جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 316
غدير در آينه قرآن و روايات- مجید معارف
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
غدير در آينه قرآن و روايات- مجید معارفمقدمه
7
زمينه هاي تاريخي حادثه غدير
9
خطبه پيامبر(صلي الله عليه وآله) در غدير خم
13
بررسي هايي درباره حادثه غديرخم
19
1 ـ جايگاه واقعه غدير در منابع اسلامي
19
2 ـ بازتاب وا بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسي جايگاه اهل بيت (عليهم السلام) در قرآن-دكتر مجيد معارف
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
بررسي جايگاه اهل بيت (عليهم السلام) در قرآن-دكتر مجيد معارفمقدمه
7
زمينة تاريخي سؤال دربارة امامان (عليهم السلام)
9
سخني در طبيعت اجمالي قرآن
12
زمينه‌هاي اجتماعي و سياسي در قرآن
14
جايگاه سبب نزول در فهم آيات تاريخيبیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
 بررسی انطباق احادیث شیعه بر احادیث نبوی (ص) در آیات الاحکام
نویسنده:
معصومه دولت آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه در دو بخش تدوین شده است. دربخش اول مبانی نظری انطباق احادیث شیعه بر احادیث نبوی بررسی و از موضوعات عصمت اهل بیت (ع)،کیفیت علم ائمه (ع)، کتاب علی (ع)، استناد به سنت نبوی در سیره اهل بیت و عدم نیاز امامان به ذکر سندبحث شده است. در بخش دوم با عنوان بررسی مصداقی انطباق احادیث شیعه بر احادیث نبوی، در موضوعات بسمله، مسح پا، متعه حج و متعه نساء احادیث فریقین مورد مقایسه قرار گرفته اند.
خلقت روح در قرآن و روایات
نویسنده:
فاطمه سادات حاجی سیدجوادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
‫هدف پژوهشگر طرح منسجمی از معانی و مصادیق روح در قرآن و روایات مربوط به آن٬ بررسی چگونگی نفخه روح در انسان در ابتدای آفرینش و اثبات تجرد روح از ماده و بقاء روح. روش پژوهش موضوع مورد تحقیق روش کتابخانه ای است جمع آوری مطالب با مطالعه کتب و منابع مربوط و نرم افزارهای مربوط و فیش برداری از تفاسیر معتبر٬ کتب حدیثی و تدوین آنها صورت پذیرفته است. نتیجه کلی : روح در قرآن دارای مصادیق و معانی متفاوتی است که در ۴ بخش ارائه گردید. روح نام جبرئیل است که با عنوان جبرئیل است که با عنوان روح القدس یا روح الامین از آن یاد شده٬ و به معنی جان و روان که در ابتدای خلقت در گل آدم دمیده شده است گاه به معنی نیروی معنوی که مومنان را تایید و تقویت می کند گاه به معنی وحی٬ قرآن و گاه به معنی فرشته بزرگی که برتر از فرشتگان خاص است که در معیت آنان در شب قدر نازل می شود و با فتح به معنی رحمت پروردگار است.
خسران از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
اکرم دیانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث این پایان نامه در هشت بخش با این عنوان ها آمده است: بخش اول، کلیاتی درباره یِ خسران: معانی لغوی و اصطلاحی خسران، دیدگاه هایِ موجود در مورد خسران; بخش دوم، حوزه هایِ خسران: خسران نفس، مصادیق خاسران در قرآن، خسران خانواده، خسران اجتماع; بخش سوم، تعابیر گوناگون خسران در قرآن: خسران مبین، خسران دنیا و آخرت، خسران حقیقی; بخش چهارم، شناخت خاسران و ویژگی هایِ آنان; بخش پنجم، عوامل خسران: عوامل درونی، عوامل بیرونی; بخش ششم، آثار و نتایج خسران در دنیا و آخرت; بخش هفتم، زمان بروز و ظهور خسران: هنگام نزول عذاب، روز قیامت، ظهور امام زمان(عج); بخش هفتم، راه هایِ جلوگیری از خسران.
نماز از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
صادق ملکشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه به بررسی نماز به عنوان ستون دین و وسیله تقرب به خدای تعالی پرداخته شده است.عناوین فصول آن عبارتند از: اهمیت و فلسفه وجوب نماز، آثار و فوائد نماز، موانع قبولی نماز، شرح حالات معصومین (ع) در نماز، نماز جماعت، نماز جمعه، تعلیم نماز به فرزندان، بازدارندگان از نماز، تباه کنندگان نماز،نوافل.
نقش احادیث در شیوه تفسیری علامه طباطبایی
نویسنده:
رؤیا اطمینان قوچانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
روش تفسیری علامه طباطبایی به استناد آیاتی از قرآن کریم نظیر آیات مبارکه » قد جاءکم من الله نور و کتاب مبین « ( المائده /۱۵ )٬ » نزلنا علیک الکتاب تبیانآ لکل شیءٍ و هدیً و رحمةً و بشری للمسلمین « ( النحل/ ۸۹ ) روش تفسیر قرآن به قرآن می باشد. به علاوه به استناد آیاتی چون » و انزلنا الیک الذکر لتبین للناس « ( النحل / ۴۴ ) » و ما اتاکم الرسول فخذوه و نهیکم عنه فانتهوا « ( حشر/ ۴ ) و حدیث متواتر ثقلین - چون حدیث نقش عمده ای در تفسیر قرآن دارد در تفسیر المیزان تحت عنوان بحث روایی خود را نشان می دهد و از نظر علامه تعارضی بین تفسیر قرآن به قرآن و تفسیر قرآن به روایات وجود ندارد زیرا روایات نیز نوعی از وحی است که » وحی بیانی « نامیده می شود. همچنین روایاتی که تاکید بر عرصه روایات به قرآن را دارند مبنای نقد و بررسی و تفسیر هایی واقع گردیده اند که علامه طباطبایی بر روایات تفسیری کرده اند. این رساله با بررسی هایی روایی المیزان٬ سعی در روشن نمودن جایگاه رفیع روایات در روش تفسیری علامه طباطبایی دارد. همچنین مشخص می سازد که علامه طباطبایی این روش را در اثر کار و ممارست در روایات وارده از رسول خدا ( ص ) و ائمه اهل بیت ( ع ) برگزیده است. به علاوه تلاش دارد که روش کار علامه طباطبایی را در تفسیر قرآن و تشخیص و دسته بندی روایات صحیح تفسیری تبیین نماید.
نقش حدیث در علوم اسلامی
نویسنده:
مجید خدام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه که به روش کتابخانه ای به هدف بحث و بررسی رابطه حدیث و علوم اسلامی است. در چهار فصل تدوین یافته است. که این فصول عبارتند از: فصل اول که در آن به بحث و بررسی در مورد منابع دین از جمله کتاب و سنت پرداخته شده است. فصل دوم که در آن به اقسام حدیث و اقسام اخبار پرداخته شده است. در فصل سوم ابتدا به ارتباط حدیث و قرآن شریف به طور خاص تفسیر اثری پرداخته شده و با ذکر این ارتباط ها به بحث خبر واحد در تفسیر پرداخته و با معرفی چند تفسیر روایی و روش های مفسرین در استفاده از حدیث در این باب بحث به پایان رسیده است. سپس نقش حدیث در فقه به معرض بحث گذارده شده و از ارتباط قوی آن دو با هم سخن گفته شده است. پس از آن وارد بحث عقاید و حدیث شده و با اشاره به اجتهادی بودن عقاید برای هر فرد متذکر شده است که حدیث در این عرصه راهگشاست اما طبق بعضی نظرات حجت نیست! در آخرین گام فصل سوم به ارتباط علم اخلاق و حدیث پرداخته شده گفته شده است که با توجه به کثرت احادیث اخلاقی و تربیتی هنوز نیازمند حرکتهای جدی حدیث پژوهانه در این عرصه ایم. در فصل پایانی به بحث علوم مختلف و حدیث پرداخته و با مقدمه ای کلی به این نتیجه رسیده که بهره های فراوانی می شود از حدیث درعلوم مختلف برد و به عنوان نمونه دو بحث «علوم ادبی و حدیث» و :روانشناسی و حدیث» ذکر شده است.
نقش اهل بیت(ع) در تفسیر قرآن
نویسنده:
حسین صفره
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پیامبراکرم(ص) در طول دوران رسالت خود، احکام و معارف قرآن کریم را در دوسطح عام و خاص تفسیر و تبیین کرد. ایشان به وحی الهی، امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(ع) را به طور ویژه تحت تربیت خود گرفت و علوم قرآن و تفسیر و تأویل آن را در اختیار وی نهاد، وی در اواخر حیات نورانی خود نیز، دو حقیقت جدایی ناپذیر قرآن و اهل بیت(ع) را به جانشینی خویش در میان مردم معرّفی کرد و هدایت را تنها در گرو تمسّک به این دو دانست و اهل بیت(ع) را ضامن تداوم رسالت خاتم و حفظ آن از تحریف و برطرف کننده ی اختلاف میان امّت معرّفی کرد. آیات قرآن و روایات مورد اتّفاق شیعه و اهل سنّت، نیز بر اعلم بودن ائمه اهل بیت(ع) نسبت به دیگران گواهی می دهد و دانشمندان سنّی نیز همه به مقام شامخ علمی امامان اهل بیت(ع) معترفند. با وجود این که مسلمانان به وصیّت پیامبراکرم(ص) عمل نکردند و راه خود را رفتند و کتاب و عترت را مهجور گذاشتند، امام علی(ع) پس از رحلت پیامبراکرم(ص) قرآن را همراه با تفسیر و تأویل آن در یک مجلد گردآورد و وقتی حکومت را به دست گرفت، برخلاف سه خلیفه نخست، عموم مردم را برای پرسش از قرآن و تفسیر آن دعوت کرد و برای آموزش تفسیر قرآن جلسات ویژه ای اختصاص داد و از سوی دیگر به تربیت شاگردان ممتاز پرداخت. و این سیره توسط دیگر امامان معصوم(ع)، آن گاه که شرایط مناسب فراهم می شد، با جدّیّت تمام تداوم یافت. تفسیر اهل بیت(ع) آموزه های متعدّدی را دربردارد: پاره ای از آن بیانگر مبانی تفسیر قرآن مانند: موافقت با قرآن، موافقت با سنّت پیامبر(ص)، قابل فهم بودن قرآن، ذووجوه بودن قرآن و...پاره ای اصول تفسیری اهل بیت(ع) مانند: لزوم جامع نگری به قرآن، محکم و متشابه، ناسخ و منسوخ، مکی و مدنی، و... را بیان می کند. و همچنین در حوزه آموزش روش تفسیر و استنباط از قرآن و استنطاق آن آموزه ها گران بهایی به دست داده اند که تفسیر قرآن به لغت، تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر قرآن به سنّت از آن جمله است. گونه های تفسیر اهل بیت(ع) نیز شامل تفسیر مفردات قرآن، تفسیر موضوعی، بیان مصداق آیات، بیان جزئیّات آیات احکام و معاد و قصص قرآن و...است و میراث اهل بیت (ع) در سه حوزه ی اعتقادات، اخلاق و احکام گواه این حقیقت است
نظام امامت در آثار شیخ صدوق
نویسنده:
فرخنده اروجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
هدف پژوهش بررسی نظام امامت در آثار و کتب شیخ صدوق از صاحبان کتب اربعه شیعه می باشد. روش پژوهش کتابخانه ای است. جمع آوری مطالب با مطالعه کتب و منابع مربوطه و نرم افزارهای موجود و فیش برداری از آثار شیخ صدوق و سایر کتب حدیثی صورت گرفته است. نتیجه کلی : در این پژوهش تاکید گردیده است که معنای امامت و شرایط آن با توجه به آثار شیخ صدوق و دیدگاه ایشان بررسی شود سپس در خصوص امامت حضرت علی علیه السلام و اینکه حق مسلم اهل بیت از آنان غضب شده همین امر موجب اختلاف میان مسلمین گشت. بحث گردیده است و نیز امامت حضرت رضا علیه السلام با توجه به اینکه گروهی امامت ایشان را منکر شده و از راه حق منحرف شدند توسط نصوص وارده از پیغمبر ( ص ) اثبات گردیده است و اینکه با استدلال بر وجود امام غایب حضرت قائم علیه السلام و اثبات اینکه زمین هرگز خالی از حجت که همان امام معصوم است نمی باشد امید است با استعانت و یاری خداوند متعال شرایط ظهور حضرت ولی عصر ( ع ) فراهم گردد.
  • تعداد رکورد ها : 316