جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
جهانی شدن تضاد یا توازی هویت های جمعی خرد و کلان؟
نویسنده:
یارمحمد قاسمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه قم,
چکیده :
در این مقاله به تحلیل یکی از مباحث مربوط به گفتمان هویت‌های جمعی خرد و کلان و رابطه آن با جهانی شدن می‌پردازیم و با بررسی برخی دیدگاه‌های کلاسیک جامعه‌شناسی، و گفتمان پست مدرنیسم و نیز نظریه اندیشمندان متأخر، به نقایص نظری و روش شناختی کار آنها اشاره می‌کنیم. هدف آن است که بدانیم چگونه، در تحلیل این مسئله با اجتناب از یک سو نگری و مطلق انگاری پست مدرنیست‌ها و محققانی چون مانوئل کاستلز به یک دیدگاه تلفیقی که به نظر ما، با واقعیات جهانی معاصر انطباق بیشتری دارد، نایل آییم. در این بررسی بر خلاف رویکردهای مذکور، بر این باوریم که از یک سو، جهانی شدن، فرآیندی واقعی و غیر قابل اجتناب است و جامعه بشری به سوی برخی الگوهای فرهنگی و سیاسی جهان شمول به مثابه یک هویت عام حرکت می‌کند و از سوی دیگر، در کنار آن هویت‌های خرد و محلی نیز در حال احیا و بازسازی هستند و یافته اصلی مقاله حاضر در راستای تأیید مدعای فوق است.
صفحات :
از صفحه 127 تا 154
بررسی حیات دین در عصر رسانه‌های جديد
نویسنده:
محمد لعل‌عليزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام,
چکیده :
ظهور و گسترش رسانه‌های جديد به عنوان بخشی از جهانی شدن فرهنگی، تغييرات و تحولات گوناگون در حوزه‌های مختلف را به همراه داشته است. مذهب از مهم‌ترين حوزه‌هايی است كه در معرض اين تغيير و تحول قرارگرفته است. در اين راستا، پرسش اصلی اين است كه «ظهور و گسترش رسانه‌های جديد چه تأثيری بر جايگاه مذهب داشته است؟». به استناد شواهد و يافته‌های اسنادی، توصيفی و تحليلی موجود نشان خواهيم داد که جهانی شدن فرهنگی و رسانه‌های جديد با وجود داشتن پيامدهای منفی، مروج امت واحد اسلامی و نزديک‌کننده‌ی آنها به يکديگر است. در واقع ادعای ما در اين نوشتار اين است که: فرايند جهانی شدن فرهنگی و گسترش رسانه‌های جديد اجتناب‌ناپذير است؛ باوجود چالش‌ها و بحران‌هايی که به همراه دارد و با مديريتی که از سوی امپرياليسم غرب می شود، امکانات و فرصت‌هايی را برای شبکه‌ای شدن دين، همبستگی و هويت‌يابی مسلمانان فراهم می کند. استفاده از اين فضا و امکانات تقويت‌کننده و مروج امت واحد اسلامی و زمينه‌ساز جهانی شدن اسلام خواهد بود. در اين راستا، فرضيه‌ی پژوهش حاضر چنین صورت بندی شد: «رسانه‌های جديد با ويژگی هايی چون سرعت، فراگيری، حضور همه‌جايی، همزمانی، شفاف‌سازی و... امکانات و فرصت‌هايی را از يک سو برای گسترش، تبليغ، ترويج و تقويت ارزش‌های دينی و امت واحد اسلامی و از سوی ديگر، نقد و رد حمله‌ها و تبليغ‌های منفی پروژه جهانی سازی را فراهم می کند».
  • تعداد رکورد ها : 2