جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 151
بازشناخت تطبیقی پدیدارشناسی دینی و هرمنوتیک میرچا الیاده در عرفانیّات تمهیدات عین‌القضات همدانی
نویسنده:
فاطمه رفعت خواه؛ عبّاس محمدیان؛ مهیار علوی مقدم؛ ابراهیم استاجی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
میرچا الیاده، در جایگاه پدیدارشناس و اسطوره‌پژوه دینی، با تأکید بر تأویل دینی - تاریخی، هرمنوتیک را بهترین شیوه برای کشف معانی و تأویل پیام‌های پنهان اساطیر، نمادها و آیین‌ها می‌داند. یکی از وجوه بررسی‌شدۀ او در پیوند با آیین شمن‌ها، جنبۀ‌ عرفانی آن است. در این پژوهش تلاش شده است باتوجّه به دیدگاههای تکثّرگرایانۀ میرچا الیاده در اسطوره‌شناسی، پدیدارشناسی دینی، مطالعۀ‌ دینی مبتنی بر هرمنوتیک، باور به دین به‌مثابة تجربة امر قدسی، زمان و مکان قدسی واسطوره به‌منزلۀ روایت‌کنندة تاریخ قدسی، با نگاهی تطبیقی، به بررسی عرفانیّات تمهیداتعین‌القضات همدانی بپردازد و ازاین‌رو، نگرش‌های الیاده، صرفاً به‌مثابة رهیافتی در تحلیل نگره‌های عرفانی عین‌القضات استفاده می‌شود. تمهیداتعین‌القضات همدانی ازجمله متون ارزشمند عرفانی‌ است که در آن، هدف غایی، رسیدن به مرتبة انسان مذهبی/ کامل و دست‌یافتن به زمان و امر قدسی است که در قالب کرامت رخ می‌نماید. درحقیقت انسان در ازل صاحب زمان قدسی بوده است؛ امّا در فرایند دنیوی، این مفهوم را از دست ‌داده و به انسان تاریخی تبدیل شده است. نگارندگان با کاربرد چارچوب فکری الیاده در شواهد مستخرج از کتاب تمهیدات، بر این باورند که ﺑﺴﻴﺎری از اﻧﺪﻳﺸﻪ‌ﻫﺎی اﺳﻄﻮره‌ای، رﻳﺸﻪ در اﻋﺼﺎری ﺑﺴﻴﺎر دور و ﻋﺎداﺗﻲ ﺑﺲ ﻛﻬﻦ دارﻧﺪ ﻛﻪ در ﮔﺬر ﻫﺰاره‌ﻫﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﻜﻞ‌داده و ﻛﺎرﻛﺮدی دگرﮔﻮنه ﻳﺎﻓﺘﻪ‌اﻧﺪ؛ اﻣّﺎ ﻫﻨﻮز ﻣﻮﺟﻮدﻳّﺖ ﺧﻮد را ﺣﻔﻆ ﻛﺮده‌اند و ﺑﺎ ﺗﻮﺟّﻪ ﺑﻪ ﺗﻘﺪّس و ﺿﺮورت‌ﺷﺎن، ﺗﻜﺮار می‌شوند. در این اثر، علاوه ‌بر شرح چگونگی آفرینش جهان هستی و انسان و نیز چرایی آفرینش و اهداف آن، روایت‌های ناب و تجربه‌های عرفانی فراوانی آمده است. دراین مقاله کوشیده می‌شود به تحلیل تمهیدات عین‌القضات همدانی از دریچة پدیدارشناسی دینی و هرمنوتیک و با نگاهی تطبیقی در حوزه‌های عرفان، فلسفه و دین‌پژوهی پرداخته شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 18
دین پژوهی جلد اول
نویسنده:
میرچا الیاده؛مترجم:بهاء الدین خرمشاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
این کتاب مجموعه مقالاتی است از برخی محققان خارجی که به وسیله میرچا الیاده ـ یکی از بزرگ‌ترین دین‌پژوهان دهه‌های اخیر ـ ویرایش گردیده است. اصل این مقالات اینک در دایره‌المعارف فلسفی پل ادواردز که یک دایره‌المعارف معتبر فلسفی می‌باشد، موجود است. مباحث دین‌پژوهی این دایره‌المعارف حوزه‌های مختلف دین‌پژوهی را شامل می‌شود. این جلد شامل دو دفتر می‌باشد که دفتر اول شامل سه مقاله دین‌پژوهی و یک مقاله بلند در باب اليانه و دفتر دوم شامل نه فصل می‌باشد. در پیشگفتار، مترجم به بیان برخی از ویژگی‌های این دایره‌المعارف و مقایسه‌ای اجمالی میان آن و دایرة‌المعارف دین و اخلاق» می‌پردازد و در ادامه به تفصیل سال‌شمار زندگی میرچا الیاده و آثار او مورد بررسی قرار می‌دهد.
تحلیل کارکرد نمادین غار در کیش میترائیسم بر بنیاد دیدگاههای میرچا الیاده
نویسنده:
علی صادقی منش؛ مهیار علوی مقدم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
میترائیسم، یکی از کهن‌ترین کیش‌های ایرانی، در راه هدایت پیروان خود، از نمادهایی اسطوره‌ای بهره می‌برد که تحلیل آنها رهبرندۀ مخاطب به درکی صحیح از جنبه‌های مختلف کارکرد این نمادها در این آیین است. مهرابه‌ها، نیایشگاههای پیروان این آیین، ساختاری نمادین دارند؛ این نیایشگاهها یا در غارهای طبیعی ساخته‌ یا به شکل غار طراحی شده‌اند. در این پژوهش تلاش شده است کارکرد نماد غار بر بنیاد دیدگاه الیاده و کارکرد این نماد در کیش میترائیسم بررسی شوند. در این پژوهش با تکیه بر دیدگاههای اسطوره‌شناختی و دین‌پژوهانۀ میرچا الیاده، نماد غار و کارکردهای ذکرشدۀ آن در متون مختلف بررسی شده‌اند و با بهره‌گیری از تحلیل‌های الیاده در آثار مختلفش، نگارندگان کوشیده‌اند کارکرد نمادین غار را در آیین میترائیسم بررسی کنند. بر پایۀ طبقه‌بندی نوین ارائه‌شده در این پژوهش و برایند واکاوی آثار الیاده، باید کارکرد نمادین غار در آیین میترائیسم را در زیرمجموعۀ «جایگاه نمادین آیین تشرف» دسته‌بندی کرد که در پیوند با «زهدان زمین ـ مادر» و «دنیای درون و ناخودآگاه» است.
صفحات :
از صفحه 133 تا 146
در جست و جوی منشأ دین
نویسنده:
میرچا الیاده؛ مترجم: علیرضا اسماعیل پور
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
نگاهی کوتاه بر: واقعیت تاریخی و پیام های آسمانی زرتشت
نویسنده:
میرچا الیاده؛ مترجم: حسین حیدری
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
دایرة المعارف دین
نویسنده:
میرچا الیاده ؛ مترجم: بهاءالدین خرمشاهی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
اقتدار دینی
نویسنده:
مانابو وایدا؛ مترجم: علیرضا شجاعی زند
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
اقتدار پدیده ای فراگیر و دائمی در تاریخ ادیان است؛ و در این ارتباط معمولا از اقتدار "سنت"، اقتدار "نصوص دینی"؛ اقتدار "کلیسایی" و اقتدار "تمدن ها" و امپراطوری های مبتنی برا داعیۀ دینی یاد می شود. همان طوری که قدرت قانونی طالب اطاعت و پیروی است، در ادیان ابتدایی و باستانی و اصولا هر جا که تقاضایی برای نظم بوده، این طلب نیز وجود داشته.
صفحات :
از صفحه 96 تا 106
اسطوره، رویا، راز
نویسنده:
میرچا الیاده؛ مترجم: رویا منجم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: علم,
م‍ت‍ون‌ م‍ق‍دس‌ ب‍ن‍ی‍ادی‍ن‌ از س‍راس‍ر ج‍ه‍ان‌
نویسنده:
م‍ی‍رچ‍ا ال‍ی‍اده‌؛ برگردان م‍ان‍ی‌ ص‍ال‍ح‍ی‌‌ع‍لام‍ه‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: شرکت نشر فراروان,
خدای ناپدیدشونده: زالموکسیس
نویسنده:
میرچا الیاده؛ مترجم: مانی صالحی‌علامه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
نیلوفر,
چکیده :
مانی صالحی علامه درباره کتابی که در دست ترجمه قرار دارد، به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: مجموعه مقالاتی از «میرچا الیاده» درباره اساطیر اروپای شرقی در کتابی به نام «خدای ناپدید شونده» منتشر می‌شود. وی ادامه داد: این کتاب برای نخستین‌بار در ایران منتشر می‌شود. یکی از مقالات آن درباره «زالموکسیس» خدای گتاها بود که یکی از آئین‌های اسرار را درست کرد. این اسطوره‌پژوه افزود: مقاله دیگر درباره خدا و شیطان در اساطیر آفرینش گیتی یا کیهان‌زایی است که ریشه‌های آن را در آسیای مرکزی و ایران و فنلاند و پشته اورالی، یعنی در اقوامی که در اوراسیا زندگی کرده‌اند، بررسی می‌کنند. این مترجم آثار میرچا الیاده افزود: مقاله دیگر درباره فرقه‌هایی در اروپای قرون وسطی است که یک جنگ صلیبی هم بر علیه آن انجام شد. مقاله‌ای دیگر از این کتاب به فرهنگ عامه در اروپای شرقی می‌پردازد که وجه تشابهش با ما زیاد است.
  • تعداد رکورد ها : 151