جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
قوامی آسیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با وزیدن نخستین نسیم انقلاب های جهانی از جمله انقلاب کبیر فرانسه، انقلاب صنعتی انگلستان، انقلاب 1917 روسیه و ... روشنفکران و دوستداران ایران در داخل و خارج کشور به فکر جهانی سازی ایران و همگام کردن این مرز و بوم پرگهر با تحولات جهانی در همه زمینه ها از جمله اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ادبی و... افتادند. در این مقاله دلایل جهانی شدن ادبیات (شعر) کلاسیک ایران مورد کنکاش قرار گرفته است. در ایران پیشینه تاریخی آغاز «جهانی شدن شعر» دست کم به یکصد سال قبل و زمان انقلاب مشروطیت برمی گردد. در این دوره، شعر فارسی به عنوان هنر ملی و تاریخی ما مثل سایر بخش های جامعه، قدم در راه جهانی شدن می گذارد. جهانی شدن شعر ایران دلایل بسیار زیادی دارد که برخی از آن ها همان دلایلی است که عامل پیدایش انقلاب مشروطیت ایران شد. از جمله دلایل جهانی شدن شعر کلاسیک ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد: تاثیر انقلاب مشروطه، مجاهدت های روشنفکران داخلی و خارجی، تحصیل کردگان، شاعران و نویسندگان، تاثیر نوروز در جهانی شدن فرهنگ ایرانی، تبادل فرهنگی، رواج بازار نقد و نظریه پردازی، انقلاب ادبی نیما یوشیج و تاثیر روزنامه نگاری و ترجمه.
نویسنده:
تیموری سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در عصر حاضر تاکید نظام آموزش و پرورش بر انتقال دانش نیست و نقش مدرسه با گذشته تفاوت بسیار دارد. آموزش و پرورش به جای پرداختن به مواد درسی به انسان می پردازد و به تمام ابعاد زندگی او توجه می کند. در این مقاله در راستای تبیین چالش های فرهنگی فراروی آموزش و پرورش ایران در عصر جهانی شدن نخست پدیده جهانی شدن آموزش و پرورش توصیف شده و در ادامه مفهوم آموزش در جامعه جهانی و ابعاد آن مطرح و سپس جهانی شدن و یاددهی و جهانی شدن و یادگیری توصیف گردیده و با توجه به پ‍ژوهش انجام شده در مرکز ملی جهانی شدن دیدگاه مدیران و کارشناسان این مرکز پیرامون چالش های آموزشی- فرهنگی فراروی آموزش و پرورش در عرصه جهانی مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج حاصل از آن ارائه شده است.
نویسنده:
احمدی علی محمد, حضارمقدم نسرین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آزادسازی تجاری و گسترش حجم تجارت، علاوه بر اثرات مستقیمی که بر توسعه انسانی دارد، از طریق ارتقای رشد اقتصادی، باعث بهبود در شاخص های توسعه انسانی می شود. رشد اقتصادی منتج شده از گسترش حجم تجارت نیز، باعث دسترسی بهتر افراد به خدمات آموزشی و بهداشتی شده و توسعه انسانی را ارتقا می دهد. از آنجا که تجارت اثرات ناهمگونی بر اقتصاد کشورهای مختلف، با توجه به درجه توسعه یافتگی شان، خواهد داشت، لذا در این تحقیق با تمرکز بر کشورهای در حال توسعه، که ایران هم در این گروه است، بر آن شدیم تا به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا گسترش حجم تجارت و سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) از ابزارهای موثر در ثبات و توسعه اقتصادی است یا خیر؟ داده های مورد استفاده در این بررسی از 144 کشور در حال توسعه در دوره زمانی 2011-2002 به دست آمده است. مدل رگرسیون مورد نظر نیز در قالب الگوی پانل دیتا و با به کارگیری نرم افزار Stata11 تخمین زده شده و نتایج نهایی استخراج گردیده است. به این منظور، از شاخص توسعه انسانی که هر سال توسط سازمان ملل متحد منتشر می گردد به عنوان معیاری برای نشان دادن سطح توسعه یافتگی کشورها و از نسبت مجموع صادرات و واردات به تولید ناخالص داخلی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی به عنوان معیاری برای اندازه گیری حجم تجارت استفاده شده است. نتایج حاصل شده، گویای تاثیر مثبت آزادسازی تجاری و افزایش حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر روی شاخص توسعه انسانی در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه است.
نویسنده:
جعفری فریدون
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پس از پذیرش اساسنامه روم در پایان قرن بیستم موجی از بیم ها و امیدها در مقابله با بی کیفری و اعمال عدالت جهانی نسبت به خطرناک ترین جانیان، محافل علمی و جامعه مدنی جهانی را در بر گرفت. در این راستا حامیان با تکیه بر حمایت اکثریتی شهروندان جهانی، پایان ددمنشی و بربریت و پیشگیری از فجایع هولناک جنگ های جهانی و یوگسلاوی و رواندا را نوید می دادند. اما در مقابل گروهی با دیده تردید نگریسته و با اشاره به چالش های بیشمار فراروی دیوان حصول به اهداف تبیینی را ناممکن یا دشوار انگاشته و با نگرش بدبینانه آینده آن را محکوم به شکست می دانند. چالش های متعددی در این زمینه مطرح شده که در میان آنها با عنایت به اهمیت نوع نظری و فلسفی در شاخه های علوم انسانی و اثری که بر عملکرد کلی نهاد بر جای می گذارند، در این مقاله به ارزیابی چالش های نظری که بدنبال ایجاد اختلال در راه عملی شدن ایده تعقیبی دیوان بوده و تحت عنوان آسیب های پیش رو تبیین می گردند پرداخته شده تا از لحاظ انطباق یا عدم انطباق با واقعیت بیرونی مورد تحلیل واقع گردند.
نویسنده:
رزقی شیرسوار هادی, عمرانی صباغی محمدحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نظر به اینکه فعالیت های بخش فرهنگ بسیار گسترده و متنوع است و طیف وسیعی از نمایش، خواندن کتاب، هنرهای تجسمی، میراث فرهنگی و .... را شامل می شود، لذا بررسی وضعیت فعالیت های کالاهای فرهنگی و آگاهی از عوامل تاثیرگذار در واردات و صادرات آن ها در جهت تبیین و تحلیل مسائل اقتصادی بخش فرهنگ با در نظر گرفتن ویژگی های جهانی شدن و در نهایت ارائه مدل و راهکارهای مناسب در جهت بهبود صادرات محصولات فرهنگی ضروری می نماید. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان می دهد: مقدار (R2=0.974) بدین معنی است که تقریبا 98 درصد از واریانس توسعه صادرات کالاهای فرهنگی به وسیله مولفه جهانی شدن تبیین می شود که در مجموع عدد بسیار بالایی به شمار می آید. مقدار (R2=0.974) نشان دهنده این است که مدل رگرسیون به خوبی می تواند برای پیش بینی استفاده شود. آزمون F برابر با 486.1849 می باشد که با توجه به سطح معنی داری مشاهده شده 0.000 است. می توان گفت بین متغیر مستقل و وابسته یک رابطه کاملا خطی وجود دارد. در نهایت اینکه نتایج حاصل از اجرای این پژوهش نشان می دهد، ضریب بتا مربوط به مولفه های سیاست های حمایتی دولت، منفی است. با مراجعه به آمار t و سطوح معنی داری می توان قضاوت کرد که این مولفه نمی تواند پیش بینی کننده توسعه صادرات کالاهای فرهنگی در شرایط جهانی شدن باشد. از سوی دیگر میزان بتای محاسبه شده در مورد مولفه های شناخت بازارهای جهانی، ابراز آمیخته بازاریابی P8، قوانین و مقررات و آزادسازی تجاری مثبت می باشد که در این میان بتای محاسبه شده در مورد آزادسازی تجاری در جایگاه نخست، شناخت بازارهای جهانی در جایگاه دوم، قوانین و مقررات در جایگاه سوم و در نهایت در جایگاه چهارم ابزار آمیخته بازاریابی قرار دارد.
نویسنده:
احمدی سیدعلی اکبر, جعفری محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
باتوجه به اهمیت پدیده جهانی شدن، در این تحقیق بر آن بودیم که به تحلیل چالش های سازمان های دولتی کشورمان در مواجهه با جهانی شدن بپردازیم. در این راستا نیز چهار وزارتخانه را به صورت تصادفی به عنوان نمونه مورد مطالعه این تحقیق بررسی کردیم. هدف اصلی این تحقیق این است که با شناسایی و اولویت بندی چالش های پیش روی سازمان های دولتی کشورمان، با استفاده از نظرات مدیران و محققان حوزه مدیریت دولتی، این سازمان ها بتوانند با دسترسی به اهمیت چالش هایی که پیش رو دارند و راهکارهای مقابله با آنها چشم انداز روشن تری در تصمیم گیری های خود به دست آورند. به منظور انجام این تحقیق ابتدا مروری داشتیم بر ادبیات تحقیق جهانی شدن و در ادامه نیز با انجام تعدادی مصاحبه با خبرگان، محققان و اساتید دانشگاه چالش های موجود را ادغام، حذف یا اضافه نمودیم و در نهایت به ترکیب نهایی چالش ها رسیدیم. در ادامه نیز با توزیع پرسش نامه بین مدیران و کارکنان سازمان های مورد مطالعه و سنجش میزان اهمیت هر چالش ها کار را ادامه دادیم. سپس چالش ها را با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی دسته بندی نمودیم و با استفاده از روش تاپسیس فازی آن ها را رتبه بندی نمودیم. در نهایت نیز تعداد راهکارهایی برای مقابله با مهم ترین چالش ها به صورت کلی برای چهار بعد از ابعاد هشتگانه ارائه نمودیم و با استفاده از نظرات خبرگان میزان عملی بودن این راهکارها را به صورت فازی سنجیدیم و راهکارهای مناسب و متناسب با شرایط فرهنگی موجود کشورمان را برای استفاده متخصصان و مدیران، سیاست گذاران و محققان این حوزه معرفی کردیم.
نویسنده:
زالی نادر, اشرفی سمیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
جابه جایی و انتقال فزاینده مردم، کالاها، سرمایه و اطلاعات، دنیا را جهانی کرده است. جهانی شدن فرآیند رو به گسترشی است که همه عرصه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهرهای جهان را در بر گرفته است، هر کدام از این ابعاد در فرآیند توسعه شهری مهم اند، اما بعد اقتصادی بسیار مهم-تر و اساسی تر است. به نظر می رسد در فرآیند جهانی شدن مهم ترین و پیشتازترین بخش، اقتصاد بوده است، این مساله از آنجا ناشی می شود که روند جهانی شدن بیشترین تاثیرات خود را بر اقتصاد جهان داشته است. جهانی شدن اقتصادی مستلزم یکپارچگی اقتصادی کشورهای جهان از طریق افزایش جریان کالا و خدمات، سرمایه و حتی نیروی کار است. جهانی شدن بویژه از بعد اقتصادی آن موجب شده نوع، شرایط و سطح زندگی روزمره انسان ها بخصوص ساکنان شهرها به طور اساسی متحول شود. بنابراین برای دستیابی به توسعه شهری ضروری است که همزمان با پیشرفت فناوری و همگام با ارتباطات اقتصادی در جهان گام برداریم. هدف از تحقیق حاضر روشن ساختن ماهیت جهانی شدن اقتصاد بر توسعه شهری است.
  • تعداد رکورد ها : 7