جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 300
بررسى تاریخ عاشورا
نویسنده:
محمد ابراهیم آیتي؛ تقریر نویس: مهدي انصاري
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: انتشارات امام عصر (عج) ‫ ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب بررسی تاریخ عاشورا، مجموعه 17 سخنرانی است ( متن کتاب شامل پانزده سخنرانی است و به پایان آن دو سخنرانی دیگر اضافه شده که مطالب آن اختصاص به امام حسین علیه السلام ندارد. ) که مرحوم حجه الاسلام و المسلمین دکتر محمد ابراهیم آیتی رضوان الله علیه در سالهای 1342 و1343 شمسی در رادیو ایران ایراد کرد موضوع سخنرانی‌ها تاریخ عاشوراست و در آن ضمن توصیف قیام امام حسین علیه السلام به تحلیل آن پرداخته شده. در سخنرانی اول تا چهارم گزارشی از قیام آن حضرت تا عاشورا ارائه شده و در سخنرانی پنجم تا پانزدهم از رخدادهای بعد از قیام سخن رفته است. در این سخنرانی‌ها تقریباً همان اندازه که به قیام و شهادت امام پرداخته شده، از خطبه‌ها و برخوردهای اسیران اهل بیت سخن رفته و به این موضوع بیش از آنچه توجه می‌شود، توجه شده است.
بانوی کربلا حضرت زینب سلام الله علیها
نویسنده:
عایشه بنت شاطی؛ مترجم: رضا صدر
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : حوزه علمیه قم دفتر تبلیغات اسلامی مرکز انتشارات ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
عایشه بنت الشاطی، از نویسندگان چیره ‏دست مصری است که کتاب هایی چند درباره شخصیت های اسلامی به خصوص مادر پیامبر، همسران پیامبر و دختران پیامبر نوشته است. این بانوی دانشمند، چند سال پیش از دنیا رفت. از کتاب او درباره شخصیت عظیم حضرت زینب سلام الله علیها، به نام «بطله کربلا» ترجمه‏ های دیگری هم انجام گرفته است، اما ترجمه استادانه و شیوای مرحوم آیت الله صدر، از برجستگی خاصی برخوردار است. نویسنده، در بخشی پدران و نیاکان زینب کبری سلام الله علیها را معرفی می‏ کند، سپس با پرداخت ادیبانه تولد این گوهر در مدینه در سال ششم هجرت، به دوران غم بار کودکی این دختر که مصادف با رحلت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و شهادت مادرش حضرت فاطمه سلام الله علیها است می‏ پردازد. در مقطعی به ازدواج حضرت زینب سلام الله علیها با عبدالله بن ‏جعفر و ثمره فرخنده این وصلت می ‏پردازد. ترسیم صحنه‏ هائی از زندگی او در دوران امامت پدر بزرگوارش امیر المؤمنین علیه السلام و برادر مظلومش امام حسن مجتبی علیه السلامو نقش آفرینی این شیرزن در حماسه کربلا، بخش هایی دیگر از این کتاب است. فصل عاشورایی زندگی وی، برجسته‏ ترین فصل کتاب محسوب می‏ شود که سبکی روایی، جذاب و داستان گونه دارد، تا آن جا که کاروان اهل بیت، با کاروان سالاری زینب کبری سلام الله علیها به مدینه باز می ‏گردد و همواره احیاگر یاد عاشورا و رسواگر جنایات بنی امیه بر ضد خاندان نور و عصمت است، تا آن که یک سال و نیم پس از حادثه کربلا، از دنیا می ‏رود. هرچند که بافت کلی کتاب، بیشتر داستانی است و همین بر جاذبه کتاب افزوده است، ولی با نقل هایی از منابع، فضایل و شخصیت علمی و اجتماعی او را هم ترسیم می‏ کند.
امام حسین علیه السلام و عاشورا از دیدگاه اهل سنت
نویسنده:
مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب امام حسین علیه السلام از دیدگاه اهل سنت توسط مرکز پژوهش­‌های اسلامی صدا و سیما منتشر شده است. این کتاب شامل شش فصل اصلی است که عبارتند از: شرح حال، فضایل و مناقب، ویژگی­‌های اخلاقی و سیره عملی، موضع­‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی، امام حسین علیه السلام و واقعه عاشورا و سخنان حکیمانه تهیه، تدوین و تنظیم شده است. موضوعاتی چون شمایل ظاهری، نقش انگشتر، همسر و فرزندان، ویژگی­‌های موروثی و نقش رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در تربیت در فصل اول و مصداق آیه تطهیر، از منظر پدر و برادر، از منظر اندیشمندان و اصحاب در فصل دوم و همچنین عبودیت و بندگی حق، جود و کرم، حسن خلق، خانواده دوستی و تواضع در هم­نشینی با نیازمندان در فصل سوم مطرح شده است. در فصل چهارم نیز به موضوعاتی مانند مخالفان بیعت با یزید، سیاست تطمیع، موضع­‌ گیری امام حسین علیه السلام در زمان معاویه، علت و انگیزه قیام و در فصل پنجم نیز به اتمام حجت با دشمن، سخنان زهیر بن قین، تحول حربن یزید ریاحی، شهادت بنی هاشم، تعداد شهدای کربلا و در فصل پنجم به موضوعاتی چون توصیف خدا، مقام تسلیم و رضا، توکل، زهد، بی­‌وفایی دنیا، آزادگی، حق­‌الناس و پرهیز از بیهوده کاری پرداخته شده است. در بخشی از این کتاب آمده است: امام حسین علیه السلام به تصریح شیعه و سنی، در زمره اهل بیتی است که به نص قرآن از هرگونه کژی و خطا به دور است، بنابراین گفت­‌وگو درباره امام حسین علیه السلام گفتمان قرآنی و وحدت­‌آفرین است. در ادامه آورده شده است: محبت به آن حضرت اختصاص به مذهب خاصی ندارد و همه مسلمانان به او عشق می‌ورزند و او را مقتدای خود می­‌دانند. برهمین اساس، کتاب حاضر بر آن است تا گوشه‌ای از فضایل و سیره الهی آن حضرت در منابع اهل سنت را جهت پشتیبانی از برنامه‌های رسانه ملی بازنمایی و بازخوانی نماید. در دیباچه این کتاب آمده است: پرداختن به زندگانی امام علیه السلام آثار متعددی دارد که از آن جمله می‌توان به الگوسازی برای نسل جوان، فرهنگ­‌سازی برای ارتقای اخلاق فاضله در جامعه، آشنایی مردم مسلمان جهان با شخصیت­‌های مهم صدر اسلام، زمینه­‌سازی برای ایجاد وحدت در بین مسلمانان و کاهش اختلافات مذهبی اشاره کرد. در دیباچه کتاب آمده است: شایسته است رسانه ملی که وظیفه رشد اخلاقی و پالایش درونی افراد و ایجاد همدلی بین مسلمانان را برعهده دارد، با پرداختن به این اسوه‌های مشترک، نقش مهم خود را ایفا کند
اكسیر العبادات فی أسرار الشهادات المجلد 1
نویسنده:
آغا بن عابد الشیروانی الدربندی؛ تحقیق محمد جمعه بادی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منامه: شرکه المصطفی,
چکیده :
مجموعه سه جلدی "اكسیر العبادات فی أسرار الشهادات" درباره امام حسین ع و شخصیت والای امام حسین علیه السلام و ذکر حوادث طول عمر شریف امام حسین ع می باشد.
از دیار حبیب
نویسنده:
مهدى شجاعى
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی انتشارات مدرسه برهان,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از دیار حبیب، رمانی است کوتاه که گوشه هایی از زندگی حبیب بن مظاهر یار سالخورده حضرت سیدالشهدا علیه السلام را به تصویر می کشد؛ البته قسمت اعظم آن، به شهادت حبیب در کربلا اختصاص دارد و وصف عشق و شیدایی او به امام زمانش. داستان از زاویه دید دانای کل روایت می شود و به ده بخش تقسیم شده است. داستان از جایی آغاز می شود که حبیب بن مظاهر و میثم تمّار در ملاقاتی، مقابل چشم عده ای از مردم، هر یک از عاقبت کار آن دیگری و چگونگی شهادتش خبر می دهند و از هم جدا می شوند و... در این کتاب می خوانیم: جان در قفس تن حبیب، بی تابی می کند. حبیب، به حال خود نیست. انگار رخت پیری را کنده است، در چشمه عشق، وضوی ارادت گرفته است و یکباره جوان شده است. جوانی که خویش را به تمامی از یاد برده است و لجام دل به دست عشق سپرده است. هیچ کس حبیب را تا کنون به این حال ندیده است، گاهی آن می کشد، گاهی نگاهی به خیام حرم می اندازد، گاهی به افق چشم می دوزد، گاهی خود را در نگاه معشوق گم می کند، گاهی می گرید و گاهی می خندد.
  • تعداد رکورد ها : 300