جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
سیمای عبادالرحمن در قرآن
نویسنده:
راهب عارفی میناآباد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت,
چکیده :
«عبادالرحمن» گروهی از بندگان صالح خداوند هستند که رحمانیت خداوند در آن ها تجلی یافته است، زیرا اراده این گروه بر اساس آگاهی و عبادات و عمل به کارهایی است که خداوند به آن راضی است و به علت انجام این امور چشمه های رحمت الهی برای نوازش آن ها به جوش و خروش در آمده است و اینان در حقیقت به اسم رحمان و رحیم خداوند متصفند.این مقاله به بررسی فهم پدیده هایی می پردازد که در آیاتی از سوره «فرقان» و دیگر آیات موجود است و به بیان ویژگی های بندگان صالح خداوند همراه با دلایل و اشارات روشن می پردازد؛ و نیز از منظر عرفان اسلامی و «نهج البلاغه» شریف در خطبه «متقیان» امیرالمؤمنین، حضرت علی(ع) با تحلیل چهل ویژگی عبادالرحمن در این خطبه به طالبان حقیقت بندگی و عبودیت ارائه شده است.هدف از این پژوهش بررسی موضوعی «عبادالرحمن» و ویژگی هایشان در خلال تفسیر آیات مرتبط به این موضوع با شیوه کتابخانه ای، تحلیل محتوا و استنتاج عقلی که به نتایج معقولی ختم شده است.با مداقه در صفات و ویژگی های عبادالرحمن به این نتیجه رسیده ایم هرکس به بندگی حقیقی خداوند دست یابد، زیر سایه اسم «الرحمن» خداوند قرار می گیرد و صادقانه به صفات «عبادالرحمن» آراسته می شود و در زمره آنان قرار گرفته و از چشمه های رحمت الهی بهره مند می شود و در دنیا و آخرت سعادتمند خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 17 تا 47
جامعه شناسی زبان در تبیین جایگاه اجتماعی زن در خطبه 80 نهج‌البلاغه
نویسنده:
شرمین نظربیگی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زن در نهج‌البلاغه ترسیم طرحی یک بعدی از چهره کامل زن در قرآن است. فضای این طرح را جوّی آکنده از فتنه‌های زمانه و دسیسه‌های سیاسی در بر گرفته‌ است. زنان در نهج‌البلاغه با عباراتی چون عقرب، شر، ناقص‌الایمان، ناقص‌الحظ و ناقص‌العقل وصف شده‌اند و متأسفانه اکثر شارحان نهج‌البلاغه نیز در جهت اثبات این مطلب بر آمده‌اند که زنان در مقام عبودیت، عروج و تکامل، دریافت‌های ذهنی و انتزاعات عقلی و... از مردان ناقص‌ترند. این جستار با روش فنی ـ تحلیلی مسئله نقصان ایمان، نقصان بهره و نقصان عقل زن که در خطبه 80 نهج‌البلاغه مطرح شده ‌است را با رویکرد جامعه‌شناسی زبان بررسی می‌کند تا بینشی روشن نسبت به کلام علی(ع) از این منظر حاصل گردد.
صفحات :
از صفحه 109 تا 121
آیین بندگی در آیینه اندیشه و احساس
نویسنده:
محمدباقر صدر؛ مترجم: مهدی طیب؛ ویراستار: سودابه زینلی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر سفینه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
توحید که ایمان به یگانگی معبود راستین و نفی معبودهای دروغین است، برای تثبیت و رسوخ در جان انسان، به تعبیری عملی نیاز دارد. عبادت، تعبیر عملی نگرش و احساس موحدانه است و با انجام آن، این نگرش و احساس در اعماق جان آدمی رسوخ کرده و تثبیت می‌ شود. از آنجا که تنها خداوند کمال مطلق و نامحدود است، عبودیت هرچه جز خدا، محدود کننده دامنه تکامل و مانع راه تعالی انسان است، تنها به عبادت خدا پرداختن، انسان را از عبودیت غیر خدا رهایی بخشیده و در مسیر تکامل انسان، هر سدی را از پیش پای او برداشته، وی را در راه رسیدن به کمال موفق می‌ سازد. نگارنده در کتاب حاضر که ترجمه کتاب «نظام العبادات فی الاسلام» تالیف مرحوم «آیت‌ الله سید محمد باقر صدر» است، با نظری کلی بر عبادات مطرح در آیین اسلام ـ نماز، روزه، پرداخت زکات و حج ـ به تشریح و تبیین هر یک از آنها پرداخته است. در پایان کتاب نمایه آیات قرآن کریم، احادیث و روایات ضمیمه شده است.