جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
مقدمة شرح نهج البلاغة
نویسنده:
میثم بحراني؛ محقق: عبدالقادر حسين
نوع منبع :
کتاب , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: دار الشروق,
چکیده :
کتاب «مقدمة شرح نهج البلاغة» نوشته میثم بحرانی، مقدمه‌اى مفصل كه از سه مبحث كلى تشكيل شده كه در متن عربى از آن‌ها به قواعد ثلاث تعبير شده است اثری از ابن میثم بحرانی می باشد. محتوای این کتاب پیرامون مباحث ادبی نگاشته، موضوعاتی نظیر دلالت الفاظ، اقسام لفظ، مباحث اشتقاق الفاظ، ترادف و توکید، مشترک لفظی، بلاغت و فصاحت، محاسن کلام، حقیقت و مجاز، تشبیه، استعاره، حقیقت نظم، اقسام نظم، حقیقت خطابه، مبادی و اقسام خطابه، امور مختلف در زیبایی خطابه را توضیح داده است. در ادامه بحثی جالب پیرامون شخصیت و فضائل انسانی امام امیرالمؤمنین علیه السلام وجود دارد . او در این بحث که طی چند فصل ذکر شده، از ابعاد مختلف به بررسی شخصیت امام علیه السلام می پردازد: فضیلت های بیرونی امام علیه السلام فضیلتهای نفسانی امام علیه السلام در ابعاد نظری و عملی ، کرامات امیرالمؤمنین.
بینش تاریخ نهج البلاغه
نویسنده:
یعقوب جعفری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
کتاب «بینش تاریخ نهج البلاغه» نوشته یعقوب جعفری، بحث و بررسی درباره عبرت آموزی تاریخ و ارائه نمونه هایی از آن در نهج البلاغه است. نویسنده ضمن بیان کلیاتی در زمینه تاریخ، به طرح مباحث تاریخی در نهج البلاغه پرداخته و معتقد است که از دیدگاه علی (ع) نگرش عمیق به حوادث تاریخی ابزار مناسبی در نحوه عملکرد نسل های موجود جامعه می باشد. به گفته نویسنده، هدف از طرح مسائل و رویدادهای تاریخی در نهج البلاغه صرفاً قصه گویی نیست و اهداف بلند عقیدتی و اخلاقی و تربیتی در طرح آنها لحاظ شده است. نویسنده سعی دارد تا از عبارات نهج البلاغه در مورد حوادث تاریخی استفاده کند و پندها و نتایج مترتب بر آنها را ارزیابی نماید. وی بدین منظور ابتدا به عبرت آموزی از گذشتگان و سنن الهی جاری در مورد آنان پرداخته و سپس برخی از پیشگویی های حضرت علی (ع) را در مورد خوارج، بنی امیه، قوم مغول و نیز در باره امام مهدی (ع) ارائه داده است. همچنین نمونه هایی از زندگی قوم بنی اسرائیل، پیامبران الهی، اقوام مختلف و سرگذشت های آنان و عوامل تباهی و هلاکت آنها از منظر نهج البلاغه مطرح شده و عوامل قوت و ضعف حکومت ها و تمدن های بزرگ در تاریخ از دیدگاه علی (ع) تبیین گردیده است.
شناخت نهج البلاغه
نویسنده:
مصطفی دلشاد تهرانی
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران,
چکیده :
این مقاله به شناخت کتاب نهج البلاغه از منظر تاریخی و سندی می پردازد و آراء شریف رضی و دانشمندان گوناگون شیعه و سنی را درباره نهج البلاغه و صحت و محتوا و بلاغت آن را مورد بحث قرار می دهد. این مقاله شامل موضوعات گوناگونی درباره ی نهج البلاغه مانند انگیزه گردآوری آن ، شیوه فصل بندی آن ، سند آن و مسائلی از این دست است.
صفحات :
از صفحه 8 تا 15
  • تعداد رکورد ها : 5