جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تصحیح و تحقیق مبحث امامت کتاب متشابه القرآن ابن شهرآشوب
نویسنده:
داودرئیسی خیرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه به تصحیح وتحقیق مبحث امامت از کتاب صمتشابه القرآن و المختلف فیه براساس مقابله چهار نسخه خطی و یک نسخه چاپ شده پرداخته شده است. مفسر آن صمحمد بن علی بن شهر آشوب، یکی از دانشمندان امامی مذهب قرن ششم هجری است که از محضر علمایی چون طبرسی، زمخشری، قطب راوندی، ابوالفتوح رازی و... کسب فیض نموده و با دو واسطه از جانب شیخ ابوجعفر طوسی روایت نقل کرده است. صمتشابه القرآن، تفسیری موضوعی بوده کهدر باب چهارم آن، طی ‎23 فصل، مؤلف خواسته با استشهاد به حدود ‎360 آیه قرآن امامت ائمه دوازده گانه(ع) را به اثبات برساند. وی در تفسیر این آیات از دلایل عقلی و نقلی بهره برده و در این مسیر بیشتر قصد داشته به روایاتی استناد کند که مورد اتفاق هر دو فرقه شیعه و اهل سنت باشد. در این مبحث، ابتدا به ضرورت وجود امام و لزوم عصمت او پرداخته و سپس به فضائل و مناقب امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهرا(س) و اولاد آنان پرداخته است و در ادامه در راستای اثبات حقانیت امامت ائمه(ع) به آیاتی از قرآن که بیانگر شأن ویژه ایشان است، استناد کرده است. ضمن اینکه مؤلف درصدد است تا با استفاده از این آیات خلافت را امری مهم، حساس و ضروری نشان دهد که امت پیامبر(ص) و عقول آنان یارای انتخاب و اختیار رهبران دینی را نداشته و این امر تنها از مسیر وحی و نص صریح میسر است. پس از آن مؤلف شبهات وارد شده از سوی مخالفین را پاسخ گفته و در نقد ادعاهای مخالفین و ذم خلفای سه گانه به آیاتی از قرآن استناد کرده است. در این پایان نامه، ضمن گزارش اختلاف نسخ، آیات، اخبار و اقوال، تخریج شده و مواردی که لازم به توضیح بوده، در پاورقی آمده است. همچنین قبل از شروع متن اصلی، جهت آشنایی با شخصیت مؤلف، مختصری از شرح حال او گزارش شده است./
افسانه سوره های نورین و ولایه
نویسنده:
فتح الله نجارزادگان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
دو سروه نورین و و لایت با تلفیق پریشان و ناشیانه ای از آیات قرآن و در عباراتی سست و مغلولط درباره وصایت و مناقب امام علی (ع) ساخته شده است پس از تحقیق فراوان معلوم گردید این دو سوره در قرن یازده قمری در هندوستان توسط عده ای ناشناس جعل و نشر شده است تنها منبع شیعی که از این دو سوره یاد می کند کتاب تذکره الائمه از آثار قرن 12 ق است که مولف آن منبع خود را ذکر نمی کند بنابراین ادعای برخی خاورشناسان و سلفیان در این که شیعه آن دو سوره را از متن قرآن دانسته و می پندارد که در زمان جمع آوری قرآن توسط عثمان از قرآن فروافتاده است و هم اکنون در مصحف امام علی (ع) موجود است بی اساس و فاقد هر نوع مدرکی است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 26
«دست نوشتی عتیق از مناقب ابن شهر آشوب»
نویسنده:
جویا جهانبخش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
ابن‌شهرآشوب‌المازندرانی حیاته‌ و آثاره‌العلمیة‬
نویسنده:
م‍ح‍م‍دب‍ن‌ع‍ل‍ی‌ اب‍ن‌‌ش‍ه‍رآش‍وب‌؛ ‏‫موسسه‌الامامیه للثقافه والبحث‌العلمی بمازندران مرکز‌الدراسة و احیاء آثار ابن‌شهرآشوب‌السروی‬؛ زیرنظر شرکت انتشارات علمی و فرهنگی‬.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‬تهران: ‏‫ندای نیایش,
بررسي و تحليل روش ابن شهر آشوب در تفسير متشابهات القرآن
نویسنده:
‫آقاتبار رودباري، علی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫موضوع اين پايان نامه شرح وتحليل متشابه القرآن ابن‏ شهر آشوب است. اين پايان نامه مشتمل بر يك مقدمه ودو بخش است. در مقدمه اين رساله به شرح حال ابن‏شهرآشوب مفسر قرآن (قرن ششم هجرى)، پرداخته شد. بخش يكم آن مشتمل بر ذكر معانى لغوى واصطلاحى محكم ومتشابه، فلسفه وحكمت وجود آيات متشابه در قرآن، ذكر اسباب تشابه واقسام آن، اهم كتبى كه در موضوع آيات متشابه نوشته شده ودر پايان اين بخش به بررسى كلى كتاب متشابه القرآن ومختلفه از جهت: مضمون، ويژگى، ابواب وفصول، مآخذ وطريقه مؤلف ونقاط ضعف او اشاره شده است. بخش دوم اين رساله شامل آيات متشابه‏اى است كه ابن‏شهرآشوب به تفسير وتأويل آن پرداخته است. سبك وروش ما در اين بخش عبارت است از: الف - طرح سؤال پيرامون آيه‏اى كه مورد ابهام واقع شده است. ب - پاسخ به سؤال با استفاده از كتب تفسيرى عصر مؤلف ومعاصرمان. ج - تأييد يا رد نظر مؤلف پيرامون آيه با استفاده از تفاسير ارائه شده. كليد واژه‏ها: محكم، متشابه، توحيد، نبوت، عدل، امامت، تجسيم، تشبه، تسبيح، تحريف.
مثالب النواصب ، او الصوالب القواصب فی مطاعن النواصب
نویسنده:
/ تالیف رشیدالدین محمد بن علی بن شهر آشوب بن ابی نصر بن ابی الجیش المازندرانی السروی ,اب‍ن‌ ش‍ه‍رآش‍وب‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
اب‍ن‌ش‍ه‍رآش‍وب‌ "در ح‍ری‍م‌ ولای‍ت‌"
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ م‍ح‍م‍درح‍ی‍م‌ ب‍ی‍گ‌م‍ح‍م‍دی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ت‍ه‍ران‌: س‍ازم‍ان‌ ت‍ب‍ل‍ی‍غ‍ات‌ اس‍لام‍ی‌، م‍رک‍ز چ‍اپ‌ و ن‍ش‍ر، ۱۳۷۴.,
نگاهى به تفسیر ابن شهر آشوب
نویسنده:
على نقى خدایارى
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله