جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36234
منطق و واقعیت در فلسفه جان استوارت میل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Geoffrey Scarre
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : چند سال پیش منتقدی در مجله تایم نوشت: «امروز هیچ‌کس میل نمی‌خواند». ! به سختی می‌توان آقای ملوین ماداکس را که این سخنان را نوشت، به خاطر آگاهی‌اش از وضعیت کنونی مطالعات میل تحسین کرد، و از میان تمام فیلسوفان قرن نوزدهم که به زبان انگلیسی نوشتند، این اس. میل است که امروزه بیشترین مطالعه را دارد. با این حال، چندان دور از واقعیت نیست اگر بگوییم که امروزه تعداد کمی از مردم به نوشته‌های میل در مورد منطق و متافیزیک توجه جدی می‌کنند (به‌عنوان متمایز از نوشته‌های مربوط به مسائل اخلاقی و اجتماعی)، علی‌رغم این واقعیت که میل تلاش زیادی برای آنها انجام داده است. تالیف و از طریق آنها تأثیر قابل توجهی بر روند فلسفه اروپایی تا پایان قرن خود گذاشت. اما تنها بخش‌های «سیستم منطق» (1843) و «بررسی فلسفه سر ویلیام همیلتون» (1865) که اکنون ارجاع زیادی به آن‌ها شده است، تنها بخش کوچکی از آن کتاب‌های بسیار بزرگ را شامل می‌شود، و فرض غالب این است که نظریه‌های میل درباره سؤالات منطقی و متافیزیکی، به استثنای معدودی، صرفاً جنبه باستانی دارند. برتراند راسل زمانی گفت که بدبختی میل این بود که در زمان نامناسبی به دنیا آمد (راسل (1951)، ص 2). مطمئناً به نظر می رسد که میل زمان نامطلوبی را برای انجام یک کار بزرگ در زمینه منطق انتخاب کرده است.
مقالاتی در فلسفه و تاریخ منطق و ریاضیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roman Murawski
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rodopi,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب مجموعه ای از آثار برگزیده نویسنده در فلسفه و تاریخ منطق و ریاضیات است. مقالات بخش اول شامل بررسی کلی فلسفه معاصر ریاضیات و همچنین مطالعات اختصاص یافته به موضوعات تخصصی مانند فلسفه نظریه مجموعه کانتور، تز کلیسا و وضعیت معرفتی آن، تاریخچه پیشینه فلسفی مفهوم عدد، معرفت شناسی ساختارگرایانه ریاضیات و فلسفه پدیدارشناختی ریاضیات. بخش دوم شامل مقالاتی در تاریخ منطق و ریاضیات است. آنها به موضوعاتی مانند پیشینه فلسفی توسعه نمادگرایی در منطق ریاضی، جوزپه پیانو و نقش او در ایجاد نمادگرایی منطقی معاصر، آثار امیل ال پست در منطق ریاضی و نظریه بازگشت، مکتب فرمالیستی در مبانی ریاضیات می پردازند. و جبر منطق در انگلستان در قرن نوزدهم. تاریخچه ریاضیات و منطق در لهستان نیز مورد توجه قرار گرفته است. این جلد مورد توجه مورخان و فیلسوفان علوم و ریاضیات و همچنین منطق دانان و ریاضیدانان علاقه مند به فلسفه و تاریخ رشته های خود است.
منطق، زبان و ریاضیات: مضامینی از فلسفه کریسپین رایت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Duane Alexander Miller
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کریسپین رایت به طور گسترده به عنوان یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان تحلیلی قرن بیستم و بیست و یکم شناخته می شود. این جلد کاوشی جمعی از موضوعات اصلی کار او در فلسفه زبان، منطق فلسفی و فلسفه ریاضیات است. این شامل فصول ویژه ای است که توسط گروهی از متفکران مشهور بین المللی نوشته شده است، و همچنین چهار پاسخ اساسی از رایت. رایت در این پاسخ‌های سازمان‌دهی شده به صورت موضوعی، خلاصه‌ای از کارهای زندگی خود را بیان می‌کند و به مقالات کمکی گردآوری‌شده در این کتاب پاسخ می‌دهد. در گردآوری چنین پژوهشی، جلد حاضر هم نشان دهنده علاقه زیاد به اندیشه رایت و هم ارتباط مستمر مشارکت های اساسی رایت در فلسفه تحلیلی برای بحث های امروزی است.
سنت ارسطویی و ظهور تجربه گرایی بریتانیا: منطق و معرفت شناسی در جزایر بریتانیا (1570-1689) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marco Sgarbi (مارکو سگاربی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : تز بسیار جسورانه، گسترده و نامعلومی را در تاریخ فلسفه ارائه می‌کند: ارسطویی‌گرایی جنبشی مسلط بر چشم‌انداز فلسفی بریتانیا، به‌ویژه در زمینه منطق بود، و بقای طولانی داشت. آموزه های ارسطویی بریتانیا از نظر ماهیت به شدت تجربه گرایانه بودند، هم در نظریه دانش و هم در روش علمی. این شخصیت بر تحولات بیشتر در فلسفه بریتانیا در پایان قرن تأثیر گذاشت و در نهایت منجر به پیدایش چیزی شد که ما اکنون تجربه گرایی بریتانیایی می نامیم، که توسط فیلسوفانی مانند جان لاک، جورج برکلی و دیوید هیوم نشان داده می شود. فراتر از نقد آشکار و صریح فلسفه قدیم اسکولاستیک و ارسطویی که در قرن بیستم به خوبی توسط پژوهشگران شناخته شده است و به این تصور نادرست کمک کرده است که فلسفه مدرن اولیه به عنوان واکنشی به ارسطویی ظهور کرده است، تحقیق حاضر به بررسی آن می پردازد. تداوم، تحولات اولیه و تأثیر آموزه‌ها و اصطلاحات ارسطویی در منطق و معرفت‌شناسی به‌عنوان زمینه‌ای برای ظهور تجربه‌گرایی. این کتاب تأکید می‌کند که فلسفه تنها با «نام‌های بزرگ» تعریف نمی‌شود، بلکه نویسندگان فرعی نیز تعیین می‌کنند که محیط فکری را که نام‌های متعارف از آن سربرآورده‌اند، تعیین می‌کنند. این کتاب تک تک آثار منطقی منتشر شده را بین اواسط قرن شانزدهم تا پایان قرن هفدهم در نظر می‌گیرد و با تعدادی از نسخه‌های خطی باقی‌مانده آشنا بوده و از بهترین تحقیقات موجود در این زمینه به خوبی آگاه است. را
منطق کشف و اثبات گالیله: پیشینه، محتوا و استفاده از رساله های مناسب او در تحلیل های پسین ارسطو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William A. Wallace
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این جلد به‌عنوان مطالعه‌ای همراه با ترجمه من از MS 27 گالیله، رساله‌های منطقی گالیله ارائه شده است، که حاوی سؤالات اختصاصی گالیله در تحلیل پسین ارسطو است - اثری که اخیراً از خودکار لاتین رونویسی شده است. هدف آن این است که مخاطبان انگلیسی خوان را با آموزش آن رساله ها آشنا کند. این اساساً یک منطق قرن شانزدهمی از کشف و اثبات است که در حال حاضر اطلاعات کمی درباره آن وجود دارد، با این حال منطقی است که به طور مسلم هدایت کننده مهم ترین برنامه تحقیقاتی قرن هفدهم است. علیرغم اهمیت تاریخی و سیستماتیک آن، توضیح این آموزش برای خواننده مدرن دشوار است. بخشی از مشکل ناشی از ماهیت تکه تکه‌ای نسخه خطی است که در آن نگهداری می‌شود، بخشی از محتوای خود آموزش، که برای درک آن نیاز به تبلیغات قابل توجهی دارد. بنابراین، برای تعیین ساختار جلد و بیان جزئیات تصمیمات سرمقاله ای که اساس سازمان آن را تشکیل می دهد، یک کلمه توضیح لازم است. در دو دهه گذشته، دو مطالعه مهم در زمینه نسخ خطی، باعث پیشرفت در زمینه مطالعات گالیله شده است. اولین مورد مربوط به فعالیت آزمایشی گالیله در پادوآ قبل از اکتشافات او با تلسکوپ است که منجر به انتشار راهبه سیدریوس او در سال 1610 شد. بیشتر این فعالیت توسط استیلمن دریک در تجزیه و تحلیل قطعات دستنوشته مرتبط با ترکیب دو گالیله کشف شده است. New Sciences، قطعاتی که اکنون در کدکس شناسایی شده به عنوان MS 72 در مجموعه Galileiana در Biblioteca Nazionale Centrale در فلورانس صحافی شده است.
مقالاتی در مورد منطق هوسرل و فلسفه ریاضیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stefania Centrone
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : مقالاتی درباره منطق هوسرل و فلسفه ریاضیات با ارائه گزارش دقیقی از کار هوسرل در زمینه منطق، از فلسفه منطق و فلسفه ریاضیات، تلاش می‌کند تا جای خالی پژوهش حاضر درباره هوسرل را پر کند. هدف این است که یک بازسازی و تحلیل عمیق از بحث بین هوسرل و مهم‌ترین همکارهایش ارائه کند و با در نظر گرفتن استقبال و تشریح آنها توسط برخی از شاگردان و پیروان او، مانند اسکار بکر و یاکوب، ایده‌های محوری هوسرل را روشن کند. کلاین و همچنین تأثیر آنها بر برخی از مهم ترین منطق دانان و ریاضیدانان قرن گذشته، مانند لویتزن ای. جی بروور، رودولف کارنپ، کرت گودل و هرمان ویل. بیشتر مقالات هوسرل و محقق دیگری را مورد توجه قرار می دهند - به عنوان مثال. لایب نیتس، کانت، بولزانو، برنتانو، کانتور، فرگه - و خطوط نفوذ، نقاط تماس و نقاط اختلاف را ردیابی و زمینه سازی کنید. هر مقاله توسط یک متخصص نوشته شده است در این زمینه، و این جلد شامل کمک‌هایی هم از سنت تحلیلی و هم از سنت پدیدارشناسی است.
آنتوان آرنو و پیر نیکول: منطق یا هنر تفکر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Antoine Arnauld, Pierre Nicole
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
فلسفه منطق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hilary Putnam (هیلاری پاتنم)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York, Harper & Row,
چکیده :
ترجمه ماشینی : مقاله پروفسور پاتنم که برای اولین بار در سال 1971 منتشر شد، به مسئله هستی‌شناختی در فلسفه منطق و ریاضیات می‌پردازد - یعنی این که آیا موجودات انتزاعی که در منطق و ریاضیات از آنها صحبت می‌شود، واقعا وجود دارند یا خیر. او همچنین به این سؤال می پردازد که آیا رجوع به این موجودات انتزاعی واقعاً در منطق ضروری است یا نه و آیا در علم فیزیک به طور کلی لازم است یا خیر.
گالیله و هنر استدلال: مبانی بلاغی منطق و روش علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maurice A. Finocchiaro
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کار گالیله نه تنها به‌عنوان پایه‌ای از فیزیک مدرن، بلکه به‌عنوان مدل - و شاید الگوی پارادایمیک - روش علمی، و بنابراین به‌عنوان نمونه‌ای برجسته از عقلانیت علمی، از دیرباز اهمیت داشته است. با این حال، همانطور که می دانیم، موضوع به این سادگی نیست. دامنه خوانش های گالیله به قدری متنوع است که می توان به این نتیجه رسید که این مورد مربوط به چاکون پسر گالیله است. که در اینجا، مانند کتاب مقدس، یا افلاطون یا کانت، فروید یا بیداری فینیگان، متون خود تعیین نمی کنند که چه چیزی اخلاقی باید به آن اشاره شود. اما اگر قرائت متعارفی وجود نداشته باشد، چگونه می توان متون را به عنوان شاهد یا مثالی از دیدگاه متعارف عقلانیت علمی مانند گالیله در نظر گرفت؟ یا در عوض، این چنین است که ما به طور پیشینی تصمیم می گیریم که هنجارهای عقلانیت چیست و سپس از میان متون استفاده می کنیم تا آنهایی را که این هنجارها را برآورده می کنند، شناسایی کنیم؟ به طور خاص، چگونه و بر چه اساس باید نظریه های علمی یا استدلال علمی را بپذیریم یا رد کنیم؟ اگر بخواهیم این کار را بر اساس تحلیل تاریخی انجام دهیم که در واقع چگونه نظریه ها پذیرفته یا رد شدند، چگونه «است» را از «باید» تشخیص دهیم؟ چه چیزی از چنین تحلیل یا بازسازی در مورد چگونگی پذیرش یا رد نظریه ها به دست می آید؟ مطالعه موریس فینوکیارو درباره گالیله رویکردی مهم و بدیع به مسئله عقلانیت علمی از طریق یک مطالعه سیستماتیک ارائه می‌کند.
مسائل در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Imre Lakatos, Alan Musgrave
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Elsevier Science,
  • تعداد رکورد ها : 36234