جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1761
درة الفاخرة في تحقيق مذهب الصوفية والمتكلمين والحكماء المتقدمين
نویسنده:
نور الدين عبد الرحمن جامي؛ باهتمام: نیکو لاهیر, علی موسوی بهبهانی
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , شرح اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل شعبه تهران باهمکاری دانشگاه تهران,
چکیده :
اصل کتاب حاضر شامل دو قسمت است. قسمت اول متن کتاب موسوم به «الدرة الفاخرة» که به عربی است و به کوشش پروفسور نکولا هیر تصحیح شده است. قسمت دیگر ترجمه و شرح فارسی آن است که توسط علی موسوی بهبهانی تصحیح گردیده است. و هرقسمت مقدمه ای از مصحح آن دارد. نخست مقدمه مصحح متن عربی است که به زبان انگلیسی بوده و ترجمه آن توسط احمد آرام انجام شده است. شارح و مترجم اصل کتاب، شاهزاده قاجاری و حاکم وقت یزد، عمادالملک است که درحقیقت، شارح، تقریرات استاد خود را برکتاب «الدرة الفاخرة» تحریر کرده و آن را «حکمت عمادیه» نامیده است. استاد وی در این تقریرات، «میرزا علی اکبر یزدی معروف به حکیم» می باشد. این استاد معاصر آیت الله حائری یزدی است. وی در آن دوره در حوزه علمیه قم به تدریس علوم عقلی اشتغال داشت.
شرح المنظومة
نویسنده:
الشهيد مرتضى المطهري؛ ترجمة: السید عمار ابورغیف
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: موسسة ام القری للتحقیق والنشر,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
علم أهل البيت ووحدة قولهم
نویسنده:
محاضرات: محمد بن عبد العظيم بن الحسن الحوثي؛ اعداد: علي بن محمد بن عبد العظيم الحوثي
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
الإمامة وقيادة المجتمع : محاضرات آیة الله السید کاظم الحائری
نویسنده:
السید کاظم الحائری
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: مکتب آیة الله السید کاظم الحائری,
محاضرات في النصرانية: تبحث في الأدوار التي مرت عليها عقائد النصارى وفي كتبهم وفي مجامعهم المقدسة وفرقهم
نویسنده:
محمد ابو زهره
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ریاض - عربستان: الرئاسة العامة لإدارات البحوث العلمية والإفتاء والدعوة والإرشاد,
کلیدواژه‌های فرعی :
طبقات الصوفیه (انصاري هروي)
نویسنده:
خواجه عبدالله انصاری؛ به کوشش: اکرم شفائی
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
طبقات الصوفیه انصاری ، اثری از خواجه عبدالله انصاری دربارۀ احوال و اقوال مشایخ تصوف، به فارسی هروی. به گفتۀ جامی، پایۀ کار انصاری در املای طبقات، ترجمۀ کتاب طبقات الصوفیه، اثرعبدالرحمان سلمی (متوفی421)، بوده و انصاری برخی از «اذواق ومواجید» خود و بعضی از مشایخ عرفان را که در کتاب سلمی نیامده، بدان افزوده و یکی از مریدان نیز آنها را جمع کرده و نوشته است. به نظر می رسد کسانی که طبقات انصاری را بر پایۀ کتاب طبقات الصوفیه سلمی دانسته اند، از سخن جامی در مقدمۀ نفحات الانس متأثر بوده اند البته انصاری چندین بار از سلمی و کتاب طبقات او یاد کرده، از جمله اینکه -سلمی کتاب خود را بر پایۀ کتاب ابوبکر رازی بجلی تقریر کرده یا اینکه نام برخی از مشایخ از کتاب طبقات سلمی افتاده است . امادر هیچیک از موارد قرینه ای وجود ندارد که نشان دهد انصاری در املای طبقات الصوفیه منحصراً بر طبقات سلمی متکی بوده است. از سوی دیگر، ساختار طبقات الصوفیه سلمی با طبقات انصاری متفاوت است.
درسگفتار درآمدی به فلسفه دین
مدرس:
یاسر میردامادی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فلسفه دین شاخه‌ای از فلسفه مشتمل بر همه مباحث فلسفی‌است که بن‌مایه آن‌ها پرسش‌هایی‌است که از دین سرچشمه می‌گیرد. فلسفه دین، ارزیابی مفاهیم و باورهای بنیادین سنت‌های دینی ویژهٔ جوامع مختلف است. موضوعات اصلی فلسفه دین، استدلال پیرامون طبیعت، وجود یا عدم وجود خدا، زبان دین، معجزه، دعا، مسئله شر، صفات خدا، پلورالیسم دینی، معرفت‌شناسی دینی و رابطه بین دین و دیگر نظام‌های ارزشی مانند اخلاق و علم تجربی است. فلسفه دین با فلسفه دینی متفاوت است؛ فلسفه دینی فکر فلسفی‌است که توسط دین هدایت می‌شود که نمونه‌هایی از آن را می‌توان در فلسفه مسیحی یا فلسفه اسلامی جستجو کرد، اما فلسفه دین تبیین عقلانی ماهیت دین به خودی خود است، بنابراین برای مطالعهٔ فلسفه دین نیازی به باورمندی به ادیان وجود ندارد. اصطلاح فلسفهٔ دین، اصطلاحی‌است که از اواخر قرن هجدهم رایج گردیده‌است. این اصطلاح تحت تأثیر هگل رواج یافت که گونه‌های مختلف فلسفه را در نظام فکری خود وارد کرده بود. فلسفه دین، با پرسش‌های بنیادی آغاز می‌شود که ادیان به وجود آورده‌اند. فلسفه‌ورزی در این پرسش‌ها بازتاب برداشت فیلسوف از کارکرد فلسفه‌است. بخش مهمی از فلسفهٔ دین را دلایل وجود خدا و دلایل عدم وجود خدا تشکیل می‌دهند. دلایل جهان‌شناسانه وجود خدا سابقه‌اش به افلاطون و ارسطو می‌رسد که به مفهوم علیت باور داشتند. دلایل وجودشناسانه که نخستین بار آنسلم آن را باب کرد، مرکز ثقلش مفهوم موجود کامل است. دلایل عدم وجود خدا و رد ادله سنتی اثبات خدا نیز همواره مورد توجه فلسفهٔ دین بوده‌است.
درسگفتار الهیات اجتماعی در حکمت متعالیه
مدرس:
سید مهدی امامی جمعه
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
الهیات اجتماعی در حکمت متعالیه: درس گفتار الهیات اجتماعی در حکمت متعالیه که تاکنون ۲۰ جلسه از آن ارائه گردیده است به دنبال پاسخ به سؤالات زیر است: بحران ها و چالش های فلسفه اسلامی در زمانه ما چیست؟ فلسفه طرح الهیات اجتماعی حکمت متعالیه چیست؟ آیا حکمت متعالیه می تواند فلسفه زمانه ما هم باشد؟ آیا الهیات فلسفی حکمت متعالیه معطوف به مناسبات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است؟ فلسفه اسلامی چه نسبتی با فلسفه سیاست، فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق و فلسفه هنر دارد؟ نقش مدنی و تمدنی فلسفه اسلامی چیست؟ چرا در متن اندیشه های فلسفی حکمت متعالیه، اتدیشه های سیاسی و اجتماعی بوجود نیامده است؟
تأثیر تحلیل فرآیندى وضع در تحلیل زبان شارع و تکامل اصول فقه (مقاله دوم)
نویسنده:
سيد محمدمهدي ميرباقري
نوع منبع :
مقاله , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقاله حاضر برگرفته از مباحث درس خارج اصول حجت الاسلام والمسلمين سيد محمدمهدي ميرباقري پيرامون پايگاه وضع و دلالت هاي زباني در سال 1381 است که در فصلنامه «نقد و نظر»، پاییز و زمستان 1384، شماره 39 و 40 به چاپ رسيده است. در این مقاله به تحلیل زبان شارع و تکامل اصول فقه با توجه به جایگاه بحث وضع پرداخته می شود. قابل ذکر است نظریه مختار ایشان در باب وضع در مقاله دیگری در همین پایگاه منتشر شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1761