جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316856
بررسی شاخص‌های کارآمدی نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران در عرصه ثبات سیاسی
نویسنده:
طاهره کنعانی ، مسعود معینی پور
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر درصدد است با واکاوی اندیشه امام خمینی به عنوان بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران، مقام معظم رهبری و قانون اساسی که نشان‌دهنده رویکرد نظام جمهوری اسلامی در اداره جامعه است، و با استفاده از نظریه محرومیت نسبی تد رابرت گر[1]، شاخصه‌های کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران (به ویژه در دهه 90) در عرصه ثبات سیاسی را مورد بررسی قرار دهد. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است و نتایج نشان داد که هرچند نظام جمهوری اسلامی، مبتنی‌بر مبانی اسلام و اندیشه امام خمینی و مقام معظم رهبری بوده، و در آن، شاخصه‌های عدالت، رفاه اجتماعی، آزادی، مشارکت سیاسی و امنیت، به عنوان مهم‌ترین شاخصه‌های کارآمدی همواره مورد تأکید است؛ ولی در مرحله عمل با توجه به بی‌ثباتی‌های اواخر دهه 90، نشانه‌هایی از ضعف کارآمدی و نارضایتی مردم وجود دارد. احساس محرومیت نسبی مهم‌ترین عامل نارضایتی مردم بوده و تنها راه جلوگیری از اعتراضات مردم و برقراری ثبات سیاسی و کارآمدی نظام، افزایش رضایت‌‌مندی عمومی است. این احساس محرومیت می‌‌تواند ناشی از عوامل مختلفی چون فقدان رفاه اجتماعی، عدم مشارکت سیاسی، عدم امنیت، آزادی و نظایر آن باشد. در مکتب سیاسی امام خمینی و مقام معظم رهبری، خواست مردم تعیین‌کننده است. آنان همواره بر ایجاد عدالت، آزادی، امنیت، رفاه اجتماعی متناسب با شأن انسانی افراد جامعه، فراهم کردن زمینه مشارکت سیاسی مردم، عدم تبعیض و پذیرش انتقاد به عنوان وظایف دولت تأکید کرده‌اند. در همین راستا، هدف امام خمینی صرفاً مبارزه با نظام شاهنشاهی و برقراری حکومت اسلامی نبود، بلکه تشکیل حکومت وسیله است و هدف از برپایی آن، اجرای احکام اسلامی و حل مشکلات مردم است که به‌تبع، موجب رضایت‌‌مندی مردم خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 235 تا 252
الگوسازی تربیت سیاسی رسمی با رویکرد تربیت کنشگران آگاه و فعال سیاسی (انتگرال) در جمهوری اسلامی ایران
نویسنده:
مجید گل پرور ، فرامرز نوید تبریزی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر در راستای دستیابی به الگویی متناسب با نیازهای سیاسی حال و آینده جمهوری اسلامی ایران کوششی برای پاسخ دادن به این پرسش است که: الگوی تربیت سیاسی متناسب با تجریه تاریخی و نیازهای حال و آینده جمهوری اسلامی ایران که منتج به تربیت کنشگران سیاسی آگاه و فعال گردد، دارای چه مولفه‌ها و ویژگی‌هایی است؟ در این پژوهش از روش پدیدارشناسی تفسیری که تفسیر از پدیده‌ها را تصریح می‌کند، آنگونه که در چشم‌اندازهای مختلف از سوی افراد درک می‌شوند؛ و نیز به‌کارگیری چارچوب نظری انتگرال عدم طرد، پذیرش تکثرگرایی، ایجاد فضای بین الاذهانی و به رسمیت شناختن دیگری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد، الگوی تربیت سیاسی حاصل از پژوهش حاضر با داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد می‌تواند به‌طور همزمان با نگاه از چهار منظر عینی، ذهنی، بیناعینی، بیناذهنی به کنشگر آگاه سیاسی فعال دست یابد. اما به نظر می‌رسد به دلایلی چون نگاه به الگوی غربی، شرقی یا اسلامی و سایر الگوها، و ناکارآمدی هر یک از الگوها، تربیت سیاسی منجربه کنشگری آگاهانه و فعالانه سیاسی نشده است. لذا، مهم‌ترین سازوکار و بایسته‌های الگوی تربیت سیاسی که می‌تواند منجربه کنشگری آگاهانه و فعالانه سیاسی در جمهوری اسلامی ایران شود، مطابق رویکرد چارچوب نظری انتگرال است که به واسطه همزمان نگاه کردن از این چهار منظر حاصل می‌شود.
صفحات :
از صفحه 211 تا 234
سبيل المهتدين من شرح أدعية أيام شهر رمضان
نویسنده:
مركز نون للتأليف والترجمة
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
در وضعیت صفر: راز نهایی محدودیت صفر در جستجوی معجزات از طریق هواوپونوپونو
نویسنده:
جو ویتال؛ ترجمه: ویدا کرمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بهار سبز,
چکیده :
کتاب "وضعیت صفر" نوشته ی "جو ویتالی"، تکمیل کننده ی آثار گذشته ی این نویسنده است. کتاب ،داستان های جدید و فرآیندهای جدید که چهارمین مرحله بیداری هواوپونوپونو است را ترسیم می کند. هواوپونوپونو روشی است موثر و معجزه آسا متعلق به بومیان هاوایی که شما را در راستای رهایی از موانع و دست یابی به فرصت های ناب در زندگی یاری می کند. کتاب قبلی "جو ویتالی"، "حد صفر"، روش های منحصر به فرد خود-یاوری را ارائه می دهد و تمرکز آن روی کمک کردن به افرادی است که برای غلبه بر موانع و رسیدن به اهدافشان ،فشار روانی زیاد و بیش از حدی را تحمل می کنند . "وضعیت صفر" اولین کتابی است که توضیح می دهد چگونه یک روش مخفی بومیان هاوایی به نام هواوپونوپونو می تواند به افراد در تجربه ی سلامتی ، ثروت ، خوشبختی و موارد دیگر کمک کند. این کتاب هزاران خواننده را قادر می سازد تا کنترل همه چیز را در زندگی خود به دست بگیرند ،تا به آنچه که آرزو کرده اند برسند. "وضعیت صفر" از همان جایی شروع می شود، که "حد صفر" به پایان رسید . این کتاب داستان های جدیدی را ارائه می دهد ، روند جدیدی را توضیح می دهد و مرحله چهارم بیداری را نشان می دهد. همچنین فرایند موسوم به "تمیز کردن" را توضیح می دهد تا برنامه ها و باورهایی را که از آن ها آگاهی ندارید حذف کنید. نشان می دهد که چگونه تکرار عبارات دوستت دارم ، متأسفم ، لطفا من را ببخش ، متشکرم می تواند به شما در رسیدن به الوهیت کمک کند. در کل زندگی همیشه ،شما را با چالش هایی روبرو خواهد کرد. عمل هواوپونوپونو ، همانطور که توسط "جو ویتالی"، نویسنده ی کتاب ،نشان داده شده است ، او شما را در سفر زندگی با ابزارهایی که برای خلاص شدن از شر موانع و باز کردن فرصت های بی حد و حصر وجود دارد، راهنمایی می کند.
تجربه دینی بشر (با اصلاحات)
نویسنده:
نینیان اسمارت؛ ترجمه: محمد محمد رضایی، ابوالفضل محمودی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سمت,
کلیدواژه‌های اصلی :
پدیدارشناسی و عرفان: عمودیت تجریه‌ی دینی
نویسنده:
آنتونی استاین‌ باک؛ ترجمه: منیره طلیعه بخش
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علمی,
چکیده :
کتاب "پدیدارشناسی و عرفان" گزارشی است از بعدی مشخص از تجربه بشر و شهود که البته این مقولات به تدریج از سنت فلسفی حذف شده است. موضوع تجربه، شهود، امر تجربی به تجربه درآمده یا موضوعات عقلانی از مباحث بسیار مهم در حوزه پدیدارشناسی و عرفان است که نویسنده در این کتاب به ارائه دیدگاه خود درباره آنها پرداخته است. این کتاب بر اساس دغدغههای پیوسته و مداوم و معضلاتی که در خصوص ماهیت شهود وجود دارد به نگارش درآمده است. نویسنده در طی مراحل نگارش کتاب با اساتید، دانشجویان و محققان حوزه موضوعی به بحث و گفتگو پرداخته است. کتاب مشتمل بر یک مقدمه و یک موخره و در 8 فصل سامان یافته است. فهرست برخی عناوین کتاب عبارت است از: "ادیان و شکل عرفانی تجربه"، "خواهر ترزا و عرفان دعا"، "دار بایر و عرفان فلسفه"، "روزبهان و عرفان شهود"، "موضوع گواه در تجربه دینی "، "در باب تفرد" و "بت پرستی". آنتونی اشتاین بوک استاد تمام دانشگاه الینویز جنوبی است و کتاب "موطن و پدیدارشناسی بعد از هگل" از جمله آثار اوست. وی همچنین سرویراستار مجموعه "مروری بر فلسفه قارهای" است.
گوهره آئین زردشت
نویسنده:
پرودس‌ او. شروو؛ ترجمه: خشایار بهاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه نشر فرزان روز,
چکیده :
آیین زرتشت یکی از کهن‌ترین ادیان جهانی در هزاره دوم قبل از میلاد و در بین قبایل ایرانی آسیای میانه است. تنها مجموعه جامع ترجمه متون زرتشتی اثر «E.west» در سری کتب مقدس مشرق زمین، از حوالی سال 1900 است. از آن پس، تنها برگزیده نوشته‌های زرتشتی به انگلیسی را «ویلیام مالاندرا» به دست داده که البته تنها دربردارنده متون اوستایی و پارسی باستان است. نویسنده در این کتاب بر آن بوده است که پیدایش شماری از مفاهیم کلیدی را در گاتها و اوستای متأخر، بیشتر از متون ادبیات پهلوی بررسی کند. در این میان بیشتر متونی مورد توجه بوده که دربردارنده تفکر روحانی‌مآب و مباحثی درباره ایمان هستند.
چکیده مابعدالطبیعه جامع
نویسنده:
فریتیوف شوان؛ ترجمه: رضا کورنگ بهشتی، فاطمه صانعی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
چکیده :
کتاب حاضر، شرحی مختصر و در عین حال همه‌جانبه از مابعد‌الطّبیعه است. این اثر در سه بخش و دوازده فصل تنظیم شده است. این مجموعه مقالات، تنها به اساسی‌ترین مسایل مابعد‌الطبیعه و الهیات نمی‌پردازد؛ بلکه دیدگاه‌های بنیادین نویسنده را دربارة دین، روان‌شناسی و اخلاق انسانی نیز شامل می‌شود. «فریتیوف شوان»، عالم مابعدالطبیعه، دین‌شناس، عارف و هنرمند مسلمان آلمانی تبار سوئیسی، از بنیان‌گذاران جریان معروف به سنّت‌گرایی است. او در آثارش می‌کوشد تا معنای همة امور مربوط به انسان را در پرتو الوهی و با هدف ممکن ساختن بازگشت به آن از طریق راه و روش عرفانی و همراه با عشق و ایمان شرح دهد.
تروریسم در اندیشه یکتاپرستی: افزایش جهانی خشونت مذهبی
نویسنده:
مارک یورگنزمایر؛ ترجمه: مجید موحد، محمود علیگو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه تیسا ساغر مهر,
چکیده :
یورگنز میر پروژه ای جالب دارد: درک تروریسم مذهبی معاصر با مظاهر گوناگونش در سراسر جهان و یافتن جایگاه آن در میان سایر تغییرات اجتماعی در حال ظهور. استدلال اصلی او این است: ظهور گلوبالیسم و پایان جنگ سرد به بحران رهبری اخلاقی منجر شده است. دولت سکولار در تلاش برای معنا بخشیدن به شهروندان خود شکست خورده است. ما به همکاری صلح آمیز میان دین و ارزش های روشنگری نیاز داریم.
سقراط، عیسی، بودا: سه آموزگار زندگی
نویسنده:
فردریک لونوآر؛ ترجمه: قدرت اله مهتدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: موسسه نشر فرزان روز,
چکیده :
کارل یاسپرس فیلسوف آلمانی از سقراط و بودا و مسیح به عنوان متفکران محوری یاد می کند. کارل یاسپرس در کتاب فیلسوفان بزرگ به این سه فیلسوف در کنار افلاطون آگوستین و اسپینوزا می پردازد. کتاب " سقراط عیسی بودا سه آموزگار زندگی " شاید ملهم از طرح و گزینش یاسپرس باشد اما در ساختار فرقی اساسی دارد. یاسپرس در کتابش هر فصل به یک فیلسوف و زندگی و زمانه و فلسفه ی وی پرداخته است و حتی به گونه ای فصل ها جداگانه و مستقل اند، اما کتاب سقراط عیسی بودا سه آموزگار زندگی این گونه نیست. این کتاب بر اساس موضوعات زندگی فصل بندی شده است نه شخصیت ها. یعنی شما اگر بخواهید الگوی زندگی جنسی این شخصیت ها را بیابید در یک فصل پشت سر هم آمده و توان مقایسه یا تطبیق را دارید. کتاب دو بخش عمده دارد. بخش اول به کیستی این سه می پردازد و در ده فصل این را بررسی می کند. بخش دوم اما شاید بهتر باشد. این بخش در پی این است که بدانیم حرف های این سه به چه درد الان ما می خورند؟
  • تعداد رکورد ها : 316856