جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8980
جبر و اختیار از دیدگاه مکتب وحی و مکاتب بشری
نویسنده:
جعفر سیدان
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
از دیدگاه منابع اسلامی، میان هوش و عقل چه رابطه‌ای وجود دارد؟ آیا با هم تفاوت دارند یا خیر؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مطالعه تطبیقی
پاسخ تفصیلی:
عقل و هوش از عالی‌ترین استعدادهاى ذهنى ـ شناختى انسان هستند که او را از دیگر موجودات جدا می‌کند. در پرتو این دو استعداد، سایر استعدادهاى انسان جهت گرفته و به فعلیت می‌رسند. هر دو واژه در متون دینى وجود داشته و در روان‌شناسی مورد بررسی قرار گرفته‌اند بیشتر ...
مقایسه دو دیدگاه پدیدارشناسی و تاریخینگری در بررسی هنر اسلامی
نویسنده:
سید رضی موسوی,علی یحیایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
چکیده :
نياز به روش شناسی در عرصه علوم اسلامی، از جمله هنر اسلامی، امری اجتناب ناپذير است كه داوری درباره ماهيت هنر اسلامی و پرسش های نظری درمورد آن را ممكن می سازد. انديشمندان در اين عرصه روش های متفاوتی را مورد توجه قرار داده اند و هر يك براساس روشی خاص به اين مقوله نگريسته اند؛ به طوريكه استفاده از روش های متعدد، نتايج متفاوتی را به همراه داشته است و بعضی از تعارض ها و اختلافات در داوری درباره ماهيت و چيستی هنر اسلامی مبتنی بر اين مسئله مهم بوده است. از جمله اين روش ها در عرصه هنر اسلامی كه توسط انديشمندان مورد استفاده قرار گرفته است، دو روش پديدارشناسی و تاريخی نگری است. پديدار شناسی روش شناختی تحت تأثير فلسفه هوسرل از جمله راهكارهای مهم در شناخت هنر اسلامی است كه در دهه های اخير مورد استفاده هنرشناسان و دين پژوهان مستشرق قرار گرفته است. اين روش در كنار تاريخی نگری به ترتيب بهره مند از دو جريان فلسفی، پديدارشناسی هوسرل و فلسفه تاريخ هگل هستند. هريك از اين روش ها، به زوايا و جنبه های خاصی از ماهيت هنر اسلامی اشاره دارند و از نقاط ضعف و قوتی برخوردارند. در اين مقاله علاوه بر بررسی امكان شناخت هنر اسلامی از اين دو منظر، به كاربرد، اهميت و برتری شيوه پديدارشناسی بر تاريخی نگری پرداخته شده است.
صفحات :
از صفحه 191 تا 218
ولایت فقیهان جامع الشرایط از دیدگاه عقل، قرآن و سنت
نویسنده:
طیبه سیداحمدی سلطانقلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع ولایت فقیه یکی از مهمترین عناوین مورد بحث از گذشته تا بحال بوده اهیمت این موضوع بر کسی پوشیده نیست چرا که چارچوب نظام اسلامی کشور ما بر این اساس ریخته شده است و پذیرش ولایت فقیه هم از مسائلی است که اهیمت بسزایی دارد چرا که رهبری اسلامی در امتداد و طول رهبری الهی می باشد و ما به عنوان یکی مسلمان و یک ایرانی موظف به شناخت عمیق این موضوع با استفاده از دلایل عقلی، قرآنی و روایی می باشیم تا کارکرد و اهمیت رهبری اسلامی در کشور و جهان را بهتر و بیشتر درک کنیم. در این تحقیق من سعی کردم تا مفاهیم ولایت، فقیه جامع الشرایط را با توجه به معنای لغوی و اصطلاحی توضیح دهم و بعد از آن نظام سیاسی و لایت فقیهان جامع الشرایط بررسی شده و ضرورت حکومت اسلامی اهداف و اصول حکومت اسلامی تشریح شده و بعد از آن به اثبات این موضوع مهم ( ولایت فقیهان جامع الشرایط) از دیدگاه عقل، آیات قرآن و ده روایت پرداخته پیشینه ی تاریخی و نظرات بزرگان در ادوار تاریخی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت وظایف و اختیارات ولایت فقیهان جامع الشرایط رهبری اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. امید است با این تحقیق هر مسلمان در برخورد با مسئله ی مهم رهبری در اسلام اگر با شک و شبهه ای در این خصوص مواجه شد جواب قاطع و کاملی در این باب داشته باشد تا دچار گمراهی و سردرگمی در این مسئله نشود. این تحقیق شامل 4 بخش می باشد: ادبیات و مفاهیم ولایت فقیهان جامع الشرایط، نظام سیاسی ولایت فقیهان جامع الشرایط، اثبات ولایت فقیهان جامع الشرایط، شرایط، تشخیص و وظایف ولایت فقیهان جامع الشرایط.
ویژگیهای بنی اسرائیل در قرآن و مقایسه آن با صهیونیستها
نویسنده:
امیر نصرتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ازآنجا که شبه جزیره عرب و سینا و مصر و فلسطین در شکل گیری و ادامه حیات قوم بنی اسرائیل و یهودیان نقش مهمی داشته است فصل اول و دوم این پایان نامه همراه با ذکر سرگذشت حضرت ابراهیم و حضرت یوسف و حضرت موسی علیه السلام به همین موضوع اختصاص یافته است. در فصل سوم، ویژگیهای بنی اسرائیل از نظرقرآن مورد تحقیق قرار گرفته است. در فصل چهارم،ابتدا پیرامون پیدایش صهیونیسم سخن رفته است وسپس از ویژگیهای صهیونیستها بحث شده و باویژگیهای بنی اسرائیل از نظر قرآن مقایسه شده است.
ولایت فقیهان جامع الشرایط از دیدگاه قرآن، سنت و عقل
نویسنده:
اعظم حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقبق حاضر که در چهار فصل بیان شده است، به بررسی و اثبات حاکمیت وزمامداری فقیه جامع الشرایط درجامعةاسلامی، با ارائة دلائلِ؛ الف. نقلی؛ که عبارت است از قران وروایات وارده از معصومین علیهم السلام و ب. عقلی. می پردازد. فصل اول این تحقیق، به کلیات تحقیق، همانند: تبیین مساله،پیشینةتحقیق،واژگان کلیدی و...اختصاص یافته است. در فصل دوم، به اثبات ولایت فقیه از دیدگاه نقل، که همان ایات شریفه وروایات واردة از معصومین علیهم السلام در این باب می باشد،پرداخته شده است. که ازمیان آیات شریفه شش ایه، واز روایات هفت روایت، بیان گردیده ومورد ارزیابی واقع شده است . در پایان فصل نیز، وجودیاعدم وجود اجماع علماء دین بر مدّعا به عنوان یک دلیل غیر مستقل از روایات، تبیین شده است . فصل سوم، به اقامة دلیل عقلی اعم از دلیل عقلی محض یا غیرمحض بر اثبات ولایت فقیه ، می پردازد. فصل چهارم به تبیین چند شبهة مهم وارده بر زعامت وحاکمیت فقیه، وجمع بندی نهایی از تحقیق حاضر اختصاص یافته است .
وظایف مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم، قرآن، سنت در دوران بارداری
نویسنده:
بی بی بتول حسینیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نقش و وظایف مادردر تربیت فرزندان در دوران بارداری از دیدگاه قرآن سنت علم است با توجه به اینکه اهمیت نقش و وظایف مادر در این دوران اهمیت به سزایی در سرنوشت کودک دارد سعی شده با استفاده از آیات روحبخش قرآن و روایات و اخبار رسیده از اهل بیت ( ع) که تکیه گاه اصلی در اکثر مباحث است این موضوع بررسی می شود. ازجمله به تعاریف مقدس ترین سنت الهی و شرایط آن که زمینه سازی برای تربیت فرزند می باشد- اهمیت تربیت از دیدگاه مختلف عوامل مؤثر قبل از انعقاد نطفه- مراحل رشد قبل از تولد از دیدگاه قرآن و سنت و عوامل مؤثر رشد جنین تغذیه حلال و آثار آن، بهداشت در این دوران ورزش و تأ ثیرات آن پرداخته شده است. منابع مورد استفاده از کتب روایی و کتابهایی پیرامون این موضوع و روش انجام کار به صورت کتابخانه ای می باشد. از آنجایی که دوران بارداری دوران مهمی است برای کودک و بخش مهم و اساسی از حیات قرآن مراحل آفرینش را به نطفه ، علقه، مضغه استخوان و گوشت، روح تعبیر میکند . مادر در این دوران نقش مهمی دارد و تمام احوالات روانی مادر، عاطفی،اعمال عبادی تغذیه و سن و تأ ثیر مستقیمی در آینده از تولد به سلامت کودک خود و سرنوشت او کمک کند. کلید واژه: مادر: کسی است که امر پرورش فرزندان را در دوران حمل و پس از آن بر عهده دارد. تربیت: مراقبت از انسان حتی از همان آغاز حیات و قرار گرفتن در رحم مادر. بارداری: کودک نارس در حال رشد در رحم مادر. جنین شناسی: شاخه ای پزشکی که در مورد جنین داخل رحم بحث می کند. لقاح: ترکیب گامتهای نر و ماده که با عث ایجاد یک موجود جدید جنین می شود. رشد: روش طبیعی افزایش ارگانیسم. ( ساختار بدنی ) باروری: توانایی باردار شدن یا باردار کردن.
وظایف مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم، قرآن و سنت در دوران بارداری
نویسنده:
فاطمه زارع رمضانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیقی که در پیش روی شماست ، در مورد وظایف مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم ، قرآن و سنت در دوران بارداری می باشد . هدف از انجام این تحقیق آگاهی مادر از مسائل علمی ، بهداشتی ، اخلاقی و معنوی و .. است تا بتواند با اطلاعات کامل ،رشد مناسب برای جنین خود را تامین ساخته و در وضعیت خوب بارداری قرار داشته و بتواند به سلامت ، این دوران را به پایان برساند و فرزندی صالح و سالم به دنیا آورد . در اسلام تربیت اولاد از اهّم واجبات است . پدر و مادر مخصوصاً مادر دخالت موثر در سرنوشت کودک دارند نمی گوییم علّت اصلی هستند بلکه زمینه سازند . مادران خوب برای سعادت کودک زمینه سازند و مادران بی عفّت و بی تفاوت نیز در تربیت اولاد دخالت دارند . قرآن ، روایات ، احادیث و علوم ، هر یک در ورای یکدیگر سخنی از نقش موثر والدین مخصوصاَ مادر در سرنوشت کودکان دارند . افکار مادر ، پرهیزکار بودن و رعایت اصول بهداشتی و تغذیه مناسب و همه ی این ها زمینه ساز سعادت یا شقاوت فرزند هستند . نظر ما این نیست که اگر همه ی عوامل را رعایت کنید کودک حتماً سعادتمند می شود و اگر نکنید حتماً شقاوتمند می شود ، بر پدر و مادر واجب است ، مخصوصاً مادر که فرزند در رحم او پرورش می یابد که زمینه سعادت را فراهم آورد . تا بعد چه می شود آن بستگی به عنایت خداوند دارد ،کودک باید با اراده خویش آن زمینه را که توسط پدر و مادر فراهم شده به فعلیت برساند . لذا از خداوند متعال می خواهیم که به همه ی مادران و آن هایی که در آستانه ی مادر شدن هستند با آگاهی کامل به وظایف خود در این دوران بسیار مهم و حساس عمل کنند تا شاهد فرزندی صالح و سالم باشند .
واژه نامه تطبیقی قرآن براساس تفسیرهای طبری، کشف الاسرار و ابوالفتوح
نویسنده:
محمدحسین حسنی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه شامل پنج فصل با این مطالب است:فصل اول، معرفی مختصر هر یک از سه تفسیر و شرح حال کوتاهی از نویسندگان آنها؛ فصل دوم، ذکر برخی ازویژگیهای ادبی موجود در آنها؛ فصل سوم، ترجمه الفاظقرآن در هر سه تفسیر؛ فصل چهارم، فهرست مصدرافعال، برای دستیابی آسان خواننده به کلمات؛ فصل پنجم، کلمات زیبایی که درترجمه بعضی از واژه های قرآن به کار رفته است.
  • تعداد رکورد ها : 8980