جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7034
ترجمه و تحقيق و نقد بخش هاي في معرفة احکامه، في معرفة جدله، في معرفة موهم المختلف از کتاب الربهان زرکشي
نویسنده:
‫خوش نيت، غلامرضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫این تحقیق بنا دارد به ترجمه و تحقیق و نقد سه مبحث کلیدی ( معرفه احکامه ، معرفة جدله ، معرفة موهم المختلف ) از کتاب پر ارج البرهان بدر الدین زرکشی بپردازدکه در ضمن ترجمه ازاد به تحقیق که شامل تعریف لغوی و اصطلاحی بعضی از اصطلاحات و کلمات دشوار یا تفسیر برخی آیات قرآن و احیاناَ نقد برخی از دیدگاههای زرکشی پرداخته است . در این تحقیق از منابع کتابخانه ای استفاده شده است . این تحقیق شامل چهار فصل می باشد فصل اول به کلیاتی چون تعریف موضوع و اهداف تحقیق و شرح حال زرکشی و معرفی البرهان می پردازد و فصل دوم و سوم و چهارم هر کدام دارای دو بخش می باشد که بخش اول آنها مقدمه می باشد که شامل مفهوم و ضرورت و پیشینه و مقایسه ی آنها بین البرهان زرکشی و الاتقان سیوطی می باشد ، و بخش دوم آنها به ترجمه و تحقیق و احیاناَ نقد برخی از دیدگاهای زرکشی می پردازد .
گفتاری در تفسیر قرآن (ترجمه از تفسیر الجواهر)
نویسنده:
سید حسین حسینی همدانی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
خدا در اندیشه فیلسوفان غرب
نویسنده:
هانس کونگ ؛ مترجم حسن قنبری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب‏‫,
...گفتار رستگاران و جامع یا آیین رستگاری : ترجمه شرح باب حادی‌عشر
نویسنده:
مترجمان رضوانی، شهرستانی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: علامه‏‫,
ترجمه وتحقيق التيسير فی القراءات السبع تأليف الامام ابی عمر و عثمان بن سعيد الدانی، تصحيح شده به وسيله اوتو پرتزل
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه در ابتدا زندگينامه مؤلف كتاب و سپس تأليفات ديگر وى آورده شده و در پى آن كتاب «التيسير فى القراءات السبع» معرفى شده است. سپس مطالب كتاب مذكور ترجمه و مورد بررسى قرار گرفته و بعضى نواقص موجود در آن اصلاح گرديده است.
دو ترجمه جدید از قرآن کریم(بخش اول: ترجمه آقای سید کاظم ارفع)
نویسنده:
حسین استادولی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
صرف کاربردي با رويکرد ترجمه
نویسنده:
‫رضایی، مهدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم؛ خراسان رضوی : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ مدرسه علمیه عالی نواب خراسان رضوی,
چکیده :
‫در اين تحقيق بعد از معرفي شناسنامه تحقيق و تبييين ضرورت تحقيق به خاطر اينكه رويكرد تحقيق به سمت ترجمه است، در دو مبحث زبان‌شناسي و ترجمه به مباني نظري تحقيق پرداخته شده و ارتباط زبان‌شناسي و علم صرف مورد بررسي قرار گرفته و بعد از آن با ساختاري متمايز از ساختارهاي رايج،كل مباحث علم صرف در سه بخش مباحث مشترك بين اسم فعل، مباحث مختص به اسم و مباحث مختص به فعل و هر بخش در دو قسمت مباحث تاثير گذار در فرآيند معنا و مباحث غيرتاثير گذار در فرآيند معنا ارائه شده است. در اين تحقيق سعي شده است كه به مباحث مهم‌تري از علم صرف پرداخته شود و محقق در انتخاب موضوعات و بررسي آنها به نتايج و يافته‌هاي جديدي دست يافته كه مسبوق به سابقه نبوده است. 1)
ترجمه کتاب: «تاريخ و سيره سياسي اميرمؤمنان علي بن ابي‌طالب (ع) » به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫پژوهش حاضر، که ترجمه کتاب تاريخ و سيره سياسي اميرالمؤمنين علي بن ابي‌طالب تأليف رسول جعفريان است، که بر اساس حوادث روي‌داده پس از وفات رسول اکرم (ص) موضع‌گيري‌هاي سياسي امام علي (ع) در قبال غصب خلافت، تعامل با خلفاي سه‌گانه، اقدام‌هاي ايشان در ايام خلافت خويش و برخورد آن با انواع مخالفان خود، اعم از غاصبين، ناکثين و مارقين را شرح مي‌دهد. نويسنده ابتدا به حوادث تلخ بعد از رحلت پيامبر اسلام (ص) مانند تشکيل شوراي سقيفه براي تعيين خلافت، حمله به خانه علي (ع) و گرفتن بيعت اجباري از آن حضرت و قهر و غضب حضرت فاطمه? با خليفه اول و دوم پرداخته، در عين حال رابطه امام علي (ع) با خليفه اول و دوم را مطابق با مصالح اسلام و مسلمانان، بسيار سازنده برشمرده و مخالفت‌هاي حضرتش با سياست‌ها و اقدام‌هاي خلفا را نيز با همين هدف تفسير کرده است. وي همچنين با اشاره به انزواي سياسي آن امام همام در طول دوران خلافت خلفاي سه گانه، گسترش مخالفت‌ها بر ضد عثمان بن‌عفان و آغاز خلافت امام علي (ع) و بيعت مردم با آن حضرت را تشريح مي‌نمايد. آن‌گاه نگارنده به مشکلات فراوان امام علي (ع) در آغاز خلافت اشاره کرده و رويارويي مخالفان آن حضرت و برخي نزديکان پيامبر اسلام همچون عايشه، طلحه، زبير و مخالفان ديگر امام به ويژه خوارج و معاويه که داعيه حکومت و خلافت مسلمانان را در سر مي‌پروراند، بررسيده و مبارزه آن حضرت در اين سه جبهه و ساماندهي اوضاع سياسي، اجتماعي، فرهنگي، ديني و اقتصادي جامعه آن روز را وصف و تحليل مي‌کند. علت استقرار حکومت امام علي (ع) در کوفه، توطئه‌هاي خوارج، طلحه، زبير، عايشه و عمر و عاص بر ضد حکومت امام علي (ع) ، وقوع سه نبرد جمل، نهروان و صفين و شرح اين جنگ‌ها، کشيده شدن جنگ صفين به حکميت و قبول اجباري آن از سوي امام علي (ع) و در نهايت، جريان شهادت مظلومانه حضرتش در مسجد کوفه، تحليل اين وقايع و نيز موضع‌گيري سياسي امام علي (ع) در قبال اين حوادث، از برجسته‌ترين مباحث مندرج در کتاب مذکور محسوب مي‌شود، که به زبان اردو در اين نوشتار ارائه شده است.
ترجمه و تحقيق کتاب شيعه پاسخ مي‌گويد تأليف آيت الله مکارم شيرازي، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پژوهش، ترجمه و تحقيق کتاب شيعه پاسخ مي‌گويد اثر آيت الله ناصر مکارم شيرازي است، که در آن به دَه مسأله اختلافي ميان شيعه و اهل سنّت از جنبه فقهي و اعتقادي پاسخ مي‌گويد. هدف نگارنده، وحدت بين صفوف مسلمانان، توجّه به نکات مشترک بين آن ها، پرهيز از اختلاف و تعصّب هاي بيجا و مذاکرات علمي و منطقي براساس مشترکات فکري و اعتقادي آنان است. نوشتار حاضر در دو بخش و هر بخش در پنج فصل سامان يافته است. بخش اوّل به برخي مسايل اختلافي در حوزه اعتقادات بين شيعيان و سُنّيان اختصاص دارد. نوسينده در نخستين فصل براساس ادلّه قرآني و روايي به بحث درباره تحريف نشدن قرآن از ديدگاه شيعه پرداخته، اتّهام وارد شده به شيعيان در اين زمينه را رد مي‌کند. وي مي‌گويد: شيعه و اهل سنّت اجماع دارند چيزي بر قرآن افزوده يا از آن کاسته نشده و اين کتاب براي همه مسلمانان تا روز قيامت، حجّت است و فقط عالماني اندک از از هر دو گروه معتقدند آياتي از قرآن کم شده است. وي در فصل دوم با اشاره به مشروعيّت تقيّه در دين اسلام، دليل هاي جواز آن را از ديدگاه قرآن، احاديث و عقل بيان مي‌کند. در فصل سوم عدالت صحابه از منظر شيعه و اهل سنّت مطرح شده و ديدگاهي که مي‌گويد: "همه صحابه عادل، صالح و غيرفاسق بودند"، مردود اعلام مي‌شود. احترام به قبور بزرگان دين، اعمّ از پيامبر اسلام، ائمّه و برخي صحابه بزرگ، بدعت نبودن احترام به آن ها و جواز توسّل به اولياي الهي و دليل هاي عقلي و نَقلي مترتّب برآن، عناوين فصل هاي چهارم و پنجم از اين بخش به شمار مي‌آيد. در بخش دوم پنج مسأله اختلافي بين شيعه و اهل سنّت در زمينه احکام شرعي در قالب پنج فصل ارائه مي‌شود: ابتدا مشروعيّت مُتعه يا ازدواج موقّت و ادلّه آن مطرح شده و با توجّه به سيره پيامبر اسلام( منع آن از سوي خليفه دوم بدون مجوّز شرعي عنوان شده و اعتقاد مسلمانان مبني بر تحريم نشدن مُتعه توسّط پيامبر اسلام، بلکه سفارش ايشان در اين مسأله ثابت گرديده است. لزوم سَجده برزمين و خاک در نماز و جايز نبودن آن بر فرش، خوردني ها و آشاميدني ها و...، جواز جمع بين نمازهاي ظهر و عصر و مغرب و عشا، همراه با ادلّه تاريخي و روايي آن، چگونگي مسح پاها و سر در وضو و عدم شستن آن ها و عدم جواز مسح بر جوراب و کفش و جزو سوره حمد بودن "بسم الله الّرحمن الّرحيم"، از ديگر مسايل اختلافي بين شيعه و اهل سنّت محسوب مي‌شود، که اين نوشتار به آن ها مي‌پردازد.
تحقيق و ترجمه کتاب اسرار غدير، گزارشي تحليلي از واقعه غدير خم به زبان اردو
نویسنده:
‫نقوي، سيد اصغررضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين تحقيق، ضمن بازخواني واقعه غدير به تحليل مفاد خطبه پيامبر اسلام( در غدير مي‌پردازد. نوشتار حاضر، ترجمه کتاب اسرار غدير، تأليف آقاي محمدباقر انصاري به زبان اردو است، که در آن حوادث پس از پايان آخرين حج پيامبر اسلام، مسمّا به حجه الوداع که در آن آيات غدير (آيه اکمال، ابلاغ و آيه اتمام نعمت) نازل شده و پيامبر اکرم به ابلاغ امامت و ولايت امام علي( بر اساس اين آيات مأمور شده بود. نويسنده کتاب مذکور ضمن بررسي سند و دلالت حديث غدير و خطبه معروف رسول خدا در غدير خم، برخي از شبهه‌هاي مغرضانه مربوط به سند و دلالت اين روايت را مطرح کرده و پاسخ مي‌دهد. آن‌گاه به بحث درباره زمينه وقوع غدير و مناسب بودن زمان و مکان ابلاغ پيام مهم غدير در آن محل خاصّ پرداخته و به شرح چگونگي پديد آمدن اين واقعه هنگام بازگشت مسلمانان از حجه الوداع مي‌پردازد. سپس با اشاره به بزرگداشت روز غدير توسط شيعيان، نحوه مراسم روز غدير و معرفي امام علي( به عنوان اميرالمؤمنين به مسلمانان و تهنيت گفتن به آن حضرت را شرح داده است. نگارنده در ادامه به توطئه‌هاي بعضي منافقان پس از واقعه غدير اشاره کرده و توطئه قتل پيامبر اسلام، تخلف از حضور در لشکر اسامه بن زيد و عملکرد آنان در روز غدير و بعد از آن را بررسي مي‌کند. وي در فصول بعدي کتاب مذکور، مباحثي مانند خلاصه و چکيده خطبه پيامبر اسلام در روز غدير را مطرح کرده و به تقسيم بندي موضوعي مطالب آن مي‌پردازد و ضمن تحقيق در سند و متن و صحت آن، کلمه "مولا" در اين خطبه و مفهوم ولايي اين واژه را شرح مي‌دهد. متن عربي خطبه غدير، ترجمه اردوي اين خطبه طبق متن عربي، اهداف خطبه غدير، تحليل مفاد اعتقادي اين خطبه به ويژه مسأله ولايت، اهميت جشن گرفتن روز غدير و نگاهي به تاريخچه غدير و اتمام حجت کردن اهل بيت( و صحابه خاص پيامبر اسلام به وسيله غدير و اثبات مسأله امامت و ولايت با آن، از مهم‌ترين مندرجات کتاب مزبور در فصول پاياني به شمار مي‌آيد.
  • تعداد رکورد ها : 7034