جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 43
تصور ما از خدا: مقدمه ای بر الهیات فلسفی (خطوط کلی فلسفه مسیحی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas V. Morris
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: بسیاری از مردم، حتی در صفوف مؤمنان مذهبی، فقط مبهم ترین تصور از خدا را دارند. تعداد قابل توجهی از این افراد اذعان می‌کنند که این ابهام در مورد خدا عمیقاً آنها را آزار می‌دهد، اما نمی‌دانند که چگونه باید در مورد این ایده مهم شفاف‌تر عمل کنند.
خداباوری تحلیلی، هارتشورن و مفهوم خدا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Dombrowski (دانیل ای. دِمبِراسکی)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
SUNY Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب در مورد مفهوم خدا در فلسفه نئوکلاسیک چارلز هارتشورن و آنچه در فیلسوفان تحلیلی که به خداباوری کلاسیک پایبند هستند، گفت وگویی را آغاز می کند، و در جایی که به طور آزمایشی آغاز شده است، گفتگو را ادامه می دهد. دو ویژگی متمایز کتاب، بررسی دقیق استفاده هارتشورن از ماتریس‌های موقعیت در فلسفه دین است تا از دید نزدیک‌بینانه از گزینه‌های نظری که پیش روی ما قرار دارد جلوگیری شود، و پرداخت گسترده‌ای به تخصیص عمدتاً غیرانتقادی خداباوران تحلیلی. سنت ارسطویی در الهیات، سنتی که بر شکل خاصی از افلاطونیسم تکیه دارد که لزوماً توسط افلاطون وجود ندارد.
خدای چه کسی خداست ؟ : بررسی مفهوم خدا در ادیان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ezenweke , Elizabeth Onyedinma
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Adonis & Abbey Publishers Ltd,
تاریخچه مفهوم خدا: رویکردی فرآیندی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel A. Dombrowski (دانیل ای. دِمبِراسکی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دانیل آ.دامبروفسکی تاریخچه مفهوم خدا را از منظر خداباوری نئوکلاسیک یا فرآیندی بررسی می کند. رویکرد نئوکلاسیک او بحران کنونی خداباوری فلسفی را که بین دفاع از خداباوری کلاسیک و ادعاهای شک گرایی مذهبی گرفتار شده است، تسکین می دهد.در عوض، این اثر مفهوم چارلز هارتشورن از خدایی را ارائه می‌کند که همیشه تکامل می‌یابد، کاملاً بر خلاف شکل ظاهری کامل روایت‌های سنتی‌تر، و به‌طور فزاینده‌ای رضایت‌بخش‌تر. دامبروفسکی قبل از پرداختن به مشارکت‌های قرن شانزدهم تا بیستم، خداباوران کلاسیک و ریشه‌های آن‌ها را در فلسفه یونان باستان بررسی می‌کند و در نهایت درباره بیست و سه متفکر بحث می‌کند. شخصیت‌های کلیدی در این تاریخ افلاطون هستند که از قضا پایه‌های فلسفی مفاهیم کلاسیک و نئوکلاسیک را فراهم کرد، و سه شخصیت بزرگ در خداباوری فرآیندی: هنری برگسون، آلفرد نورث وایتهد و هارتشورن. مفهوم خدا گذشته ای غنی دارد. این کتاب استدلال می کند که می تواند آینده ای غنی نیز داشته باشد.
مفهوم خدا در ادیان مهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Zakir Naik (ذکریا نایک)
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
مفهوم خدا از نظر سعید نورسی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
أحمد رضا حطامة الفاروقي, رفعت حسنُ المعافی، في‌ليلة نورفايزة
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم خدا یک مفهوم اساسی برای هر دین به ویژه اسلام است. مفهوم خدا در اسلام با سایر ادیان متفاوت است، حتی از زمان سنت فلسفی یونان و سنت های عرفانی شرقی و غربی پدید آمده است. تعداد کمی از مسلمانان بیان می کنند که همه ادیان یک خدا هستند. این یک مشکل برای ادیان این جهان است. بنابراین سعید نورسی به صراحت بیان کرد که مفهوم خدا در اسلام با مفهوم خدا در سایر ادیان متفاوت است. روش مورد استفاده نگارنده، توصیفی و تحلیلی است. بدیع الزمان در این مورد دیدگاهی به مفهوم خدا دارد. خداوند به تعبیر بدیع الزمان یگانه است و نور خود را در عالم می تاباند و بدین ترتیب عظمت عالم و محتویات آن را که غالباً توحید نامیده می شود ایجاد می کند. نورسی توحید را اساس ایدئولوژی و معرفت شناسی جهان هستی می داند. بنابراین، مفهوم الوهیت نورسی بر جنبه توحیدی، در مقابل جنبه های باطنی و باطنی تأکید دارد.
چگونگی و چرایی تصور خدا در اسپینوزا و ابن عربی
نویسنده:
علی عزیزی استاد راهنما: مصطفی شهرایینی استاد راهنما: مرتضی شجاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
توحید ناب: بررسی ادله اثبات وجود خدا
نویسنده:
نويسنده:حسین شمس
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم - قم: حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز انتشارات,
چکیده :
مولف در این کتاب بر آن است براهین اثبات خدا و ایمان به او را از دیدگاه مشرب‌های مختلف فلسفی، کلامی و عرفانی مطرح سازد .وی با الهام از سخن نورانی امام صادق (ع) "الله شیء بحقیقة الشیئیة " از راه ملازمه ذهنی و طرق دیگر، بهترین راه را برای ایمان به خدا، عرفان شهودی و افاضی می‌داند" . مباحث مقدماتی"، "در اثبات واجب تعالی"، "اثبات واجب از طریق برهان ان "و "اثبات از طریق برهان صدیقین "عناوین فصل‌های کتاب به شمار می‌روند .
سیر و تطور مفهوم خدا در فلسفه غرب از نظر سه فیلسوف دكارتی : مالبرانش ، لایب نیتس ، اسپینوزا
نویسنده:
صالح حسن زاده ، حمیدرضا آیت اللهی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
مفهوم خدا در اندیشۀ ابن‌ سینا
نویسنده:
مستانه کاکایی ، حسن عباسی حسین آبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ابن‌سینا بر اساس وجودشناسی، خداشناسی را تبیین می‌کند و برای اثبات خدا استدلالی مبتنی بر وجودشناسی بیان می‌کند. اصل مهم وجودی او تمایز میان وجود و ماهیت است. بر اساس این تمایز، موجودات به دو قسم واجب و ممکن تقسیم می‌شوند. در واجب‌الوجود تمایز وجود و ماهیت بی‌معناست و در ممکنات چنین تمایزی برقرار است. پرسش اولیه این است که ابن‌سینا چه تصوری از خدا دارد؟ مفهوم خدا نزد او چیست؟ ویژگی‌های آن کدام است؟ مفهوم خدا نزد ابن‌سینا با دو بیان مطرح شده است «الحقیقه الأول الإنیه» و نیز «واجب‌الوجود ماهیته آنیته». حال پرسش اصلی این است که این دو عبارت در نتیجة بحث چه تفاوتی باهم دارند؟ آیا این‌که یک‌بار ابن‌سینا واجب‌تعالی را «انیّت محض» می‌داند و در جای دیگر از عینیت وجود و ماهیت او سخن می‌گوید به تناقض‌گویی دچار نشده است؟ در این نوشتار برآنیم پس از بررسی این دو عبارت به حل این مسئله بپردازیم و برای این امر، از تحلیل ویژ‌گی‌های واجب‌الوجود نیز بهره می‌گیریم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 36
  • تعداد رکورد ها : 43