جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 394
امام زمان(ع) در کتاب نجم‌الثاقب در قالب گفتگو با محدث علامه نوری‌طبرسی
نویسنده:
ح‍س‍ی‍ن‌ ب‍ن‌ م‍ح‍م‍دت‍ق‍ی نوری ؛ تنظیم کننده: طاهر خوش.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مناظره،گفتگو و میزگرد , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: بهار دلها‏‫,
چکیده :
گفتارهایی درباره «امام زمان»(ع) بر اساس یادداشت‌های کتاب «نجم الثاقب» است. نویسنده در این نوشتار با انتخاب شیوه پرسش و پاسخ از نویسنده کتاب نجم الثاقب علامه میرزاحسین طبرسی نوری و مخاطب قرار دادن او، موضوعاتی که وی در کتاب خود درباره امام زمان(ع) مطرح کرده است را به شکل مجموعه سوالات و جواب‌ها ارایه داده است. مباحث این اثر در ضمن پنج فصل تدوین شده است. در فصل اول به معرفی علامه نوری پرداخته شده است. در فصل دوم آشناسازی مخاطبان با کتاب نجم الثاقب مد نظر نویسنده بوده است. در فصل سوم چهل موضوع در ارتباط با امام عصر مطرح و توضیح داده شده است. در فصل چهارم کراماتی از آن حضرت عنوان شده است. موضوع فصل پایانی نیز کتاب‌هایی درباره غیبت از زبان علامه نوری معرفی شده است.
جهد القريحة في تجريد النصيحة
نویسنده:
ابن تیمیة؛ تلخیص جلال الدین سیوطی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
چکیده :
هذا الكتاب هو ملخص كتاب (نصيحة أهل الإيمان في الرد على منطق اليونان) أو ما يعرف بـ (الرد على المنطقيين) لشيخ الإسلام ابن تيمية رحمه الله من تلخيص الإمام السيوطي.
چکیده بدایه المعارف‌ الالهیه: همراه با حاشیه‌ای ارزشمند از بزرگان کلام، فلسفه و عرفان اسلامی
نویسنده:
احمد افشاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , حاشیه،پاورقی وتعلیق , خلاصه اثر , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قزوین: مهرگان دانش‏‫,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
فصل سوم کتاب کبری در منطق: نيازهاى تصديق
نویسنده:
میر سید شریف جرجانی
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مقدمه کتاب کبری در منطق
نویسنده:
میر سید شریف جرجانی
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تعدد ادیان
عنوان :
نویسنده:
جان هیک؛ مترجم: بهاءالدین خرمشاهی
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر
منابع دیجیتالی :
خیرِ کثیرِ «حفظ آزادی و اختیار انسان» یا حذف تکوینی «شرورِ قلیلِ طبیعی و اخلاقی»؟ پاندمی کرونا و طرح «مسئله شر» در گفت‌وگو با محسن کدیور: خدا «وجودی قانون‌مند» است
نویسنده:
محسن کدیور
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , خلاصه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
خدای من «خدایی قانون‌مدار» است. قانون او «سنن الهی» است و او با این سنن در کار جهان و انسان دائما حاضر و ناظر و فعال است. خدای کدیور در بالاترین حد متصور آزادی و اختیار انسانی را پاس می‌دارد. در زمان رخ دادن «شرورِ قلیلِ طبیعی» متاسف است که چرا انسان در مقابل این پدیده‌های طبیعی خود را مسلح نکرده، و در زمان وقوع شرور انسانی از آدمیان ستمگری که در حق دیگر بندگانش ظلم روا می دارند به شدت ناخشنود است و از اینکه بندگان مظلومش متحمل رنج و درد می‌شوند، عمیقا غمگین است. اما با توجه به «خیر کثیرِ آزادی و اختیار انسانی» کیفر ستمکار و پاداش ستمدیده را به آخرت موکول کرده است. افراد عجول و آنها که افق دیدشان در حد دنیای مادی است (یا می‌گویند آخرت را چه کسی دیده!) می‌خواهند با حذف «شرور قلیل دنیوی» بهشت اخروی به همین دنیا بیاید، فارغ از اینکه آنها با چنین تلقی دنیا را به جهنم تبدیل می کنند. کدیور این خدایِ حافظِ آزادی و اختیار انسان که حکمت و رحمتش را با تمام وجود لمس می کند عاشقانه دوست دارد. در زمان دشواری و بلا یاد او بزرگ‌ترین مایه آرامش، و دعا به درگاه او به روح آدمی چنان قوتی می‌دهد که هر ناملایمی تحمل کردنی است.
بررسی نسبت عقل و وحی از منظر فلسفه و مکتب تفکیک
نویسنده:
هیئت نقد و نظریه پرداز: حمید پارسانیا، غلامرضا فیاضی، محمدتقی سبحانی، سید جعفر سیدان
نوع منبع :
مقاله , خلاصه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: حوزه نت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
سال گذشته در پی ارسال نامه اندیشمندان و پژوهشگران حوزه علمیه و دانشگاه ها خدمت مقام معظم رهبری و تأکید بر مسأله تولید علم و جریان آزاد و متعهد نقد و نظریه پردازی علمی، معظم له نیز در جوابیه ای مراکز علمی و مسئولین مربوطه را موظف به پیگیری این امر مهم کردند. از این میان برخی مراکز دانشگاهی و دبیرخانه نهضت آزاداندیشی و دفتر جنبش نرم افزاری در حوزه علمیه قم به طور مستقیم و با تلاشی قابل تقدیر، به فعالیت های متعددی از جمله برگزاری کرسی های نقد و نظریه پردازی پرداخته اند. نشریه معارف از این شماره در بخش جدیدی با نام "کرسی مقد و نظریه پردازی به ارائه بخش هایی از این مباحث می پردازد. در این کرسی ها یک یا دو نظریه پرداز به ارائه دیدگاه خاص و نظریه خود در موضوع مورد بحث پرداخته و چند تن از اندیشمندان نقد و بررسی نظریه را از دیدگاه خود ارائه می کنند این شماره از نشریه به بخش اول نشست "بررسی نسبت عقل و وحی از منظر فلسفه و مکتب تفکیک" که با حضور آیت الله سیدان به عنوان نظریه پرداز و حجج الاسلام فیاضی و پارسانیا به عنوان منتقد برگزار گردید اختصاص دارد که تقدیم استادان محترم می گردد.
  • تعداد رکورد ها : 394