جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 62
نویسنده:
براتی هاجر, نوری ابوالقاسم, براتی آذر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تحقیقات روان شناسی اجتماع نشان داده که خلق می تواند رفتار را در موقعیت تحت تاثیر قرار دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر خلق و جایگاه مهار بر رفتار کمک رسانی و حافظه بود.روش: نمونه پژوهش شامل 150 نفر از کارآموزان متقاضی استخدام در صنعت پتروشیمی بود که به پرسشنامه جایگاه مهار راتر و آزمون حافظه پاسخ دادند و در موقعیت کمک رسانی قرار گرفتند. برای تحلیل نتایج از روش تحلیل واریانس و آزمون خی استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که افراد دارای جایگاه مهار درونی و خلق مثبت بیشتر کمک می کنند. همچنین، در خلق مثبت تعداد لغات یادآوری شده بیشتر است (p<0.01) و لغات یادآوری شده در هر گروه همخوان با خلق القایی است (p<0.01).نتیجه گیری: بر اساس یافته ها القاء خلق مثبت توصیه می شود.
نویسنده:
صادقیه هاشم, آقابابایی ناصر, حاتمی جواد, خرمی بنارکی آناهیتا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش جنس در همدلی انجام شد.روش: 117 شرکت کننده، فیلمهائی را از ورود آسیب به یک مرد، یک زن و یک کودک مشاهده کردند. به علاوه، همه شرکت کنندگان به «شاخص واکنش میان فردی» برای سنجش همدلی خصیصه ای پاسخ دادند.نتایج: نتایج نشان داد زنان در هر سه موقعیت، واکنش شدیدتری به آسیب به یک فرد نشان دادند (p<0.01). همچنین، زنان در همدلی هیجانی نمره بالاتری گزارش کردند (p<0.01). بررسی جنسیت هدف همدلی نشان داد که آزمودنی های هر دو جنس با آسیب به یک زن، همدلی بیشتری نشان دادند (p<0.01).نتیجه گیری: بر پایه این یافته ها زنان در همدلی با درد، بر مردان برتری دارند و برتری زنان در همدلی خصیصه ای، محدود به همدلی هیجانی است. جنسیت هدف همدلی نیز نقش مهمی در شدت تجربه همدلی دارد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
نویسنده:
رحیمی فاطمه, اسماعیلی مریم, نوری ابوالقاسم, مهدوی علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف تحقیق پیمایشی حاضر، بررسی سرمایه اجتماعی با تاکید بر نقش سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد بود، است.روش: جامعه آماری شامل کلیه معتادین شهر اصفهان که اقدام به درمان به صورت عضویت در انجمن معتادان گمنام (NA)، درمان اجتماع مدار (TC)، درمان نگهدارنده با متادون(MMT)  و کمپ بود. نمونه پژوهش شامل 171 نفر از معتادین در حال بهبودی بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. تحقیق از طریق ابزار پرسشنامه محقق ساخته بر اساس یافته های چارچوب نظری طراحی و تنظیم گردید.نتایج: نتایج حاصل از تحلیل مانکوا نشان داد که بین نمونه های درمانی در شاخص های اعتماد رسمی، اعتماد غیر رسمی، اعتماد کلی، مشارکت و سرمایه اجتماعی بین گروهی تفاوتی وجود ندارد .(P>.05) لیکن در اعتماد تعمیم یافته، سرمایه اجتماعی درون گروهی و سرمایه اجتماعی کلی (P<.01) و احساس تعلق (P<.05) تفاوتی بین نمونه های درمانی مردم نهاد و مراکز خصوصی ترک اعتیاد وجود دارد.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بر نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد و راهکارهای پیشگیرانه با رویکردهای اجتماعی تاکید دارد.
صفحات :
از صفحه 45 تا 62
نویسنده:
علی پور وحیده, توکلی سوده, سرمدی محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: مطالعه بکارگیری آموزش مجازی در مسیر تحقق برابری جنسیتی در آموزش جهت تامین امنیت روانی زنان جامعه ایران می باشد.روش: در این مقاله از پژوهش کیفی سود برده شده است رویکرد زمینه ای (برخاسته از داده ها) رویکرد منتخب از پژوهش کیفی در این مقاله است. جامعه آماری شامل اساتید و دانشجویان آموزشهای مجازی در ایران می باشد. نمونه گیری به صورت هدفمند تا رسیدن به حد اشباع صورت گرفته است.یافته ها: رویکرد زمینه ای با کدگذاری در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی (هسته ای) و در نهایت ارائه تئوری زمینه ای است.نتیجه گیری: نتیجه گیری حاصل از تحقیق بیانگر این مطلب می باشد که آموزش مجازی در ایران نه تنها می تواند فرصتهای برابر آموزشی را برای زنان تامین کند بلکه می تواند از طریق فراهم سازی شرائط حذف بعد مکان و زمان و حذف مسافرتهای بین شهری، و توان بخشی زنان در زمینه مدیریت همزمان خانواده و آموزش در تامین و ارتقای امنیت روانی و رسیدن به فرصتهای برابر آموزشی آنها موثر باشد.
صفحات :
از صفحه 63 تا 80
نویسنده:
کریمی ثانی پرویز, احیایی کبری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین عملکرد خانواده، معنویت و تعهد سازمانی است.روش: جامعه آماری شامل کلیه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی شبستر است که 120 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است و از پرسشنامه های سنجش عملکرد خانواده اپستین، ام، بالدوین و بیشاب، مولفه های فرافردی و پرسشنامه تعهد سازمانی استفاده شد. داده ها با شاخصهای آماری تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که معنویت به تنهایی با تعهد سازمانی رابطه معناداری دارد. از سوی دیگر بین خرده مقیاسهای ارتباط، پاسخ عاطفی و کنترل رفتار در خانواده و تعهد سازمانی رابطه معناداری مشاهده گردید (95 درصد اطمینان) و فقط بین تعامل عملکرد خانواده با مولفه فرافردی همه در خدایی و تعهد سازمانی رابطه معناداری بدست آمد.نتیجه گیری: عملکرد خانواده به تنهایی پیش بینی کننده معنادار برای تعهد سازمانی نیست اما تعامل بین معنویت و عملکرد خانواده و خرده مقیاس های آن، با تعهد سازمانی بویژه تعهد سازمانی عاطفی رابطه معناداری دارد.
صفحات :
از صفحه 16 تا 26
نویسنده:
عریضی سامانی سیدحمیدرضا, محمدی مریم, امیری صولت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف این پژوهش تعیین رابطه متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی با تعهد سازمانی و میل به ماندن در شغل در میان کارکنان شرکت سایپا بوده است.روش: جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت سایپا می باشد و نمونه آماری شامل 380 نفر بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (پودساکف، مکنزی، مورمن و فتلر، 1990)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (وان داین، گراهام و دینش، 1994)، پرسشنامه تعهد سازمانی (آلن و می یر، 1990) و پرسشنامه میل به ماندن در شغل (واینر و واردی، 1980) است. برای تحلیل یافته های پژوهش از رگرسیون گام به گام استفاده شد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که رابطه تعهد عاطفی با مشارکت حمایتی، مردانگی، متابعت مثبت است. در حالیکه رابطه نوع دوستی با آن منفی می باشد (p?0.05) و مشارکت حمایتی، وفاداری و مشارکت کنشی، تعهد مستمر را پیش بینی می کند. همچنین مشارکت حمایتی و متابعت از زیرمجموعه رفتارهای شهروندی سازمانی، تعهد هنجاری را پیش بینی می کند (p?0.05) و متغیر ملاک میل به ماندن با مشارکت حمایتی از زیرمجموعه رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری دارد (p?0.05).نتیجه گیری: از یافته های این پژوهش می توان در مراحل مختلف گزینش کارکنان، جایابی آنها و جانشینی استفاده کرد و کارکنان را در طول زمان با حفظ پیمان روان شناختی برای سازمان حفظ کرد. در پژوهش حاضر از دو مقیاس مختلف رفتار شهروندی سازمانی استفاده گردیده است. رابطه مجموعه وسیعی از ابعاد رفتار شهروندی سازمانی (ده بعد) با تعهد سازمانی مشخص شده است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 44
نویسنده:
صفاری نیا مجید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر به منظور مقایسه تاثیر محیطهای مسکونی مختلف بر شاخصهای سلامت روان، شادکامی و بهزیستی دختران ساکن در آن محیط ها انجام شده است.روش: در این پژوهش نمونه ای به حجم 200 دختر دانش آموز انتخاب شدند که 75 نفر آنها ساکن در خانه های ویلایی با مناظر زیبای طبیعی و 74 نفر ساکن در آپارتمانهای دارای طراحی داخلی با عناصر طبیعی و 51 نفر در آپارتمانهای فاقد عناصر طبیعی سکونت داشتند.یافته ها: نتایج با استفاده از تحلیل واریانس داده ها نشان داد که دختران ساکن در آپارتمانهای بدون طراحی در همگی شاخصها به جز زیر مقیاس اختلال کارکرد اجتماعی از میانگین کمتری در سلامت روان، شادکامی، و بهزیستی شخصی نسبت به ساکنین خانه های ویلایی و آپارتمانهای دارای طراحی محیط داخلی برخوردارند.نتیجه گیری: زندگی بر اساس قوانین شهرنشینی امروز انسان را به سکونت در ساختمانهای مرتفع و آپارتمانها مجبور می کند. امروزه با استفاده از اصول روان شناسی محیط می توان نقش مهمی در سلامت افراد جامعه ایفا کرد. مناظر درمان کننده که با استفاده از عناصر طبیعی شکل می گیرند، بر رفتار و سلامت روان انسان تاثیر می گذارند.
صفحات :
از صفحه 60 تا 73
نویسنده:
علی زاده فرد سوسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: در این پژوهش تاثیر خستگی شناختی بر میزان همنوایی مورد بررسی قرار گرفته است.روش: به این منظور 45 دانشجو به صورت خوشه ای انتخاب شدند که به طور تصادفی در 3 گروه 15 نفر جای گرفتند. پژوهش دارای دو مرحله بود. در مرحله اول آزمودنیهای گروه اول با مسائل شناختی قابل کنترل و آزمودنیهای گروه دوم با مسائل شناختی غیرقابل کنترل روبرو شدند. گروه سوم به عنوان گروه کنترل، با مسائل شناختی روبرو نشده و فقط در مرحله دوم شرکت داشت. پس از آن در مرحله دوم تمام افراد گروه اول، دوم و سوم در شرایط آزمایشی همنوایی اصلی اش، مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان دادند که میزان همنوایی در هر سه گروه، تفاوت معناداری دارد (p<0.001). نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد که گروه روبرو با مسائل قابل کنترل (گروه اول)، همنوایی کمتر و گروه مواجه با مسائل غیرقابل کنترل (گروه دوم)، همنوایی بیشتری را نسبت به گروه کنترل بروز دادند (p<0.001).نتیجه گیری: نتایج حاصله تلویحات مهمی درباره ماهیت شناختی همنوایی ارائه داده و موید نقش خودگردانی در ادراک اجتماعی است.
صفحات :
از صفحه 89 تا 100
نویسنده:
اورکی محمد, مطبوعی لیلا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف: بررسی اثربخشی مداخله شناختی- رفتاری مبتنی بر الگوی مارلت روی بهبود و پیشگیری از سوءمصرف مواد افیونی، هدف اصلی این پژوهش بود.روش: در یک طرح آزمایشی با اندازه گیری مکرر، 90 بیمار مرد با تشخیص وابستگی به مواد افیونی، پس از دوره سم زدایی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه جای گرفتند. گروه اول به مدت 12 جلسه 90 دقیقه ای به صورت گروهی تحت درمان برنامه درمانی شناختی- رفتاری مبتنی بر الگوی مارلت قرار گرفت، گروه دوم تحت نظر روانپزشک تنها داروی نالترکسون دریافت کرد و گروه گواه هیچ نوع مداخله یا درمانی دریافت نکرد. آزمودنیها توسط مصاحبه ساختاریافته شاخص مصرف مواد افیونی OTI و پرسشنامه سلامت عمومی GHQ-28، قبل از شروع درمان، پایان درمان و سه ماه پس از پایان درمان مورد ارزیابی قرار گرفتند.داده ها به کمک روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و خی دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که مداخله شناختی- رفتاری مبتنی بر الگوی مارلت در کاهش میزان بازگشت، افزایش اطاعت درمانی و مدت باقی ماندن در درمان و کاهش مصرف مواد افیونی، علائم جسمانی، اضطراب، بهبود عملکرد اجتماعی و وضعیت سلامت موثرتر است.نتیجه گیری: به نظر می رسد به کارگیری روش مداخله شناختی- رفتاری مبتنی بر الگوی مارلت به نحو قابل توجهی اثربخشی درمان را در بهبودی و پیشگیری از بازگشت مواد افیونی افزایش می دهد.
نویسنده:
کاکابرایی کیوان, ارجمندنیا علی اکبر, افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
  • تعداد رکورد ها : 62