جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312383
تاثیر پولس بر فرهنگ مسیحیت تا قرن پنجم
نویسنده:
ابوالفضل عبدالله نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
‫‫هدف پژوهش شناخت مسیحیت واقعی و مسایل انحرافی ان و عواملی که در این انحراف دخالت داشته است. روش نمونه گیری : فیش برداری از منابع و ماخذ و روش پژوهش : کتاب عهد جدید و کتابهای تاریخی و کلامی است . طرح پژوهش : با بررسی زندگی عیسی علیه السلام و حواریون و بزرگان دین مسیح و تاریخ ان زمان حال متوجه میشویم که مسیحیت فعلی با مسیحیت طبق نظر عیسی علیه السلام اختلاف فاحشی دارد . مسیحیت فعلی با شرک و انحرافات گوناگون همراه است در صورتی که هیچ گاه ان حضرت با ان موافقت نکرده بود. عامل اصلی اتنحراف دین مسیحیت شخصی به نام پولس بوده است. با بررسی زندگی پولس رسول و حواریون دیگر مسیحیت انحرافی و مسیحیت واقعی شناخته میشود. نتیجه کلی : عامل اصلی انحراف مسیحیت ، شخصی به نام پولس رسول بوده است. او و همفکرانش با نزدیک کردن فلسفه و ادیان دیگر به مسیحیت ، این دین بزرگ را منحرف ساختند .
فرهنگ اصطلاحات عرفانی بر اساس کتب شرح تعرف ترجمه رسالة قشیریه . ترجمه عوارف المعارف
نویسنده:
مهین عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
رساله حاضر در حقیقت فرهنگ نامه ای است که با استخراج کلیه اصطلاحات عرفانی از سه کتاب (شرح تعرف، ترجمه رساله قشیریه و ترجمه عوارف المعارف) تهیه و تنظیم شده است. البته ابتدا در مورد این سه کتاب و مطالب آن ها توضیحاتی آمده است.
حضرت ابراهیم و اسماعیل و اسحاق(ع) از دیدگاه تورات و قرآن
نویسنده:
فاطمه دبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پایان نامه حاضر حضرت ابراهیم، اسماعیل و اسحاق را در سه بخش بررسی کرده است. در بخش اول، آنها در تورات و دیگر کتب غیراسلامی بررسی شده و در بخش دوم، با تکیه بر آیات قرآن و تفاسیر بررسی گردیده اند و در بخش سوم میان مندرجات تورات و قرآن مقایسه به عمل آمده است
مطالعه ی جامعه شناختی مدرنیته و جنبش های دینی جدید «مورد ایالات متحده ی آمریکا در قرن بیستم»
نویسنده:
ارسطو میرانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پژوهش موضوع جنبش های دینی جدید و تأثیر مدرنیته بر پیدایش آنها در جامعه ی مدرن مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به روش کتابخانه ای و اسنادی و با رویکردی میان رشته ای، یعنی استفاده ی همزمان از بینش های بدست آمده از شاخه های گوناگون علوم انسانی در دین پژوهی، انجام گرفته است. نتیجه ی استفاده از چنین روشی، فهم برخی از علل مهم پیدایش و رشد جنبش های دینی جدید در غرب و بویژه ی جامعه ی آمریکا می باشد نتیجه ی نهایی این پژوهش بدین صورت می باشد که مدرنیته به مثابه ی نظام اجتماعی و شیوه ی زندگی و اندیشه ی مدرن، دین سنتی در جامعه ی غربی را برای گروه بزرگی از مردم آمریکا از انجام کارکردهای خویش ناتوان ساخته است، اما آنها را به دین بی نیاز ننموده است. علاوه براین، انسان در جامعه ی مدرن با معضلاتی چون بحران معنا و تنهایی مواجه گشته است که دین در حل آنها می تواند نقش بسزائی ایفاء کند. جنبش های دینی جدید واکنش هایی هستند، برخاسته از نیاز انسان مدرن به ایمان دینی، معنایی برای زندگی و گریز از تنهایی.
بررسی زیارتگاه ها و اماکن مذهبی استان گلستان، گرگان و گنبد
نویسنده:
شعبان کاغذلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:هدف پژوهش بررسی علل آمدن علویان و امامزادگان به طبرستان و گرگان و برگزاری آیین های مذهبی و مراسم زیارت امامزادگان و اماکن مذهبی استان گلستان (گرگان و گنبد) می باشد. روش پژوهش : در این رساله سعی شده که اماکن مذهبی و تاریخی که بیشتر مورد پذیرش مردم منطقه می باشد به صورت نمونه انتخاب و همچنین آیین های موجود در بین مردم این دو شهرستان مورد بررسی قرار گیرد. طرح پژوهش : الف - کتابخانه ای : بررسی و مطالعه ی کتاب ها و نشریات تاریخی و فرهنگی. ب- میدانی: مراجعه به افراد مطلع در این زمینه ونویسندگان علمای مذهبی و همچنین مراجعه به اداره های مرتبط با این امامزادگان. ابزار اندازه گیری: در تهیه ی این رساله ضمن حضور و دیدن از زیارتگاه ها و عکس برداری از اماکن مقدسه وسنگ نوشته ها و سن گ قبرهای موجود در این اماکن استفاده شده است. طرح پژوهش بررسی زیارتگاه ها و اماکن مذهبی شهرستان های استان گلستان . نتیجه کلی : تدوین مطالبی در باب آشنایی با پیشینه ی تاریخی و فرهنگی مذهبی استان و بررسی اماکن تاریخی و مذهبی و جایگاه آنها در بین مردم این منطقه .
فرجام شناسی از دیدگاه اسلام و مسحیت
نویسنده:
نسترن فهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع آخرالزمان و فرجام جهان یکی از مباحث اساسی و بسیار کاربردی در حوزه دین پژوهی می باشد که همواره مورد بحث و بررسی قرارگرفته است. این مبحث، موضوعات فراوانی را نیز شامل می شود که یکی از مهمترین آنها مساله ظهور منجی آخرالزمان است که مورد توافق همه ادیان الهی و نیز تاحدودی ادیان غیرالهی می باشد. از دیگر مباحث مهم در این موضوع، بررسی حوادث و رویدادها و نیز جنگهایی است که در این دوره اتفاق می افتد، البته این حوادث و اتفاقات در ادیان مختلف تا حدودی مشابه یکدیگر است و از جهاتی نیز بایکدیگر تفاوت دارد. از تشابهات آنها این است که در کنار منجی معمولا یک ضد منجی نیز ظهور می کند که همواره دشمن اصلی منجی قلمداد می شود. اما در مورد چگونگی ظهور منجی و نیز شخصیت وجودی منجی و ضدمنجی و همچنین سایر حوادث آخرالزمان تمایزاتی میان ادیان وجوددارد. اما این نکته حائز اهمیت است که ادیان سامی، از تشابهات بیشتری بهره می جویند، این پایان نامه به بررسی این مباحث در دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت و همچنین نگرش این دو دین به مبحث آخرالزمان در عصر حاضر می پردازد. برای بررسی این موضوعات با مراجعه به کتب و منابع این دو دین و بررسی تطبیقی آن، نتایجی چند حاصل گردیده است. از جمله، این که رویکرد این دو دین بزرگ آسمانی به این مبحث، چگونه است و نیز عقاید و باورهای مسلمین و مسیحیان در این باره چگونه تبیین گردیده است. هرچند که نفوذ عوامل بسیاری در این رویکرد تاثیر بسزایی داشته است. این پایان نامه با رویکردی تاریخی و با ارائه مستندات تاریخی و روایی و حدیثی به این موضوع پرداخته است.
حضرت عیسی ( ع) از منظر اسلام و مسیحیت
نویسنده:
مریم میرنژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق که با عنوان حضرت عیسی(ع) از منظر اسلام و مسیحیت می باشد در حقیقت، مقایسه ای اجمالی بین قرآن و انجیل در مورد حضرت عیسی(ع) است که به منظور شناخت بیشتر از شخصیت این پیامبر اولولعزم الهی صورت گرفته و مباحثی مانند انجیل شناسی و مسیح شناسی و اوصاف و معجزات حضرت عیسی(ع) در انجیل و قرآن مورد بررسی قرار می گیرد و انحرافاتی چون تثلیث و تجسد الهی مسیح(ع) در معرض نقد و ارزیابی قرار می گیرد. منابع اصلی مورد استفاده در این کار تحقیقی قرآن و کتب مقدس مسیحیان می باشد و در کنار آن از کتب مختلفی مانند مسیحیت شناسی مقایسه ای ( محمد رضا زیبایی نژاد) و درآمدی بر الاهیات تطبیقی اسلام و مسیحیت ( عبدالرحیم سلیمانی اردستانی) و... استفاده شده است. همچنین روش مورد استفاده در این تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی است و از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده قبلی- روش کتابخانه ای- انجام شده است. با مطالعه این مجموعه خواننده درمی یابد که مسیحی که قرآن معرفی می کند، چهره ای کاملاً متفاوت با مسیحی دارد که کتاب مقدس ( عهد قدیم و عهد جدید) از وی ارائه می دهد و این امر به علت تحریفاتی است که در اناجیل صورت گرفته، مسیح قرآن، بنده ی مقرب خدا و در شمار یکی از پیامبران اولوالعزم الهی است، که از زنی پاکدامن به نام مریم? بدون پدر متولد شد و سراسر زندگیش ( از تولد تا عروجش) با معجزات فراوانی همراه بود. اما از منظر مسیحیان و کتاب مقدس شخصیت وی دارای ابعاد مختلفی است، گاهی او بنده و فرستاده خداست، زمانی پسر خدا می شود، و در کنار پدر ( خدا) و روح القدس قرار می گیرد و زمانی فرا می رسد که او خود خدا و یا خدا- انسان است که برای نجات بشریّت از کفاره ی گناه اولیه ای که آدم(ع) و حوا مرتکب شدند، به صلیب کشیده می شود تا رستگاری را برای بشریّت به ارمغان بیاورد و از سوی دیگر درمی یابد که قرآن بر تمامی این عقاید شرک آلود خط بطلان می کشد و مسیح را پیراسته از این اتهامات، معرفی می کند، علاوه بر این عقل و منطق انسانی نیز، نادرستی این پندارهای غلط را اثبات می کنند. واژگان کلیدی این تحقیق شامل قرآن، انجیل، عیسی(ع)، تثلیث و حواریون می باشد.
تجسد و تجلی ( مقایسه تجسد از دیدگاه مسیحیت و تجلی در عرفان )
نویسنده:
ابوالفضل طهماسبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش حاضر آشنایی با عقیده تثلیث و تجسد نزد مسیحیان و تجلی در عرفان اسلامی و مقایسه تجلی و تجسد بوده است و با روش کتابخانه ای انجام شده است و نتیجه گرفته است که عقیده تثلیث و تجسد باطل می باشد.
بررسی تطبیقی حکم توهین به شخصیت های مقدس در ادیان الهی
نویسنده:
محمد رضا جواهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آشکار شدن نظریه ادیان درباره اهانت به نبی و فرستاده خدا، عامل روشن شدن جایگاه الهی و منزلت پیامبران در نزد خداوند و مردم است.کشف و اظهار حکم شرعی توهین به شخصیت های مقدس ادیان الهی، نقش قابل توجهی در باز داشتن عموم انسانها از اهانت دارد. در این رساله به ترتیب حکم توهین به زرتشت در کیش زرتشتی و حضرت موسی(ع) در آیین یهود و حضرت عیسی(ع) در مسیحیت سرانجام حکم اهانت به خاتم الانبیاء و المرسلین، رسول اعظم، حضرت محمد(ص) در دین اسلام به طور مستند تبیین گردیده است. محقق برای دسترسی به حکم هر دین، نخست منابع رسمی و قانونی دینی را شناسایی کرده و سپس با ابزار و شیوه علمای آن دین، حکم اهانت به پیامبرشان را از درون منابع، استنباط و تدوین نموده است. در آیین های زرتشت، یهودیت و مسیحیت، همانند دین اسلام«کتاب مقدس»و«سنت» و«فتاوای دانشمندان مذهبی» اعتبار و حجیت دینی دارد و دلیل حکم شرعی است. این تحقیق با استناد به همین منابع رسمی ادیان ثابت می کند که پیامبر در آیین های زرتشت، یهودیت، مسیحیت و دین اسلام، در بالاترین مرتبه الهی قرار دارد و دارای«حقوق» ویژه ای است و مردم نسبت به او«وظایف» خاصی دارند. از این رو اطاعت، احترام، تعظیم و رعایت حقوق وی بر همگان واجب است و توهین به او از بزرگترین گناهان می باشد.
تحلیل و بررسی جایگاه سفر در متون عرفانی تا قرن هفتم هجری
نویسنده:
فاطمه طاهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
سیر و سفر از موضوعات بسیار مهم عرفانی اسلامی و به تبع آن ادبیات عرفانی است . این موضوع در این متون در دو جنبه ی سفر آفاقی و سفر انفسی مطرح است. سفر انفسی که خود از اهمیّت بیشتری نیز برخوردار است، در حقیقت همان عرفان است زیرا عرفان به ویژه در بخش عملی خود همان سفر است، که سالک از طریق آن می تواند منازل نفس خویش را پشت سر گذارد و به سر منزل مقصود دست یابد. از این جهت نگارنده بر آن شد که موضوع سیر و سفر را در جنبه های مختلف خود در آثار عرفانی تا قرن هفتم هجری بررسی نماید و بدین منظور اقدامات ذیل انجام شد. -در فصل اول یا تعاریف ابتدا معنای لغوی واژگان کلیدی پایان نامه که عبارتند از: سفر، سیر، سلوک، سالک و مسافر با مراجعه به کتاب های لغت کهن بررسی شد و سپس معانی اصطلاحی آنها براساس متون عرفانی تبیین گشت. -در فصل دوم، جایگاه سفر در قرآن و حدیث بعنوان سرچشمه ی عرفان و تصوف بررسی شد و با مراجعه به قرآن و تفاسیر معتبر و کتب احادیث شیعه و سنّی سفر و اهداف مترتب بر آن از دید این آثار گرانقدر مورد بحث قرار گرفت. -در فصل سوم، سفر آفاقی و جایگاه آن در عرفان و متون عرفانی تا قرن هفتم هجری بررسی شد و مباحثی چون آداب و اهداف سفر، نظر مشایخ درباره ی این گونه سفر و نتایج آن براساس این متون تبیین گشت. -در فصل چهارم، سفر انفسی در متون عرفانی مورد بحث قرار گرفت و با مراجعه به آثار معتبر عرفانی مباحثی نظیر سیر و سلوک، آداب، شرایط، منازل، لوازم و اهداف آن و همچنین مراحل و نتایج سیر و سلوک بررسی شد. -در فصل نهایی، نتیجه گیری مطالب و تحقیقات ارائه شد. -در پایان، فهرست آیات قرآن کریم، احادیث و منابع مورد استفاده در متن ضمیمه شد.
  • تعداد رکورد ها : 312383