جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36234
منطق و زمان: مقاله ای در مورد نظریه معنا هوسرل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
K. Michalski
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی : موضوع این پژوهش نظریه معنا هوسرل است، از نقد روانشناسی و نظریه معنا ناشی از آن، از طریق نظریه معناگرای متعالی ایده پدیدارشناسی، ایده های اول و مراقبه های دکارتی، تا نظریه آگاهی زمانی. و پیامدهای آن برای درک هوسرل از معنا. در سراسر مطالعه، تنش در اندیشه هوسرل بین دو راهبرد تفسیری، «دکارتی» و «هرمنوتیکی» به منصه ظهور رسیده است.
دستورات الهی و الزامات اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philip L. Quinn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این مطالعه گسترده، کوین استدلال می کند که خودمختاری اخلاقی انسان با اطاعت بدون صلاحیت از دستورات الهی سازگار است. او چندین نسخه از مفروضات حیاتی اخلاق فرمان الهی را فرموله می کند و از آنها در برابر انبوهی از ایراداتی که اغلب در ادبیات فلسفی بیان می شود دفاع می کند.
کتاب راهنمای فلسفه ریاضیات و منطق آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stewart Shapiro
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از آغاز فلسفه، ریاضیات و منطق موضوعات اصلی مورد توجه بوده است. از آنجایی که منطق مطالعه استدلال صحیح است، شاخه ای اساسی از معرفت شناسی و در هر نظام فلسفی اولویت دارد. فیلسوفان بر ریاضیات به عنوان مطالعه موردی برای مسائل کلی فلسفی و نقش آن در جمع آوری دانش کلی تمرکز کرده اند. امروزه، فلسفه ریاضیات و منطق به عنوان رشته‌های اصلی در فلسفه معاصر باقی مانده‌اند، همانطور که ظاهر منظم مقالاتی درباره این موضوعات در بهترین مجلات رایج فلسفی نشان می‌دهد. در واقع، دهه گذشته شاهد انفجار کار علمی در این زمینه ها بوده است. این جلد این رشته ها را به شیوه ای جامع و در دسترس پوشش می دهد و به خواننده یک دید کلی از مشکلات، موقعیت ها و خطوط نبرد اصلی می دهد. 26 فصل ارائه شده توسط متخصصان تثبیت شده در این زمینه، و مقالات آنها حاوی هر دو توضیح و انتقاد و همچنین توسعه قابل توجهی از مواضع خود است. مقالاتی که اساساً خودکفا هستند، هم برای آشنا کردن خواننده با موضوع و هم درگیر شدن با آن در مرزهای آن مفید است. برخی از مواضع اصلی با دو فصل نشان داده می شوند - یکی حمایتی و دیگری انتقادی. کتاب راهنمای فلسفه ریاضی و منطق آکسفورد یک مرجع پیشگامانه است که مانند هیچ مرجع دیگری در زمینه خود وجود ندارد. این یک منبع مرکزی برای کسانی است که مایل به یادگیری در مورد فلسفه ریاضیات و فلسفه منطق، یا برخی از جنبه های آن هستند، و برای کسانی که فعالانه در این رشته شرکت می کنند، از کارشناسی ارشد تا فیلسوفان حرفه ای، ریاضیدانان، و مورخان.
اسپینوزا فیلسوفی جاودانه
نویسنده:
محسن جهانگیری, ویل دورانت، ترجمه عباس زریاب خوئی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این کتاب به بررسی زندگانی فیلسوف جاودانه تاریخ ، باروخ اسپینوزا ، و سیری در آثار و اندیشه های او می پردازد. بخش اعظم کتاب به مقالاتی از مرحوم محسن جهانگیری ، استاد فلسفه دانشگاه تهران و چهره ماندگار، و بزرگترین اسپینوزا شناس ایرانی اختصاص دارد که کتاب مهم اسپینوزا یعنی «اخلاق» او را به پارسی برگردان کرده است ، و بخش آخر نیز فصل چهارم تاریخ فلسفه ویل دورانت ، به ترجمه عباس زریاب خوئی است که معرفی بسیار مناسب و مفید و عمیقی از افکار فلسفی و زندگینامه ی تاریخی اسپینوزا بدست می دهد.
هستی و علل آن: شرح نمط چهارم از کتاب الاشارات و التنبیهات شیخ الرئیس ابن سینا
نویسنده:
مترجم و شارح: احمد بهشتی؛ ویراستار: علی‌اکبر علیزاده
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: بوستان کتاب قم,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب حاضر شرح و ترجمه‌ای است از "نمط چهارم از کتاب "الاشارات و التنبیهات" نوشته ابن سینا". مباحث کتاب عبارت‌اند از: گزارشی در پاره‌ی تقسیمات علوم و عنوان نمط"، "اعم از بودن موجود از محسوس"، "اقسام علل و احکام آن‌ها"، "اثبات توحید"، "خواص واجب الوجود"، "نفی ضد و مثل و حد از واجب الوجود"، "اثبات علم واجب" و "برهان صدیقین و اوثقیت آن".
افلاطون
عنوان :
نویسنده:
کارل یاسپرس؛ ترجمه: محمدحسن لطفی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
فیلسوفان بزرگ یونان
نویسنده:
لوچانو دکرشنتزو؛ مترجم: عباس باقری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر نی,
چکیده :
فلاسفه یونان باستان و دیدگاه آنها بصورت کتابی سرگرم کننده و آموزنده دربخش اول این کتاب به فلاسفه پیش از سقراط می پردازد. دانشمندانی چون تالس، فیثاغورث ،هراکلیت ،تونینو کاپونه به بررسی شهر آتن در قرن پنجم، می پردازد. بخش دوم فلاسفه را از سقراط تا فوطین بررسی می کند. دانشمندان مثل سقراطیان کوچک، افلاطون، ارسطو ، اپیکور، نوافلاطونیان و دانشمندان بزرگ دیگر می پردازد. این کتاب با کتب فلسفه دیگر سه تفاوت بزرگ دارد. اول در ساده نویسی ، دوم طنزآمیزی و سوم در اختصاص بخشهایی به تاریخ عمومی و اجتماعی-سیاسی دولت شهرهای مهم آن زمان چون آتن و الئاست. اما از جهت فلسفی، نویسنده موضوعات نسبتا پیچیده را طوری بیان کرده که برای همه عموم قابل فهم است. بنابراین خواندن آن نه تنها خستگی نمی آورد. بلکه می تواند سبب نشاط باشد و آموزنده است. این اثر را می توان مثل یک رمان ،حتی برای لذت روحی و خوشایند معنوی مطالعه کرد. کتاب فلاسفه بزرگ یونان باستان شرح زندگی فیلسوفان و رئوس اندیشه های فلسفی آنهاست. اما با تمام تاریخ فلسفه هایی که مترجم می شناسد، تفاوتهای عمده دارد. علاوه بر بخشهای طنزآمیز مربوط به فیلسوفان ساخته ی خیال نویسنده ، که در آثار مشابه نظیر ندارد. به راستی خود اثر بدیع مستقلی را تشکیل می دهد. وچانو دکرشنتزو در نیمه نخست قرن بیستم متولد شده است. او در ابتدا در سازمان آی.بی.ام ایتالیا به عنوان مهندس کار می کرد. پس از مدتی به نویسندگی روی می آورد. کتابهای : چنین گفت بلاویستا – رافائل – ناپل بلاویستا و عمو کاردلینو را منتشر کرد. لوچانو روزنامه نویس و طراح و اجرا کننده برنامه های تلوزیونی صاحب نام نیز بود. بخشی از کتاب pdf فلاسفه یونان باستان ملیسوس افزون بر اینکه در طراحی جنگی چیره دست بود، به عنوان چهارمین فیلسوف مکتب الئا نیز مشهور است. اختلاف اساسی بین او و پیشینیانش در این است که به نظر پارمنیدس “وجود” چیزی است بیرون از زمان در حالیکه ملیسوس معتقد بود وجود همان واقعایت محسوس است. دریاسالار می گوید: ” آنکه هست، همیشه بوده و همیشه خواهد بود.” و همینجاست که ارسطو از شدت عصبانیت در برابر این پایین آوردن مرتبت وجود پارمنیدس از سطح معنوی به سطح محسوس، به ناسزاگویی می پردازد. برای ما آدمهای فانی ممکن است فرق بین این دو نظریه ارزش تامل نداشته باشد و ابلهانه به نظر آید اما اگر مفهوم این دو برداشت را با دقت بیشتری بررسی کنیم بی درنگ درخواهیم یافت که تفاوت قابل ملاحظه است. ملیسوس اگرچه درباره ی بی ارزشی طواهر و بی اعتباری حواس با فیلسوفان الئایی توافق دارد اما مایل نیست وجود را همچون یک جوهر بی محتوا و مجرد بشناسد. بیشتر می خواهد به آن یک خصیصه ی عینی بدهد چون آن را با کل جهان که فراگیرنده ی همه چیز است، یکی می داند. دریاسالار ملیسوس یکی از فلاسفه یونان باستان می گوید: اگر چیزی وجود دارد ابدی است، زیرا از هیچ ، چیزی به وجود نمی آید. اگر ابدی است پس بی نهایت است و نه آغازی دارد نه انجامی اگر ابدی و بی نهایت است پس یگانه است،زیرا اگر دو تا بود بالاخره هر یک از آن دو حدی می شد برای دیگری. اگر ابدی است، بی نهایت است و یگانه، پس همگون است زیرا اگر همگون نبود اجزای مختلف داشت و در نتیجه متعدد بود. اگر ابدی است، بی نهایت است، یگانه است و همگون، پس بی حرکت است زیرا بیرون از خود او مکانی وجود ندارد تا در آن حرکت کند. اگر ابدی است، بی نهایت است، واحد است، همگون است و ساکن، پس نمی تواند درد و رنج داشته باشد زیرا همیشه باید در یک حال باشد.
Knowing Nothing, Staying Stupid: Elements for a Psychoanalytic Epistemology
نویسنده:
Dany Nobus, Malcolm Quinn
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا حماقت والا است؟ ارزش «دیالکتیک جهل» برای تحلیلگران و دانشگاهیان چیست؟ بدون دانستن هیچ چیز، احمق ماندن از تحقیقات اخیر استفاده می کند تا ارزیابی کامل و روشنگرانه ای از وضعیت دانش و حقیقت در روانکاوی ارائه دهد. دنی نوبوس و مالکوم کوین با اتخاذ یک چارچوب لکانی، این فرض اساسی را که دانش در سطح جهانی خوب است زیر سوال می برند و توضیح می دهند که چگونه روانکاوی در موقعیتی قرار می گیرد که اشکال دانش را در یک رابطه دیالکتیکی با نادانی، کوری، نادانی و حماقت قرار می دهد. این کتاب مفاهیم یک نظریه روانکاوانه دانش را برای شیوه های ساخت، اکتساب و انتقال دانش در سراسر علوم انسانی و اجتماعی ترسیم می کند. این کتاب به دو بخش تقسیم شده است. بخش اول به مبانی رویکرد روانکاوی به دانش می پردازد که از عملکرد بالینی بیرون می آید، در حالی که بخش دوم به مشکلات و مسائل روانکاوی کاربردی و موقعیت مبهم تحلیلگر در حوزه عمومی می پردازد. موضوعات تحت پوشش عبارتند از: منطق کشف روانکاوی تولید دانش خلاق و دکترین نهادینه شده میل به دانستن در مقابل سقوط دانش رگرسیون معرفتی و مسئله روانکاوی کاربردی این بحث تحریک‌آمیز درباره دیالکتیک دانستن و ندانستن مورد استقبال روانکاوان و دانشجویان مطالعات روانکاوی و همچنین همه کسانی که در زمینه‌های علوم اجتماعی، فلسفه و مطالعات فرهنگی فعالیت می‌کنند، خواهد بود.
شیعه (عقاید، وظایف، فرقه‌ها)
نویسنده:
مرزبان کریمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شهرکرد: سدرة ‌المنتهی‏‫‏,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این کتاب، تبیین عقاید و وظایف اهل تشیع و معرفی فرقه‌های مختلف آن است. کتاب حاضر، تلاشی است در راستای معرفی مذهب شیعه، تشریح عقیده‌ها و وظایف معتقدان به تشیع و بررسی فرقه‌های مختلف این مذهب. کتاب، مشتمل بر پنج فصل است که عناوین آن‌ها عبارتند از: کلیاتی از شیعه‌شناسی؛ عقاید شیعه؛ فضایل امام شیعه(ع)؛ وظایف شیعه؛ و فرقه‌های شیعه.
The Problem of Knowledge: Prolegomena to an Epistemology
نویسنده:
Oliver A. Johnson (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یافتن عناوین توصیفی برای کتاب‌هایی که به مسائل محوری فلسفه اختصاص دارند، اغلب می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصیل بودن بسیار دشوار است. بنابراین عنوانی که من به این کتاب داده‌ام بسیار بدیع است، زیرا قبلاً چندین بار توسط نویسندگان دیگر استفاده شده است. با این وجود، من فکر می‌کنم که من می‌توانم ادعا کنم که از آن به‌گونه‌ای استفاده کرده‌ام که هیچ‌کس قبلاً انجام نداده است. در مورد زیرنویس من، برخی نظرات درست است. من آن را برای تأکید بر دیدگاه خود در مورد ماهیت و دامنه معرفت شناسی اضافه کردم. به ویژه، مایلم توجه را به این واقعیت جلب کنم که موضوع آن را کاملاً گسترده تصور می کنم. من معتقدم که معرفت‌شناسی باید به‌جای آن‌که آن را، همانطور که اغلب انجام می‌شود، با «نظریه معرفت» یکی بداند، باید به بررسی فلسفی باورهای بشری به طور کلی بپردازد. دو دسته از باورهای بشری که برای معرفت شناس بیشترین اهمیت را دارند، دانش و آنچه در کتاب «باور معقول» می نامم است. بنا به دلایلی که در کتاب آورده ام معتقدم که معرفت و مشکلات آن باید اولین دغدغه معرفت شناس باشد. تنها پس از آن که او یک نظریه رضایت بخش از دانش را ایجاد کرد، می تواند، با هر امیدی به موفقیت، به تدوین یک نظریه باور معقول بپردازد.
  • تعداد رکورد ها : 36234