جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 16
منطق معادله فازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Radim Bělohlávek, Vilém Vychodil (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer-Verlag Berlin Heidelberg,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به روابط شباهت تعریف شده در مجموعه ای با توابع می پردازد. توابع برای نگاشت عناصر مشابه به موارد مشابه مورد نیاز هستند. این کتاب ویژگی‌های اساسی ریاضی سازه‌ها را ارائه می‌کند که شامل توابع حفظ تشابه و منطق برای استدلال درباره شباهت‌ها می‌شود. متن ارائه شده خودکفا است. مفاهیم و نتایج از طریق مثال هایی که به صورت گرافیکی نشان داده شده اند نشان داده می شوند. این کتاب برای محققین مفید است، اما می توان از آن به عنوان متن فارغ التحصیل نیز استفاده کرد.
ادغام منطق فازی و نظریه آشوب [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Kloeden, Zhong Li (auth.), Dr. Zhong Li, Professor Wolfgang A. Halang, Professor Guanrong Chen (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer-Verlag Berlin Heidelberg,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تلاش می‌کند تا برخی از پیشرفت‌ها و نتایج تحقیقات کنونی را در مورد تعامل منطق فازی و نظریه آشوب ارائه دهد. به طور خاص، این کتاب شامل مجموعه‌ای از بررسی‌ها، آموزش‌ها و مثال‌های کاربردی است که توسط برخی از کارشناسانی که در زمینه‌های بین‌رشته‌ای کار می‌کنند با تداخل منطق فازی و نظریه آشوب نوشته شده‌اند. محتوای کتاب شامل تعریف فازی آشوب، مدل‌سازی فازی و کنترل سیستم‌های آشوب با استفاده از هر دو مدل ممدانی و تاکاگی سوگنو، شناسایی مدل فازی با استفاده از الگوریتم‌های ژنتیک و طرح‌های شبکه‌های عصبی، پدیده‌های انشعاب و خودارجاعی در سیستم‌های فازی، فازی پیچیده است. سیستم‌ها و رفتارهای جمعی آن‌ها، و همچنین برخی کاربردهای ترکیب منطق فازی و دینامیک آشوب، مانند کنترل‌کننده‌های ترکیبی آشوب فازی برای سیستم‌های دینامیکی غیرخطی، و سیستم‌های رمزنگاری آشفته مبتنی بر مدل‌های فازی. این کتاب می‌تواند به عنوان یک مرجع مفید برای محققانی که در بین رشته‌های مرتبط، از جمله، به منطق فازی و نظریه آشوب، کار می‌کنند، باشد.
مقدمه‌ای بر منطق فازی و چند ارزشی: معناشناسی، جبرها و سیستم‌های اشتقاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Merrie Bergmann
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد مقدمه ای در دسترس برای موضوع منطق فازی و چند ارزشی است که برای استفاده در دوره های کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد مرتبط مناسب است. متن با بحث در مورد مسائل فلسفی که منجر به منطق فازی می شود - مشکلات ناشی از زبان مبهم - آغاز می شود و با ارائه سیستم های منطقی به آن موضوعات باز می گردد. به دلایل تاریخی و آموزشی، سیستم های منطقی سه ارزشی به عنوان سیستم های میانی مفید برای مطالعه اصول و نظریه های منطق فازی ارائه می شوند.
مدلسازی عدم قطعیت با منطق فازی: با نظریه و کاربردهای اخیر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Asli Celikyilmaz, I. Burhan Türksen (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer-Verlag Berlin Heidelberg,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این کتاب ارائه یک رویکرد مدلسازی عدم قطعیت با استفاده از نوع جدیدی از مدل سیستم فازی از طریق "توابع فازی" است. از آنجایی که اکثر محققان سیستم های فازی با مبانی قوانین فازی استاندارد و ساختارهای سیستم استنتاج آنها بیشتر آشنا هستند، بسیاری از ابزارهای استاندارد رویکردهای مدل سازی سیستم فازی برای نشان دادن تازگی توابع فازی ساختاری متفاوت، قبل از معرفی روش های جدید، بررسی می شوند. برای دسترسی بیشتر به بحث ها، هیچ منطق فازی و دانش مدل سازی سیستم خاصی در نظر گرفته نشده است. بنابراین، خود کتاب ممکن است مرجعی برای برخی روش‌شناسی‌های مرتبط برای اکثر محققان در زمینه تحلیل‌های سیستم‌های فازی باشد. برای آن دسته از خوانندگانی که از نظریه های فازی اساسی آگاهی دارند، فصل 1، 2 باید به عنوان یک مطلب مروری در نظر گرفته شود. خوانندگان پیشرفته باید بتوانند فصل های 3، 4 و 5 را مستقیماً بخوانند، جایی که روش های پیشنهادی ارائه شده است. فصل 6 آزمایش های انجام شده بر روی مجموعه داده های مختلف را نشان می دهد.
منطق پیوسته
نویسنده:
سید محمد امین خاتمی؛ مسعود پورمهدیان
نوع منبع :
مقاله , نمایه مقاله
وضعیت نشر :
تهران: منطق پژوهی,
چکیده :
منطق پیوسته تعمیمی از منطق کلاسیک به یک منطق با مجموعه مقادیر درستی بی‌نهایت مقداری است. بسیاری از نتایج منطق کلاسیک و نظریه مدلِ آن به منطق پیوسته تعمیم داده شده‌اند. منطق پیوسته نه تنها در بررسی و تحلیل خواص ساختارهای مباحث آنالیز ریاضی کاربردهای فراوانی دارد، بلکه باعث بوجود آمدن نگرش‌های جدیدی در نظریه مدل منطق کلاسیک نیز شده است.در مقاله حاضر مروری خواهیم داشت بر سیر تکاملی منطق پیوسته از روی منطق‌ِ چندمقداریِ لوکاسیویچ. سپس بعضی از مهمترین خواص اولیه منطق پیوسته را بیان می‌کنیم. در انتها با توجه به تحلیلی که از مفهوم پیوستگی در منطق پیوسته با توجه به مجموعه مقادیر درستی داریم، نوعی از منطق پیوسته که مبتنی بر نرم‌های مثلثی پیوسته است را معرفی خواهیم کرد. این موضوع به معرفی منطق‌های پیوسته‌ مبتنی بر منطق‌هایی مثل منطق گودل و حاصل‌ضربی می‌انجامد. در انتها به بررسی بعضی از خواص این منطق‌ها از جمله خاصیت فشردگی خواهیم پرداخت
صفحات :
از صفحه 65 تا 106
ماهیت تشکیکی مفاهیم اخلاقی و نقش آن در تفسیر گزاره‌های اخلاقی
نویسنده:
محمد عالم‌زاده نوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
عمدة مفاهیم اخلاقی کمالات وجودی هستند و کمالات وجودی مانند خود وجود مشکک و ذات مراتب (فازی) هستند. ماهیت تشکیکی مفاهیم اخلاقی، مهم‌ترین ویژگی دانش اخلاق است که باید در تفسیر گزارة اخلاقی لحاظ شود؛ به این صورت که نباید انتظار داشت متن اخلاقی تنها بر یک سطح ثابت از معنا دلالت کند. موضوع و محمول در گزاره‌های اخلاقی هر کدام سطوح متعددی دارند. نسبت میان این‌چنین موضوع و این‌چنین محمولی نیز تنها یک سطح ندارد، بلکه نوعی تناسب و تناظر یک به یک میان آن سطوح را ارائه می‌دهد؛ یعنی نسبت‌های متعددی میان سطوح متوالی موضوع و محمول بیان می‌کند. این استظهار بر اساس فهم ظاهریِ عرفی و ارتکازِ مقامِ تخاطب شکل می‌گیرد و از باب رعایت «مناسبات عرفی میان حکم و موضوع» است. بدون این نگاه فازی در تفسیر بسیاری از آیات و روایات دچار تکلف می‌گردیم و دفاع از بسیاری متون اخلاقی دشوار است. این مقاله در صدد ارائة یک روش تفسیری برای گزاره اخلاقی است و ذیل مقولة فقه‌الاخلاق می‌گنجد. دستاورد این مقاله گرچه کاملاً عرفی و ارتکازی است، از دید نوع مفسران و شارحان حدیث مخفی مانده است. البته اشاره‌ها و مؤیداتی برای آن در کلمات برخی از آنان دیده می‌شود.
صفحات :
از صفحه 125 تا 157
 بررسی ساختار نحوی و معنایی نظام های منطق فازی مبتنی بر تقریر پیتر هایک
نویسنده:
هدیه یعقوبی بجمعه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تربیت مدرس,
چکیده :
این رساله به بررسی نظام‌مند ساختارها و جنبه‌های استنتاجی منطق فازی، آن‌گونه که پتر هایک در کتاب ‎«‎فراریاضیات منطق فازی‎»‎ ارائه داده است، می‌پردازد. برخی نظام‌های‌ حساب گزاره‌ای که مقادیر صدق آن‌ها روی بازه‌ی اعداد حقیقی است به عنوان اعضایی از خانواده‌ی منطق‌های چندارزشی معرفی و مطالعه می‌شود. هدف، نشان دادن این مطلب است که منطق فازی، به عنوان منطق گزاره‌های نادقیق و مبهم نیز مانند سایر منطق‌های صوری، دارای بنیادهای صوری و دقیق است که اصول ریاضی و منطقی پشتوانه‌ی آن‌هاست. در واقع در این رساله تلاش می‌شود پیوندی میان مفاهیم بنیادی منطق کلاسیک و اصول منطق فازی برقرار شود لذا در ارائه‌ی نظام‌های منطق فازی همچنان مفاهیمی چون تابع صدق، قضیه‌ی استنتاج، بهنجاری و تمامیت وجود دارند که همگی گرچه با اندکی تفاوت ولی بر اساس همان مفاهیم آشنا و کلاسیک خود تعریف شده‌اند.
منطق فازی در قرآن: خلط مستنبط و منصوص
نویسنده:
محمود زراعت پیشه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: منطق پژوهی,
چکیده :
علی وحیدیان کامیاد در مقاله ای با عنوان «روش شناسی کاربرد منطق فازی در بینش اسلامی» مدعی است که منطق فازی بخشی از منطق والای قرآن است. این ادعا از سوی برخی از محققان نیز مورد تأیید قرار گرفته است. این در حالی است که به نظر می رسد شواهد ارائه شده در باب این ادعا، شواهدی ناقص اند و لازم می نماید تا اصل ادعا مجدداً مورد کنکاش قرار گیرد. در تحقیق حاضر پاره ای از نقدها نسبت به اصل ادعای منطق فازی در قرآن با توجه به شواهد قرآنی ارائه شده از سوی مدعیان آن است. علاوه بر نقدهای جزئی که به عدم انطباق مثال های قرآنی ذیل الگوی فازی ارائه شده از سوی مدعیان بر می گردد، این نیز نشان داده خواهد شد که اساساً طرح ادعای وجود منطق فازی در قرآن، با خلط آنچه صراحتاً به عنوان استدلال در متن آمده است (استدلال منصوص) و آنچه از سوی مخاطب ممکن است به متن نسبت داده شود (استدلال مستنبط) همراه است.
صفحات :
از صفحه 15 تا 38
بازتعریف مادی و مجرد با استفاده از منطق فازی
نویسنده:
محمد فروغی ؛ هادی وکیلی؛ اعظم قاسمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: منطق پژوهی,
چکیده :
بیشتر تعاریف ارائه شده برای مادی و مجرد به گونه­ای هستند که ابتدا امر مادی تعریف می­گردد سپس امر مجرد به گونه سلبی (سلب ماده، خواص ماده یا وابستگی به ماده) تعریف می شود: مجرد آن چیزی است که مادی نیست. ایراد وارد به اینگونه تعاریف سلبی این است که دیگر نمی­توان بین شی اول و سلب آن شی، حدواسط و شی سومی تعریف کرد. لذا بر اساس این گونه تعاریف نمی­توان بین ماده صرف و مجرد تام دسته دیگری از امور (مثلا مجرد برزخی) تعریف کرد. در این مقاله سعی شده ابتدا تعاریف موجود در خصوص مادی و مجرد بررسی گردد، سپس نشان داده شود که با توجه به نظر صدرالمتالهین در خصوص حرکت جوهری اشتدادی نفس ناطقه، لازم است بین مادی صرف و مجرد تام طیفی از امور داشته باشیم، طیفی شامل مادی محض، اندک تجرد نفس نباتی، تجرد مثالی، تجرد عقلی و فوق تجرد و همچنین مراتبی باید بین این مراتب ذکر شده وجود داشته باشد. آنگاه نشان می­دهیم که این نگاه طیف گونه به اشیاء با تعاریف مبتنی بر حصر عقلی و به طریق اولی با تعریف سنتی مادی-مجرد (تعریف دوگانه ایجابی - سلبی) سازگار نمی­باشد. نهایتاً بیان می­کنیم که نمی­شود تعریفی جامع برای امری که واحد شخصی ذومراتب است، ارائه داد؛ و در پایان با اشاره مختصر به منطق فازی بیان ­می­کنیم که باید به‌گونه‌ای فازی به مسئله نگاه کرد؛ و تعریف جدیدی با استفاده از منطق فازی ارائه می‌دهیم.
صفحات :
از صفحه 87 تا 108
بررسی جامعه‌شناسی منطق براساس کتاب "Weaving Self-Evidence A Sociology of logic" by "Claude Rosental"
نویسنده:
زهرا مهدلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه علامه طباطبایی,
چکیده :
موضوع و طرح مسئله (اهمیت موضوع و هدف) بررسی امکان تحقق پژوهش های جامعه شناختی در حوزه منطق؛ تصور می شود، منطق، به مثابه معرفت یقین آور، فعالیتی صرفاً انتزاعی که در اذهان عالمان رخ می دهد. بنابر این غیر قابل مشاهده توسط جامعه شناس هاست. هدف این پروژه: نشان دادن ماهیت ذاتاً اجتماعیِ فرایندی است که در آن گزاره ها به عنوان صادق ها در منطق تولید، پذیرفته و انتشار می یابند. اهمیت این پژوهش روشن کردن بُعد دیگری از فرایند ایجاد معرفت خصوصاً در حوزه منطق است روش تحقیق شامل تعریف مفاهیم، روش تحقیق، جامعه مورد تحقیق، نمونه گیری و روشهای نمونه‌گیری، ابزار اندازه گیری ، نحوه‌ی اجرای آن، شیوه‌ی گردآوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها: یافته‌های تحقیق: ابداع قضیه ای منطقی و تائید آن در جامعه علمی به هیچ وجه محصول فعالیتی انفرادی و انزوایی نیست بلکه، فرایندی اجتماعی است که مشاهده پذیر و قابل مشاهده است.
  • تعداد رکورد ها : 16