جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 146
خلاصة القرن
نویسنده:
كارل بوبر؛ ترجمه: الزواوی بغوره, لخضر مذبوح
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: المشروع القومی للترجمة (المجلس الاعلی للثقافة),
المجتمع المفتوح وأعداؤه المجلد 2: هیجل و مارکس
نویسنده:
كارل بوبر؛ ترجمه: حسام نایل
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: التنویر,
المجتمع المفتوح وأعداؤه المجلد 1
نویسنده:
كارل بوبر؛ ترجمه: السید نفادی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالتنویر للطباعة والنشر,
راهنمای کمبریج برای پوپر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(جفری استوکس)Jeremy Shearmur , Geoffrey Stokes(جرمی شی‌یرمو)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کارل پوپر یکی از تاثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم بود. انتقاد او از استقراء و معیار ابطال پذیری او در مرزبندی علم و غیرعلم، کمک های عمده ای به فلسفه علم بود. فلسفه گسترده تر پوپر از عقل گرایی انتقادی شامل فلسفه متمایز علوم اجتماعی و نظریه سیاسی بود. انتقاد او از تاریخ گرایی و حمایت از جامعه باز، او را به عنوان یک فیلسوف برجسته آزادی و عقل برجسته کرد. این کتاب زمینه‌های تاریخی و فکری را که پوپر در آن کار می‌کرد، بیان می‌کند و مروری کلی و نقدهای متنوعی از ایده‌های اصلی او ارائه می‌کند. این جلد مشارکت‌کنندگانی را که در کار پوپر تخصص دارند، از جمله افرادی که شخصاً با پوپر در ارتباط هستند (مانند جاروی، میلر، ماسگریو، پترسن و شیرمور)، متخصصان موضوعات مورد بررسی (بریدی، گادفری-اسمیت و جکسون)، و دانشمندانی با تخصص‌های خاص را گرد هم می‌آورد. علاقه به جنبه هایی از کار پوپر (اندرسون، هاکوهن، ماکسول و استوکس).
حدس‌ها و ابطال‌ها: رشد معرفت علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Popper (کارل پوپر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: حدس و گمان ها و ابطال ها یکی از گسترده ترین و محبوب ترین آثار کارل پوپر است که نه تنها به دلیل بینش دقیق آن در مورد نحوه رشد دانش علمی، بلکه به دلیل به کارگیری آن بینش ها در سیاست و تاریخ نیز قابل توجه است. یکی از واضح‌ترین و در دسترس‌ترین بیانیه‌های ایده بنیادی که کار او را هدایت می‌کند ارائه می‌کند: نه تنها دانش ما، بلکه اهداف و استانداردهای ما از طریق یک فرآیند بی‌پایان آزمون و خطا رشد می‌کنند.
منطق اکتشاف علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Popper (کارل پوپر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: توصیف شده توسط فیلسوف A.J. آیر به عنوان اثری با «اصالت و قدرت بزرگ»، این کتاب تفکر معاصر را در مورد علم و دانش متحول کرد. ایده‌هایی مانند دکترین افسانه‌ای «ابطال‌گرایی» جامعه علمی را تحت تأثیر قرار داد و حتی بر دانشمندان فعال و همچنین فلسفه پس از جنگ تأثیر گذاشت. این اثر شگفت‌انگیز در کنار «جامعه باز و دشمنان آن» به‌عنوان یکی از ماندگارترین کتاب‌های پوپر قرار می‌گیرد و حاوی بینش‌ها و استدلال‌هایی است که خواندن آنها تا امروز ضروری است.
نقد و رشد معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(آلن ماسگریو)Imre Lakatos (ed.), Alan Musgrave (ed.)(ایمره لاکاتوش)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دو کتاب به ویژه در فلسفه علم معاصر تأثیرگذار بوده اند: منطق اکتشاف علمی کارل آر. پوپر و ساختار انقلاب های علمی توماس اس. کوهن. هر دو بر اهمیت انقلاب در علم اتفاق نظر دارند، اما در مورد نقش نقد در رشد انقلابی علم با هم اختلاف دارند. این جلد از یک سمپوزیوم در مورد کار کوهن، با ریاست پوپر، در یک کنفرانس بین المللی که در سال 1965 در لندن برگزار شد، برخاسته شد. کتاب با بیانیه کوهن درباره موضع خود و سپس هفت مقاله در ارائه نقد و تحلیل و در نهایت با پاسخ کوهن آغاز می شود. . این کتاب برای دانشجویان ارشد و فارغ التحصیلان فلسفه و تاریخ علم، و همچنین فیلسوفان حرفه ای، دانشمندان متمایل به فلسفه، و برخی روانشناسان و جامعه شناسان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
عصر طلایی فلسفه علم 1945 تا 2000: بازسازی گرایی منطقی، توصیف گرایی، طبیعت گرایی هنجاری، و بنیادگرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Losee (جان لازی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب راهنمای رویکردهای اصلی فلسفی علم از زمان جنگ جهانی دوم را به خواننده ارائه می دهد. جان لوزی با در نظر گرفتن مبانی، استدلال‌ها و نتیجه‌گیری‌های چهار جنبش اصلی - بازسازی‌گرایی منطقی، توصیف‌گرایی، طبیعت‌گرایی هنجاری و بنیادگرایی - به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه فلسفه درک ما از علم را هم شکل داده و هم آن را گسترش داده است. این جلد شامل شخصیت‌های مهم علم قرن بیستم است و با کارهای فیلسوفان علم قبلی، از جمله نورمن کمپبل، رودولف کارنپ، ارنست ناگل، کارل پوپر، ریچارد داوکینز و جان ورال درگیر است. به طور خاص، عصر طلایی فلسفه علم، 1945 تا 2000 با هدف پاسخگویی به سؤالات زیر است: چگونه باید فلسفه های علم رقیب را ارزیابی کرد؟ آیا فلسفه علم باید یک رشته تجویزی باشد؟ آیا فلسفه علم می تواند بدون تعیین اصول ارزشیابی فرا تاریخی به جایگاه هنجاری دست یابد؟ و سرانجام، درک تاریخ علم چگونه می تواند به ما در تحلیل فلسفه علم کمک کند؟ در پاسخ به این پرسش‌ها، این کتاب به ما نشان می‌دهد که چرا علم را آنگونه که می‌فهمیم. عصر طلایی فلسفه علم 1945 تا 2000 خواندنی ضروری برای دانشجویان و محققانی است که در تاریخ و فلسفه علم کار می کنند.
کارکردهای اخلاقی قاعده معرفت شناختی «وحدت مفهوم و کثرت مصداق» در تطبیق با اصول اخلاقی برخاسته از «عقلانیت انتقادی پوپر» و آموزه‌های قرآن کریم
نویسنده:
سید عبدالله اصفهانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آموزه‌های اخلاقی، از منظر پیامبران، اولیای الهی، فیلسوفان، عارفان و عالمان و سایر حوزه‌های علم و دین، نیاز بنیادین همه جوامع بشری و شرط کامیابی آن بوده و خواهد بود. قاعده معرفت‌شناختی «وحدت مفهوم و کثرت مصداق»، منشأ انتزاع مفاهیم اخلاقی عمیقی به­ویژه، مربوط به حوزه‌های نظری و گسترة علم عالمان است. نظریه «عقلانیت انتقادی» پوپر، فارغ از اندیشه نسبی‌گرایی وی، تأثیر عمیقی بر حوزه‌های گسترده‌ای از معرفت بشری جهان معاصر به‌جای گذارده است. پرسش اساسی مقاله حاضر که با روش کیفی، توصیفی، تحلیلی، نقلی و بنیادین نگارش یافته، چیستی کارکردهای اخلاقی قاعده فوق در تطبیق با اصول اخلاقی برخاسته از «عقلانیت انتقادی» پوپر و آموزه‌های قرآنی است. دستاورد مقاله حاضر نیز عبارت است از: ضرورت خردورزی ژرف‌تر؛ عقلانیت انتقادی در گفتگوها و تضارب آراء؛ ابتناء اندیشه­ها و گرایش‌ها بر شواهد عقلی و عقلایی؛ تردید منطقی و روشمند در اندیشه‌های خویش؛ درس گرفتن از اشتباهات گذشته؛ تفکیک بین دو مقوله ضرورت گفتمان نقادانه و استقلال علمی؛ تمایز بین دو مقوله تحقیر مردان علمی و خودباختگی و تعبد مطلق در برابر دیدگاه‌های آنان؛ پذیرش حق اتخاذ برداشت‌های مستقل دیگران و رفتار محترمانه با آنان، به‌شرط صلاحیت علمی؛ اجتناب از نادانسته‌گویی، نادانسته باوری، تکذیب نادانسته‌ها، کتمان و تحریف حقایق علمی، مجادلات غیر عالمانه و آلوده به هواهای نفسانی.
صفحات :
از صفحه 63 تا 85
تبیین در تاریخ: بررسی مقایسه‌ای آراء کالینگوود، همپل، پوپر با ابن خلدون
نویسنده:
مسعود صادقی علی‌آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 146