جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
جواهر و صفاتها
نویسنده:
یحیى بن ماسویه؛ محقق: عماد عبدالسلام رؤوف؛ مقدمه نویس: محمدمهدی اصفهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : موسسه مطالعات تاریخ پزشکی,
چکیده :
«الجواهر و صفاتها» تالیف یحیی بن ماسویه از اولین نگاشته‌ ها در زمینه سنگ شناسی و جواهر شناسی به زبان عربی است. سال تالیف این اثر به درستی معلوم نیست. اهمیت این اثر علاوه بر قدمت آن، اطلاعاتی است که مؤلف از وصف سنگ‌ های قیمتی، نحوه استخراج و محل‌ های آن و نحوه تجارت و قیمت‌ ها و اوزان مختلف آن در مشرق قدیم به دست داده است. این اثر در نگارش آثار بعدی مورد استناد قرار گرفته است؛ فیلسوف مشهور یعقوب بن اسحاق کندی در کتاب «الجواهر و الاشباه» اعتماد بسیاری بر تالیف ابن ماسویه دارد، به گونه‌ ای که گاه عین عبارت ابن ماسویه را در اثر خویش نقل کرده است. البته کتاب کندی به دست ما نرسیده است، بلکه آنچه از کندی می‌ دانیم نقل قول‌ هایی است که ابوریحان بیرونی در کتاب «الجماهر فی المعرفة الجواهر» از او آورده است. با توجه به این که این نگاشته از اولین نگاشته‌ ها در زمینه جواهر شناسی است، نقل قولی از دیگران و یا استناد به آثار دیگران در این اثر دیده نمی‌ شود. با این حال چیزی از ارزش کتاب کم نمی‌ شود، چرا که علاوه بر قدمت آن، مؤلف در این اثر نکاتی را متذکر می‌ شود که از دریافت‌ ها و مشاهدات منحصر به فرد اوست و در بسیاری از دیگر کتب مشاهده نمی‌ شود. مؤلف در این اثر همانند دیگر نگاشته هایش بسیار گزیده و موجز سخن می‌ گوید و چه بسا این گزیده گویی فهم عبارات او را برای خواننده مشکل می‌ سازد. دیگر این که مؤلف در این اثر تنها به بیان مطالب کاربردی بسنده می‌ کند و بر خلاف ابوریحان بیرونی در کتاب «الجماهر فی معرفة الجواهر» که گه گاه به اشعار شعراء و کلمات ادباء استشهاد می‌ کند، از پرداختن به این امور پرهیز می‌ نماید.
تحلیلی بر چالش های جهانی شدن در سازمان های دولتی ایران (مطالعه موردی: چهار وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن و تجارت و ورزش و جوانان)
نویسنده:
احمدی سیدعلی اکبر, جعفری محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
باتوجه به اهمیت پدیده جهانی شدن، در این تحقیق بر آن بودیم که به تحلیل چالش های سازمان های دولتی کشورمان در مواجهه با جهانی شدن بپردازیم. در این راستا نیز چهار وزارتخانه را به صورت تصادفی به عنوان نمونه مورد مطالعه این تحقیق بررسی کردیم. هدف اصلی این تحقیق این است که با شناسایی و اولویت بندی چالش های پیش روی سازمان های دولتی کشورمان، با استفاده از نظرات مدیران و محققان حوزه مدیریت دولتی، این سازمان ها بتوانند با دسترسی به اهمیت چالش هایی که پیش رو دارند و راهکارهای مقابله با آنها چشم انداز روشن تری در تصمیم گیری های خود به دست آورند. به منظور انجام این تحقیق ابتدا مروری داشتیم بر ادبیات تحقیق جهانی شدن و در ادامه نیز با انجام تعدادی مصاحبه با خبرگان، محققان و اساتید دانشگاه چالش های موجود را ادغام، حذف یا اضافه نمودیم و در نهایت به ترکیب نهایی چالش ها رسیدیم. در ادامه نیز با توزیع پرسش نامه بین مدیران و کارکنان سازمان های مورد مطالعه و سنجش میزان اهمیت هر چالش ها کار را ادامه دادیم. سپس چالش ها را با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی دسته بندی نمودیم و با استفاده از روش تاپسیس فازی آن ها را رتبه بندی نمودیم. در نهایت نیز تعداد راهکارهایی برای مقابله با مهم ترین چالش ها به صورت کلی برای چهار بعد از ابعاد هشتگانه ارائه نمودیم و با استفاده از نظرات خبرگان میزان عملی بودن این راهکارها را به صورت فازی سنجیدیم و راهکارهای مناسب و متناسب با شرایط فرهنگی موجود کشورمان را برای استفاده متخصصان و مدیران، سیاست گذاران و محققان این حوزه معرفی کردیم.
  • تعداد رکورد ها : 2