آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
مادر از نگاه اسلام و روان شناسی و تعیین مولفه های نقش مادری بر اساس متون دینی
نویسنده:
همایون سراقی، نادر منیرپور، محمدرضا احمدی، حمیدرضا حسن آبادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تحليلي از خطاپذيري علم حصولي و نقصان توانمندي‌هاي شناختي انسان؛ و راه برون‌رفت از مشكل كشف واقعيت‌هاي روان‌شناختي
نویسنده:
محمدرضا احمدي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اين تحقيق با هدف شناسايي نقش خطاپذيري علم حصولي و نقصان توانمندي‌هاي شناختي انسان، در کشف واقعيت‌هاي روان‌شناختي تدوين شده است. روش پژوهش تحليل محتواي کيفي است که با مراجعه به اسناد موجود در منابع روان‌شناسي، به دسته‌بندي و سپس، به تجزيه و تحليل محتوايي پرداخته شد. نتايج پژوهش حاكي از اين است که شناخت‌هاي حاصل از علوم تجربي، که در قلمرو علم حصولي قرار مي‌گيرند، از ويژگي خطاپذيري برخوردار بوده و نقش مهمي در تمام علوم انساني ازجمله روان‌شناسي مي‌تواند ايفا کند. همچنين، نقصان توانمندي‌هاي شناختي انسان، دانشمندان را به کسب شناخت‌هاي بيشتر و دقيق‌تر از ساير منابع رهنمون مي‌کند و اکتفا کردن به دانش بشري، نمي‌تواند انسان را به کشف تمام قانونمندي‌هاي حاکم بر ابعاد مختلف انسان کمک كند. بنابراين، ضرورت راه سوم شناخت يعني (وحي) براي انسان آشكار مي‌گردد.
صفحات :
از صفحه 33 تا 46
طرح ابعاد اخلاقی در بکارگیری خدمات رایانش ابری با رویکرد قرآن
نویسنده:
محمدرضا احمدی، داود ملکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در سال‌های اخیر، فناوری اطلاعات تمام جنبه‌های مختلف زندگی بشر اعم از فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است. همان‌گونه که ظهور پدیده اینترنت تحولات اساسی در تبادلات تجاری و اجتماعی به وجود آورد، رایانش ابری (Cloud Computing) نیز در تکمیل توان بالقوه و بالفعل فناوری اطلاعات سهم به سزایی دارد. در این نوشتار نحوه توسعه اخلاق در به کارگیری خدمات فراگیر رایانش ابری بر اساس آموزه‌های اخلاق قرآنی بررسی شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داده که به کارگیری خدمات فراگیر رایانش ابری باید بر اساس اصولی برنامه‌ریزی گردد که تبعات مخربی بر تعاملات زندگی بشر نداشته باشد؛ لذا چنانچه این اصول براساس فطرت بشر و آموزه‌های اخلاق قرآنی پایه‌ریزی گردد، می‌تواند راهگشای زندگی باشد و نیازهای کلی جامعه اطلاعاتی را در ساختاری مطمئن و مقبول راهبری نماید. در واقع، تا زمانی که خدمات فناوری اطلاعات با اصول اخلاقی قرآن تنیده نشود، شعار جامعه جهانی اطلاعاتی، دور از انتظار است.
صفحات :
از صفحه 43 تا 62
نقش مبانی معرفت شناختی در كشف واقعيت های روان شناختی
نویسنده:
محمدرضا احمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف اين تحقيق، شناسايي نقش مباني معرفت شناختي در دانش روان شناسي است. كه با روش توصيفي ـ تحليلي و با تکيه بر منابع اسلامي و استفاده از منابع روان شناسي، دو مبناي «امکان شناخت» و «تنوع راه هاي شناخت» تدوين يافته است. سپس نقش آنها در کشف واقعيت هاي روان شناختي مورد بررسي قرار گرفت. يافته هاي تحقيق نشان داد که با پذيرش مبناي «امکان شناخت»، امكان شناخت هاي مطلق، تغييرناپذير، فرازماني و فرامكاني با شرايط خاص درباره کنش هاي انساني وجود دارد. در نتيجه، روان شناسي از وضعيت متزلزل و بي ثبات نجات پيدا كرده، و به اصول يقيني و اطمينان آور دسترسي پيدا مي کند. همچنين، با پذيرش اين مبنا، نگاه نقادانه دربارة علوم انساني تقويت شده، و موجب تلاش بيشتر دانشمندان در براي کسب معرفت هاي يقين آور مي شود. اما بر اساس مبناي تنوع راه هاي شناخت، شناخت گسترده و جامع انسان و ويژگي هاي او، با استفاده از کليه روش هاي موجود ممكن است. با تکيه بر يک روش، نمي توان به شناختي درست و همه جانبه از انسان دست يافت. با تنوع روش هاي شناخت، توليد علم ديني و از جمله روان شناسي اسلامي، به ويژه دربارة موضوعات يا مفاهيمي كه در متون ديني به آن توجه شده، امكان پذير است.
اصول و ساختارهای حکومت در اندیشه‌های دینی اسلام با تاکید بر فقه امامیه
نویسنده:
محمدرضا احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جهت جلوگیری از هرج و مرج و رفع نیاز بشری لزوم حکومت در جوامع بشری امری بدیهی به نظر می‌رسد. وظیفه حکومت حفظ نظم، تأمین امنیت کشور و ارائه خدمات عمومی است براین اساس حکومت نیازمند سیستم قوی و ساختار کارآمد است. تا بتواند از عهده این مسئولیت سنگین موفق بیرون آید. بدون شک رسیدن به یک الگوی خاص در ساختار حکومت راه گشای جوامع اسلامی در شیوه حکومت داری خواهد بود. زیرا سیره پیشوایان دینی به ویژه پیامبر اکرم (ص) و حضرت امیر (علیه السلام) که از عصمت برخوردارند. الگوی شایسته و موفق زمامداران مسلمان در تشکیل حکومت و ساختار آن می باشد. و با عنایت به این که شکل حکومت‌ در کشورها مختلف بوده و دارای ساختار ثابت و مشخص نبوده لذا در این پژوهش کوشش می شود یک بررسی کلی و مختصر در خصوص اصول و ساختارهای حکومت در اندیشه‌های دینی اسلام صورت پذیرد. طبیعی است اصول و ساختاری مورد قبول مردم قرار خواهد گرفت که در چارچوب عدالت و تامین نیازهای مادی و معنوی آحاد جامعه باشد و از طرفی دیگر رعایت موارد مطروحه در زوال و بقاء حکومت‌ها نقش بسزایی خواهد داشت. لذا نگارنده درصدد آن است که از طریق منابع اصلی مخصوصا قرآن که از نظر سند و عدم تحریف مورد تردید اهل تحقیق و اهل علم نمی‌باشد و نیز از جنبه شیوه سیره حضرات معصومین (علیهم السلام) موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
تبیین عوامل شکل گیری و تحول دلبستگی در کودک بر اساس منابع اسلامی (مرحله پیش از تولد)
نویسنده:
محمدصادق آقاجانی کوپایی، محمدرضا احمدی، رحیم نارویی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شبهات قاسطین در فتنه صفین
نویسنده:
محمدرضا احمدى ندوشن
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
شادی، چیستی و تأثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی از دیدگاه امیرالمؤمنین علیه‌السلام
نویسنده:
مرتضی عینلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده :یکی از موثّرترین پدیده‌های هیجانی که توسط خالق هستی به انسان داده شده شادی و نشاط است.اسلام مخالف شادی نبوده و آن را از جنس غفلت نمی‌داند، چرا که با بیان " اوقات السرور خلسه" آدمی را به استفاده از آن تشویق می‌کند، و از طرفی دیگر برای آن ملاک و حدودی نهاده است که از آنها با عنوان عوامل و موانع شادی یاد می‌کنیم که با رعایت آن‌ها آثار مثبت و مهمِ آن در زندگی ظهور می‌کند. و چه بسا حدود مزبور از سوی انسان‌ها مورد غفلت واقع گردیده در نتیجه، شادی، کارایی لازم خود را از دست داده و آسیب‌های حاصله از آن نصیب آدمی می‌شود. ملاک شادی در کلام امام علی? بسط خاطر و آرامش درونی خوانده شده است که مطابق با فطرت پاک انسان بوده و در بسیاری از امور راهگشاست. با توجه به اینکه نوع بینش و نگرش انسان به دنیا و حوادث واقعه در آن، تاثیر مهمی در کاهش یا افزایش شادکامی انسان دارد سهل‌ترین راه وصول به شادکامی دین‌مداری است.روش تحقیق حاضر توصیفی تحلیلی بوده که اطلاعات مورد نیاز به شیوه کتابخانه‌ای- مکتوب و دیجیتال- و با ابزار فیش‌‌برداری از کتب به سامان رسیده است.نتایج تحقیق حاضر نشان داد که شادی از دیدگاه امام علی? حالتی است که بر اثر آن آدمی در درون احساس انبساط و آرامش کرده که زمینه‌ساز فعالیت بیشتر در مسیر ادای وظایف انسانی می‌گردد. امام علی? باور‌های دینی، رفتار‌های اخلاقی مثبت، برخی عناصر مادی و لذت‌های طبیعی را از عوامل شادی شمرده و در مقابل، آسیب‌های اخلاقی، عملی، اقتصادی، طبیعی و آسیب‌های خیالی و ماورائی را از موانع شادی یاد کرده است. با توجه به نظریه شعور جمعی که بیانگر این است: شادی و اندوه انسان به دیگران نیز سرایت می‌کند، رعایت آدابی که در بیان پیشوایان دین برای شادمانی، بیان شده است را بیشتر مورد توجه قرار می‌دهد چرا که با رعایت آن‌ها بهره‌مندی آدمی از شادی بیشتر می‌شود. از آثار شادی در زندگی می توان از آمادگی برای عبادت، برقراری روابط صحیح اجتماعی، انبساط روحی، سلامتی جسم، افزایش قدرت عقل، موفقیت در تحصیل و کم شدن تعلقات نام برد. سخن آخر اینکه امام علی? یکی از اساسی‌ترین راه‌های دست یابی به شادمانی را رضایت از خدای تبارک و تعالی در تمامی مراحل زندگانی می‌داند.
  • تعداد رکورد ها : 8