جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
نقد کتاب اصول مذهب الشیعه
نویسنده:
/ السید محمد الحسینی القزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
دکترناصرقفاری، وهابی تند روی معاصر در کتاب اصول مذهب الشیعه، سعی کرده است مفصل ترین اشکالات و شبهات را به نظام عقایدی شیعه وارد کند. این کتاب که به عنوان پایان نامه او در سه جلد چاپ شده است، با جسارت ها و بی ادبی های مکرر درصدد معرفی شیعه به عنوان فرقه ای انحرافی است که اسلام را نابود می کند. آیت الله حسینی قزوینی برخی از مهم ترین شبهات و اشکالات این اثر را با عنوان نقد کتاب اصول مذهب الشیعه، پژوهشگرانه و با رعایت آداب پژوهش، در سه جلد پاسخ داده است. وی در نقد قفاری به این نکات توجه داده است: – بسیاری از ادعاهای او ضد شیعه بدون مدرک است و ساخته ذهن اوست. – بسیاری از مسائلی که به شیعه نسبت داده شده است، خلاف بیان های رسمی و پرتکرار علمای شیعه است. – برخی از روایت هایی که او استناد کرده، تقطیع شده تا شاهد برای گفتارش شود و حال آنکه سیاق روایت چیز دیگری است. – قفاری گاه در روایت های شیعه، جعل کرده است. – بسیاری از آنچه او به عنوان خروج از دین می پندارد، مورد قبول بزرگان اهل سنت است. – بسیاری از اعتقادات شیعه، مطابق اخبار اهل سنت، روایات صحیح دارد. آیت الله حسینی قزوینی در این اثر به این مباحث پرداخته اند: – چرایی افتراق دستگاه حدیثی شیعه و داستان منع تدوین سنت در تاریخ اهل سنت. – پاسخ به ادعای بی اساس نقش عبدالله بن سبا در تأسیس شیعه. – بررسی روایات وصایت امیرالمؤمنین، علی بن ابی طالب. بررسی روایات امامان ۱۲ گانه. – بررسی آیه ولایت (خاتم بخشی امیرالمؤمنین در نماز). – بررسی حدیث منزلت. – بررسی حدیث غدیر و پاسخ به توجیه اهل سنت. (برخی از اهل سنت، داستان غدیر را برای اعاده حیثیت به علی بن ابی طالب ع بعد از ماجرای یمن می دانند.) – بررسی احادیث اخوت. – بررسی وجود نص بر ولایت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و برررسی چرایی ضعف در نقل و عمل نکردن صحابه به آن. – پاسخ به شبهات مهدویت. – بررسی توسل در شیعه و اهل سنت و پاسخ به شبهات سلفیه در این زمینه.
تشیع: ریشه‌ها و باورهای عرفانی
نویسنده:
نويسنده:محمدعلی امیرمعزی ؛مترجم:نورالدین الله‌دیلی ؛ويراستار:محمدحسین ساکت
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نامک,
تشیع : ریشه‌ها و باورهای عرفانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
محمدعلی امیرمعزی؛ ترجمه نورالدین الله‌دینی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نامک,
الشیعة بین الاشاعرة و المعتزلة
نویسنده:
هاشم معروف حسنی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
الشّیعَة بَیْنَ الْاَشاعِرَة وَ الْمُعْتَزِلَة کتابی کلامی به زبان عربی نوشته سید هاشم معروف الحسنی. این کتاب علاوه بر ذکر تاریخ تشیع و فرقه‌های منتسب به آن به مباحث کلامی و اعتقادی عمده‌ترین فرقه‌های اسلامی نظیر اشاعره و معتزله پرداخته و از تاریخ و چگونگی پیدایش آن‌ها سخن گفته است. محتوای کتاب در پنج بخش اصلی تدوین یافته و نویسنده در ذیل آن به مباحث مربوطه پرداخته است. بخش اول: نخستین فرقه‌های اسلامی بخش دوم: خوارج بخش سوم: فرقه‌های منتسب به شیعه (مغیریه، منصوریه، جناحیه، خطابیه، غرابیه، نمیریه، سبعیه، کیسانیه، زیدیه، اسماعیلیه) بخش چهارم: مذاهب اعتقادی (مرجئه، معتزله، اشاعره) بخش پنجم: مذاهب و عقاید (صفات سلبیه، صفات ثبوتیه، رؤیت خداوند، نبوت، امامت، عصمت، شفاعت، احباط، مرتکب گناه کبیره، وعد و وعید، بدا، رجعت و ...)
پیشگامان تشیع در ایران: همراه با رویکردی تفصیلی به رجال اشعریان
نویسنده:
رضا فرشچيان.
نوع منبع :
کتاب , کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: قم: آستانه مقدسه قم، انتشارات زائر‏‫، ۱۳۸۴.‬,
چکیده :
توضیح کتاب: در شمارگان هفتم از این مجموعه، نخست مباحثی درباره‌ی اشعریان نظیر نسب اشعریان و پیشینه‌ی مذهبی آن‌ها مطرح گردیده و سپس فعالیت‌های اشعریان در خارج شبه جزیره‌ی عربستان بازگو می‌شود. هم‌چنین، چگونگی گرویدن اشعریان به تشیع و نقش آنان در گسترش این مذهب بررسی گردیده و خدمات اشعریان به شیعه معرفی شده است. بخش پایانی کتاب نیز، به معرفی محدثان و راویان این نحله اختصاص یافته است.
امام علی در سه مصیبت... (مصیبت تاریخ - مصیبت تشیع - مصیبت انسان) [کتاب عربی]
نویسنده:
علي شريعتي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الأمیر للثقافه والعلوم,
امت و امامت [کتاب عربی]
نویسنده:
علي شريعتي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الأمیر للثقافه والعلوم,
نقش شیعه در تاریخ نگاری اسلامی با نگاهی انتقادی به کتاب "اثر التشیع علی الروایات التاریخیه فی القرن الاول الهجری"
نویسنده:
محمد غفوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تاریخ نگاری از حوزه‌های چالش برانگیز در تاریخ اسلام و در میان گروه‌ها و فرق مسلمان می‌باشد. برخی مخالفان شیعه به ویژه وهابیان در رقابت و نزاع با شیعه می‌کوشند اولا نقش شیعیان را در تاریخ نگاری اسلامی و تدوین آثار تاریخی بسیار برجسته و پررنگ نشان دهند و ثانیا راویان و مورخان شیعه را به تاریخ سازی و جعل أخبار و روایات شیعی متهم کنند.یکی از نمایندگان این تفکر، عبدالعزیز نورولی است که در کتاب اثر التشیع علی الروایات التاریخیه فی القرن الاول الهجری کوشیده تا با خدشه در ناقلان بعضی از وقایع مهم تاریخ اسلام در سده اول و برخی فضایل اهل‌بیت علیهم‌السلام به خصوص مناقب علی‌علیه‌السلام، آن حوادث و فضایل را جعلی و ساخته راویان و مورخان شیعه وانمود سازد.این پژوهش در راستای پاسخ‌گویی به برخی از شبهه‌ها و انتقادهای مخالفان انجام شده و پس از تبیین مناظرات تاریخی شیعه و سنی و با بررسی اوضاع منازعات عصر حاضر، مباحث را از دو جنبه پی گرفته است. از سویی به معرفی شماری از تاریخ نگاران و تحلیل تاریخ نگاری شیعه پرداخته شده و چنین نتیجه گرفته است که حجم و گستره تاریخ نگاری شیعه نسبت به اهل‌سنت به مراتب کم‌تر بوده و این شیعیان هستند که محتاج منابع سنی می‌باشند. از سوی دیگر به نقد کتاب پیش گفته پرداخته و آن را از حیث أسناد و منابع، روش و محتوا غیر علمی و غیر تاریخی ارزیابی کرده است.
اثر التشیع علی الروایات التاریخیه فی القرن الاول الهجری [کتاب الکترونیکی ]
نویسنده:
/ تالیف عبدالعزیز محمد نورولی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی