جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 5
نویسنده:
سخن سردبیر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 3 تا 4
نویسنده:
هادی کاظمی نژاد، ابوالقاسم بشیری، مسعود جان‏بزرگی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آخرت‏ باوری پس از توحید دومین اصلی است که همه ادیان الهی به‏ویژه اسلام، انسان‏ها را بدان دعوت کرده ‏اند. این باور نقش مهمی در پایبندی مذهبی انسان‏ها دارد. آموزش آخرت‏ باوری در نوجوانی که دوره شکوفایی عقل و دین و از سویی دوره طغیان غرایز است، اهمیت بیشتری دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آخرت‏ باوری به ‏صورت بحث گروهی بر پایبندی مذهبی نوجوانان است. پس از ساخت بسته آموزشی آخرت ‏باوری، ۴۰ نفر از دانش‏ آموزان پسر سوم دبیرستانی شهر قزوین، به شیوه تصادفی خوشه‏ ای، نمونه ‏گیری شدند و پس از تشکیل گروه آزمایش و کنترل، پیش‏ آزمون پایبندی مذهبی برای هردو گروه اجرا شد. آموزش بسته آموزشی آخرت‏ باوری به ‏صورت بحث گروهی برای گروه آزمایش انجام و پس ‏آزمون پایبندی مذهبی روی هر دو گروه اجرا شد. طرح پژوهشی بکار رفته، تحلیل داده‏ ها برای مسائل مربوط به دو مجموعه از اندازه ‏های وابسته بود و داده ‏ها به کمک آزمون آماری کالموگروف - اسمیرنوف و U مان - ویتنی، تجزیه ‏وتحلیل شد. یافته ‏های پژوهش نشانگر اثربخشی آموزش آخرت ‏باوری به ‏صورت بحث گروهی بر افزایش پایبندی مذهبی و کاهش ناپایبندی و دوسوگرایی مذهبی نوجوانان بود.
صفحات :
از صفحه 25 تا 41
نویسنده:
محمد زارعی توپخانه، هادی دهقانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی تطبیقی مبانی هستی ‏شناسی، معرفت ‏شناسی، انسان ‏شناسی، ارزش ‏شناسی و روش ‏شناسی نظریه خانواده درمانگری ساختاری با رویکرد اسلامی صورت گرفته است. در این پژوهش، از روش تحلیل محتوا استفاده شده است که در آن کلمات، مفاهیم، مضامین، عبارات و جملات خاص، از درون متن یا مجموعه‏ ای از متون، استخراج، بررسی، توصیف و تبیین می‏شود. یافته ‏ها نشان داد این نظریه چه در مبانی و چه در سیر نظریه درمان، همسویی مناسبی با آموزه ‏های اسلامی دارد هرچند در نگرش تعالی‏ گرایانه و نقش مداخلات شناختی، رفتاری، اخلاقی و معنوی از دیدگاه اسلامی جدا می‏شود. با توجه به همسویی مناسب این نظریه با آموزه ‏های اسلامی، به نظر می‏رسد با چارچوب ‏بندی مجدد آن با فرهنگ اسلامی - ایرانی، بتوان شیوه مناسب‏تری در درمان آسیب‏های خانواده‏ های ایرانی، به کار گرفت.
صفحات :
از صفحه 5 تا 24
نویسنده:
علی احمد پناهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عوامل زیستی و محیطی از مهم‏ترین عناصر شکل‏ گیری و تحوّل شخصیت فرزند است. هدف پژوهش حاضر، بررسی و تبیین مهم‏ترین عناصر و عوامل تأثیرگذار در شکل ‏گیری زیرساخت‏های تحوّل شخصیت از چشم ‏انداز آموزه ‏های اسلامی و روان‏شناسی است. در پژوهش حاضر از روش توصیفی - تحلیلی و اجتهادی بهره گرفته شد و آموزه ‏های اسلامی و روان‏شناختی مرتبط با فرایند فرزندپروری با تأکید بر دوره قبل از تولد، بررسی شد. عناصر مرتبط با تحوّل شخصیت فرزندان که از آموزه‏ های اسلامی و روان‏شناختی استخراج شد، عبارت ‏اند از: 1. ویژگی‏های زیستی و شخصیتی همسر؛ 2. مراقبت‏های اخلاقی و روان‏شناختی والدین در دوره ‏های قبل از بارداری؛ 3. رعایت بهداشت تغذیه در دوره بارداری؛ ۴. ورزش و فعالیت‏های جسمانی مادر در دوره بارداری؛ ۵. بهداشت روانی مادر در دوره بارداری و نوزادی؛ ۶. پرهیز از داروهای غیرمجاز و روان‏گردان در دوره بارداری و شیردهی؛ 7. رعایت سنت‏های اسلامی درباره نوزاد؛ 8. رعایت بهداشت تغذیه و بهداشت روانِ کودک و مادر
صفحات :
از صفحه 42 تا 62
نویسنده:
علیرضا نرگسی، جعفر جدیری، مهدی هادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ازجمله مشکلات روبه افزایش در خانواده ‏ها که آسیب‏ها و پیامدهای زیان‏باری دارد، روابط فرازناشویی است. هدف از این پژوهش، بررسی عوامل زمینه ‏ساز روابط فرازناشویی بر اساس منابع اسلامی است. روش پژوهش، توصیفی از نوع تحلیل محتوا است. واحد تحلیل در این تحقیق، جملات، واژه ‏ها و موضوعات است و اطلاعات از طریق مراجعه به قرآن کریم و متون روایی و نیز مقالات، پایان ‏نامه ‏ها، کتاب‏ها، سایت‏ها و نرم ‏افزارهای مختلف در این زمینه به دست آمده است. نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که عوامل مختلفی در وقوع روابط فرازناشویی مؤثر است. این عوامل را می‏توان به عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی تقسیم کرد. عوامل زمینه ‏ساز فردی روابط فرازناشویی عبارت ‏اند از: ضعف در ایمان، عفیف نبودن، بی ‏غیرتی، تجربه روابط نامشروع (قبل از ازدواج یا بعد از ازدواج)، پیروی از دشمنان اهل‏بیت:، میخوارگی (نوشیدن شراب) و غنا (موسیقی حرام). عوامل زمینه ‏ساز خانوادگی روابط فرازناشویی عبارت ‏اند از: بدبینی و غیرت نابه ‏جا، نارضایتی جنسی و نارضایتی عاطفی. عوامل زمینه ‏ساز اجتماعی روابط فرازناشویی عبارت ‏اند از: خیانت به دیگران و دوستی یا هم‏نشینی با افراد خیانت‏کار.
صفحات :
از صفحه 102 تا 125
  • تعداد رکورد ها : 5