جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 297606
 بررسی مهمترین مشکلات ازدواج جوانان از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
علیرضا شوشی دزفولی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مباحث اصلی این پایان نامه عبارتند از: اهداف ازدواج، مهمترین مشکلات ازدواج جوانان قبل ازازدواج و راه حلهای آن، مشکلات ازدواج جوانان بعد ازازدواج و راههای پیشگیری از آنها.
 بررسی نقش غلات در جعل حدیث
نویسنده:
فروغ طلاکوبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه، نگارنده، ابتدا به کلّیاتی از قبیل تعاریف مربوط به غلو و جعل و وضع پرداخته و سپس با بیان سابقه تاریخی غلات، عقاید کلّی این گروه را یادآور شده است. همچنین به بررسی علل و انگیزه های جعل حدیث و اهداف و نیّات این گروه در این راستا پرداخته و نمونه هایی از احادیث جعلی درباره مسائل گوناگون را نقل نموده است. در خاتمه نیز موقعیت این احادیث را در کتب موجود، بررسی کرده است. این نوشته، در حدّ توان، سعی دارد گوشه هایی از این حرکت سازمان یافته و آگاهانه را بررسی کند تا روشن شود غلات، به کلّی از مذهب تشیّع به دور بوده اند و تنها به جهت مخدوش ساختن چهره نورانی شیعه، خود را در صف شیعیان جا زده اند. لذا در این پایان نامه، سعی شده تا با شناخت افکار و عقاید غالیان، به نقش آنها در مسیر جعل حدیث پرداخته شود. از این رو، ذیل دو بخش و هفت فصل، این مهم بررسی شده است. بخش اوّل، «غلات و عقاید فرقه ای» عنوان گرفته است در فصل اوّل این بخش، کلّیات و تعاریف موجود در مسئله از دیدگاه لغت و اصطلاح و نظر مفسّران، مورد کند و کاو قرارگرفته و سپس به صورتی گسترده، این مبحث از منظر روایات بررسی شده و سپس از نظر دیدگاه کلامی رجالی شیعه و سنّی بررسی شده است. فصل دوم با عنوان «بررسی سابقه تاریخی غلات» به چند گروه از فرقه هایی منتسب به این عقیده از قرن اوّل هجری تا غیبت کبرا و پس از آن، اشاره شده است. فصل سوم، درباره علل و انگیزه های غلو است، که از عوامل مهم آن، تکّبر و خودخواهی، بی بندوباری اباحیگری و ناآگاهی توده های مردم برشمرده شده است. فصل چهارم به بررسی عقاید غلات پرداخته و عقاید آنان را در زمینه های مختلف فکری - عقیدتی مورد بحث و نظر قرار داده است. بخش دوم با عنوان «جعل حدیث در کارنامه غلات»، دارای سه فصل است که در فصل اوّل آن، گزارشی درباره جعل حدیث در اسلام آمده است. نگارنده در این بخش، درباره موضوعاتی مانند: معنای لغوی و اصطلاحی جعل، حدیث موضوع، تاریخ جعل در حدیث از دیدگاه های مختلف، و علل و انگیزه های جعل حدیث، پرداخته و دو علّت عمده برای جعل حدیث را عامل سیاسی و عامل فرهنگی می داند و عواملی از قبیل: دنیامداری، عوامل تربیتی و تبلیغی، تعصّبات ملّی، عناد و زندقه را نیز در مرتبه های بعدی این عوامل برمی شمرد. فصل دوم، در باب نقش غلات در مسیر جعل حدیث است. در این فصل که دارای بخش های مختلف است، کیفیت حدیث سازی، اهداف غلات در این زمینه، موضعگیری ائمه اطهار: در برابر غلات، ذکر نام غالیان مشهور، محورهای جعل حدیث از جانب غلات، نمونه هایی از جعلیات غلات در محور معاد، و همچنین دو محور غلو در صفات و فضائل، از جمله مباحثی است که این فصل را تشکیل می دهند. نگارنده در خاتمه، ضمن بررسی موقعیت روایات غلات در کتب موجود، معیارهای تشخیص احادیث موضوع، روایات جعلی در حوزه کلام و روایات جعلی در حوزه قرآن، با یک نتیجه گیری کلّی از بحث ها، مطالب خود را خاتمه می دهد.
 بررسی و تحلیل شخصیت آسیه در آیات و روایات
نویسنده:
نفیسه هاشمی فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پژوهش شخصیت آسیه از منظر آیات و روایات بررسی شده است. هدف از انجام این پژوهش روشن ساختن ابعاد گوناگون زندگی آسیه به عنوان یکی از اسوه های قرآن و زنی صالح و تجزیه و تحلیل شخصیت او از دیدگاه قرآن و روایات بوده است. نتایج بررسی نشان می دهد که آسیه بنت مزاحم نام زن فرعون معاصر موسی بوده که در روایات اسلامی زنی برگزیده و ممتاز معرفی شده است. در قرآن کریم نیز دوبار از این بانو بدون ذکر نام یاد شده است. یک بار در شرح برگرفته شدن موسی از نیل که در آیة نه سوره قصص به آن اشاره شده است و بار دیکر در آیه ‎11 سورة تحریم که آسیه از خدا خواست او را از فرعون و قوم ستمکارش رهایی بخشد و بهشت را روزی وی سازد. خدا برای تمامی کسانی که ایمان آورده اند بدون دخالت جنسیت آنان همسر فرعون را مثال آورده تا نشان دهد که رستگاری تنها منوط به ایمان خالص به خدا و رسول و حسن اطاعت از پروردگار است. آنچه در تفاسیر و تواریخ مطرح شده است از بدو خلقت ابوالبشر آدم علیه السلم در خانواده کفر زنی وجود نداشته که در دوستی خدا و رسولش بدین گونه ثابت قدم باقی بماند. رضای پروردگار را در هر شرایطی بر همه چیز مقدم داشته و مسیر سعادت را پیموده تا اینکه به مقامی می رسد که جایگاه خود را نزد پروردگارش در بهشت مشاهده می نماید/
 بررسی نقاط ضعف انسان از دیدگاه قرآن و روایات اهل بیت(ع) با نگاهی به دیدگاه های دانشمندان غربی
نویسنده:
منصوره منتظرین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تخقیق مشتمل بر سه بخش با این عنوان هاست: بخش اول، ماهیت انسان: ماهیت انسان از دیدگاه های فلسفی، دیدگاه بدسرشت بودن ذاتی انسان، دیدگاه نیک سرشت بودن فطری انسان، دیدگاه نه بد و نه خوب بودن ذاتی انسان، ماهیت انسان از دیدگاه روان کاوی، ماهیت انسان از نگاه دانشمندانی مانند فروید، آدلر، یونگ، و اسلام،...؛ بخش دوم، ویژگی های مذموم انسان در قرآن و روایات: کفر، مجادله گری، حرص، ضعف، عجله، بخل، جهل، ظلم، خصومت، غفلت، طغیان، یأس، نقض عهد، ریا، خسران، کبر، عجب،...؛ بخش سوم، راه کارهای کلی اصلاح صفات مذموم: تربیت زیربنای تکامل جامعه، شناخت نفس، نفس انسان از دیدگاه بزرگان، کرامت و عزت نفس، عواملی که موجب فساد نفس اند، مجاهده با نفس از نظر علمای اخلاق.
 بررسی مفهوم توکل در قرآن
نویسنده:
مجیدگریوانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این تحقیق طی پنج فصل توکل با تکیه بر آیات قرآن بررسی شده است. در فصل اول کلیاتی از بحث آمده است. در فصل دوم با عنوان مفاهیم توکل از معنای توکل و وکیل در لغت و اصطلاح، حقیقت توکل، فلسفه توکل، خاستگاه و مبانی توکل، توحید در توکل، درجات توکل، چگونگی تحصیل توکل و جز آنها سخن رفته است. در فصل دوم ذیل عنوان توکل در فرهنگ اسلامی، توکل در روایات و عرفان و ادعیه و ادب فارسی بررسی شده است. در فصل چهارم، با عنوان راه و رسم توکل از موضوعات مختلفی چون مرز توکل، عدم منافات سعی با توکل، توکل و تحصیل معاش، توکل و تطیر، توکل و ایمان، توکل و صبر و نیز آداب و رسوم توکل، الگوهای توکل در قرآن بحث شده است. در فصل پنجم، با عنوان دستاوردهای توکل آثار و نتایج توکل بررسی شده است.
 بررسی نوع مواجهه ی منافقین و عملکرد آنها با استفاده از قرآن و حدیث
نویسنده:
آفاق حسینی زهرایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه مشتمل بر چهار فصل با این مباحث است: فصل اول، تاریخچه ی نفاق و منافق: نفاق در صدر اسلام، منافقین پس از پیامبر(ص)، نفاق و منافق در فرهنگ نامه های کهن؛ فصل دوم، سیمای منافقین در قرآن: سیر شناخت منافقین در قرآن، تعداد آیات درباره ی منافقین، عوامل و ریشه های نفاق، سیاست های عملی نفاق، مواجهه ی قرآن با نفاق و منافقین، امثال قرآنی درباره ی نفاق و منافق؛ فصل سوم، سیمای منافقین در روایات: صفات منافقین، شعبه های نفاق، جلوه های عملی نفاق در صدر اسلام؛ فصل چهارم، فهرست اعلام منافقین: توانگران بهانه جو، نمایندگان مسجد ضرار، هم سفران منافق در غزوه ی تبوک، اصحاب عقبه.
 بررسی موانع و راه کارهای تربیتی عبودیت
نویسنده:
نرگس امامی کوشا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی است در راستای شناسایی موانع عبودیت و ارائه راه کارهای تربیتی آن از دیدگاه قرآن و روایات. این رساله، ضمن بررسی مبانی تربیت و مبانی عبودیت، ابتدا اغوای شیطان، حب دنیا، و هوای نفس را به عنوان موانع فردی عبودیت معرفی نموده و راه کارهای خروج از آن ها را تبیین کرده و سپس تهاجم فرهنگی، و عدم اعتماد به نظام اجتماعی اسلام را به عنوان مهم ترین موانع اجتماعی عبودیت ذکر نموده و راه کارهای خروج از آن ها را نیز مورد بحث و بررسی قرار داده است.
 بررسی و تحلیل آیات جامعه شناختی عصر جاهلیت(دربعد اعتقادی و خانوادگی)
نویسنده:
محمدابراهیم ایزدخواه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
برای فهم قرآن، باید فضای حاکم بر آن روز جامعه را درک کنیم؛ زیرا قرآن در تخاطب با آن جامعه نازل گردیده است، در رساله حاضر، در چهار بخش به گوشه ای از این مهم پرداخته شده است. در بخش اول پس از بررسی واژگان مربوط، جهل و جاهلیت به تفصیل، همراه با آیات بررسی گردید و چنین حاصل آمد که جاهلیت از دیدگاه قرآن معیارهایی دارد از قبیل: حمیةالجاهلیة، حکم الجاهلیة، تبرج الجاهلیة، ظن الجاهلیة که در هر زمان و هر جامعه ای باشد، آن جامعه، جامعه جاهلی خواهد بود؛ گرچه اکنون به صد یا دویست ساله قبل از بعثت جامعه جاهلی گویند. در بخش دوم، مواجهه قرآن با ادیان موجود در جامعه جاهلی از قبیل: حنفاء، یهود، نصاری، مجوس، صابئین بررسی و نتیجه چنین شد که اسلام ریشه در حنیفیت دارد و حنفاء هستة اصلی مسلمانان را تشکیل دادند. یهود بیشترین نفوذ را در آن جامعه داشته و بیشترین درگیری را نیز با اسلام داشته است. پس از آن و به ترتیب، نصاری، صابئین، مجوس بوده اند. ودر نهایت اسلام با غلبه بر همه آن ادیان، رضایت دادکه زیر پرچم اسلام با مسألمت و بدون توطئه برعقیده خود بمانند که صلا اکراه فی الدین. در بخش سوم، عقاید موجود در بین جاهلیان از قبیل، بت پرستی، ملک پرستی، شیطان پرستی، توتم پرستی و هر نوع شرک از دیدگاه قرآن بررسی گردید. و این که قرآن اقدام به براندازی آن نموده و بیشترین مبارزات قرآن و پیامبر با شرک و جهت استقرار حاکمیت الله و توحید بوده است. در بخش چهارم، خانواده ومسائل آن از دیدگاه جاهلیت و اسلام و تغییراتی که قرآن برای استحکام بیشتر خانواده و رفع فساد از جامعه انجام داد، بررسی گدردید. طلاق ها و ازدواج های متعدد جاهلی را که اکثر آن، همراه با روسپی گری، فحشاء و ظلم به زنان بود، محدود نمود. از ظلم به زنان ودختران در خانواده جلوگیری کرد و کرامت آنان را باز گرداند. حقوق خانوادگی از قبیل حقوق والدین، فرزندان، وصیت، ارث قانومند نمود./
 بررسی و تحقیق درباره ی حیا در قرآن و روایات
نویسنده:
راضیه وحدتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق شامل ده فصل با این موضوعات است: تعریف و اهمیت اخلاق: اهمیت و ارزش اخلاق از دیدگاه قرآن و روایات، رابطه ی ایمان و فضائل اخلاقی، حیا یکی از مکارم اخلاقی؛ فصل دوم، معانی و مفاهیم حیا: معنا و مفهوم لغوی و اصطلاحی حیا و مفهوم حیا از دیدگاه دانشمندان اسلامی؛ فصل سوم، بررسی و تحقیق آیات قرآنی پیرامون حیا: نظر مفسّرین شیعه و سنی در زمینه ی آیات حیا در قرآن؛ فصل چهارم، بررسی و تحقیق در مورد حیا از دیدگاه روایات؛ فصل پنجم، واژه های مترادف حیا: واژه های مترادف حیا در کتاب لغت و فرهنگ اسلامی و روایات ائمه ی معصومین(ع)، مفاهیم و لغات مخالف و متضاد حیا؛ فصل ششم، اقسام حیا: حیای ممدوح و مذموم، حیای عقل و حیای حمق، موارد ترک حیا از نظر اسلام؛ فصل هفتم، نقش و آثار حیا: نقش و آثار حیا در حیات فردی، خانوادگی و در عرصه ی اجتماعی؛ فصل هشتم، شیوه های ایجاد حیا: شیوه های ایجاد حیا در دوران کودکی، در مراحل بعدی زندگی، عوامل از بین برنده ی حیا؛ فصل نهم، نمونه های حیا: در زندگی حضرات معصومین(ع)، نمونه هایی از حیا در شخصیت های اسلامی؛ فصل دهم، جمع بندی و استنتاج.
آیة الله شیخ محمدتقی برغانی، عالمی انحراف ستیز
نویسنده:
محمدی ذکراله
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دانش مندان دین، این وارثان پیامبر و نگه بانان اسلام ناب محمدی، در طول تاریخ پرفراز و نشیب اسلام، همواره کوشیده اند تا با تفسیری درست از دین، به روشن گری و هدایت مردم بپردازند. آنان در این راه، زحمات طاقت فرسایی را متحمل شده اند تا این آیین نورانی، دچار تحریفات عالم نمایان نشود.آیه اله شیخ محمدتقی برغانی از جمله عالمان راستین مذهب تشیع بوده که در دوران سیاه و تاریک قاجار، چراغ راه مردم شده و ایتام آل محمد را از فرو افتادن در دام شیخیه و سپس بابیه حفظ نموده است. ایشان ابتدا با شیخ احمد احسایی، بنیان گذار فرقه شیخیه، جلسه مناظره تشکیل داد و پس از خلع سلاح علمی وی، او را تکفیر نمود. هم چنین سیدکاظم رشتی، جانشین احسایی را نیز تکفیر کرد. پس از انشعاب شیخیه به بابیه، این بار این عالم آگاه و هوشیار به مبارزه با این فرقه پرداخت و از تهدید و ارعاب بابیه نهراسید و جان شریفش را در این راه گذاشت و شهید شد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 116
  • تعداد رکورد ها : 297606