جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 60
انسان منتظر از دیدگاه انجمن حجتیه و امام خمینی (س)
نویسنده:
عباس کشاورز شکری, امین خدابخشی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
سؤال اصلی این مقاله آن است که انسان منتظر از دیدگاه امام خمینی و انجمن حجتیه چه تفاوتی با هم دارند. از این رو با استفاده از اسناد و مدارکی که در این حوزه وجود دارد و با روش تحلیل اسنادی تلاش می‌شود به این سؤال پاسخ داده شود. سابقه انسان منتظر به قبل از تولد امام زمان(عج) برمی‌گردد. این وعده که حکومت عدل توسط امام آخر زمان برپا می‌شود را پیامبران از همان ابتدا، به امت خود وعده می‌دادند. اما آنچه منظور از انسان منتظر در این مقاله است، به طور عام از دوران غیبت کبری به بعد و به طور خاص دوره معاصر را در نظر دارد. از این رو در این مقاله به بررسی دو دیدگاه انجمن حجتیه و امام خمینی در مورد انسان منتظر پرداخته شده است. یافته‌های این مقاله آن است که انسان منتظر از دیدگاه انجمن حجتیه انسانی است که نه تنها تشکیل حکومت در دوران غیبت را محکوم می‌کند بلکه انسان منتظر باید برای پیشبرد اهداف خود در سایه تقیه و صبر با حکومت جور نیز موافقت زبانی کند. گریه زیاد از دوری حضرت و همچنین صدقه دادن برای سلامتی حضرت از دیگر ویژگی‌های انسان منتظر از نگاه انجمن حجتیه است. حال آنکه امام مهم‌ترین و بدیهی‌ترین تکلیف انسان منتظر را تشکیل حکومت عدل و همچنین قیام در برابر حکام جور می‌داند
صفحات :
از صفحه 91 تا 121
جامعه منتظر ظهور
نویسنده:
ابراهیم فیاض
نوع منبع :
مقاله , مقالات روزنامه‌ای
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
حوزه نت,
کلیدواژه‌های اصلی :
حجتیه، ولایتی ها و جریان شناسی تحجر در تاریخ انقلاب
نوع منبع :
مقاله , مقالات روزنامه‌ای
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی به نقل از جماران,
کلیدواژه‌های اصلی :
لیبرال ها و انجمن حجتیه; دو خاستگاه و یک نتیجه: در گفتگو با دکتر عماد افروغ - مفهوم انتظار از نظر جنابعالی چیست؟
نوع منبع :
مقاله , مقالات روزنامه‌ای , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
حوزه نت,
کلیدواژه‌های اصلی :
جریان شناسی انجمن حجتیه
نویسنده:
عبدالحسین خسروپناه
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کتاب ناب به نقل از راسخون,
کلیدواژه‌های اصلی :
جریان‌شناسی انجمن حجتیه
نویسنده:
ابوالفضل صدقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
روحانیان در جامعه ایران، به ویژه از هنگام تحریم استعمال توتون و تنباکو، نقش و جایگاه ارزنده ای داشته اند. آنان همواره تلاش کرده اند تا در برابر حکومت های ستمگر و نفوذ استعمار بایستند و مانع اجرای اهداف شوم و غارتگرانه بیگانگان شوند.از این رو، استعمارگران نیز بیکار ننشسته و برای اینکه جلوی روحانیان را بگیرند،‌ از راه دین وارد شدند. یکی از این راه ها، ‌فرقه سازی و تفرقه افکنی میان مسلمانان بوده و هست. انجمن حجتیه را نیز برخی ساخته دست استعمار می دانند و برخی دیگر، ‌آن را برآیند توطئه استعمار در آفرینش بهائیت دانسته اند. هنگامی که مردم ایران درگیر مبارزه با ظلم شاه بودند، اعضای این انجمن، وقتشان را صرف راهنمایی بهائیان میکردند و خودشان را از جریان انقلاب دور نگاه می داشتند. این مقاله در نظر دارد فعالیت های انجمن حجتیه را پیش و پس از انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهد و واکنش امام خمینی را در برابر این جریان بازگو کند.
دیانت عافیت: مجموعه گفتارها و مقالاتی در باب تاریخ، عقاید و زمینه اجتماعی انجمن حجتیه
نویسنده:
گروه مولفان مرکز پژوهشی آموزشی کوثر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز پژوهشی و آموزشی کوثر وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معرفی کتاب: این مجموعه مشتمل بر چندین مصاحبه و مقاله است که بخشی از آنها در سال 1389 در هفته نامۀ پنجره منتشر شده و اینک نسخۀ کامل تری از آنها در قالب کتاب ارائه می شود. آنچه که «دیانت عافیت» را از دیگر کتب موجود دربارۀ موضوع مذکور متمایز می سازد، علاوه بر توجه به تحلیل اجتماعی در کنار جنبه های تاریخی و اعتقادی، پرداختن به تحولات مربوط انجمن حجتیه در مقطع پس از اعلام توقف رسمی است. در همین رابطه، در بخشی از مقدمۀ این کتاب آمده است: «بررسی و نقد انجمن حجتیه در شرایط فعلی و از منظر حضور و تحرک غیررسمی آن طی سه دهۀ گذشته، برای تکمیل و تدقیق فهم ما از شرایط اجتماعی ایران و نیروهای مؤثّر و فعّال در آن واجد اهمیت است. این امر به نوعی غفلت فراگیر از موقعیت و شیوه فعالیت و نقش آفرینی این جریان در دوران پس از اعلام رسمی تعطیلی باز می شود. مطالب معدود کتب و آثاری که با موضوع انجمن حجتیه نگاشته شده یا فصلی را بدین گروه اختصاص داده و نیز مطالب برخی جزوات، کلاس ها و کارگاه های آموزشی در این باب، عموماً مشتمل بر شرحی است از تاریخ تأسیس انجمن، اقدامات اولیه، تقابل با جریان انقلابی در دهه های چهل و پنجاه، همکاری ضمنی با رژیم شاه و نهایتاً تعطیلی رسمی در سالهای پس از انقلاب اسلامی. در این روایت، بخش مهمی از ویژگی ها و مؤلفه های نسبتاً متأخّر در هویت و مواضع جریان حجتیه ای به فراموشی سپرده می شود. به عنوان مثال، در این روایت مخالفت فعّالانۀ این جریان با مقولۀ وحدت اسلامی، که به نوعی مهم ترین نقطۀ ثقل هویتی-سیاسی و نماد تقابل این جریان با نظام اسلامی در شرایط فعلی است، جای چندانی ندارد.» نکته ای حاشیه ای و جالب توجه این است که کتاب در دورۀ دولت سابق به مدت قریب به یک سال در مرحلۀ ممیزی و اخذ مجوز انتشار از وزارت ارشاد قرار داشت. نهایتاً مجوز نشر کتاب مشروط به حذف یکی از مقالات با عنوان «انجمن حجتیه و دولت احمدی نژاد» صادر شد. این در حالی است که در این مقاله، ضمن نامعتبر قلمداد شدن روایاتی که دولت های نهم و دهم را به انجمن حجتیه منسوب می کنند، تفاوت های مبنایی این دو جریان مورد اشاره قرار گرفته بود. کتاب «دیانت و عافیت» با آثار و گفتارهایی از دکتر ابراهیم فیاض، حجت الاسلام سید عباس نبوی، استاد حیدر رحیم پور ازغدی، سید حسین شهرستانی، سجاد صفار هرندی، علیرضا کمیلی، مهدی شاه آبادی، صادق شهبازی، مهدی میرزایی پور و ... در 156 صفحه منتشر شده است.
نقد و بررسی انجمن حجتیه
نویسنده:
آرش رجبی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: کانون اندیشه جوان وابسته به موسسه کانون اندیشه جوان تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
انجمن خیریه حجتیه مهدویه، از جریان‌های فکری، سیاسی و از خرده‌فرهنگ‌های روزگار ماست که در پهنای نیم قرن گذشته تاریخ این مرز و بوم، همواره در هاله‌ای از ابهام فرو مانده است. برخی با نگاه غرض‌آلود، از انجمن حربه‌ای برای راندن رقیبان و پوشاندن فعالیت‌های خود ساخته‌اند. برخی با نگاهی به غایت خوش‌بینانه، انجمن را متدین ناب و طرفدار انقلاب دانسته‌اند. پژوهش پیش رو تلاش دارد با نگاهی واقع‌گرایانه و منصفانه به واکاوی اندیشه‌ها و نقد عملکرد انجمن حجتیه بپردازد.
جریان شناسی فکری - فرهنگی انجمن حجتیه
نویسنده:
مؤلفان: مرتضی شیرودی، عبدالله نوری؛ ویراستاران: حسین قاسم‌حمزه، حسین برخورداری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
زمزم هدایت وابسته به پژوهشکده علوم اسلامی امام صادق (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
معرفی کتاب این اثر می کوشد، ضمن بازشناسی و فهم اندیشه و عملکرد جدید انجمن حجتیه در زمینه ها و دوره های گوناگون، انحراف آن را در برداشت و عمل به آموزه های اصیل شیعه باز گوید. ابتدا مبانی اندیشه ای و اصول جریان فکری و فرهنگی انجمن حجتیه تحلیل و تبیین شده است. سپس نقش جریان انجمن حجتیه در تحولات سیاسی - اجتماعی ایران از پهلوی دوم تا انقلاب اسلامی و از انقلاب اسلامی تا کنون واکاوی شده است. در نهایت نیز اسناد و مدارکی از این انجمن آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 60