جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
صفایی مقدم مسعود
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بررسی رابطه اخلاق با عقلانیت برای دست اندرکاران آموزش و پرورش و بخصوص آموزش و پرورش اخلاقی حائز اهمیت ویژه است. بر همین اساس لازم است نظریه های اخلاقی با رجوع به معیار عقلانیت مورد ارزیابی قرار گیرند، زیر فقط آن دسته از نظریه های اخلاقی می توانند مبنایی برای آموزش و پرورش اخلاقی دانسته شوند که اخلاق را امری عقلانی دانسته و گزاره های اخلاقی را واجد بار شناختی بدانند. در این نوشتار نظریه خودگرایی اخلاقی براساس معیار عقلانیت بررسی شده و با توضیح و تبیین تردیدها و ایرادهایی که در مورد عقلانی دانستن نظریه های خودگرا مطرح هستند، با بیان توجیهاتی منطقی درخصوص دفاع از عقلانیت این نظریه پیشنهادهایی برای رفع مشکلات و تردیدهای مطرح شده ارائه می گردد و نهایتابا طرح قرائتی از خودگرایی اخلاقی که نه در مقابل نوع گرایی بلکه مصداقی از آن است از عقلانیت نظریه خودگرایی اخلاقی حمایت می شود. بر این اساس، این نظریه اخلاقی می تواند مبنایی برای ساخت نظریه ها در باب آموزش و پرورش اخلاقی به حساب آید.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
نویسنده:
معصومی فرد مرجان, ابراهیم زاده عیسی, سرمدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعات گسترده در سه دهه اخیر نشان داده است که یکی از تفاوت های فردی موثر بر یادگیری، سبک های یادگیری است که این سبک ها در پیشرفت تحصیلی فراگیران نیز تاثیر بسزایی دارد. سبک های یادگیری مورد نظر عبارتند از: دیداری، شفاهی، خواندنی- نوشتنی، حرکتی و چند حسی. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط سبک های یادگیری دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز تهران با پیشرفت تحصیلی آنان پرداخته است. به منظور مطالعه ارتباط متغیرهای مورد بررسی، از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. جامعه آماری، شامل کلیه دانشجویانی است که در سال تحصیلی 85-86 در سال دوم دوره کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز تهران به تحصیل اشتغال داشتند که مجموع آنها 2063 نفر بوده و با استفاده از جدول مورگان از مجموع دانشجویان گروه علوم انسانی 160 نفر، از مجموع دانشجویان گروه علوم پایه 44 نفر و به دلیل پایین بودن جمعیت گروه فنی- مهندسی تمامی 80 دانشجوی شاغل به تحصیل در این گروه، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه سبک یادگیری (دیداری، شفاهی، خواندنی- نوشتنی، حرکتی، چند مدلی) یا VARK می باشد. نتایج نشان داد که بین سبک های یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه پیام نور، رابطه معنی داری به دست نیامده است. اما با در نظر گرفتن گروه های مختلف تحصیلی، مشخص گردید بین سبک شفاهی و گروه علوم پایه، سبک خواندنی- نوشتنی و گروه فنی و مهندسی، سبک حرکتی و گروه علوم انسانی و سبک چند حسی و گروه های علوم انسانی و علوم پایه رابطه معنی داری حاصل شده است.
صفحات :
از صفحه 53 تا 74
نویسنده:
حسینی نسب سیدداوود, ولی نژاد یداله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
به منظور بررسی رابطه سبک شناختی FD-I و راهبردهای یادگیری خود- نظم داده شده با عملکرد ریاضی پایه سوم،280 نفر از دانش‌آموزان این پایه به روش نمونه‌گیری تصادفی از بین دانش آموزان دختر و پسر منطقه چایپاره در استان آذربایجان غربی انتخاب و به منظور ارزیابی سبک شناختی FD-Iبه آزمون گروهی اشکال نهفته (GEFT) ،و به منظور ارزیابی میزان استفاده دانش آموزان دختر و پسر از راهبردهای انگیزشی برای یادگیری (MSLQ) پاسخ دادند.نتایج نشان دادند که بین دانش‌آموزان دختر و پسر از نظر سبک شناختی FD-I تفاوت معنی‌دار وجود ندارد.ولی بین دختران و پسران قوی و ضعیف در ریاضی از نظر سبک شناختی FD-Iتفاوت معنی‌دار وجود دارد.همچنین بین راهبردهای یادگیری و پیشرفت در درس ریاضی رابطه معنی‌دار وجود داردو از بین مؤلفه‌های راهبردهای یادگیری(شامل راهبردهای شناختی سطح پایین،سطح بالا،و خود نظم‌دهی)،خود- نظم‌دهی بیشترین رابطه با پیشرفت در درس ریاضی دارد.از سوی دیگر،در تحلیل رگرسیون سبک‌شناختی FD-I و راهبردهای یادگیری روی عملکرد ریاضی مشاهده گردید که سبک‌شناختی FD-I نسبت به راهبردهای یادگیری،بیشترین واریانس درس ریاضی را پیش‌بینی می‌کند.
صفحات :
از صفحه 65 تا 78
نویسنده:
ضرغامی مهدی, نیسی عبدالکاظم, اکبری پور روح اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 121 تا 136
نویسنده:
میرغفوری سیدحبیب اله, صیادی تورانلو حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
توسعه پایدار تابعی از سیستم آموزشی هر کشور محسوب می شود و این سیستم نقش حیاتی در توسعه اقتصادی،‌ اجتماعی و سیاسی دارد. بنابراین تصمیم گیران هر کشور بایستی تمرکز ویژه ای بر روی بهبود عملکرد این سیستم داشته باشند. معلمان بهترین نقش کلیدی را در بهبود عملکرد ایفا می کنند. بنابراین افزایش سطوح بهره وری معلمان می تواند منجر به عملکرد بهتر سیستم آموزشی شود. بنابراین، این مقاله سعی دارد عواملی را که کمک به افزایش سطوح بهره وری معلمان می نمایند، شناسایی و رتبه بندی کند. در گام نخست با بکارگیری نظرات خبرگان و تکنیک دلفی، 39 عامل تاثیرگذار بر بهره وری معلمان شناسایی و در هفت گروه طبقه بندی گردید. در نهایت با استفاده از روش های آماری و تکنیک Topsis این عوامل را رتبه بندی نمودیم. نتایج رتبه بندی عوامل نشان می دهد که عامل های آموزشی و اقتصادی - رفاهی دارای بیشترین تاثیر بر بهره وری معلمان می باشند.
صفحات :
از صفحه 133 تا 158
نویسنده:
نوری ابوالقاسم, مولوی حسین, شکرکن حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
نویسنده:
شهرآرای مهرناز, عبدی بهشته
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
450 دانشجوی سال چهارم رشته‌های فنی و مهندسی دانشگاههای دولتی شهر تهران که با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شده بودند،به پرسشنامه وضعیتهای هویت شغلی دیلاس(1981) و پرسشنامه عینی ترس از موفقیت زوکرمن و آلیسون(1976) پاسخ دادند. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که بین جنس و وضعیتهای هویت شغلی رابطه معنی‌داری وجود ندارد.همچنین نتایج تحلیل واریانس نشان دهنده معنی‌دار نبودن تعامل بین وضعیتهای هویت شغلی و جنس در ترس از موفقیت بود.از سوی دیگر،بررسی تفاوتهای جنسی در ترس از موفقیت نیز تفاوت معنی‌داری را نشان نداد.اما اثر اصلی وضعیتهای هویت شغلی بر ترس از موفقیت معنی‌دار بود،به این معنی که دانشجویان دارای وضعیتهای هویت شغلی موفق،ترس از موفقیت پایین‌تر و دانشجویان دارای وضعیتهای هویت شغلی مغشوش و نامتمایز ترس از موفقیت بالاتری را نشان دادند.در پایان کاربردهایی برای دانشجویان،والدین،برنامه‌ریزان وزارت علوم،تحقیقات و فناوری و دست‌اندرکاران امور زنان ارائه گردیده است.
صفحات :
از صفحه 43 تا 64
نویسنده:
بهارستان جلیل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
انسان در مسیر تکاملی خود،به طور کلی، از وحدت به کثرت رسیده و با حل تعارضهای هوای نفس و وجدان و فطرت خویش و نیز با حل تعارض بین ابعاد وجودی و ارزشهای مادی و معنوی اش، مجددا به وحدت و قرب الهی و کمال خواهد رسید. به همین دلیل، در عرصه مدیریت نیز با حل تعارض میان سبکهای مختلف مدیریت و به خصوص با هماهنگ نمودن اندیشه های "سازمان مداری" می توان اداره سازمان را در جهت نیل به هدفهای آن به گونه ای منطقی و معقول هدایت نمود. این پژوهش بر مبنای نظرسنجی از مدیران مدارس متوسطه شهرستان یزد درباره شیوه های رویارویی آنان با تعارضات سازمانی با توجه به رویه های پنجگانه توماس در سال تحصیلی 81-80 صورت گرفته است. سبکهای مدیریت مورد بررسی در این پژوهش شامل: سبک اجباری و اعمال قدرت، سبک توافقی و نرمش، سبک اجتناب و احتراز، سبک مصالحه و سازش و سبک همکاری و تشریک مساعی می شود.در هر یک از این سبکها مشخص می شود که مدیران برای حل تعارضات سازمانی تا چه میزان نظرهای شخصی خود را اعمال می کنند و تا چه اندازه نظر دیگران را می پذیرند (توماس، ۱977). حجم نمونه شامل 60نفر مدیر (30نفر مرد و 30نفر زن) می شود به صورت تصادفی از جامعه آماری به تعداد 102نفر مدیر (53 نفر مرد و 49 نفر زن) انتخاب گردیده اند. نوع این پژوهش میدانی و روش آن توصیفی است که از آزمون Z فیشر و ویرایش یازدهم نرم افزار آماری spss استفاده شده است. در این تحقیق از پرسشنامه ای براساس نظریه توماس و با توجه به سوالاتی که رحیم در سال 1983 در مورد سبکهای توماس تهیه کرده و با در نظر گرفتن پرسشنامه ای که استیفن رابینز در سال 1990 به کار برده است، سی سوال چندگزینه ای مشابه مقیاس لیکرت تهیه و اجرا شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رتبه بندی سبکهای مدیریت تعارض دبیرستانهای شهر یزد به ترتیب امتیاز عبارتند از: 1) سبک همکاری و تشریک مساعی (با 23 امتیاز)، 2) سبک مصالحه و سازش (با 22 امتیاز)، 3) سبک توافقی و نرمش (با 15 امتیاز)، 4) روش اجباری و اعمال قدرت (با 13 امتیاز)، 5) روش اجتناب و احتراز (با 12 امتیاز)، در بخش پیشنهادهای این تحقیق، نتیجه گیری شده که: اولا، مدیران باید اختلاف نظر و عدم توافق را در سازمان نشانه بحران و تخریب ندانند و سعی نمایند با تعدیل و هماهنگ نمودن، آن را در جهت نیل به هدفهای سازمان هدایت نمایند و ثانیا،باید سبک همکاری و تشریک مساعی و به طور کلی مدیریت مشارکتی و با استفاده از روش حل مساله و با همکاری و هماهنگی تمام افراد ذینفع تعارضات سازمانی را حل و فصل نمایند.و سرانجام به فرمایش مولا علی (علیه السلام) از اصل سعه صدر،حلم و بردباری و عدم شتابزدگی در تصمیم گیریها برای حل منطقی و عاقلانة تعارضات سازمانی استفاده نمایند.
صفحات :
از صفحه 109 تا 132
نویسنده:
گشاس خدیجه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش با هدف بررسی روند انتشار کتاب بعد از انقلاب اسلامی (81-1358) در استان خوزستان و با استفاده از روش توصیفی انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و مصاحبه به دست آمده است. فعالیت انتشاراتی ناشران متاثر از پدیده جنگ و مهاجرت، ناهماهنگی توام با افت و رکود نشر، به خصوص در سالهای 60-58 و سالهای 60، 63، 67 و 72 را برای کتاب در برداشته است. یافته ها نشان می دهند که کتب تالیفی به ترتیب در بخش خصوصی و دولتی 477 و 157 عنوان، کتابهای ترجمه 132 و 93 عنوان، کتابهای چاپ اول 415 و 82 عنوان، کتابهای چاپ مجدد 81 و 25 عنوان، کتابهای غیر فارسی (عربی - انگلیسی) 24 و در بخش دولتی اعم از (عربی – لاتین - فرانسه) 14 عنوان، کتابهای تالیفی بر اساس محل نشر در بخش خصوصی 349 عنوان در اهواز و 10 عنوان در سوسنگرد متنشر شده اند. تولید ناشران از این نظر در بخش دولتی، صددرصد در اهواز متمرکز بوده است. بیشترین موضوعات در زمینه ادبیات و در بخش دولتی کتابهای درسی و کمک درسی و علوم کاربردی می باشد. بیشترین ناشران در بخش خصوصی (53.8 درصد) در مقطع کارشناسی و در بخش دولتی (11.5 درصد) در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت دارند. مشکلات عمده ناشران در بخش خصوصی 58.3 درصد مربوط به سهمیه کاغذ، فیلم و زینک و در بخش دولتی به طور یکسان نداشتن صحاف، سهمیه کاغذ، فیلم و زینک، مشکلات مادی، نبود مراکز سیستم صحیح توزیع، عدم آگاهی دست اندرکاران نشر و عدم موضوعات عامه پسند و بی مسوولیتی و بی فکری می باشد. نتیجه یافته ها نشان داد به دلیل تفاوت فاحش میان تعداد ناشران در هر دو بخش، امکان مقایسه جهت تفاوتی معنی دار میسر نبوده و نشر استان خوزستان دارای عملکردی ضعیف می باشد.
صفحات :
از صفحه 143 تا 155