جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7034
ترجمه کتاب «پندهاي امام صادق (ع)  به ره جويان صادق» آيت‌الله مصباح يزدي، به زبان اردو
نویسنده:
‫اشرف‌حسين شگري
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب پندهاي امام صادق (ع) به ره جويان صادق تأليف آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي به زبان اردو است، که نصايح امام صادق (ع) به يکي از اصحاب خويش عبدالله بن جندب را بيان مي‌کند و در آن وظايف و مسؤوليت‌هاي شيعيان در بيست و هشت گفتار گردآوري و ارائه شده است. عناوين و مباحث مهم نصايح امام صادق (ع) به عبدالله بن جندب که به نوعي وصايا و تقاضاي امام صادق (ع) به شيعيان خويش محسوب مي‌گردد، چنين است: دوستان واقعي اهل بيت، ضرورت پيروي از اهل بيت (ع) ، خطر شيطان براي از راه به در کردن مؤمنان و شيعيان، اجتناب از دنيا و انس با خدا، ويژگي‌هاي دوستان اهل بيت (ع) ، ضرورت محاسبه نفس، مراحل محاسبه نفس، عبادت و استغفار شبانه، وسعت نظر در عبادات، دعوت به اهل بيت با گفتار و رفتار، نشانه‌هاي ايمان و مؤمن حقيقي، رابطه ابزارانگاري و جهل ديني، ثمرات استقامت در دين‌داري، شرط نجات بخش بودن ولايت، ولايت اهل بيت (ع) ، خوف و رجا داشتن همزمان به خداوند، دام‌هاي گسترده شيطان و توجه به آن‌ها، رفع کردن کاستي‌هاي اخلاقي، پاداش‌هاي بزرگ الهي براي شيعيان واقعي، ويژگي‌هاي شيعه واقعي از منظر امام صادق (ع) ، گناه مفغور و نيکي مقبول نزد خدا، برحذر بودن از تملق جاهلان، رابطه مؤمن با دنيا و متعلقات مادي، رابطه مؤمن با مؤمنان ديگر، پندهاي امام صادق (ع) براي خردورزان، سفارش‌هاي عيسي بن مريم به حواريون مبني بر لزوم عيب پوشي از ديگران و مبارزه با خواهش‌هاي دنيوي، اخلاق سالکان، خدا و آخرت، غايت افعال مؤمنان و شيعيان، ويژگي‌هاي نماز مقبول و آثار آن، بحثي درباره حيا و محبت اهل بيت (ع) پايه محکم اسلام و... که عمل به وصايا و پندهاي امام صادق (ع) ضامن سعادت و خوشبختي مؤمنان در دنيا و آخرت است.
ترجمه کتاب الّلهوف علي قتلي الّطفوف به زبان اردو، تأليف سيدبن طاووس
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
‫اين نوشتار، ترجمه اردوي کتاب اّللهوف علي قتلي الّطفوف (يکي از مقتل‌هاي معتبر واقعه عاشورا و حادثه کربلا) تأليف سيدبن طاووس است، که منبع موثّق براي روضه خواني و تاريخ شهادت سيدالّشهداء (ع) محسوب مي‌شود. کتاب مذکور در سه بخش تدوين شده است. بخش اوّل به زندگاني اجمالي امام حسين (ع) از ميلاد تا شهادت، معجزات به وقوع پيوسته هنگام ولادت و چگونگي مقدّماتي که منجر به واقعه تلخ کربلا شد، از جمله: نامه نگاري‌هاي فراوان کوفيان به امام حسين، شهادت مُسلم بن عقيل (سفير امام حسين) در کوفه، عهد شکني اهل کوفه، حرکت سيدالّشهداء به سمت کوفه، توقّف ايشان توسّط سپاه حُربن يزيد رياحي و ورود حضرتش به سرزمين کربلا اختصاص دارد. بخش دوم، مربوط به حوادث مهّم شب و روز عاشورا، همچون: خطبه خواندن امام براي ياران خود، برداشتن عهد خويش از آنان، بيعت اندکي از اصحاب با ايشان، ملحق شدن حُر به سپاه حسينيان، چگونگي شهادت امام، ياران و خاندان آن حضرت، به تاراج رفتن خيمه هاي حسيني و تاختن بر پيکر بيجان شهداي کربلا است. در بخش سوم حوادث پس از شهادت امام از جمله: دفن اجساد، اسارت بانوان، ورود کاروان اسيران به کوفه و شام، خطبه خواندني زينب? و امام سجّاد (ع) در کوفه و شام و بازگشتِ کاروان به مدينه بررسيده است.
شرح و ترجمه و اعراب و تصحيح و ذكر منابع و مآخذ عبارات عربی كتاب التوسّل الی الترسّل و نقد نظريات متن رسالهها و بررسی اسنادی آيات و احاديث
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پاياننامه در سه قسمت به شرح و ترجمه و اعراب و تصحيح و ذكر منابع و مآخذ و نقد و بررسى اسنادى آيات و احاديث كتاب «التوسّل الى الترسّل» پرداختهاست: در قسمت اول، مناشير ديوانى و در قسمت دوم، امثله و مخاطبات، و در قسمت سوم، اخوانيات و ملاطفات ترجمه و تحقيق شده است.
درآم‍دی‌ ب‍ر ج‍ام‍ع‍ه‌ش‍ن‍اس‍ی‌ دی‍ن‌
نویسنده:
ف‍ی‍ل‌ زاک‍رم‍ن‌؛ م‍ت‍رج‍م‌ خ‍ش‍ای‍ار دی‍ه‍ی‍م‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ل‍وح‌ ف‍ک‍ر: م‍وس‍س‍ه‌ گ‍ف‍ت‌ و گ‍وی‌ ادی‍ان‌‏‫‬‏,
ترجمه کتاب وهّابيت، مباني فکري و کارنامه عملي
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار، ترجمه کتاب وهّابيت، مباني فکري و کارنامه عملي تأليف آيت الله جعفر سبحاني به زبان اردو است، که برخي افکار وهّابيان و شکل‌گيري فرقه وهّابيت را بررسي مي‌کند. کتاب مذکور در دوازده فصل تدوين شده است. فصل اوّل بر ضرورت اتّحاد مسلمانان و پرهيز از اختلاف آنان تأکيد مي‌کند. در فصل دوم به معرّفي ابن تيميه پايه‌گذار اصلي تفکرات ضدّ شيعي و نيز فردي که محمّد بن عبدالوهّاب، افکار سلفي و افراطي خويش را از او گرفته، اختصاص دارد. فصل سوم به چگونگي شکل‌گيري فرقه وهّابيت پرداخته و نقش تفکرات و آثار ابن تيميه در شکل‌گيري آن را برجسته مي‌سازد. در فصل چهارم اختلاف هايي را که محمّدبن عبدالوهّاب در ميان مسلمانان افکند، اتّهام‌هايي که وي در زمينه عقايدش به شيعيان زد و آن ها را مشرک و بدعت‌گزار ناميد، تجزيه و تحليل شده است. در فصل پنجم و ششم نقدهاي فرقه وهّابيت درباره زيارت قبور و شرک خواندن آن مطرح و منافات نداشتن زيارت قبرهاي مؤمنين و ائمّه( با توحيد اثبات مي‌شود. در فصل هفتم يکسان بودن زن و مرد در احکام اسلامي و منع نداشتن شرعي زيارت براي زنان اثبات مي‌گردد. فصل هشتم به استحباب زيارت قبر پيامبر اسلام، سفر براي آن و اثبات جواز و مباح بودن آن با استفاده از مستندات شرعي، اختصاص دارد. در فصل نُهُم حقيقت مرگ و برزخ در آموزه‌هاي قرآن و سنّت واکاوي شده و باقي ماندن حقيقت انسان پس از مرگ و داراي حيات و شعور بودن او، به ويژه افرادي همچون: پيامبر اسلام و ائمّه معصومين( و در نتيجه: صحّت توسّل به آنان در زمان مرگ ظاهري شان اثبات مي‌شود. در فصول دَهُم و يازدهم صحّت و جواز توسّل به اولياي الهي، با ذکر مُستندهاي قرآني، روايي و سيره انبياي الهي و ذکرِ نمونه‌هايي از آن بيان مي‌گردد. در فصل دوازدهم ثابت مي‌شود اولياي الهي از آن جا که مقام هايي معنوي دارند، مي‌توانند در برخي امور عالَم تصرّف و نقش آفريني کنند. بررسي محدوده شفاعت شافعين در روز قيامت و پاسخ به شبهه هاي وهّابيت در اين زمينه، از ديگر مندرجات فصل سيزدهم محسوب مي‌شود.
عناصر فلسفه اخلاق : ترجمه بر اساس ویرایش چهارم
نویسنده:
جیمر ریچلر؛ ترجمه محمود فتحعلی و علیرضا آل بویه؛ تهیه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی‏‫,
چکیده :
توضیح کتاب: مروری بر مؤلفه‌های مهم فلسفه اخلاق از منظر فلسفه غرب است. در ابتدای کتاب حاضر به تبیین جایگاه عقل در مسایل اخلاقی پرداخته شده و پس از آن برخی از قواعد اخلاقی و نظریات رایج در اخلاق با رویکردی فلسفی بیان شده است. در همین زمینه نویسنده به مسایلی مانند: برداشت حداقلی از اخلاق، چالش‌های نسبیت‌گرایی فرهنگی، ذهنیت‌گرایی در اخلاق، مبتنی بودن اخلاق بر دین، خودگرایی روان‌شناختی، خودگرایی اخلاقی، نظریات سودگرایانه در این زمینه، مطلق بودن قواعد اخلاقی، زنانه‌نگری مسایل اخلاقی، رویکرد فضیلت‌گرایانه در این زمینه، لوازم حکم اخلاقی، نظریه اخلاقی رضایت‌بخشی و اندیشه قرارداد اجتماعی اشاره نموده دیدگاه ایمانوئل کانت را در مورد کرامت انسان و حرمت اشخاص بیان کرده است. وی نوع نگرش فلاسفه و اندیشمندان غرب را در مورد ماهیت و مبانی عقلی اخلاق منعکس کرده و رویکردهای فوق‌الذکر را در این موضوع، مورد شرح و تفسیر اجمالی قرار داده است.
معرفی و نقد کتاب: هنر و زیبایی شناسی (آرتور شو پهاور، ترجمه ی فواد روحانی)
نوع منبع :
نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
مرآت الاكوان،(تحرير شرح هدايه ملاصدرا شيرازي)
نویسنده:
احمد بن محمد حسيني اردكاني؛ مقدمه ، تصحيح و تحقيق عبدالله نوراني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
م‍ک‍ت‍ب‌ در ف‍رای‍ن‍د ت‍ک‍ام‍ل‌: ن‍ظری‌ ب‍ر ت‍طور م‍ب‍ان‍ی‌ ف‍ک‍ری‌ ت‍ش‍ی‍ع‌ در س‍ه‌ ق‍رن‌ ن‍خ‍س‍ت‍ی‍ن‌
نویسنده:
از ح‍س‍ی‍ن‌ م‍درس‍ی‌ طب‍اطب‍ائ‍ی‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ه‍اش‍م‌ ای‍زدپ‍ن‍اه‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ه‍اش‍م‌ ای‍زدپ‍ن‍اه‌، ۱۳۷۴.,
ترجمه و اقتباس تاريخ و اعجاز قرآن از كتاب تاريخ آداب العرب تأليف مصطفی صادق رافعی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫قسمتى از كتاب تاريخ آداب العرب كه در اين پاياننامه ترجمه و تحقيق شده، در دو بخش با اين مباحث آمده است: در بخش اول، از تاريخ قرآن، چگونگى جمع و تدوين و قرائت آن و در بخش دوم در خصوص اعجاز قرآن بحث شدهاست.
  • تعداد رکورد ها : 7034