جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 462
المستشرقون والدراسات القرآنية
نویسنده:
محمد حسين الصغير
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالمورخ العربی,
دراسات معاصرة فی الفکر الاسلامی: الاستشراق والثقافة الاسلامیة
نویسنده:
محمد صابر الثابت, محمد بن الطیب, بثینة الجلاصی, منیر رویس, مراد العلوی, شکری القبلی, عبد الله حامد, سالم الاطرش, محمد بشر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تونس: ,
السيرة النبوية وأوهام المستشرقين
نویسنده:
عبد المتعال محمد الجبري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مکتبة وهبة,
کلیدواژه‌های اصلی :
تحلیل انتقادی تلاش های بی ثمر مستشرقان برای انتقاد از پیامبر اکرم (ص) [مقاله اردو]
نویسنده:
Dr. Nisar Akhtar, Dr. Noor Wali Shah, Waqar Ahmad
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این یک واقعیت ثابت است که مسیحیان و یهودیان هرگز در برابر فرصتی برای مخالفت با اسلام، پیروان آن، رسالت و منابع انسانی آن مقاومت نکرده اند. از بدو پیدایش اسلام، کافران; به ویژه غرب با خنجرهای خود به پیشرفت اسلام کشیده شده است. یک هزاره شاهد آن بوده است که اسلام و غرب را متخاصم می پنداشتند. از این رو، نیروهای ضد اسلام به ویژه غرب برای جلوگیری از گسترش اسلام سنگ تمام گذاشته و برای رسیدن به هدف خود فرصتی برای آزار اسلام و مهمتر از همه بدنام کردن شخصیت مقدس ابدی نگذاشتند. حضرت محمد ص. یکی از دلایلی که حضرت محمد صلی الله علیه و آله در کانون توطئه های مسیحیان و یهودیان باقی ماند، این بود که او از نسل بنی اسماعیل بود، در حالی که مسیحیان و یهودیان هر دو متقاعد شده بودند که حضرت هود از بنی اسرائیل است. بنابراین تعصب نژادی نقش خود را در پشت صحنه ایفا کرد. به همین دلیل است که یهودیان و سایر مستشرقان همواره سعی داشته اند تا نکاتی را در شخصیت کامل حضرت محمد (ص) به دست آورند. به همین منظور مطالعه معارف اسلامی و سیره حضرت محمد (ص) را بسیار دقیق آغاز می کنند. آنها به عمد چنین نهادهایی را تأسیس کردند که برای تقویت شرق شناسی دیکته شده بود. هدف اصلی از آزار شخصیت کامل حضرت محمد صلی الله علیه و آله این بود که اگر اساس اسلام یعنی شخصیت حضرت محمد صلی الله علیه و آله بحث برانگیز شد، خود به خود تمام دین در برابر توطئه های آنان آسیب پذیر شود. با این حال، تلاش آنها همیشه به دود ختم شده است. این مقاله به یادآوری برخی از ایرادات مشهور مشرقیان بر شخصیت حضرت محمد (ص) است که در پرتو قرآن به آنها پرداخته شده است. حدیث علاوه بر عقل.
سیره پژوهی رژی بلاشر خاورشناس فرانسوی
نویسنده:
زیبا شفیعی خوزانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: امیرکبیر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معرفی کتاب سیره پژوهی رژی بلاشر خاورشناس فرانسوی اثر زیبا شفیعی خوزانی: بررسی انتقادی منابع تاریخ اسلام در اروپای سده نوزدهم میلادی، تشکیک و بی اعتمادی به همه منابع روایی وتاریخی اسلام و یاس از امکان ارائه سیره ای صحیح از پیامبر اسلام(ص) را برای برخی از مورخان و سیره نویسان غربی به همراه داشت. در چنین فضایی رژی بلاشر(۱۹۷۳ـ۱۹۰۰م) خاور شناس فرانسوی اعلام داشت که می تواند به کمک قرآن، تنها منبع معاصر پیامبر، پاره ای اسناد معتبر موجود و برخی اطلاعات تکمیلی مربوط به حوزه زبان شناسی، قوم شناسی، تاریخ ادیان و…، شرح حال تاریخی قابل قبولی از پیامبر اسلام(ص) تدوین نماید.او در کتاب «مساله محمد، شرح حال نقادانه ای از پیامبر اسلام(ص)» تاریخ زندگانی پیامبر اسلام(ص) را نه با استفاده از اخبار و اطلاعات سیره که صرفا بر اساس شواهد قرآنی تدوین نموده و شهادت سنت را تنها به منظور تایید مطالب به کار گرفته است. شیوه ای نو که موجب ارائه دیدگاه ها و نقطه نظرات پرباری در زمینه سیره پیامبر اسلام(ص) در اروپا گردید.
جمهوری ادبیات عربی: اسلام و روشنگری اروپا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Alexander Bevilacqua (الکساندر بیویلاکوا)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Belknap Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در قرن‌های هفدهم و هجدهم، جامعه‌ای پیشگام از دانشمندان مسیحی، زمینه را برای درک مدرن غربی از تمدن اسلامی فراهم کردند. این افراد اولین ترجمه دقیق قرآن را به زبان اروپایی تهیه کردند، شاخه های هنر و علوم اسلامی را ترسیم کردند و تاریخ مسلمانان را با استفاده از منابع عربی نوشتند. جمهوری حروف عربی این روند را بازسازی می کند و تأثیر روشنفکران کاتولیک و پروتستان را بر درک سکولار روشنگری از اسلام و سنت های مکتوب آن آشکار می کند. با تکیه بر منابع عربی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و لاتین، تاریخ فکری غنی الکساندر بیویلاکوا مسیرهایی را که دانشمندان مسیحی برای به دست آوردن، مطالعه و درک نسخه‌های خطی عربی سفر کرده‌اند، اعم از ذهنی و فیزیکی، بازمی‌گرداند. دانشی که آنها تولید کردند عمیقاً مرهون سنت های بومی مسلمانان، به ویژه سنت های عثمانی بود. سرانجام ترجمه‌ها، تالیف‌ها و تاریخ‌هایی که آنها تولید کردند، به بزرگانی چون ولتر و ادوارد گیبون رسید که نه‌تنها محتوای واقعی این آثار را جذب کردند، بلکه تفاسیر خود را در تار و پود اندیشه روشنگری در هم آمیختند. جمهوری حروف عربی نشان می‌دهد که تلاش غرب برای یادگیری اسلام و سنت‌های دینی و فکری آن نه از یک دستور کار سکولار، بلکه از تعهدات علمی گروهی از مسیحیان ناشی شده است. این نویسندگان دیدگاه های موروثی را کنار گذاشتند و درک جدیدی از اسلام را به غرب مدرن به ارث گذاشتند.
آرتور جان آربری
نوع منبع :
مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
اسلام و روشنگری انگلیسی، 1670-1840 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Humberto Garcia (هامبرتو گارسیا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Johns Hopkins University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب که ضمیمه‌ای اصلاحی به شرق‌شناسی ادوارد سعید است، بررسی می‌کند که چگونه بازنمایی‌های همدلانه از اسلام کمک قابل توجهی به هویت ملی و امپریالیستی بریتانیای پروتستان در قرن هجدهم داشته است. با نگاهی تاریخی، هامبرتو گارسیا بازخوانی ادبیات بریتانیای قرن هجدهم و دوران رمانتیک را با تحقیقات اصیل در مورد روابط انگلیسی-اسلامی ترکیب می کند. او دریافت که جمهوری‌خواهی اسلامی به دور از آن‌که توسط متفکران آن دوره بیگانه تلقی شود، نقش تعیین‌کننده‌ای در بحث‌های روشنگری رادیکال، به ویژه در دوران انقلاب شکوهمند، انقلاب فرانسه، و دیگر لحظات بحران حاد مشروطه، و همچنین در بحث‌های ملی و سیاسی ایفا کرد. در مورد انگلستان و امپراتوری ماوراء بحار. گارسیا نشان می دهد که نویسندگانی مانند ادموند برک، لیدی مری وورتلی مونتاگو، ساموئل تیلور کولریج، رابرت ساوتی و پرسی و مری شلی نه تنها تحت تأثیر رویدادهای بین المللی در جهان اسلام قرار گرفتند، بلکه در آن جهان و تاریخ آن مسیری مناسب برای رسیدن به آن را دیدند. بازجویی، رقابت، و تعریف مجدد مفاهیم بریتانیایی آزادی. این کاوش ماهرانه از لحظه فراموش شده در اوایل تاریخ مدرن، زمانی که تبادل بین فرهنگی بین جهان اسلام و غرب مسیحی رایج بود، تاریخ ادبی و فکری انگلیسی را در بافت وسیع‌تر قرن هجدهم جهانی بازگرداند. چالش مستقیمی که با ایده روشنگری یهودی-مسیحی انحصاری ایجاد می کند، به عنوان یک بازنگری مهم در روایت های پس از 11 سپتامبر در مورد برخورد تاریخی بین ارزش های دموکراتیک غربی و اسلام عمل می کند.
مدعیان مهدویت و هزاره‌گرایان: نگاهی به جنبش‌های غالیان شیعی عراق در سده‌های نخستین [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
by William F. Tucker
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی: مهدی و هزاره بحثی است درباره گروه‌های شیعی در قرن هشتم و نهم در عراق و ایران، که ایده‌های آن‌ها آمیزه‌ای از آموزه‌ها و شیوه‌های مذهبی غیرمسلمان بومی در عراق در قرن‌های اولیه حکومت اسلامی را منعکس می‌کرد. این سیال بودن مرزهای مذهبی دوره را نشان می دهد. توجه ویژه ای به انتظارات هزاره ای و فعالیت های سیاسی انقلابی این فرقه ها می شود. به طور خاص، به دنبال تعریف واژه «هزاره»، توضیح این است که چگونه این گروه ها این تعریف را منعکس می کنند، و نشان می دهد که چگونه باید در زمینه ای بسیار بزرگتر از تاریخ شیعه یا حتی مسلمان دیده شوند. بنابراین، نویسنده بر نقش تاریخی - جامعه شناختی این جنبش ها تمرکز می کند. تز این پژوهش این است که آنها اولین گروه‌های شیلیستی انقلابی در تاریخ اسلام بودند و به همراه تأثیرات بعدی برخی از آموزه‌های آنها، به تعالیم تعدادی از گروه‌های فرقه‌ای شیعی یا شبه شیعی بعدی کمک کردند.
وبر و اسلام: تدوین دوباره شرق‌شناسی
نویسنده:
محمدرضا نفيسي؛ ترجمه و تلخيص: محمود مقدس
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 462