جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 115
بررسی دیدگاه های فریقین درباره آیه تبلیغ
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بررسی و نقد أسناد مصحف امام علی (ع) در منابع فریقین
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقاله حاضر به بررسی صحت و سقم أسانید و مضامین گزارشها درباره مصحف امام علی (ع) می پردازد. مصحفی که پس از وفات رسول خدا (ص) به وسیله امام علی (ع) گرد آمده است. جهت گیری اصلی این پژوهش، بررسی و نقد دیدگاه برخی از اهل سنت در انکار چنین مصحفی است، این دیدگاه دستمایه داوری گروهی دیگر از اهل سنت (از تیره وهابیان) در اتهام شیعه به تحریفیه قرآن می باشد. چنین رویکردی اهمیت پرداختن به این موضوع را نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 23 تا 44
میثاق فطرت الله در قرآن
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه میثاق فطرت الله در قرآن ازجنبه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و از این موضوعات بحث شده است: میثاق فطری در نگاه علمای امامیه، بررسی و ارزیابی نظریات علمای امامیه،میثاق فطری از دیدگاه اشاعره و معتزله و عرفا، بررسی میثاق فطری در قرآن، نکته های اساسی در تبیین میثاق فطری در قرآن، میثاق فطری و جایگاه آن از دیدگاه مفسران، تحلیل تربیتی از میثاق فطرت الله، میثاق فطری و متون روایی فریقین.
پژوهشی درباره مفاد آیه اکمال از دیدگاه فریقین
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
بررسی و نقد دیدگاههای فهد رومی پیرامون مکتب تفسیری شیعه و المیزان
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تحقیق تصحیح کتاب فضائل فاطمه الزهراء(س) سیده النساء لابن شاهین (م/ 385 ق.)
نویسنده:
علی شاه زیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هذه الرساله جهد علمی فی تحقیق فضایل فاطمه الزهرا(س) سیده النساء للحافظ الکبیر عمر بن شاهین المتوفی سنه 385 و هوسفر قیم من تراثنا الحدیثی تتضمن أحادیث فی فضائل و مناقب فاطمه الزهرا وبضعه رسول الله(ص) کإنفاقها فی سبیل الله و زهدها فی الدنیا و احتفاظها بسّر رسول الله(ص) و نزول المائده السماویه علیها و أنها سیده نسأ أهل الجنه و أنها أسرع الناس لحوقاً برسول الله(ص) و أنها رفیقته فی الجنه، وأن الله حرّم النار علی ذریتها، وأن زوجها سید فی الدنیا و الآخره لا یبغضه إلآ کل منافق، و مرور رسول الله(ص) علی باب بیتها و قوله:الصلاه، إنما یریدالله لیذهب عنکم الرجس أهل البیت ... و أنا حرب لمن حاربتم وسلم لمن سالمتم و أنها بضعه منه یؤذیه ما آذاها و کذالک یتضمّن ماورد فی زواجها و صداقها و قول رسول الله(ص): لم آل أن زوجتک خیر أهلی و أنها أحب إلی رسول الله(ص) و أن علیاً أعزّ منها و أن الله أمر یتزویجها من السماء. و قد تکونت هذه الرساله من مقدمه و نص و فهارس. تناولت المقدمه دراسه تفصیلیه للمؤلف و مصادر الکتاب و وصف نسخته المخطوطه الوحیده و طبعات الکتاب و تحقیقاته ثم ذکرت منهج التحقیق و ضروره تحقیقه من جدید. فقد قمت فی تحقیق النص و تخریج الأحادیث المذکور فیه من سایر المصادر و نقدها عند الحاجه و کذلک لاتعلیق علیها و شرح ما فیها من الغموض و التعقید أحیاناً و فی الخاتمه وضعت فهارس متنوعه من الآیات و الأحادیث و الأعلام و الأمکنه و ... مصادر الکتاب. و الحمدلله کما هو أهله، و به قوتی و ثقتی، إلیه الرغباء و بید النعماء
دستورات اخلاقی امیر المؤمنین علی(ع) به کارگزاران
نویسنده:
مهرناز دنبلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رسالة مورد بحث در بردارنده رهنمودهای ارجمند اخلاقی و رفتاری امیر مؤمنان علی علیه السلام به کارگزاران مختلف حکومتشان می باشد. رهنمودهای امام در مورد اخلاق کارگزاران ریشه در فرهنگ قرآنی و سیرة نبوی و در پی ادامة راه و هدف بعثت پیامبر اکرم(ص)(که تکمیل اخلاق است) می باشد. امام علی علیه السلام تهذیب جامعه در همه ابعاد به ویژه اخلاقی را سرلوحة برنامة حکومتی خویش قرار داده از این رو به تهذیب اخلاق کارگزاران حکومت توجه خاص مبذول داشته اند. از نظر امام علی علیه السلام کارگزار حکومت دینی باید رابط خود با نفسش، با خداوند، با زیر دستان، با مافوق، مسؤولین هم طراز خود وبا مردم را بر اساس آموزه های دین و عقل سالم، تنظیم کند. بخشی از دستورهای اخلاقی امام به کارگزاران جنبة محوری داشته، کلیة کارگزاران را در برمی گیرد مانند: تقوا، عدالت، رعایت حقوق دیگرآنکه فضایل اخلاقی دیگری چون مهرورزی و محبت به دیگران، دل جویی، پوشاندن عیوب مردم و .... از لوازم دین و فضایل می باشند و بخشی از دستورات اخلاقی امام طبقه خاصی از کارگزاران را شامل می شود مانند مسائل اخلاقی که مربوط به والیان، مالیات گیرندگان، دادرسان و قوای مسلح. حاکم می بایست نظارت مستمر و همه جانبه بر تمام شئون کارگزاران خود به ویژه در حوزه اخلاقی اعمال کند و جهت تقویت شایستگی ها و از بین بردن کاستی های آنان گامهای مؤثری بردارد تا زمینه های دسترسی به اهداف عالیة حکومتی را فراهم نماید.
افسانه سوره های نورین و ولایه
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
دو سروه نورین و و لایت با تلفیق پریشان و ناشیانه ای از آیات قرآن و در عباراتی سست و مغلولط درباره وصایت و مناقب امام علی (ع) ساخته شده است پس از تحقیق فراوان معلوم گردید این دو سوره در قرن یازده قمری در هندوستان توسط عده ای ناشناس جعل و نشر شده است تنها منبع شیعی که از این دو سوره یاد می کند کتاب تذکره الائمه از آثار قرن 12 ق است که مولف آن منبع خود را ذکر نمی کند بنابراین ادعای برخی خاورشناسان و سلفیان در این که شیعه آن دو سوره را از متن قرآن دانسته و می پندارد که در زمان جمع آوری قرآن توسط عثمان از قرآن فروافتاده است و هم اکنون در مصحف امام علی (ع) موجود است بی اساس و فاقد هر نوع مدرکی است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 26
پژوهشی در نقش الگویی معصومان(ع) در تربیت انسان
نویسنده:
محبوبه یوسفی یگانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تربیت انسان از مسائل بسیار پیچیده و مهمی است که برای به ثمر رسیدن آن روش های گوناگونی از طرف دانشمندان علوم تربیتی ارائه شده است. در میان روش های مطرح شده در این عرصه، روش الگویی به دلیل مزایای بسیار، بهترین روش تربیت قلمداد می شود و مورد تأیید نصوص دینی به ویژه قرآن کریم است. بررسی این کتاب آسمانی و سنت رسیده از معصومان(ع)، افزون بر آنکه ما را با شیوه های اسوه پردازی در این دو منبع عظیم آشنا می سازد، نشانگر آن است که معصومان(ع) برترین اسوه های قابل تأسی اند که صفات برجسته انسانی در وجود مبارک ایشان به کمال خود رسیده است. ایشان علاوه بر اینکه در زمینه رشد معنوی نمونه هایی شایسته اند در عرصه شئون(مادی) زندگی نیز بهترین الگوی انسان به شمار می روند. لذا به جاست با عنایت به شرایط و مقتضیات عصر حضور و موقعیت خاص سیاسی و اجتماعی آن بزرگواران به سیره قولی و عملی شان توجهی دوباره کرد و بنا بر نیاز زمان و مطابق با فرهنگ و ادبیات معاصر کتب روایی، سیره و تاریخ را به صورت موضوعی و با زبانی ساده و روان باز نگری نموده، صحیح و سقیم احادیث و روایات رسیده تبیین شود تا افزون بر ایجاد جذابیت نسبت به مطالعه منابع و متون اسلامی برای خوانندگان بویژه جوانان دستیابی به سبک و شیوه های عملکرد پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت معظم ایشان(ع) سهل گردد. در این راستا، توجه به آسیب ها و دشواریها در زمینه تأسی از این اسوه هایی حسنه و پاسخگویی به سؤالات مطرح در اذهان پرسشگر نسل جوان جامعه نیز در تبیین نقش الگویی معصومان(ع)، ارزش خاص خود را داراست و موجب آگاهی هر چه بیشتر افراد با سیرة معصومان(ع) خواهد شد و نیک می دانیم که علم و آگاهی مقدمه عمل است، عملی که ثمرة آن هدایت بشر معاصر و نجات او از حیرت و سرگردانی و در یک کلمه«سعادت» اوست و هذا هو المطلوب.
کاوشی در شناخت کهن ترین اثر در فن وجوه و نظائر قرآن
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب "" بیان معانی الفاظ القرآن "" تصنیف علی ابن عبدالله بن عباس ( فو : 118 ه.ق)- که در ضمن مجموعه ای مخلوط از رسائل قرآنی است – در اصطلاح قرآن پژوهان ، در فن وجوه و نظائر قرآن کریم است . این کتاب ، اثری مستقل و ارزشمند در این زمینه به شمارمی آید و در آن ، وجوه معنایی 72 واژه از قرآن آمده است . دانشمندان ، کهن ترین اثر در این فن کتاب را "" الاشباه و النظائر "" مقاتل ابن سلیمان بلخی (فو : 150 ه.ق.) میدانند و در این نظر ، همداستانند . اگر صحت انتساب رساله مذکور به علی بن عبدالله بن عباس ، ثابت شود باید آن را کهن ترین نگاشته در این زمینه به حساب آورد که به نوبه خود ، ارزشی ویژه خواهد داشت . هیچ کدام از پنج نفری که در مصادر تراجم و رجال به این نام و نام پدر و جد ، نامبرده اند ، صاحب تالیف ، شمرده نشده اند ، با این وصف می توان قراین متعدد درون متنی و برون متنی برای صحت انتساب این رساله به علی بن عبدالله بن عباس ، اقامه کرد .
صفحات :
از صفحه 143 تا 155
  • تعداد رکورد ها : 115