جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 228
إشكالية تأويل آيات حاكمية الله عند محمد سعيد العشماوي ونصر حامد أبوزيد
نویسنده:
محمد رسيم فقير .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آنچه از این تحقیق استنباط می شود این است که هدف محمد سعید العشماوی و نصر حامد ابوزید اصلاح برخی مغالطه های تاریخی در تفسیر و قرائت آیات حکومت الهی با حذف حرمت و افسانه آنهاست. شخصیتی از ایدئولوژی های فایده گرایانه ارتدوکس دینی جزمی که ثابت و تکراری باقی مانده است.در اندیشه اسلامی تا عصر حاضر که متأسفانه نتایج فاجعه باری به همراه داشته است و شاید خطرناک ترین آنها تبدیل ایمان به ایدئولوژی به دلیل ابزاری بودن دین برای مقاصد دنیوی و سیاسی و تا حدی که به پایان تکفیر اندیشه رسید.
المرجعيات الابستمولوجية للمشاريع الفكرية
نویسنده:
حميدة عبدالقادر .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مقاله جداسازی منابعی است که از منظر معرفتی به پروژه های فکری میراث اسلامی تغذیه می کردند. که با پروژه های متعددی روبرو شد که از جمله آنها می توان به پروژه های حسین مروه، محمد عابد الجابری، الطیب تیزینی، محمد ارکون و ... اشاره کرد. پروژه مرحوم نصر حمید ابوزید (1943-2010) یکی از این پروژه‌ها محسوب می‌شود که این مقاله الگوبرداری می‌کند.در پاسخ به این سوال که با توجه به رویکرد میشل فوکو فیلسوف و متفکر فرانسوی (1926-1984) سعی در استفاده از روش فسیلی برای یافتن دارد. مهم ترین آن مراجع. بنابراین، این مقاله تلاشی در جهت شناخت مبانی یکی از این پروژه هاست. که بدون درک و ایستادن بر برخی از آنها; ما نمی توانیم این پروژه ها را ارزیابی کنیم، آنها را قضاوت نکنیم، و میزان خدماتی که آنها به اندیشه اسلامی عرب و اندیشه بشری ارائه کردند را بدانیم.
الحداثة الدّينيّة الإسلامية عند "نصر حامد أبو زيد" بين النصّ الأصليّ والنُّصوص الشّارِحة
نویسنده:
حديد أسماء .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
قواعد القراءة الهرمنيوطيقية للقرآن الكريم عند نصر حامد أبي زيد "قراءة نقدية للمناهج و النماذج"
نویسنده:
خير الدين فلاح
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه علمی حقایق زیر را برجسته می کند: - مفهوم نظریه هرمنوتیک در زمینه تاریخی، چارچوب فرهنگی و محیط اجتماعی آن. - مبانی تشکیل دهنده نظریه هرمنوتیک در طی مراحل پیدایش آن در چارچوب اندیشه مدرن غربی. - ممنوعیت دانلود نظریه هرمنوتیک بر متون حقوقی توسط متفکران مدرن عرب. بی توجهی به ابزار پزشکی قانونی در برخورد با متن قرآنی. شدت تعصب نسبت به میراث عربی-اسلامی و عجله در قضاوت آن. این پژوهش با عنوان: قواعد هرمنوتیکی قرائت قرآن کریم به روایت نصر حمید ابی زید، «خوانشی انتقادی از برنامه‌های درسی و الگوها» بود.
الضلع المفقود علاقة المفسر بالنص قراءة في منطلقات تأويلية نصر أبو زيد
نویسنده:
عبد الباسط سلامة هيكل
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله پژوهشی به‌عنوان خوانش مقدماتی یک پروژه بزرگ فکری و انتقادی است که محقق ادعای آشنایی با آن را ندارد، این پژوهش محصول بررسی مطالعات نصر و پژوهش‌های تجدیدشده بیش از ربع قرن نیست. این نه تسلیم پروژه فکری او و نه تخریب آن است، همانطور که برخی از مطالعات غیر عینی به آن تمایل دارند، بلکه تلاشی است برای پاسخ به یکی از بسیاری از سؤالات به تعویق افتاده که توسط محصول نصر مطرح شده است و محققان در مورد آن سکوت یا سکوت کردند... مقدمات اصلی تفسیر نصر در جنبه غربی و سنتی آن چیست؟ آیا نصر هنگام صورت‌بندی تفسیر خود متأثر از میراث بوده است؟ یا جستجوی پژواک هرمنوتیکی در میراث است؟ و چگونه رابطه نصر با میراث به یک رابطه متقابل و متقابل تبدیل شد که از تسلیم شدن، رنگ آمیزی، بازجویی یا جداسازی میراث خودداری می کند؟ محقق بر این باور است که آشنایی با این پاسخ‌ها در تبیین میراث، کشف رویکردهای جدید در خواندن آن و توسعه دانشکده پژوهش در مطالعات انتقادی زبان‌شناسی با هدف توسعه برنامه‌های درسی آن مهم است.
النص القرآني و الوحي في مشروع نصر حامد ابو زيد
نویسنده:
نجاري فضيلة . دهوم عبد المجيد .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
In this research, we discuss Nasr Hamed Abu Zaid’s opinion about revelation phenomenon, and the way how he reads the religious discourse; in addition to his attempts to link the divinity of the muhammedan message and the human understanding, as well as the doctrinal and inttelctual bases from which he starts to from the meaning of revelation. Thus, he presented a humanitarian presented a humanitarian proposal for revoltion or as he managed to call it “hominization of revelation”. The article attempts to expose Nasr Hamed Abu Zaid’s thoughts about “revelation phenomenon” ; then, the attempt to analyse and discuss it relying on the crotical method.
اشكالية قراءة القرآن في ضوء التاريخية عند نصر حامد أبو زيد
نویسنده:
بن فريحة قدور . عزيزو محمد .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
التاريخية المفهوم الملتبس - نصر حامد أبو زيد
نویسنده:
بختي أمينة . مخلوف سيد أحمد .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
قراءة في رؤية " موقف" نصر حامد أبو زيد من تأويل النص القرآني
نویسنده:
سعيـــد تــومي .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
الدراسات القرآنية المعاصرة ومأزق التأويل اللانهائي : قراءة في فكر نصر حامد أبو زيد ومحمد أركون
نویسنده:
براهمية زينة .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 228