جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تحليل بلاغی آيات قرآنی در متن دو كتاب مختصر المعانی تفتازانی و جواهر البلاغه احمد
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫از آنجا كه شناخت اعجاز قرآن و درك اختصاصات بلاغى و نكتههاى ظريف آن از ديرباز مورد توجه علماى بلاغت بودهاست، در منابع علم بلاغت مثل دو كتاب مورد تحقيق در بسيارى از موضوعات بلاغى به آيات قرآن استشهاد شدهاست. به همين جهت در اين پاياننامه شواهد قرآنى اين دو كتاب استخراج و تحليل شدهاند. شواهدى نيز از زبان فارسى در خصوص بديع در اين پايان نامه آمدهاست.
اهداف حکومت از منظر قرآن و حديث (با تأکيد بر مقايسه با حکومت‌هاي رايج)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : نوشتار حاضر با توجه به ماهيت حکومت در آموزه‌هاي قرآني و روايي، تفاوت حکومت در دين اسلام و جوامع اديان ديگر و نيز مؤلفه‌هاي اصلي حکومت در اسلام و غرب را تجزيه و تحليل مي‌کند. نويسنده ويژگي‌هاي حکومت اسلامي از جمله خدامحوري و محوريت توحيد در ارکان حکومت اسلامي را بازگفته و با ويژگي‌هاي حکومت در غرب، مانند سکولاريسم، امانيسم و ليبراليسم مقايسه کرده است. وي همچنين ضمن مقايسه اهداف حکومت در اسلام و غرب، تفاوت ماهوي حکومت و سياست در اسلام و غرب را نتيجه گرفته است. از نظر وي فلسفه و هدف حکومت در اسلام تأمين عدالت در همه عرصه‌ها و رشد و تعالي انسان‌ها است، در حالي که هدف اصلي حکومت کشورهاي غيراسلامي، تأمين آزادي، معاش، امنيت و رفع نيازهاي مادي آن‌هاست. وي در چهار فصل به بررسي تطبيقي حکومت در اسلام و غرب مي‌پردازد. در فصل اول به بررسي مفهوم حکومت اسلامي و جايگاه حکومت در اسلام پرداخته و بر جنبه الهي داشتن حکومت، طبق آيات و روايات تأکيد کرده و ادله عقلي و نقلي ضرورت حکومت را ذکر مي‌کند. در فصل دوم اصول و مباني حکومت از منظر اسلام و حکومت‌هاي غير ديني را بررسيده و توحيد محوري، غايتمندي خلقت، انسان شناسي، عدم جدايي دين از سياست و امامت و رهبري را از مؤلفه‌هاي حکومت اسلامي و سکولاريسم، امانيسم، ليبراليسم و دموکراسي را از مؤلفه‌هاي حکومت‌هاي غير ديني و لاييک مي‌شمارد. وي در فصل سوم هدف حکومت در اسلام را دعوت به توحيد و احياي ارزش‌هاي ديني و انساني و مبارزه با بدعت‌ها خوانده و دفاع از محرومين، رفع ظلم و مظاهر طاغوت و گسترش عدالت اجتماعي را در حکومت اسلامي يک اصل دانسته، در حالي‌که اهداف اصلي حکومت در حکومت‌هاي غير ديني فقط تأمين نيازهاي دنيوي مردم عنوان شده، که آن هم در حد شعار است و در بسياري مواقع به عمل منجر نمي‌شود و واقعيت ندارد.
توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : اين پايان نامه مباني، اهداف، علل و موانع رسيدن به توسعه اقتصادي مطلوب را از منظر قرآن کريم و آموزه‌هاي نظام اقتصادي اسلام تبيين مي‌کند. نويسنده در هشت فصل به مباحث پيش گفته در نوشتار خود پرداخته و پيشنهادهايي براي رسيدن جامعه اسلامي به توسعه اقتصادي پايدار بر اساس مباني اعتقادي و اصول نظري ارائه کرده است. فصل اول به مفاهيم و کليات تحقيق اختصاص دارد و مفهوم رشد از ديدگاه قرآن و اقتصاددانان، مفهوم توسعه و تعاريف آن، ابعاد توسعه و اهداف آن از نظر اسلام، تعاريف مختلف توسعه اقتصادي، اهداف توسعه اقتصادي در اسلام و شاخص‌هاي مهم توسعه و ويژگي‌هاي کيفي و کمي آن بيان مي‌گردد. در فصل دوم جايگاه توسعه اقتصادي در قرآن، مسؤوليت انسان در آباداني زمين، استفاده صحيح از نعمت‌هاي خدادادي و ايجاد تغيير وتحوّل بنيادين توسعه اقتصادي در جامعه اسلامي بررسي شده است. فصل سوم به مباني اعتقادي توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن کريم اختصاص يافته و مسأله توحيد، عدل (عدالت)، نبوت، امامت و معاد، از جمله مباني اصلي توسعه اقتصادي در اسلام قلمداد مي‌گردد. در فصل چهارم اصول نظري توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن، مانند اصل جانشيني و ويژگي‌هاي جانشينان، اصل تأمين عدالت در جامعه اسلامي، اصل الگو و نمونه بودن جامعه اسلامي، اصل دعوت و اصل رحمت با دوستان و شدت عمل با دشمنان تبيين شده است. در فصل پنجم اهداف توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن، اعم از اهداف غايي، اهداف مياني، برقراري عدالت اقتصادي، کسب استقلال اقتصادي، قدرت اقتصادي برتر و ايجاد رفاه براي مردم شرح داده مي‌شود. در فصل ششم برخي شاخص‌هاي توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن همچون: رشد توليدات، درآمد و توزيع آن و رفاه عمومي بيان گرديده است. در فصل هفتم عوامل توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن، مانند عوامل مادي توسعه اقتصادي و عوامل معنوي ذکر مي‌شود. در فصل هشتم و پاياني نيز موانع و آفات توسعه اقتصادي از ديدگاه قرآن همچون: گناهان بشر، ظلم، ربا، اسراف، کفران نعمت و آفات توسعه اقتصادي، مانند رفاه زدگي، غرور کاذب، طغيان و فخر فروشي بيان شده است.
قرآن و ظهور حضرت مهدي " عليه السلام "
نویسنده:
رضواني ، علي اصغر، 1343‏-‏
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه و تحقيق بخشي از کتاب (اسرار التکرار في القرآن) المسمي البرهان في توجيه متشابه القرآن لما فيه من الحجة و البيان لتاج القراء محمود بن حمزه الکرماني (ت.حدود 505 ه) دراسة و تحقيق عبداقادر احمد عطا
نویسنده:
‫ميرباقري فيروزآباد، ربابه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
بررسی مواردلغوی،صرفی، نحویو بلاغی منافقين در قرآن و حديث
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پاياننامه آيات مربوط به منافقين جمعآورى و تجزيه و تركيب شده، سپس لغات دشوار شرح گرديده و شأن نزول آيات و نكات بلاغى آنها بيان شدهاند.
نقد و بررسی استنادات قرآنی و روایی مهدی نصیری در کتاب اسلام و تجدد
نویسنده:
جعفر دروگر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این نوشتار در پی نقد و بررسی استنادات قرآنی و روایی آقای مهدی نصیری در کتاب اسلام و تجدد می باشد.ایشان که از مخالفین ارتباط و سازگاری اسلام با تجدد و مدرنیته می باشند در راستای اثبات ادعای خود،بانهایت جانب داری از پیشفرض ذهنی خود به آیات و روایاتی استناد کرده است. در این نوشتار ابتدا مبانی و اصول و روشهای صحیح تفسیر آیات و نقد روایات قید شده و آیات و روایات مورد استناد نصیری، با عرضه به این مبانی، در بوته آزمایش قرار گرفته تا میزان صحت و اعتبار مدعیات ایشان کشف شود. در پایان ابعاد مختلف دیدگاه نصیری آسیب شناسی شده است.