جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 301355
بررسی و تحلیل سیر فرهنگ گرجی در ادب فارسی
نویسنده:
اجاکه علی اکبر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دو سرزمین ایران و گرجستان از دیر باز (از زمان ساسانیان تا دوره قاجار) با یکدیگر ارتباط سیاسی، اجتماعی و به ویژه ادبی و فرهنگی داشته و از این رو برخی واژگان گرجی را در آثار شعرا و نویسندگان ایرانی مشاهده می کنیم، یکی از این شعرا، خاقانی شروانی شاعر بزرگ قرن ششم است که در رباعیات خود به واژه گرجی « مویی» اشاره کرده، وی همسر گرجی داشته و به آبخازیا و تفلیس هم رفت و آمد می کرده، از این جهت با زبان گرجی آشنایی داشته، «مویی مویی» گویش بومی با ریشه «مودی مودی» به معنای «بیا بیا» در زبان فارسی است.حکیم نظامی گنجوی شاعر قرن ششم نیز در مثنوی لیلی و مجنون راجع- به خصوصیات گرجی ها ترکیب «گرجی طره بر کشیده» را به کار می برد.از سویی بسیاری از واژگان فارسی نیز وارد زبان گرجی شده «نیست اندر جهان» که در زبان گرجی به صورت «نستان داریجان» بیان می شود، در شرف نامه نظامی بدان اشاره شده است.جمعی از ایرانیان گرجی از دوره صفویه از سرزمین گرجستان به ایران کوچانده شدند و تحت تاثیر فرهنگ و زبان منطقه خود قرار گرفته و به مرور زمان، زبان مادری خود را از دست دادند، از آن جمله به گرجی های روستای گرجی محله بهشهر اشاره شده که در زمان شاه عباس صفوی به این منطقه آمدند و پیرامون برخی اسامی و نام های فامیل برگرفته از زبان گرجی که در این نواحی رایج است، تحقیقات میدانی توسط نگارنده صورت گرفته.از دیگر مسایلی که در این طرح ارزیابی شده، وجه اشتراک در تلفظ واژگان فارسی و گرجی است مانند درفش = دروشا یعنی، پرچم، ورزش = ورجی شی و...
صفحات :
از صفحه 266 تا 280
واکاوی عناصر فرهنگ غربی و تجربه زیسته ایرانی
نویسنده:
بهار مهری, گلستانه زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله به مطالعه و واکاوی عناصر فرهنگ غربی در کتاب های آموزشی زبان انگلیسی «انگلیش تایم» با توجه به نظریه منش و میدان بوردیو پرداخته است. نکته اتکای این مقاله، زبان و منابع آموزش زبان است که به عنوان میدانی مطرح هستند که فرهنگ گروه سلطه آن را به زبان آموزان انتقال و عادت واره های آن ها را در این میدان شکل می دهند. در این تحقیق به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم: کتاب های انگلیسی انگلیش تایم حاوی چه عناصر فرهنگی هستند؟ چگونه می توان تاثیرات این عناصر فرهنگی را بر روی زبان آموزان مدیریت و احیانا اثرات سوء احتمالی را خنثی کرد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش ها، ابتدا چهار جلد کتاب انگلیش تایم به همراه منابع کمک آموزشی آن ها مورد مطالعه قرار گرفت و عناصر فرهنگ غربی مغایر با فرهنگ ملی موجود در آن ها مشخص شد. سپس با برگزاری 6 مصاحبه عمقی با مدرسین این منابع آموزشی، از آرای مدرسین در ارتباط با عناصر فرهنگ غربی موجود در منابع آگاه شدیم و با تحلیل اظهارنظر آن ها، راه حل هایی برای مدیریت تاثیرپذیری فرهنگی زبان آموزان نوجوان از کتاب های آموزش زبان مطرح شده است. این راه حل ها شامل مشخص کردن تفاوت های فرهنگی در حین آموزش و هم چنین تدوین دوره ها و کتاب های بین المللی آموزش زبان است.
صفحات :
از صفحه 95 تا 123
تاکید حکیم سنایی بر عدالت سیاسی و قضایی در روی کرد آرمانی
نویسنده:
ترکمانی باراندوزی وجیهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
آشنایی سنایی با آرا و اندیشه های سیاسی ایران باستان، نیز آموزه های دین اسلام و آگاهی این متفکر و شاعر بزرگ از تاثیر مواعظ عالمان و مصلحان اجتماعی در مهارت قدرت بی حد و حصر پادشاهان و نحوه عمل کرد عاملان و کارگزاران او، سبب گردیده تا این شاعر نام آور با انعکاس آرای سیاسی در اشعار خود، در قلمرو نظری سیاست دخالت کند و از آن جا که با سلطان و وزیران و سرآمدان سلسله دوم غزنویان، روابط حسنه داشته و مورد توجه آنان بوده است، با استفاده از موقعیت مناسب خود، در اشعارش در ره یافتی آرمانی، به شیوه پند و تذکیر در قالب عبارات نغز و لطیف، به القای اندیشه های خود بپردازد. سنایی در کنار ستایش های فراوان خود از عدالت ورزی شاهان و وزیران، بر عدالت گستری کارگزاران دستگاه قضایی تاکید فراوان کرده و بسیاری از قاضیان معروف معاصر خود را مورد تعریف و تمجیدهای شاعرانه قرار داده است.در این مقاله تلاش نگارنده بر آن بوده که ابتدا معانی لغوی و اصطلاحی عدالت (justice) را ذکر نماید و سپس اشارات حکیم سنایی بر عدالت گستری پادشاهان و قاضیان را با تکیه به آموزهای دینی و اندیشه های شاهی آرمانی ایران شهری مورد مداقه و بررسی قرار دهد.
صفحات :
از صفحه 240 تا 265
نیازسنجی آموزشی خبرنگاران خبرگزاری های داخلی ایران
نویسنده:
فتحی واجارگاه کوروش, خراسانی اباصلت, حسن زاده بردر حامد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازهای آموزشی خبرنگاران خبرگزاری های داخلی ایران در حوزه دانش، مهارت و نگرش انجام شده است. این پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بوده و از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه خبرنگاران شاغل در خبرگزاری های داخلی ایران است که جمعا 2200 نفر می باشند. تعداد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده با حجم 330 نفر از طریق فرمول کوکران انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. پایایی پرسش نامه به روش محاسبه آلفای کرونباخ محاسبه شد که برابر با 0.967 است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، از روش های آمار توصیفی (توزیع فراوانی و درصد و میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون های t تک گروهی و t گروه های مستقل و تحلیل واریانس یک راهه) استفاده شد. نتایج نشان می دهد که در حوزه دانش آشنایی با قواعد تیتر نویسی در مصاحبه ها، آشنایی با لید و تکنیک های لیدنویسی، آشنایی با شیوه های گزارش نویسی، در حوزه مهارت سرعت عمل در انتقال اخبار، توانایی انتخاب و تدوین تیتر مناسب، توانایی برقراری ارتباط با افراد ذی نفوذ در سازمان ها و مراکز مهم و موثر در عرصه خبری و در حوزه نگرش قدرت تشخیص و تحلیل مباحث روز، قدرت تحلیل جنگ روانی و روش های مقابله با جنگ روانی، توانایی ارزش گذاری و اولویت بندی خبرهای برتر روز در اولویت نیازهای آموزشی قرار دارند.در آخر گزارش پیشنهادایی مبتنی بر یافته های حاصل از تحقیق ارائه شده است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 37
بررسی اندیشه های سیاسی و اجتماعی سعدی
نویسنده:
صفری نژاد حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
گستره طنز به سبب آن که به زندگی و اجتماع نظر می افکند دارای محدودیت مشخصی نیست و هر آنچه را که در مرز این دو مقوله می گنجد در بر می گیرد. از این رو می تواند به انواع مختلفی اعم از تربیتی، اخلاقی، سیاسی و ... جلوه گری نماید. اما در این میان، عدالت و ریا همواره از موضوعات محوری آن است، خاصه وقتی منادیان عدالت، خیر و سعادت دنیا و آخرت، خود متعهد به معیارهای اخلاقی مناسب نباشند. بنابراین بسیاری از سخنوران طنزپرداز به عنوان روشنفکران عصر خویش به نقد اعمال این عاملان در آثار خود پرداخته اند. سعدی (606– 691؟ هجری قمری) یکی از این بزرگان است که چون جامعه شناسی آگاه قرنها پیش از مشروطه و دوره باروری نقد اجتماعی به طنز سیاسی توجه خاصی نشان می دهد و در بیشتر کلام خود به بررسی رفتارهای مردان عدالت، سیاست و دیانت می پردازد. در مقاله حاضر گلستان و بوستان سعدی را از این منظر مورد بازبینی قرار می دهیم.
صفحات :
از صفحه 218 تا 239
بررسی نگرش مخاطبان درباره استفاده از جذبه های مختلف در طراحی پیام های سلامت تلویزیون
نویسنده:
ابوطالب جولا سارا, راثی تهرانی حبیب
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
طراحی پیام های سلامت مقوله ای میان رشته ای است که از حوزه ارتباطات سلامت و مطالعه های نوین ارتباطات و آموزش بهداشت نشأت گرفته است. آن چه در این مقاله بدان پرداخته ایم، بررسی میزان تاثیر جذبه های مختلف استفاده شده در پیام های سلامت از دیدگاه و نگرش مخاطبان تلویزیون است. پرسش مهم مقاله این است که چگونه رسانه ای مانند تلویزیون از طریق ارائه پیام های سلامت محور، به تغییر رفتار در فرد منجر می شود؟ به این اعتبار، حوزه مربوط به تاثیر جذبه های مختلف استفاده شده در طراحی یک پیام، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.پیام های سلامت در این پژوهش به پیام هایی اطلاق می شوند که مستقیم یا غیرمستقیم به بحث سلامت فردی و اجتماعی مردم از جمله: سبک زندگی سالم، پیشگیری و یا درمان بیماری ها می پردازند. استفاده از جذبه ها هم شامل پیام هایی با جذبه های مثبت، جذبه های منفی یا ترس، جذبه های چندگانه و مسیرهای سه گانه کنترل ترس و کنترل خطر می شود.برای سنجش تاثیر این دسته از پیام ها بر مخاطبان، نمونه آماری با حجم 600 نفر از میان شهروندان بالای 15 سال تهرانی انتخاب شده است. روش این پژوهش پیمایش است. از مهم ترین یافته های پژوهش این است که پیام های سلامت تلویزیون برای تغییر رفتار در فرد کافی نیستند و ارتباطات میان فردی نقش مکمل را برای پیام های رسانه ای دارند.
صفحات :
از صفحه 67 تا 93
ژرف شناختی شخصیت «رستم»
نویسنده:
فخراسلام بتول, عربیانی اشرف
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در تفکر اساطیری، نام یک شخص با شخصیت و منش او، پیوندی ناگسستنی دارد، به سخنی دیگر نام، گویای شخصیت وجودی اوست. در شاهنامه، این پیوند و هماهنگی در نام رستم و منش و خویش کاری او پدیدار می شود. رستم از یک سو در چکاد بلند حماسه جای دارد و از سویی دیگر، در جایگاه درخشان اساطیری در کنار سام و گرشاسپ. بنابراین شخصیت رستم آمیزه ای است از کنش های نمادین اساطیری و پهلوانی. در نگاهی دیگر، شخصیت تاریخی این ابرمرد شاهنامه، با «سورنا» سردار اشکانی هماهنگی دارد.در این مقاله به ابعاد گوناگون شخصیت «رستم» پرداخته شده است.
صفحات :
از صفحه 191 تا 215
تحلیل پروپاگاندای شبکه تلویزیونی صدای امریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، مورد مطالعه برنامه پارازیت
نویسنده:
کیا علی اصغر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
علم و فناوری در عرصه ارتباطات ابزارهای جدیدی در اختیار بازیگران نظام بین الملل گذاشته است. رسانه های گروهی در عرصه عملیات روانی، بهترین و مدرن ترین ابزار برای بهره گیری از پروپاگاندا در تحقق اهداف کشورهای غربی هستند. پس از انقلاب، آمریکا به علت مسدود بودن مجاری رسمی دیپلماتیک، از ابزارهای پروپاگاندا، به طور خاص در قبال جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است. پروپاگاندای امریکا علیه ایران اغلب از طریق دو شبکه رادیویی و تلویزیونی صدای امریکا و بعدها رادیو فردا صورت می گرفته است. اکنون شبکه تلویزیونی صدای امریکا، هر روز 5 ساعت برنامه های متنوع و تاثیرگذار، با محوریت اخبار ایران، تولید می کند. پارازیت، از جذاب ترین و (به روایت دست اندرکاران آن) پر بیننده ترین برنامه های آن است. در این تحقیق با استفاده از روش تحلیل محتوا، این برنامه بررسی شده است. نتایج تحقیق نشان داد موضوعات برجسته شده این برنامه در سه حوزه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قابل تقسیم هستند. تکنیک ایجاد تفرقه و تضاد با 6 درصد، پاره حقیقت گویی، تشجیع، جمع آوری کارت های یک دست و مبالغه هر کدام با 5 درصد بیش ترین استفاده را دراین برنامه داشتند.
صفحات :
از صفحه 39 تا 65
اندیشه مثالی و ادبیات مثالی سیر تحول نظریه فلسفی عالم مثلی و پیوند آن با ادبیات تمثیلی با تمرکز بر ادبیات تمثیلی مولانا درمثنوی و فیه مافیه
نویسنده:
قائمی فرزاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نظریه عالم مثلی- اعتقاد به وجود جهانی مثالی که پیش از خلق دنیای مادی موجود بوده است- پیش از افلاطون در اندیشه های زرتشت و اعتقاد او به جهان فروشی وجود داشته است. چنین تفسیری از وجود دوگانه جهان (جهان «مثالی و عالم «سایه»)، در اندیشه فلاسفه و عرفای اسلامی نیز نفوذ کرده، از آن به «اعیان ثابته»، «عالم مثل معلقه» و ... تعبیر شده است. در اندیشه یونگ نیز وجود «کهن الگو» ها را در جهانی ماورای ادراک محسوس («ناخودآگاه جمعی»)، تفسیرجدید و انسان شناسانه ای از همان صورت های مثالی و عالم مثلی دانسته اند. همه این نظریه ها برپایه صدور معقول درمحسوس و نزول از وحدت به کثرت و نظام سلسله مراتبی استوار است. چنین دیدگاه هایی وقتی به تبلور ادبی می انجامند، شکلی از ادبیات تمثیلی یا رمزی را به وجود می آورند که درونمایه ای دوگانه («ممثل به» ملموس و «ممثل» مجرد) به اثر می بخشد. در آثار و افکار مولانا نیز این جهان بینی فلسفی و نمودهای ادبی آن به روشنی قابل پیگیری است. مبانی نظری این تفکر را در مثنوی و فیه مافیه و نمودهای ادبی آن را در مثنوی می توان مشاهده کرد.این جستار، ضمن توصیف سیر تحول این افکار، پیوند نظریه فلسفی عالم مثلی را با ادبیات تمثیلی - که در ارتباط بین سمبولیزم غربی و ایده آلیسم افلاطونی متجلی شده است- مورد بررسی قرار می دهد و به بیان نمودهای فکری و ادبی آن درجهان بینی مولانا و ادبیات تمثیلی او در مثنوی و فیه مافیه می پردازد.
صفحات :
از صفحه 19 تا 38
نقش فضای اجتماعی در توسعه مطبوعات محلی، مطالعه موردی، مطبوعات محلی شهر کاشان
نویسنده:
مصطفوی کهنگی فرحناز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این جستار با هدف بررسی و شناسایی نقش شاخص های توسعه به مطالعه توسعه مطبوعات محلی شهر کاشان پرداخته است. به نظر می رسد شاخص های توسعه در توسعه مطبوعات محلی از طریق بخش منابع طبیعی بیش ترین تاثیر را داشته اند. سوال اصلی آن است که شاخص های توسعه در توسعه مطبوعات محلی تا چه میزان تاثیر گذار بوده و شرایط مناسبی برای جلب اعتماد اجتماعی و در نتیجه نفوذ سیاسی و حمایت های اقتصادی را فراهم کرده است.روش این پژوهش با توجه به اهداف و فرضیات تحقیق پیمایشی، کتابخانه ای و تحلیل محتوا است. روش نمونه گیری و جامعه آماری در این پژوهش شامل کارشناسان و صاحب نظران حوزه مطبوعات استان، خوانندگان مطبوعات کاشان و مطبوعات شهر کاشان است. با دو روش توصیفی و استنباطی و از طریق تجزیه و تحلیل آماری سوالات پرسش نامه به اثبات و یا رد فرضیه ها پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد مهم ترین چالش پیش روی مطبوعات محلی، به موضوع منابع مدیریت انسانی آن ها باز می گرددکه می توان آن ها را در قالب اولویت های به شرح زیر بر شمرد: 1- توسعه منابع انسانی 2- توجه به مسائل و موضوعات اجتماعی منطقه جغرافیایی نشر که می تواند رسانه ها را در قبال داشتن مخاطب بیمه کند و از این مسیر، امکان افزایش توان اقتصادی را به همراه داشته باشد و 3- پیوندهای صنفی، از شاخص هایی هستند که می تواند مطبوعات محلی را در برابر عدم توسعه و مشکلات محیطی، و حتی مشکلات داخلی بیمه کند.
صفحات :
از صفحه 199 تا 218
  • تعداد رکورد ها : 301355