدينه، قبل از هجرت و در عصر پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) پرداخته، پس از ذكر تاريخ ساخت مسجد نبوى و اضافات و زيادات آن در عصور مختلف، به تشريح موقعيت مساجد، چاه‌ها، چشمه‌ها، قصرها و اماكن معروف مدينه پرداخته و در پايان نيز از حكام و امراى آن از زمان پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) تا كنون نام برده است.
علت انکار اسلام در شهر مکه و دلیل استقبال از اسلام در شهر مدینه چیست؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
نخست باید گفت؛ این کلام عمومیت ندارد؛ یعنی این‌گونه نبوده که در مکه، دین اسلام به صورت کلی و توسط همگان انکار شود، و در مدینه هیچ مخالفی نداشته و مورد پذیرش همگان باشد. در واقع این ادعا یک امر نسبی است؛ یعنی بیشتر اهالی مکه اسلام را رد کردند و بیشتر بیشتر ...
بررسی انتقادی روش تاریخ نگاری مقاله «محمد؛ پیامبر اسلام» در ویرایش دوم دایرة المعارف اسلام
نویسنده:
حسین عبدالمحمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه باقرالعلوم (ع),
چکیده :
تصویری که خاورشناسان از زندگی و شخصیت حضرت محمد(ص) در ویرایش دوم دائرة المعارف اسلام چاپ لیدن، ارائه می­ دهند در بسیاری از موارد با تصویری که مورّخان مسلمان در باره آن حضرت(ص) ارائه می ­دهند تفاوت چشمگیری دارد. دلیل این امر، علاوه بر بینش دینی، سیاسی و علمی خاورشناسان به شیوه مطالعات آنان در مسائل تاریخ اسلام بازمی‌گردد. به نظر می­ رسد نویسندگان مقاله «محمد؛ پیامبر اسلام» در این دائرة­المعارف، به دلیل نداشتن روشی مناسب، در بررسی و تحلیل حوادث و جریان­های عصر رسول گرامی( ص) چندان موفق نبود­ه ­اند. در این نوشتار، مهم­ترین ضعف­ها و اشکال­های روش تاریخ نگاری مقاله فوق مانند برداشت سطحی از قرآن، عدم به کارگیری روش تحقیق مناسب در تاریخ اسلام و تفسیر مادی برای حقایق معنوی بررسی شده است.
  • تعداد رکورد ها : 4