جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312383
تاثیر بازی درمانگری کودک محور بر کاهش مشکلات برونی سازی شده کودکان
نویسنده:
دادستان پریرخ, بیات مریم, عسگری علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی درمانگری کودک محور گروهی در کاهش نشانه های برونی سازی شده در کودکان پیش دبستانی اجرا شد.روش: پس از غربالگری اولیه 120 کودک پیش دبستانی در سه مهد کودک با استفاده از فرم فهرست رفتاری کودک(CBCL) ،10  کودک که بالاترین نمره را در مقیاس برونی سازی شده این فهرست به دست آورده بودند، به عنوان نمونه اصلی پژوهش انتخاب شدند. مربیان این کودکان نیز پیش از شروع مداخله، فرم گزارش معلم (TRF) را تکمیل کردند. سپس گروه نمونه در قالب گروه های دونفره، 16 جلسه بازی درمانگری را در مدت 8 هفته دریافت کرد. مادران این کودکان در پایان جلسه های چهارم، هشتم، دوازدهم و شانزدهم بار دیگر فرم CBCL را تکمیل کردند و مربیان نیز بار دیگر به تکمیل فرم TRF پرداختند.یافته ها: تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر نشان داد که بر اساس ارزیابی مادران، نمره مقیاس برونی سازی شده کودکان و زیرمقیاس رفتار پرخاشگرانه، به طور معنی داری کاهش یافت. مقایسه میانگین های نمره های TRF در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون نیز حاکی از کاهش معنی دار مشکلات برونی سازی شده کودکان بود. تفاوت میانگین نمره های پس آزمون اول و دوم و نیز پس آزمون سوم و چهارم در مقیاس برونی سازی شده و هر دو زیرمقیاس رفتار پرخاشگرانه و نادیده گرفتن قوانین معنی دار بود.نتیجه گیری: بازی درمانگری کودک محور روش موثری برای کاهش مشکلات رفتار برونی سازی شده از کودکان به حساب می آید و به نظر می رسد که این شیوه بر رفتارهای پرخاشگرانه تاثیر بارزتری دارد. افزون بر این بیشترین بهبود در فاصله جلسه های نخست و جلسه های پایانی مشاهده می شود و روند کاهش مشکلات در جلسه های میانی کمتر محسوس است.
صفحات :
از صفحه 257 تا 264
چهار محور مطالعات اجتماعی در ایران
نویسنده:
راسخ کرامت اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
جامعه شناسی در دو قرن گذشته تلاش کرده است تا از الگوی تبیینی واحدی در این رشته علمی برخوردار شود. لیکن این تلاش ها با موفقیت همراه نبوده است. امروزه تردید وجود دارد که این رشته به دلایل گوناگون از امکان تحقق چنین هدفی برخوردار باشد. طرح نظریه مدرنیته چندگانه نقش کلیدی در پیدایش این تردید داشته است. بر اساس این رویکرد نظری، مدرنیته غربی تنها راه تحول اجتماعی در شرایط کنونی نیست، بلکه یکی از راه های نوسازی اجتماعی است.این مقاله درصدد طرح مبانی نظری به منظور آغاز تلاش برای تعیین حدود و امکانات مطالعات جامعه شناختی در ایران است. طبیعی است که مطالعات اجتماعی در ایران باید از چارچوب های خاص خودش برخوردار باشد. به منظور رسیدن به این چارچوب، نخست پنج ویژگی جامعه شناسی از دیدگاه غیراثبات گرایانه تعیین شد. علم جامعه شناسی بر این اساس از خصلت جهانی، گفتمانی، بازتابی، عصری و ایدئولوژیک و سرانجام روایتی برخوردار است. سپس بر اساس این پنج ویژگی، چهار حوزه دگرگونی اجتماعی، هویت اجتماعی، ایدئولوژی پژوهشی و روشن فکرپژوهی به منزله محورهای اصلی مطالعات مسائل اجتماعی در ایران تعیین شدند.
اثربخشی غنی سازی روابط بر بهبود کیفیت روابط زناشویی زوجین
نویسنده:
عیسی نژاد امید, احمدی سیداحمد, اعتمادی عذرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف این پژوهش، تعیین تاثیر غنی سازی روابط بر بهبود کیفیت روابط زناشویی زوجین بود.روش: این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. 36 زوج از مراجعان به مرکز جامع پزشکی و مشاوره اصفهان در سال ۱۳۸۷ در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گواه (16 زوج) به طور تصادفی قرار گرفتند. متغیر مستقل غنی سازی روابط بود که در 8 جلسه روی گروه آزمایش انجام شد؛ در گروه گواه هیچ مداخله ای صورت نگرفت. ابزار پژوهش پرسش نامه سازگاری زناشویی(RDAS)  بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.یافته ها: غنی سازی روابط بر بهبود نمره کل کیفیت زناشویی زوجین (P<0.05) و ابعاد آن شامل توافق زناشویی (P<0.01)، رضایت زناشویی (P<0.01) و انسجام زناشویی (P<0.01) موثر بوده است. طبق نتایج پیگیری پس از یک ماه، بین گروه آزمایش و گواه در میزان کیفیت روابط زناشویی و ابعاد آن تفاوت وجود دشت (P<0.001) و اثر غنی سازی بعد از یک ماه باقی مانده بود.نتیجه گیری: مهارت های غنی سازی روابط، کیفیت روابط زناشویی را افزایش می دهد.
صفحات :
از صفحه 9 تا 16
موانع رشد جامعه شناسی در خاورمیانه سده اخیر
نویسنده:
ربیعی کامران
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از پیش فرض های جامعه شناسان تاثیرپذیری تفکر و دانش بشری از شرایط اجتماعی هر دوره است. مقاله حاضر به بررسی موانع رشد جامعه شناسی در خاورمیانه تحت تاثیر شرایط سه حوزه ساخت سیاسی و حکومت، اقتصاد و حوزه اجتماعی ـ فرهنگی طی سده اخیر می پردازد. درباب حکومت و ساخت سیاسی، ظهور حکومت های اقتدارگرا و ایدئولوژیک شدن قدرت سیاسی از دهه 1960 به بعد و خیزش اسلام سیاسی در دهه 1970 مهم ترین موانع سیاسی فراروی رشد جامعه شناسی بوده است. در حوزه اقتصاد، برون زابودن توسعه اقتصادی و مسائل ناشی از آن و تمایل سیاست گذاران به پیشبرد مدرنیزاسیون فارغ از مدرنیسم اجتماعی موانع اصلی بوده و درباب حوزه اجتماعی ـ فرهنگی ضعف جامعه مدنی، فقدان حوزه عمومی قدرتمند و حل نشدن مشکل تعارض میان سنت و مدرنیته در حوزه اندیشه و جامعه از جمله موانع اصلی رشد جامعه شناسی در کشورهای خاورمیانه بوده است.
دیدگاه جوانان و میانسالان در مورد حجاب برتر
نویسنده:
حبیبی مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: با توجه به پذیرش حجاب به عنوان یک از احکام مهم و اساسی برای بانوان در دین مبین اسلام و نقش آن در استقلال فکری، سیاسی و اجتماعی جامعه، این تحقیق با هدف مقایسه دیدگاه جوانان و میانسالان درباره حجاب برتر 84 صورت گرفت.روش: این مطالعه از نوع مطالعات زمینه یابی مقطعی است. 823 نفر از جوانان و میانسالان مراجعه کننده به مراکز درمانی یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۴ جامعه آماری مطالعه را تشکیل دادند. ابزار مورد استفاده، پرسش نامه محقق ساخته بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۵ و روش های آماری فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: تفاوت معنی دار (p<0.01) بین دیدگاه جوانان و میانسالان نسبت به ضرورت رعایت حجاب توسط بانوان، میزان آشنایی با شرایط پوشش صحیح اسلامی، بهترین نوع پوشش برای بانوان جامعه، ایجاد محدودیت در فعالیت های زنان در صورت استفاده از چادر وجود داشت.نتیجه گیری: توجه بیشتر به فرهنگ اصیل اسلامی و سرمایه گذاری در فعالیت های فرهنگی و هویت واقعی بخشیدن به شخصیت زن مسلمان در جهت شناخت و پذیرش ارزش های اسلامی و انتقال صحیح آن به نسل آینده لازم و ضروری است.
صفحات :
از صفحه 77 تا 81
رابطه بین سبک های دلبستگی و نگرانی های مربوط به وزن در دختران نوجوان
نویسنده:
بهزادی پور ساره, پاک دامن شهلا, بشارت محمدعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سبک های دلبستگی و نگرانی های مربوط به وزن در دختران نوجوان انجام شد.روش: این مطالعه توصیفی - همبستگی روی نمونه 322 نفری از دانش آموزان ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی مقاطع اول، دوم و سوم دبیرستان های شیراز که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. پس از یک بررسی مقدماتی و تعیین قابلیت اعتماد و اعتبار ابزارها، اجرای اصلی به ترتیب با استفاده از پرسش نامه ویژگی های فردی آزمودنی، دلبستگی بزرگسالان هازان و شیور؛ نسخه جدید (1993)، پرسش نامه نگرانی های مربوط به وزن کیلن، پرسش نامه افسردگی بک و نیز اندازه گیری قد و وزن برای به دست آوردن شاخص توده بدنی صورت گرفت. برای تحلیل داده های پژوهش از تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی شفه استفاده شده است.یافته ها: دختران دارای سبک دلبستگی ناایمن (اجتنابی و اضطرابی / دوسوگرا) در مقایسه با دختران دارای سبک دلبستگی ایمن، نگرانی مربوط به وزن بیشتری داشتند. بین میانگین نمرات نگرانی مربوط به وزن افراد دارای سبک دلبستگی اضطرابی / دوسوگرا و اجتنابی تفاوت معنی دار وجود نداشت. تعامل سبک دلبستگی و شاخص توده بدنی میزان نگرانی به وزن اثر معنی داری نداشت.نتیجه گیری: شناخت سبک های دلبستگی می تواند به عنوان متغیر معمی برای پیش بینی نگرانی مربوط به وزن و از سویی آسیب پذیری نسبت به اختلالات تغذیه نقش مهمی ایفا کند
صفحات :
از صفحه 69 تا 74
نظریه اجتماعی در انگاره اجتماعی معاصر ایران
نویسنده:
صفی خانی ثمره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله با طرح مفهوم «انگاره اجتماعی» و «نظریه اجتماعی» و بیان نسبت میان آن ها تلاش می شود تاریخ اندیشه اجتماعی معاصر ایران مورد بازخوانی انتقادی قرار گیرد. آنچه اندیشه اجتماعی دوران معاصر ایران را از پیش از آن متمایز می سازد، واردشدن تاملاتی نظام مند درباره «امر اجتماعی» است که بسیار متفاوت با اندیشه های اجتماعی پیشین در تاریخ اندیشه ایران بوده و به همین اعتبار از آن با عنوان «نظریه اجتماعی» نام برده می شود. نظریه اجتماعی حدود یک سده پیش، از غرب و توسط اندیشه ورزان ایرانی و از راه ترجمه وارد فضای بیناذهنی ایرانیان شده است؛ فضایی که مختصات آن با کمک مفهوم «انگاره اجتماعی» ترسیم خواهد شد. در این مقاله تلاش می شود تا به نسبت میان نظریه اجتماعی و انگاره اجتماعی معاصر ایران پرداخته شود.نظریه اجتماعی محصول لحظه ای است که امر اجتماعی موضوع تفکر واقع شد و از این رو است که در توضیح نظریه اجتماعی توجه به این لحظه ضروری است؛ انگاره اجتماعی شیوه ای است که توسط آن افراد جامعه خود را در تاریخ جای می دهند تا انتظارات معطوف به آینده، میراث سنت های گذشته و ابتکاراتشان را در زمان حال به یکدیگر پیوند بزننددوران معاصر تاریخ ایران، دوران مواجهه انگاره اجتماعی ایرانیان با انواع نظریه های اجتماعی سنت های مختلف غربی است. نظریه هایی که در کوشش برای توضیح دادن امر اجتماعی زمان مند غرب تدوین شده اند توسط اندیشه ورزان ایرانی وام گرفته می شوند تا امر اجتماعی اکنون ایران را به فهم درآورند. این وام گیری با قطع ارتباط میان حیات ذهنی و حیات اجتماعی، توهم توضیح و تبیین حیات اجتماعی را ایجاد کرده و در این مقاله به پیامد این وام گیری که در قالب اندیشه اجتماعی معاصر ایران قابل پیگیری است، برای انگاره اجتماعی معاصر ایران پرداخته می شود. بازخوانی انتقادی این اندیشه می تواند با به دست دادن توضیحی از وضعِ حال اندیشه اجتماعی به طور خاص و انگاره اجتماعی به طور عام، راه را برای گذار به تدوین نظریه اجتماعی ناظر بر امر اجتماعی اکنون ایران هموار گرداند.
مقایسه نظام ارزشی دو نسل: فرزندان و والدین
نویسنده:
جزءمطلبی دل آرام, حبیبی مهدی, فتحی آشتیانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: در طول تاریخ همواره نوعی تعامل بین تغییرات نگرشی خانواده، جامعه و خرده نظام های مربوط به آن وجود داشته است. نگرش نسل های مختلف به مقوله های مهم مربوط به خانواده، ملاکی برای بررسی تغییرات و تفاوت نسلی در نظر گرفته می شود. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف مقایسه نظام ارزشی دو نسل انجام گرفت.روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع پس رویدادی است. نمونه مطالعه 200 نفر شامل 50 پدر، 50 مادر، 50 دختر و 50 پسر پایه سوم متوسطه می بودند. ابزار مورد پرسش نامه نظام ارزشی  بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مورد تجربه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج به دست آمده از مقایسه ترجیح نظام ارزشی والدین و فرزندان بیانگر تفاوت معنی دار (p<0.05) بین والدین و فرزندان از نظر ارزش فردی بود. نتایج به دست آمده از مقایسه شدت جهت گیری ارزشی والدین و فرزندان بیانگر تفاوت معنی دار (p<0.05) بین والدین و فرزندان از نظر ارزش خانوادگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، هنری و دینی بود.نتیجه گیری: عدم وجود تفاوت معنی دار از نظر اغلب مقوله های نظام ارزشی بین والدین و فرزندان بیانگر همسانی نظام ارزشی بین دو نسل است. همچنین، بالاتر بودن شدت جهت گیری ارزشی والدین نسبت به فرزندان بیانگر ریشه دارتر بودن نظام ارزش ها در آنها و پایبندتر بودن والدین به ارزش ها است.
صفحات :
از صفحه 65 تا 68
کارکردهای شناختی - اجرایی قطعه پیشانی مغز در سالمندان
نویسنده:
نجاتی وحید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تشخیص بالینی زود هنگام اختلالات شناختی سالمندان می تواند موجب مداخله به موقع شود. هدف از این مطالعه بررسی کارکردهای شناختی - اجرایی سالمندان ایرانی با استفاده از آزمون های بالینی بود.روش: این مطالعه به صورت مقایسه با نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده در سال 1386 در ۱۵۰ سالمند استان قم انجام شد. ابزار مورد استفاده آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی و آزمون های ارزیابی عملکردهای شناختی - اجرایی قطعه پیشانی مغز (آزمون ردیابی، آزمون فراخنای اعداد و آزمون روانی کلامی) بود. آزمون های آماری تحلیل واریانس و تی مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: معاینه مختصر وضعیت شناختی از سن، جنس و تحصیلات تاثیر می پذیرفت (P<0.01) . کارایی سایر آزمون های مورد استفاده در دو جنس تفاوت نداشت (P>0.05). حافظه کاری، روانی کلامی - معنایی در سنین کمتر و تحصیلات بالاتر کارایی بالاتری داشتند (P<0.01). سرعت روانی - حرکتی (آزمون ردیابی - بخش نخست) ارتباط معنی داری با تحصیلات داشت (P<0.01). ولیکن انعطاف پذیری شناختی (آزمون ردیابی - بخش دوم) چنین ارتباطی را نشان نداد (P>0.05).نتیجه گیری: کارایی حافظه کاری با افزایش سن، کاهش می یابد و در کلیه ارزیابی های مربوط به کارکردهای شناختی باید نقش تحصیلات را در نظر گرفت. تحصیلات یک عامل محافظتی در برابر زوال شناختی ناشی از سالمندی است.
صفحات :
از صفحه 59 تا 64
رابطه آزمون شخصیتی پنج عاملی NEO-PI-R با آزمون SCL-90-R: نگاهی به قابلیت آزمون نئو در ارزیابی سلامت روانی
نویسنده:
چلبیانلو غلامرضا, گروسی فرشی میرتقی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر به منظور ارزیابی ارتباط آزمون شخصیتی NEO-PI-R با پرسشنامه SCL-90-R  ارزیابی کارآمدی این آزمون در بررسی شاخص های مربوط به بهداشت روانی که به عنوان علایم اولیه اختلالات شایع روان پزشکی قلمداد می شوند، انجام شد.روش: 500 دانشجوی دختر و پسر دانشگاه های تبریز و شیراز در سال تحصیلی ۸۷-۱۳۸۶ به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. آزمون های NEO-PI-R و SCL-90-R بر روی نمونه ها به اجرا درآمد. از روش تحلیل رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون T مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.یافته ها: عامل روان نژندی (N) با بالاترین توان، تمامی شاخص های مربوط به SCL-90-R را پیش بینی نمود. در مجموع، عوامل اصلی شخصیت بهترین و بالاترین پیش بینی ها را به ترتیب در مورد شاخص های جسمانی کردن، وسواس جبری و هراس داشتند.نتیجه گیری: می توان از مقیاس ها و عوامل اصلی پرسش نامه نئو به عنوان شاخصی در ارزیابی بهداشت روانی و حتی بررسی علایم بارز مربوط به اختلالات محور I روان پزشکی استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 51 تا 58
  • تعداد رکورد ها : 312383