جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
تفسیر قرآنی تاریخ
نویسنده:
صائب عبدالحمید؛ مترجم: محمد باغستاني كوزه‌گر
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
چکیده :
مقاله پیش رو ترجمه ای است از کوششی که دکتر صائب عبدالحمید برای استخراج نظریه تفسیر قرآنی تاریخ از کتاب «التفسیر الاسلامی للتاریخ» دکتر عمادالدین خلیل چاپ 1412 قمری انجام داده و آن را در بخش پایانی (کتاب فلسفه التاریخ فی الفکر الاسلامی چاپ 1428 قمری ص 589-628) قرار داده است. در این مقاله اصول اندیشه دکتر عمادالدین خلیل تبیین گردیده و در پایان نیز دیدگاه او مورد نقد استخراج کننده مقاله قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 145 تا 176
عوامل حیات و سقوط تمدن ها از دیدگاه قرآن
نویسنده:
ابوالفضل احمدی کاشانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق طی دو فصل عوامل حیات و سقوط تمدن ها با تکیه بر آیات قرآن بررسی شده است. در فصل اول کلیاتی از بحث از جمله مفهوم شناسی تمدن، حیات، سقوط و سنّت آمده است. در فصل دوم عوامل حیات و سقوط تمدن ها به این شرح برشمرده شده است: تحول مثبت جامعه از درون، دین و آیین و قوانین آن، رهبری، اتحاد، دفاع، امر به معروف و نهی از منکر، عدالت و ظلم، دوری از اسراف، شکر و کفران نعمت.
علل انحطاط تمدن ها از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
شیرین محمدی پرویزیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پژوهش علل انحطاط تمدن ها از دیدگاه قرآن و حدیث مورد بررسی قرار گرفته است. در تقسیم بندی، انحطاط به دو نوع فردی و جمعی در مورد گروه ها و جوامع و تمدن هاست. اگر انحطاط مادی و معنوی با هم حاصل شود سرنوشت آن جامعه به سرعت به جانب هلاکت روی می نهد و علت اساسی در میان همه علل زوال و انحطاط از خود هدفی و خود محوری ناشی شده است و آیات فراوانی در قرآن مجید، اساسی ترین علت فنا و نابودی جوامع و تمدن ها را ظلم و تعدی معرفی کرده است.
رویکرد قرآن به اقوام و تمدنهای بشری
نویسنده:
حوریه صناعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
جایگاه کنونی کشور ما در معادلات منطقه ای و جهانی، موقعیتی استثنایی برای جامعه فراهم آورده است قرارگیری در عصر ارتباطات و جهانی شدن و تعاملات فرهنگی با دیگر ملل جهان از یکسو و برخورداری ملت ما از ارزشها و اعتقادات خاص از سوی دیگر، باعث می شود که جامعه ما هر روز با مسأله تازه ای مواجه شود. در چنین شرایطی نیاز به بررسی و شناخت اولویتها در مسأله تمدن سازی دینی به وضوح احساس می شود. در این پژوهش سعی شده است به کمک آیات قرآن مجید و شناسایی معیارهای تمدن برتر از نظر قرآن به بخش ی از این نیاز پاسخ داده شود. شیوه کار به صورت شناسایی اقوام و تمدنهای مطرح قرآن، شناخت مکانی و با ستان شناسی آنها، جامعه شناسی اقوام و سپس استخراج اصول کلی حاکم بر تمدنها بوده است. بررسی توجه قرآن به ساحت معنوی زندگی انسانها و رسالت پیامبران در بهبود زندگی معنوی و مادی آنا را نشان می دهد. به عنوان نتیجه نهایی می توان گفت اگر مشکلات اعتقادی جامعه ای حل شود، مسائل مادی به بهترین صورت تأمین خواهد شد واگر مردم جامعه ای با رویکرد معنوی به صورت برنامه ریزی شده تلاش کنند، موفقیتشان حتمی است.
هنوز نپرسیده ایم که چرا قرآن از ظهور و سقوط تمدن ها سخن می گوید
نویسنده:
محمد قراگزلو
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران ,
چکیده :
اگر چه این روزها و به دلیل بحث فراگیر گفت و گوی تمدن ها و کثرت استعمال این واژه سخن گفتن درباره ارتباط بین قرآن و گفت و گوی تمدن ها را بسیاری از زاویه تحقیق و پژوهشی سفارشی تلقی می کنند اما همچنان که فلاسفه معتقدند وجود یک امری را نمی توان به هیچ عنوان منکر شد لذا وجود گفت و گو و اصولا بحث چگونگی بر آمدن و فروختن تمدن ها از جمله موضوعات کلیدی است که در جای جای آیات قرآنی به آن پرداخته شده است. آنچه قرآن از ظهور سقوط تمدن هایی چون عاد و ثمود و ... روایت می کند و یا چگونگی هلاکت فرعون و یا قوم لوط ، یونس و .. در واقع تاکیدی است بر همین موضوع و تحذیر آدمیان (اعم از حاکمان و شهروندان) که در چگونگی سقوط یا ظهور یک قوم و تمدن تدبیر و تمشیت کنند و از آن در نقد و انتقاد کار خویش بهره جویند. در این گفتگو دکتر قراگوزلو معقتد است نگاه قرآن به تمدن انتقادی و اصلاح گرایانه است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 14
  • تعداد رکورد ها : 5