جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تجزیه و تحلیل رابطه بین اعتقادات مذهبی و ابعاد مختلف احساس غربت (مطالعه موردی: دانشجویان غیر بومی دانشگاه یزد)
نویسنده:
داریوش دموری,سید محمود زنجیرچی,عبدالنبی خطیبی عقدا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف: در این تحقیق به بررسی رابطه بین اعتقادات مذهبی و ابعاد مختلف احساس غربت در دانشجویان خوابگاهی دانشگاه یزد پرداخته شده است. نمونه آماری پژوهش را 100 نفر از دانشجویان پسر و 150 نفر از دانشجویان دختر تشکیل می دهند. روش: روش تحقیق زمینه یابی (survey) است. برای جمع آوری داده های تحقیق، از پرسشنامه سنجش احساس غربت و اعتقادات مذهبی استفاده شده است. داده های به دست آمده از پرسشنامه به وسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها: یافته های این تحقیق حاکی از آن است که بین اعتقادات مذهبی و احساس غربت دانشجویان، رابطه منفی معنی داری وجود دارد. همچنین بین اعتقادات مذهبی و ابعاد مختلف احساس غربت شامل دلتنگی برای خانواده، میل برگشت به موطن، سازگاری و دلتنگی برای افراد و محیط آشنا، ارتباط معنی داری وجود دارد. اما بین احساس تنهایی با اعتقادات مذهبی، رابطه معنی داری مشاهده نشد. همچنین نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که متغیرهای نوع جنسیت، وضعیت تاهل و میزان تحصیل، رابطه بین اعتقادات مذهبی و احساس غربت را تعدیل می کنند. نتیجه گیری: با توجه به رابطه بین اعتقادات مذهبی و ابعاد مختلف احساس غربت، برای پیشگیری و درمان احساس غربت در بین دانشجویان، دو گام اساسی برداشته می شود: 1. فرهنگ سازی: با استفاده از کارکردهای موثر دین؛ با برگزاری جلسات، همایش ها، گردهمایی ها، پخش کتاب و بروشورهای مذهبی در سطح دانشگاه ها؛ 2. فراهم کردن شرایط و جو مناسب؛ از طریق برگزاری منظم نماز جماعت، جلسات قرآن و دعا و برگزاری اردوهای مذهبی.
اعتباریابی پرسشنامه احساس غربت در دانشجویان
نویسنده:
اژه ای جواد, دهقانی محسن, گنجوی آناهیتا, خداپناهی محمدکریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هر ساله دانشجویان زیادی خانه را به قصد ورود به دانشگاه ترک می کنند. این امر به همان اندازه که برای فرد فرصت های جدید به همراه می آورد، وی را با چالش ها و فشارهایی مثل احساس غربت روبرو می کند. مطالعه این پدیده در جامعه دانشجویی ایران نیازمند ابزاری برای سنجش است. پژوهش حاضر به منظور اعتباریابی پرسشنامه احساس غربت انجام شده است.روش: پرسشنامه 45 ماده ای احساس غربت (UHS) ترجمه و توسط متخصصین تایید و روی 360 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی (210 دختر) که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شده بودند، اجرا شد.یافته ها: داده های به دست آمده مورد تحلیل عاملی اکتشافی قرار گرفت و نهایتا فرم فارسی پرسشنامه احساس غربت با 36 ماده به دست آمد. اگرچه تعداد ماده ها کاهش یافته ولی تعداد سازه ها همانند نسخه اصلی پنج سازه می باشد.نتیجه گیری: پژوهش حاضر به منظور اعتباریابی ابزار سنجش احساس غربت در دانشجویان خوابگاهی صورت گرفته است. پرسشنامه احساس غربت با 36 ماده و پنج سازه استخراج گردید که قادر به توجیه 52.5 درصد واریانس می باشند. اگرچه نه ماده در تحلیل عوامل فرم فارسی از اصل پرسشنامه کنار گذاشته شد، اما تعداد سازه ها مطابق با یافته های قبلی است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 12
اثربخشی آموزش جرات ورزی و ایمن سازی در مقابل تنیدگی ‏بر احساس غربت دانشجویان‏
نویسنده:
تابع بردبار فریبا, رسول زاده طباطبایی سیدکاظم, سامانی سیامک
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهـش حاضر به بررسی اثربخـشی روش آمـوزش جرات ورزی و ایمن سازی در مقابل تنیدگی بر احساس غربت دانشجویان دختر، با توجه به ویژگی شخصیت و سبک دلبستگی آنان پرداخته است.روش: 249 دانشجوی دختر سال اول مراکز تربیت معلم، با محدوده سنی 17 تا 35 سال، از طریق پرسش نامه های احساس غربت، سبک دلبستگی و ویژگی های شخصیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. 90 دانشجو بر اساس اکتساب نمره بالاتر از میانگین (1 واحد انحراف معیار بالاتر) و 30 نفر بر اساس اکتساب نمره پایین تر از میانگین (1 واحد انحراف معیار پایین تر) در پرسش نامه «احساس غربت» انتخاب شدند. سپس گروه نمونه (کسانی که نمره احساس غربت آنان 1 واحد انحراف معیار بالاتر از میانگین بود)، به طور تصادفی به 3 گروه دسته بندی شده و در دو گروه آزمایش به مدت 12 جلسه تحت شیوه های آموزشی قرار گرفتند. پس از آموزش، احساس غربت 3 گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: نتایج آزمون t نشان داد که شیوه های آموزشی به کار رفته در تغییر احساس غربت دانشجویان موثر بوده است. احساس غربت با ویژگی های نوروزگرایی بالا و برون گرایی پایین تعیین گردید. میان سبک دلبستگی و احساس غربت تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: برنامه های آموزش جرات ورزی و ایمن سازی در کاهش احساس غربت و استرس ناشی از حادثه انتقال موثر است.
صفحات :
از صفحه 291 تا 296
نقش ابعاد شخصیتی، دلبستگی، شاخص های خلقی، و عوامل جمعیت شناختی فاصله جغرافیایی و جنس دانشجویان در پیش بینی احساس غربت
نویسنده:
دهقانی محسن, خداپناهی محمدکریم, گنجوی آناهیتا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور بررسی عوامل پیش بینی کننده احساس غربت در دانشجویان، نمونه ای بالغ بر 360 دانشجوی سال اول (210 دختر و 150 پسر) با روش نمونه گیری تصادفی از خوابگاه های دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و پرسشنامه های احساس غربت (ون ولیت،2001)، NEO FFI (کاستا و مک کری، 1992)، سبک های دلبستگی بزرگسالان (هازان و شیور، 1987)، و مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS) (لویباند و لویباند، 1995) اجرا شدند. در ضمن، عوامل جمعیت شناختی جنس و فاصله جغرافیایی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل رگرسیون گام به گام، حاکی از آن هستند که از میان عوامل جمعیت شناختی مورد مطالعه، عامل جنس و از میان متغیرهای روانشناختی، نوروزگرایی و اضطراب قادر به پیش بینی احساس غربت می باشند.
صفحات :
از صفحه 35 تا 45
  • تعداد رکورد ها : 4