جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312314
تاثیر آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی در رشد این مهارت ها
نویسنده:
کریم زاده منصوره, اخوان تفتی مهناز, کیامنش علیرضا, اکبرزاده نسرین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش به بررسی اثربخشی آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی به معلمین زن و مرد در رشد مهارت های هیجانی- اجتماعی آنان پرداخت.روش: مطالعه از نوع طرح های آزمایشی است که در آن 68 معلم پایه های چهارم و پنجم ابتدایی با حداقل 10 سال سابقه تدریس و مدرک لیسـانس به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (18 زن و 16 مرد) و آزمایش (20 زن و 14 مرد) قرار گرفتند. ابزار سنجش مهارت های هیجـانی- اجتمـاعی، پرسش نامه هوش هیجانی- اجتماعی بار- ان بود که دارای 90 گویه و 5 عامل درون فردی، بین فردی، سازگاری، مدیریت استرس و خلق عمومی است که توسط سموعی هنجاریابی شده است. مهارت های هیجانی- اجتماعی در 10 جلسه 2 ساعته در حوزه مهارت های درون فردی و بین فردی آموزش داده شد.یافته ها: عملکرد گروه آزمایش در مهارت های هیجانی- اجتماعی کلی و خرده مولفه های آن نسبت به عملکرد گروه کنترل بیشتر و تفاوت بین دو گروه معنی دار است. این نتایج پس از 4 ماه در مهارت های هیجانی- اجتماعی کلی و خرده مولفه های آن، کاهش معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: طراحی برنامه ‌هایی برای آموزش معلمان می تواند کمک بالقوه سودمندی برای رسیدن به ابعاد گوناگون هوش هیجانی- اجتماعی نماید. نخستین گام در اجرای برنامه های یادگیری هیجانی- اجتماعی، درگیر نمودن معلمان با این مهارت ها و رشد توانمندی های هیجانی- اجتماعی آنان است.
صفحات :
از صفحه 143 تا 149
تحلیل فضا به مثابه گفتمان کاوی میدانی
نویسنده:
غلامرضاکاشی محمدجواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحلیل گفتمان تا جایی که به پژوهش ها و آثار میشل فوکو بازمی گردد، به هیچ روی منحصر به تحلیل متن نبوده است. اما ساماندهی به روشهای پژوهش گفتمانی که عموما بعد از مرگ فوکو انجام گرفت بیشتر بر تحلیل متن متمرکز بوده است. به تدریج ساماندهی به روشهای تحلیل گفتمانی به منزله روشی پدیدارشناختی و تجربی از صرف پژوهش متن فاصله می گیرد. محصولات فرهنگی، کنش های اجتماعی و نهادها نیز می توانند موضوع تحلیل گفتمان واقع شوند. در این مقاله فضا به منزله میدانی تازه برای پژوهش گفتمانی معرفی شده است و ضمن عرضه جوانب نظری به برخی از تکنیک های فضا پژوهشی نیز اشاره شده است.
صفحات :
از صفحه 101 تا 129
روش تحلیل شبکه: استفاده از رویکرد شبکه های کل در مطالعه اجتماعات متن باز
نویسنده:
باستانی سوسن, رییسی مهین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحلیل شبکه برای مطالعه ساخت اجتماعی، مجموعه ای از نظریه ها، مفاهیم، روش ها، تکنیک ها و ابزارها را ارائه می کند. در این مقاله روش تحلیل شبکه اجتماعی با رویکرد شبکه کل مطالعه می شود. در این مقاله پس از مرور نظریه شبکه های اجتماعی، تحلیل شبکه به عنوان روش تحقیق مطالعه می شود. برای این کار، نوع داده های شبکه ای، شیوه های جمع آوری و اصول و شاخص های مورد نیاز برای تحلیل و تفسیر آنها توضیح داده شده است. برای روشن تر شدن این روش و نحوه استفاده از آن، نمونه ای از تحقیق انجام شده روی اجتماعات توسعه دهندگان نرم افزارهای آزاد یا متن باز با رویکرد شبکه های کل ارائه شده است. در این نمونه تحقیق، علاوه بر توضیح شیوه تحلیل شبکه، نحوه استخراج اطلاعات شبکه های آنلاین نیز بیان شده است. در مجموع مقاله نشان می دهد که چگونه می توان از تحلیل شبکه برای مطالعه ساخت استفاده کرد.
تاثیر عملکرد کلی خانواده بر وضعیت هویت دانش آموزان
نویسنده:
فرزانه خو مرجان, یارمحمدیان احمد, مولوی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر عملکرد کلی خانواده بر وضعیت هویت دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر اصفهان بود.روش: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. بدین منظور 140 دانش آموز دختر پایه های اول تا سوم دبیرستان به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند که پس از حذف پرسش نامه های ناقص، تعداد 121 پرسش نامه برای تجزیه و تحلیل پذیرفته شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسش نامه سنجش خانواده (FAD) و پرسش نامه سنجش حالات هویت بنیون و آدامز (EOM-EIS2) بود. داده های به دست آمده با روش های آماری تحلیل عوامل (با استفاده از روش چرخشی واریماکس) و تحلیل مانوای تک گروهی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بین عملکرد کلی خانواده و 3 وضعیت هویت آشفته، تعلیق در هویت یابی، و هویت زودشکل گرفته رابطه معنی داری وجود دارد، اما بین عملکرد کلی خانواده و هویت تحقق یافته، رابطه معنی داری وجود ندارد.نتیجه گیری: نه تنها عامل عملکرد خانواده بلکه عوامل فرهنگی و میزان جدایی فردیت نیز در دستیابی به هویت بسیار موثر هستند و می توانند در شکل گیری هویت تاثیرگذار باشند. از طرف دیگر، باید به تاثیر کودک بر رفتار والـدین و دوجـانبه بودن روابط والـدین- نوجوان در مورد رفتـارهـای مشکل آفرین و هویت یابی در دوران نوجوانی نیز توجه شود.
صفحات :
از صفحه 135 تا 142
مطالعه رابطه سطح توسعه یافتگی اقتصادی - اجتماعی با میزان جرائم خشن در بین استان ها
نویسنده:
زارع بیژن, زندی لک علی اکبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با توجه به رابطه معکوسی که اغلب پیشینه نظری و تجربی خارجی بین توسعه و جرائم خشن نشان داده است، این پرسش مطرح شد که آیا در ایران روند مشابهی وجود داشته است؟ در این پژوهش فرض شد که هر چه سطح توسعه یافتگی اقتصادی - اجتماعی استان ها در ایران بیشتر باشد، از میزان جرائم خشن کاسته می شود. برای تبیین مساله تحقیق از نظریه های فشار ساختاری و خرده فرهنگ خشونت استفاده شده است. روش تحقیق این پژوهش روش آماری است که با استفاده از داده های ثانویه و رسمی انجام شده است. سطوح تحلیل این تحقیق در سطح کلان است و واحد تحلیل استان های کشور (28 استان) است. دوره زمانی مورد مطالعه سال های 1376 تا 1380 است. برای آزمون فرضیه ها از آزمون های همبستگی پیرسون، همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که رابطه مثبت و نسبتا ضعیفی بین توسعه اقتصادی - اجتماعی و ابعاد آن با میزان جرائم خشن در بین استان ها وجود دارد، اما زمانی که هر کدام از اجزای تشکیل دهنده شاخص جرائم خشن (قتل، ضرب و جرح، نزاع های دسته جمعی) با توسعه اقتصادی - اجتماعی و ابعاد آن در رابطه گذاشته شدند، مشاهده شد که فقط قتل (که 2.2 درصد از کل شاخص جرائم خشن را در برمی گیرد) رابطه معکوسی با توسعه اقتصادی - اجتماعی و ابعاد آن دارد.
صفحات :
از صفحه 97 تا 125
رواسازی نسخه ایرانی پرسش نامه ارزیابی دانشجویان از کیفیت تدریس
نویسنده:
طالع پسند سیاوش, نظیفی مرتضی, بیگدلی ایمان اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف این مطالعه رواسازی نسخه ایرانی پرسش نامه ارزیابی دانشجویان از کیفیت تدریس و آزمون مقدماتی الگوی مارش در ارزشیابی کیفیت تدریس بود.روش: در کل 339 دانشجوی دانشگاه سمنان در این مطالعه شرکت داشتند. شرکت کنندگان پرسش نامه ارزیابی دانشجویان از کیفیت تدریس را تکمیل نمودند و نمرات امتحان پایان ترم آنها جمع آوری شد. تحلیل عاملی اکتشافی، همبستگی سوال- نمره کل و تحلیل اعتبار برای بررسی ویژگی های روان سنجی ابزار اجرا شد. تحلیل عاملی تاییدی، به منظور فراهم آوردن شواهد روایی اجرا شد.یافته ها: تحلیل عاملی اکتشافی، مدلی 6 عاملی را آشکار کرد. درحالی که مدل 6 عاملی با روش تحلیل عاملی تاییدی برازنده نبود. هماهنگی درونی پرسش نامه ارزیابی دانشجویان از کیفیت تدریس بالا بود (a=0.936). نمرات ارزیابی از کیفیت تدریس با پیشرفت تحصیلی دانشجویان به طور معنی دار مرتبط بود (r=0.50).نتیجه گیری: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، ساختار 9 عاملی مارش را تایید نمی کند، اما با این دیدگاه مارش که کیفیت تدریس سازه ای چندبعدی است، همسو است. بر پایه نتایج، استفاده از این ابزار برای ارزیابی کیفیت تدریس اساتید و تفسیر آن باید با احتیاط همراه باشد.
صفحات :
از صفحه 127 تا 134
ویژگی های روان سنجی مقیاس "اقدام برای رشد شخصی" در دانشجویان
نویسنده:
جوشن لو محسن, قائدی غلامحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر، بررسی پایایی (همسانی درونی)، روایی سازه، روایی همگرا و تفاوت های جنسیتی موجود در مقیاس "اقدام برای رشد شخصی" در دانشجویان ایرانی بود.روش: 205 دانشجوی دانشگاه تهران (117 دختر و 88 پسر) وارد مطالعه شدند. از همه آزمودنی ها خواسته شد تا به مقیاس 9 ماده ای "اقدام برای رشد شخصی" به همراه مقیاس های رضایت مندی از زندگی، عواطف منفی و مثبت، بهزیستی روان شناختی و اجتماعی پاسخ دهند. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، آزمون t برای گروه های مستقل و تحلیل همبستگی با اصلاح بونفرونی استفاده شد.یافته ها: همسانی درونی این مقیاس معادل 0.87 به دست آمد که نشان از اعتبار مطلوب این مقیاس در نمونه حاضر داشت. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی مبین آن بود که این مقیاس در نمونه پژوهش حاضر از ساختاری تک عاملی برخوردار است. این نتیجه توسط تحلیل آماری تاییدی نیز تایید شد. همبستگی های بین این مقیاس و مقیاس های روایی همگرا معنی دار و در جهت مورد انتظار بود.نتیجه گیری: مقیاس PGI در دانشجویان ایرانی از ساختاری تک عاملی و اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است.
صفحات :
از صفحه 121 تا 125
مقایسه فعالیت سیستم های مغزی/رفتاری و ابعاد کمال گرایی در بیماران کرونری قلب و افراد سالم
نویسنده:
موذن سمیه, آزادفلاح پرویز, صافی مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان فعالیت سیستم های مغزی/رفتاری و ابعاد کمال گرایی در مردان مبتلا به بیماری کرونری قلب و افراد سالم، برای توصیف دقیق تر نیمرخ روانی بیماران کرونری قلب به اجرا درآمد.روش: 50 مرد متاهل با میانگین سنی 53 سال دارای تحصیلات دیپلم و بالاتر از آن و مبتلا به بیماری کرونری قلب که برای اولین بار در بخش قلب یکی از بیمارستان های تهران بستری شده بودند؛ و 50 مرد مراجعه کننده به یک کلینیک دندانپزشکی که از نظر متغیرهای گروه سنی، تاهل و سطح تحصیلات با گروه بیماران یکسان شده بودند، پرسش نـامه های بازداری/ روی آوری کارور و وایت و کمال گرایی چندگانه هویت و فلت را تکمیل کردند.یافته ها: مردان مبتلا به بیماری کرونری قلب در مقایسه با افراد سالم، سیستم فعال ساز رفتاری غالب و فعال تری داشتند. همچنین مردان مبتلا به بیماری کرونری قلب در دو بعد کمال گرایی خویشتن مدار و کمال گرایی دیگرمدار به طور معنی دار بیش از افراد سالم واجد ویژگی های کمال گرایی بودند. در گروه مردان مبتلا به بیمـاری کرونری قلب، همبسـتگی میـان خرده مقیاس های سیستم فعال ساز رفتاری و ابعاد سه گانه کمال گرایی بیشتر از افراد گروه سالم بود.نتیجه گیری: اجزای خاصی از ساختار الگوی رفتاری ریخت A با اختلالات کرونری قلب به صورت اختصاصی رابطه دارند. بنابراین فعـالیت سیستم فعـال ساز رفتاری و ابعاد کمـال گرایی می توانند مولفه های مناسبی در تحلیل های روان شناختی بروز بیماری کرونری قلب باشند.
صفحات :
از صفحه 113 تا 119
مطالعات فرهنگی و مطالعات حافظه
نویسنده:
ذکایی محمدسعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحولات ساختاری و ارزشی برآمده از چرخش فرهنگی در جوامع معاصر، به موازات رشد، توجه به مقوله حافظه را به دنبال داشته است. حافظه فرهنگی به ابزار مهمی در تولید گفتمان ها و بازنمایی ها و نیز شکل دهی هویت فرهنگی گروه های اجتماعی و ارتباط با بسیاری از نهادها و ساختارهای اجتماعی تبدیل شده است. پیوند حافظه با فرهنگ عامه پسند و نقش صنایع فرهنگی در تولید، بازآفرینی یا تغییر حافظه های فرهنگی اهمیت استراتژیک آن را در سیاست فرهنگ توضیح می دهد. مقاله حاضر در پی تشریح زمینه ها، کارکردها و آثار رواج مطالعات حافظه به عنوان یک سنت آکادمیک بین رشته ای و معرفی رویکردها و نیز روش های عمده آن به ویژه در سنت مطالعات فرهنگی است. مطالعات حافظه، علاوه بر افزودن دستورکارهایی پراهمیت در مطالعه زندگی روزمره و فرهنگ عامه پسند، سهم زیادی نیز در پیوند علوم انسانی و اجتماعی و درک بهتر از پیچیدگی های فرآیندهای اجتماعی و فرهنگی دارد.
صفحات :
از صفحه 72 تا 96
سبک های اسنادی و سبک های یادگیری همگرا- واگرا در دانشجویان افسرده و عادی
نویسنده:
قاسمی نظام الدین, فتحی آشتیانی علی, رییسی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تحقیق حاضر با هدف مقایسه سبک های اسنادی و سبک های یادگیری همگرا- واگرا در دانشجویان افسرده و عادی انجام شد.روش: این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است که با نمونه گیری در دسترس، سبک یادگیری و سبک اسنادی 170 دانشجو در مقطع کارشناسی را به کمک پرسش نامه سبک های یادگیری کلب (LSI) و پرسش نامه سبک های اسنادی (ASQ) برای وقایع خوشایند و ناخوشایند سنجید. افراد به کمک پرسش نامه افسردگی بِک به دو گروه افسرده (45 نفر) و عادی (125 نفر) تقسیم شدند. داده های به دست آمده با آزمون من- ویتنی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: دانشجویان افسرده در مقایسه با دانشجویان عادی، در موقعیت های مثبت از اسناد درونی و پایدار کمتری استفاده کردند و بین دو گروه از لحاظ سبک اسنادی کلی- اختصاصی در موقعیت مثبت تفاوت معنی داری وجود نداشت. درصورتی که در موقعیت منفی، دانشجویان افسرده در مقایسه با دانشجویان عادی از اسناد درونی بیشتری استفاده کردند و در سایر ابعاد اسنادی تفاوتی با هم نداشتند. به علاوه، بین گروه افسرده و غیرافسرده در استفاده از سبک یادگیری (همگرا- واگرا) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین افراد دارای سبک یادگیری همگرا در مقایسه با افراد دارای سبک یادگیری واگرا، در موقعیت های منفی از اسنادهای بدبینانه بیشتری استفاده نکردند.نتیجه گیری: شنـاخت سبک اسنـادی و الگوی یادگـیری افـراد می تواند به عنوان دو متغیر مهم شناختی در فهم آسیب پذیری شناختی اختلالات هیجانی نقش مهمی ایفا کند.
صفحات :
از صفحه 105 تا 111
  • تعداد رکورد ها : 312314