جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 53
احساس تنهایی معنوی مذهبی: ساخت و اعتبار یابی مقیاسی برای سنجش ابعاد مثبت و منفی احساس تنهایی
نویسنده:
فاطمه قابضی,شهلا پاکدامن,جلیل فتح آبادی,محمدرضا حسن زاده توکلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش با هدف تعیین ماهیت احساس تنهایی معنوی مذهبی و تهیه مقیاسی برای سنجش آن در دانشجویان بر پایه روش تحلیل عاملی اکتشافی صورت گرفت. برای تعیین روایی ابزار، گویه های اولیه که با استفاده از مبانی نظری و مقیاس های سنجش معنویت طراحی شده بودند، مورد ارزیابی 13 نفر از کارشناسان روان شناسی و 17 دانشجوی تحصیلات تکمیلی قرار گرفتند. پس از اصلاح، 605 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی (355 زن و 239 مرد)، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه احساس تنهایی معنوی مذهبی، با 49 گویه پاسخ دادند. نتایج تحلیل مؤلفه های اصلی با چرخش واریماکس، به استخراج چهار عامل احساس تنهایی در ارتباط با اولیاء دین، ارتباط با معنای زندگی، ارتباط با خدا و عامل مثبت ارتباط با خود انجامید. همچنین ضریب اعتبار مقیاس از طریق آلفای کرونباخ برای 44 گویه، 93/0 و ضرایب بازآزمایی عامل ها، به فاصله دو هفته، در دامنه 68/0 تا 91/0 به دست آمد که بیانگر اعتبار ابزار بود.
بازسازی مقیاس یکپارچه هوش معنوی: اعتباریابی، رواسازی، بررسی ساختار عاملی و فرآوری نسخه های موازی
نویسنده:
حسن بلند,فاطمه شاطریان محمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هوش معنوی «توانایی فطری و تجربه پذیرِ آدمی در افزایش سازگاری از طریق کنش ها و دریافت های معنوی» است. تلاش برای دست یابی به ابزار اندازه گیری معتبر، روا، منعطف و پژوهش پذیر در این زمینه و رویکرد معنویت گرایانه، هدف اصلی این پژوهش است.از این رو، نسخة کوتاه «مقیاس یکپارچه هوش معنوی» برگزیده و به فارسی برگردانده شد و در اختیار 414 تن از داشجویان دانشگاه گیلان (275 دختر و 139 پسر)، با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند، قرار گرفت. با تحلیل سؤالات مقیاس بر پایه محاسبه قدرت تشخیص، و حذف برخی سؤالات، 7 عامل «جهت گیریِ درون بنیاد، امیدِ مؤمنانه، پذیرش، معناجویی، پیوندگرایی، ثبات درونی و همسازی» به دست آمد که بر روی هم 48 درصد واریانس کل پرسش نامه را تبیین می کرد. همچنین با بهره گرفتن از روش نمره های T، هنجار و دامنة برش مقیاس آماج 40 گویه ای تعیین شد و دو نسخه موازی 20 گویه ای با مشخصه های آماری و ویژگی های روان سنجیِ مقایسه پذیر و بارهای عاملی همسان فراهم آمد.
ساخت و اعتباریابی پرسش نامه «سنجش نگرش معنوی»
نویسنده:
شهریار شهیدی,سعیده فرج نیا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از انجام این پژوهش ساخت و اعتباریابی پرسش نامه ای به منظور «سنجش نگرش معنوی» است. بر این اساس، 43 سؤال 5 گزینه ای به روش «نمره گذاری لیکرت» طرّاحی شد. روایی صوری و محتوایی سؤالات از طریق نظرخواهی از 19 نفر از استادان متخصص مورد بررسی قرار گرفت و پایایی آن نیز از طریق اجرا بر روی 40 نفر از دانشجویان به روش «بازآزمایی» و به فاصلة زمانی 5 هفته،61/0 محاسبه شد. سپس پرسش نامه بر روی 235 نفر از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی اجرا شد و با استفاده از تحلیل عوامل با روش «چرخشی» از نوع «واریماکس» 2 عامل با مقدار ویژة بالاتر از 5 به شرح ذیل مشخص گردید: «نگرش معنوی»، «توانایی معنوی». همچنین همسانی درونی پرسش نامه از طریق محاسبة آلفای کرونباخ، 91/0 به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده، پرسش نامة «سنجش نگرش معنوی» از اعتبار و روایی مناسب برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مناسب برای پژوهش در زمینة معنویت و رشد معنوی استفاده کرد.
رواسازی و بررسی اعتبار آزمون بازخورد خوردن
نویسنده:
بابایی سمیه, خداپناهی محمدکریم, صالح صدق پور بهرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 61 تا 68
ملاحظات روش شناختی در مطالعات فرهنگی
نویسنده:
رضایی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مساله روش توجه چندانی را در مطالعات فرهنگی به خود جلب نکرده است. شاید نشود این غیبت را نوعی غفلت یا اهمال تلقی کرد، بلکه بهتر است از وجود مناقشه بر سر این موضوع سخن گفت که آیا مطالعات فرهنگی می تواند روش شناسی و تکنیک های متمایزی داشته باشد یا خیر؟ در این مقاله، ابتدا درباره مناقشه مذکور بحث می شود و سپس، به مسائل مهمی پرداخته می شود که هرگونه بحث از روش مطالعات فرهنگی ناگزیر از توجه به آنهاست. دوگانه های کمی / کیفی، معرفت شناسی طرفدار بازنمایی / اصالت ضدبازنمایی، چارچوب های رشته ای / غیررشته ای، تجربه / نظریه و بالاخره، روش و نسبت آن با استراتژی های رهایی بخشی از جمله محورهای عمده بحث در این مقاله اند.
رواسازی و بررسی اعتبار پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن
نویسنده:
بابایی سمیه, خداپناهی محمدکریم, صالح صدق پور بهرام
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه :هدف پژوهش حاضر رواسازی و بررسی اعتبار پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن بود.روش: بدین منظور 100 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه شهید بهشتی که بصورت تصادفی خوشه ای انتخاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از اطمینان از اعتبار ترجمه، روش های زیر شامل تحلیل گویه ها (درجه دشواری، ضریب تمیز و روش لوپ)، روایی (روایی محتوا و روایی سازه که خود شامل تحلیل عاملی تاییدی و همبستگی درونی بود) و اعتبار (عامل ها و نمره کل پرسشنامه) بکار رفت.یافته ها: تحلیل عاملی تاییدی، پنج عامل: هیجان های منفی،در دسترس بودن، فشار اجتماعی، ناراحتی جسمانی و فعالیتهای مثبت را تایید کرد. میزان آلفا برای عامل ها بین 0.71 تا 0.78 بدست آمد.نتیجه گیری: به طور کلی می توان گفت پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن معتبر شناخته شده و با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان از آن در تحقیقات مربوط به رفتارهای خوردن و مهار وزن استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 81
اعتبار و روایی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ)
نویسنده:
پناهی شهری محمود, فتحی آشتیانی علی, آزادفلاح پرویز, منتظر غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: احساس بودن در یک مکان، احساس حضور نامیده می شود. هدف این پژوهش بررسی اعتبار و روایی نسخه فارسی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ) در محیط مجازی بود.روش: 118 داوطلب مذکر پس از مواجهه با محیط مجازی از نوع رانندگی در بازی رایانه ای، در شرایط مختلف (رانندگی در گیم نت، به عنوان مسافر و رانندگی در شرایط ساده، دشوار و دلخواه) به این پرسش نامه پاسخ دادند.یافته ها: تحلیل عاملیIPQ ، به استخراج سه عامل انجامید که 64% واریانس مشترک را تبیین می کرد: واقعی بودن، حضور در مکان و مشارکت. مقیاس های «حضور در مکان» و «واقعی بودن» و نمره کل حضور هنگامی که آزمودنی ها در تعامل با محیط مجازی بودند (رانندگی)، به گونه ای معنی دار بیشتر از هنگامی بود که به عنوان مسافر در کنار راننده بودند. ضرایب اعتبار همسانی درونی، تنصیفی و دوباره سنجی این پرسش نامه به ترتیب 0.87، 0.85 و 0.74 بود. همبستگی سه مقیاس با یکدیگر و با نمره کل احساس حضور معنی دار بود.نتیجه گیری: نسخه فارسی پرسش نامه احساس حضور ایگروپ (IPQ) مقیاسی روا و معتبر برای ارزیابی احساس حضور در محیط های مجازی است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 34
اعتبار و روایی پرسش نامه سبک زندگی مبتنی بر خودکارآمدی وزن در افراد دارای اضافه وزن و چاق
نویسنده:
نویدیان علی, عابدی محمدرضا, باغبان ایران, فاتحی زاده مریم السادات, پورشریفی حمید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی پرسش نامه سبک زندگی مبتنی بر خودکارآمدی وزن انجام شد.روش: این بررسی از نوع مقطعی است و در آن 118 نفر که با نمایه توده بدنی بیش از 25 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند به کمک پرسش نامه سبک زندگی مبتنی بر خودکارآمدی وزن مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی اعتبار از روش بازآزمایی و برای تعیین روایی از روش های مختلف از جمله روش تحلیل عاملی با مولفه های اصلی، همبستگی سوالات با نمره کل و با پرسش نامه خودکارآمدی عمومی شرر و روایی بیرونی بهره گرفته شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های آماری ضریب همبستگی، تحلیل عاملی و آزمون T تحلیل شدند.یافته ها: ضریب اعتبار این ابزار به شیوه بازآزمایی برای کل پرسش نامه 0.91 به دست آمد. به کمک تحلیل عاملی، 5 عامل «هیجان های منفی»، «در دسترس بودن مواد غذایی»، «فشارهای اجتماعی»، «ناراحتی های جسمانی» و «فعالیت های مثبت و سرگرم کننده» از پرسش نامه اصلی استخراج و تایید شد. همچنین، همبستگی 5 عامل با نمره کل پرسش نامه، همبستگی معنی دار با نمره پرسش نامه خودکارآمدی عمومی شرر (r=0.62؛ P<0.001) و افزایش نمره کل پرسش نامه طی آموزش تغذیه، همه نشان دهنده کفایت و کارآیی این پرسش نامه بود.نتیجه گیری: پرسش نامه سبک زندگی مبتنی بر خودکارآمدی وزن را می توان به عنوان ابزاری معتبر و مناسب برای استفاده در محیط های آموزشی، بالینی و پژوهشی به کار برد.
صفحات :
از صفحه 217 تا 222
ویژگی های روان سنجی پرسش نامه سلامت روانی و جسمانی ویر
نویسنده:
فولادوند خدیجه, فرزاد ولی اله, شهرآرای مهرناز, سنگری حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش، با هدف بررسی روایی و اعتبار پرسش نامه سلامت روانی و جسمانی (فرم کوتاه 36 سوالی نسخه) SF-36 (V2) ویر اجرا شد.روش: 320 دانشجوی کارشناسی دانشگاه تربیت معلم شهر تهران (188 دختر، 132 پسر) که از طریق روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده بودند، به پرسش نامه SF-36 (V2) و پرسش نامه فشارزاهای دانشجویی پولادی ری شهری پاسخ دادند. در این پژوهش، به منظور بررسی ساختار عاملی (روایی سازه)، روایی افتراقی و اعتبار پرسش نامه SF-36 از تحلیل عامل اکتشافی، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.یافته ها: ضرایب آلفای کرونباخ نشان داد که عامل ها و مقیاس های پرسش نامه SF-36 (V2) از اعتبار بالایی برخوردارند. نتایج تحلیل عامل اکتشافی نیز دو عامل سلامت روانی و جسمانی را در این پرسش نامه نشان داد. ضریب همبستگی SF-36 (V2) و فشارزاهای دانشجویی، -0.68 بود (p<0.001). نتیجه گیری: SF-36 (V2)، پرسش نامه ای روا و معتبر برای بررسی سلامت روانی و جسمانی است.
صفحات :
از صفحه 201 تا 207
هنجاریابی، روایی و اعتبار پرسش نامه باور به مهارت ها (SCI)
نویسنده:
حق شناس لیلا, عابدی محمدرضا, مهرابی حسینعلی, امیرجعفری امین صالح, باغبان ایران
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف اصلی پژوهش حاضر هنجاریابی، بررسی روایی و اعتبار پرسش نامه باور به مهارت ها یا خودکارآمدی حرفه ایی (SCI) در دانشجویان دانشگاه اصفهان بود.روش: نمونه پژوهش 420 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند که از هفت دانشکده (از هر دانشکده 60 نفر) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایی انتخاب شدند و پرسش نامه باور به مهارت ها روی آنها اجرا شد. روش مورد استفاده در این پژوهش آمار توصیفی شامل محاسبه نمراتT ، رتبه درصدی و ضریب همبستگی بود. جدول هنجار درصدی و استاندارد نیز برای دانشجویان تهیه شد.یافته ها: اعتبار آزمون به روش آلفای کرونباخ بین 0.75 تا 0.82 و به روش بازآزمایی بین 0.71 تا 0.84 محاسبه شد. ضرایب روایی یعنی همبستگی بین دو پرسش نامه باور به مهارت ها و پرسش نامه استرانگ دارای دامنه ایی بین 0.45 تا 0.72 و در سطح 0.01 معنی دار بود.نتیجه گیری: پرسش نامه باور به مهارت ها ابزار معتبری برای ارزیابی میزان باور افراد از حیطه های شغلی است و می توان در راهنمایی و مشاوره هدایت شغلی و تحصیلی از آن استفاده نمود.
صفحات :
از صفحه 325 تا 330
  • تعداد رکورد ها : 53